» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
104 / 185
»»

SunCell ::

Iščem zamenjavo za Nexus 7 tablico (2012), ki je v zadnjih mesecih postala praktično neuporabna zaradi težav s flashom.
Iščem velikost 7-8.4 inch, Android (čim bolj stock, tem bolje), pri naročilu sem omejen na enaa/mimovrste, prednost je tudi, če je dobavni rok normalen.

Izbiram med LG G PAD 8.0, ASUS Memo Pad 8, ter Samsung Galaxy Tab 4 7.0 T230. Kakšen pameten +/- za katero izmed njih? Zaenkrat se še najbolj nagibam k LG-ju (intel proc v asus-u mi ne diši, slaba izkušnja z eno izmed njihovih večjih tablic).
Sem morda spregledal kakšno drugo manjšo android tablico, morda tudi za nekaj več €?

Oldi ::

Končno sem dobil Ondo 989 z etuijem in HDMI kablom, DHL mi je zaračunal 59,59€ DDV skupaj s stroški.
Pri določanju velikosti tablice v bistvu nisem oziroma sem slabo upošteval mojo kratkovidnost in starostno omejitev.
Brez očal fokusiram do 30cm razdalje, z očali pa od 70cm naprej, v vmesnem področju (kar tablica na kolenih ali mizi je) vidim nejasno, zato je 10" tablica zame v bistvu slaba rešitev. Ker sem jo kupil tudi za v dvoje gledanje filmov, se bom nekako prilagodil.

Vesoljc ::

perd kratkim sem kupil gpad 7, za dobrih 100e na amazon.de. za ta denar, super tablica.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

perci ::

SunCell, kaj pa nova verzija iste tablice kot jo imaš? Nexus 7 2013?

trololo2 ::

SunCell je izjavil:

Iščem zamenjavo za Nexus 7 tablico (2012), ki je v zadnjih mesecih postala praktično neuporabna zaradi težav s flashom.

Čisto iz firbca, kakšne težave s fhashom?

Magic1 ::

Ne vem kako misliš odpravit probleme s flashom na Androidu s novo tablico?!? Google je rekel že leta nazaj da flash is no go, tako da bi mogoče moral gledat za kakšnim netbookom ali hibrid tablico, če hočeš funkcionalen flash.
Magic

SunCell ::

V mislih sem imel flash memory (ne flash applikacijo). Tablica je že pred 5.0 lolipop OTA update-om postala zelo neodzivna na vsake tri dni, sedaj pa se dogaja non stop. Oklep zaslona traja 10-15 sekund, da se zaslon obrne po rotaciji tablice - naslednjih 5 sekund. Za normalno potrpežljivega človeka je postala neuporabna. Kolegu s istim modelom se je podobno pričelo dogajat kak mesec prej. Težava naj bi bila v hw, spominskih celicah ki so v sorazmerno kratki dobi postale useless.
Razni factory reseti, cache cleaning, itd, zaenkrat ni nič pomagalo.

BorutK-73 ::

Bi rekel da je to problem androida. Počakaj na 5.1 update (ne 5.0.1), so kar porihtali odzivnost, vsaj moj N7 2013 zdaj dela kot treba. Na 5.0.1 in 0.2 mi je tudi štekala, včasih zmrznila in se po 10 minutih sama resetirala.
Ali pa imaš preveč appov inštaliranih kar je tudi problem. Priporočam ti ES Taskmanager da vidiš katere aplikacije ti stalno delujejo in žerejo ram.

gregor ::

kakšno je vaše mnenje o tej tablici...

http://www.ebay.de/itm/Gigaset-QV1030-T...

zelo dosti jih je že prodanih

LP

Integral ::

Za mulca ki bo dopolnil 16 let, iščemo neko primerno Windows tablico s tipkovico. Odločamo se med Asus T100 (64GB) in Lenovo Miix 3 (32GB)...kaj bi bil boljši nakup? Dražjih zadev ne mislim kupovat, bi bila pa tablica uporabljena za šolske potrebe (word, excel...), pa seveda za odigranje kakšne nezahtevne igrice + brskanje po spletu, branje pdf-jev...pač standardne zadeve.

Kljub poplavi Android tablic, jih trenutno ne vidim kot zelo uporabne učne pripomočke za srednješolce. Če se motim, pa kr na plano s konkretnimi izkušnjami.

Hvala za vaše mnenje!
LP

Zheegec ::

gregor je izjavil:

kakšno je vaše mnenje o tej tablici...

http://www.ebay.de/itm/Gigaset-QV1030-T...

zelo dosti jih je že prodanih

LP

Kolikor sem najdel info je notri Tegra T40s procesor. Če to drži je vsaj procesor dober. Ostalo pa težko reči, treba sprobat :)

@integral - Vsekakor Miix3, ker ima boljši ekran. Ostalo je podobno, kot pri T100. Če pa Android pa Lenovo Yoga 2 tablet.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

scipascapa ::

Miix3 zaradi FHD zaslona....ima pa T100 bolj priročno uporabnost zaradi hibridnosti ekrana, ga lahko postaviš po naklonu po želji. Miix3 je fiksno.

AvtoR ::

V bistvu ima Miix3 boljši zaslon, T100 pa ima boljšo baterijo.
Vse ostalo je podobno, če izvzamemo variante s količino rama in velikosti ssdja.

nurmaln ::

AvtoR je izjavil:

V bistvu ima Miix3 boljši zaslon, T100 pa ima boljšo baterijo.
Vse ostalo je podobno, če izvzamemo variante s količino rama in velikosti ssdja.

V praksi ti bo baterija veliko pomenila. Razlike v ločljivosti zaslona na 10'' tablici ne boš opazil. No, mogoče boš če boš ZELO dobro pogledal, ampak na uporabniško izkušnjo pa ne bo imelo nobenega vpliva.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Okapi ::

Kar se mene tiče, je recimo ločljivost Asusa T100 več kot dovolj dobra.

Nesta ::

Sony Z4 bo top tablca ko pride.

Integral ::

Super, hvala za vaša mnenja!

al1976 ::

Tole sploh ni slabo za ta denar:
http://www.amazon.de/Dell-Tablet-PC-Pro...

Looooooka ::

scipascapa je izjavil:

Miix3 zaradi FHD zaslona....ima pa T100 bolj priročno uporabnost zaradi hibridnosti ekrana, ga lahko postaviš po naklonu po želji. Miix3 je fiksno.

Ravno kupil Miix 2 10 (ta novo verzijo z Z3740 procesorjem). Nemša verzija(pal nemša tipkovnica) 300 eur I think in se strinjam.
Najbolj nadležna fiksnost tipkovnice. Drugi problem je to, da za kombinacijo tipkovnice in tablice ni nobenega zaščite(cover case). Zaenkrat dobil samo za tablico brez tipkovnice.
Ampak 1920 resolucija in zadeva dela brez problemov. 100x boljše kot vse android tablice do zdaj.

knap ::

10" tablica za cca 200 eur, se da dobit kaj pametnega?
hvala
LP

SumTingWong ::

Če se ti da v četrtek v Hofer v Kranj ob 8ih zjutraj : https://www.hofer.si/fileadmin/fm-dam/I...
Je pa Windows tablica. Če iščeš Android bomo drugje poiskali.

knap ::

hvala, iščem android zadevo :)

Asus Transformer Pad 16GB TF103CX. Tole sem sprobal na hitro, deluje. Nasplošno so transformerji cenjeni. Opcija je tudi Kitajska : Teclast X98 Air in podobne

PS : Chuwi vi8 vs Teclast x80h vs Onda v820w, kaj bi izbrali? Vse imajo isto ceno (+-5€), 8", isti procesor, RAM, ROM, skratka vse, razen imena. Predvsem če ima kdo podatke o optimizaciji in kakovosti izdelave.

Mufasa ::

"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Mufasa je izjavil:

http://www.amazon.de/Dell-Tablet-PC-Pro...

89€

sry videl goraj že enak komentar...lahko brišete

Egidij88 ::

Lonsarg ::

Wow, 89EUR za Dell 8" Atom 2GB RAM. Razmišljam da bi jih ene 5 kupil! To je rop, taka zadeva(2GB ram + atom) je naslednja najcenejša VSAJ dvakrat dražja. Še kitajske verzije z 1GB RAMa nisem videl pod 130EUR!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

mile ::

1GB?

mile je izjavil:

1GB?

jp

mile ::

Ne vem kje je Azgrad videl 2GB verzijo...

Uf, od kdaj je pa Dell lansiral 1GB verzijo, nekaj novega... No potem je pa to mal slabši deal, no še vedno boljši od Kitajske konkurence, ampak precej slabši:)

krneki0001 ::

Lonsarg je izjavil:

Wow, 89EUR za Dell 8" Atom 2GB RAM. Razmišljam da bi jih ene 5 kupil! To je rop, taka zadeva(2GB ram + atom) je naslednja najcenejša VSAJ dvakrat dražja. Še kitajske verzije z 1GB RAMa nisem videl pod 130EUR!

8", 2GB ram, 32gb eMMC
100€
http://www.banggood.com/CUBE-U67GT-iWor...

8", 2GB ram, 32gb eMMC
106€
http://www.banggood.com/Onda-V820w-32GB...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Twixz ::

Eno tablo iščem za uporabo za gledanje risank (od sestrične sin gleda to na telefonu pa ni preveč fajn, je bolje da je slika večja da se mu oči ne matrajo). Budget naj ne bi presegal 150€. Predlogi?

Pri nas ima tamala 8" tabico z Windows 8.1 (asus), pa brez problemov gleda med daljšo vožnjo.

iloveboobz ::

Lonsarg je izjavil:

slabo si to gledal.
http://www.aliexpress.com/item/CHUWI-VI...

2GB/32GB emmc/IPS 800p

Za 82.5€+ ddv
smoki

Kar je torej ravno okoli mojega približka 130EUR ampak ima 2GB res je:) Čeprav 1GB Dell je vseeno boljši nakup kot 2GB kitajc, čeprav tole je res poceni ratal:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

krneki0001 je izjavil:

Pri nas ima tamala 8" tabico z Windows 8.1 (asus), pa brez problemov gleda med daljšo vožnjo.

Ekvivalentno temu dellu? Je 1gb ful ovira?

Če uporabljaš zadevo kot tablet 1GB ne bi smel biti problem. Če pa hočeš lavfati gor tudi desktop aplikacije pa bi znalo poklekniti.

doro ravno programiral nebi gor, bi pa mel za kakšna potovanja, za 720p video za tamale, za kakšen netflix ob postli zame, za kakšen surf in office dokument za sestavit.. outlook za pogledat in poslat... mam namen še BTmiš in tipkovnco (oz tipkovnco z padom) kupt.

Res mi je za take osnovne zadeve vlačit s sabo že ultrabooka čisto odveč pa ultrabooka tudi neb dal malemu otroku v roke v avtu da gleda/igra kakšno reč.

Zdi se mi pa full win na tablicah (oz karkoli večjega od 5") precej bolj smiselna zadeva kot ios/android. Oboje sem imel in dal naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

al1976 ::

mam tega della za 90EUR in opravi vse kar si napisal z lahkoto, ekran je super odzivnost tudi s sd karico pa dobis se storage :)

Ni pa win interface ravno bomba napram ipadu, se pa bo scasoma metro še zboljšal... win 10 preview je na 2gb verziji deloval dobro..

A

Mufasa je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ne ima 2GB rama in polno verzijo windows 8.1. Z 1GB je pomoje premalo.

trnvpeti ::

krneki0001 je izjavil:

Mufasa je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

1G je premalo za kaj?

krneki0001 je izjavil:

Mufasa je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Kukr vidm ma ta tut polno win8.1

Poleg profesionalnih aplikacij, bi 1GB znalo biti premalo samo še v browserju, če odpreš recimo več kot 20 tabov ali kaj takega. Skratka za consumer uporabo čisto OK, Windows 8+ je varčen z RAMom če zazna da ga je malo.

trnvpeti ::

eni tam gor zivijo
in pol svetujejo enim tam dol

2gb je za windows 8.1 polno verzijo na tablici pomoje minimum da vse normalno in tekoče deluje.

al1976 je izjavil:

mam tega della za 90EUR in opravi vse kar si napisal z lahkoto, ekran je super odzivnost tudi s sd karico pa dobis se storage :)

Ni pa win interface ravno bomba napram ipadu, se pa bo scasoma metro še zboljšal... win 10 preview je na 2gb verziji deloval dobro..

A

Meni osebno se zdi ios, android interface dober sam zato ker je win3.1 look (ikone) za enorocno uporabo se vedno ok. Ni mi pa nek presezek... upam samo da winsi na sub 100€ tablci niso kaj dosti bolj nestabilni od droida.

premafx ::

Rabim pomoč pri nakupu tablice. Nujno potrebujem Android tablico, ki ima režo za sim kartico. Nikjer ne zasledim, da bi jo imele Samsungove tablice Galaxy Tab S ali Galaxy Tab 4. Kaj predlagate, podobne hitrosti in kvalitete, kot sta zgornji dve? Ali pa če obstaja kakšna cenovno ugodna razširitev za to kartico.

Motion ::

krneki0001 je izjavil:

2gb je za windows 8.1 polno verzijo na tablici pomoje minimum da vse normalno in tekoče deluje.

dela 1 gb rama prav tako tekoče, samo tolk tabov pa appov nemorš furat vzporedno.

Eno hitro vprašanje. Če ste kaj kupili preko kitajcev, ste pri PayPal dali v € ali v $ in potem da banka pretvori al kdorkoli že pretvori?
Zdajle kupujem Chuwi Vi8 :) pa je cena 99€, poštnina je 5€ a na koncu me kar pride 112€ na PayPalu .....
««
104 / 185
»»