» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
82 / 184
»»

uros123 ::

Se strinjam tudi meni ni jasno
http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln...
(je lenovo miix 10 samo slike so napačne)

mirancar ::

amacar je izjavil:

FullHD resolucija mora biti, če si vsaj malo zahteven uporabnik. Sam sem imel prej ipad mini, pa je bilo kar žalostno gledati zelo opazne piksle. Na nexusu 7 teh problemov ni in je slika opazno boljša.

pri ipadu se res opazi ja, ampak to je 1024*768 4:3 zaslon
poglej si 1280*800 oziroma 1366*768
pride tudi nekaj slabosti z high res zasloni, scalat moraš na raven berljivosti, nekatere aplikacije tega ne znajo dobro, večja poraba baterije in rabiš večji performance, sicer se opazi večji smoothness na low res zaslonu

Visoka resolucija mora biti,zato sem tudi izločil asusa. Resolucija mora biti tako visoka zaradi gledanja filmov in pregledovanja slik, pa tudi zaradi tega ker se mi zdi to danes nek standard. Mora pa biti res bolj kvaliteten zaslon, ker prehajam iz ipada na windows tablico.

Zheegec ::

Pri fotkah in filmih raje glej, da je kvaliteten S-IPS ekran s čim višjo svetilnostjo. Ločljivost je pomembna pri branju (črkah).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Torej bi bil lenovo miix 2 10 dober nakup? Tablica mora nujno poganjati FHD eksterni monitor. Bi bila zadosti zmogljiva za gledanje FHD filmov in brskanje po internetu in občasno za naredit PPT predstavitev?

Lonsarg ::

uros123 je izjavil:

Bi bila zadosti zmogljiva za gledanje FHD filmov in brskanje po internetu in občasno za naredit PPT predstavitev?

Ta tanovi 4 jedrni 3xxx Atomi sfolgajo za silo tudi video kodiranje in podobne "pro" aplikacije. Tak da ja, kar si naštel je mala malca.

Kako pa je kaj z baterijo pri teh tablicah, vem koliko zdrži,zanima me koliko ciklov lahko da skozi, da na koncu še vseeno zdrži vsaj 2 uri. Ali se lahko baterija nekako zamenja čez nekaj let kot to lahko počnemo pri navadnih prenosnikih?

uros123 je izjavil:

Kako pa je kaj z baterijo pri teh tablicah, vem koliko zdrži,zanima me koliko ciklov lahko da skozi, da na koncu še vseeno zdrži vsaj 2 uri. Ali se lahko baterija nekako zamenja čez nekaj let kot to lahko počnemo pri navadnih prenosnikih?

To je zlo splošno vprašanje, odgovor je namreč enak ne glede na to, ali gre za android, windows, iOS in neglede na to a gre za telefon ali tablet.

Telefoni, ki se polnijo vsak dan po dveh letih dostikrat zdržijo tudi pol manj, pri tabletih, ki se jih navadno mannjkrat polne bi morala biti situacija še boljša.

Zamenjaš pa baterijo lahko tako da pač zadevo razstaviš in najdeš na kakem ebayu novo baterijo, če nisi vsaj malo vešč in drzen rabiš plačati servis mastno in je potem skoraj bolje v celoti menjati...

Če ti je 2 uri zadosti boš lahko tudi 5 let in več brez menjave baterije zdržal najverjetneje.

Tablica bi se uporabljala vsak dan in vse dni v letu okoli 5 ur,večino časa jo imam možnost imeti priklopljeno na napajanje,hipotetično da jo imam priklopljeno in je baterija napolnjena 100% ali se potem porablja baterija ali se porablja energija iz napajalnika? , razstavit če so kje kaka navodila mi je ne bi bil problem, vendar me skrbi da ni tako kakor pri ipadu ko sploh nimaš kaj razstavljat.

Ali ima kdo kakšno idejo če se kje v sloveniji da kupit dell venue 11 pro?

Tomson ::

Tukaj ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mitoess ::

kaj bi svetovali nekomu, ki prvič kupuje tablico(predvsem za velikost me zanima). Na izbiro sta dve
-lg g pad 8.3 za 170€
-asus memopad fhd 10(z 3g) za 300€
Vredno 130€ razlike za dodatnega 1.7 incha? me pa pri memopadu rahlo moti teža ...

Jaz sem se odločil za 8" namesto 10" zaradi teže/velikosti in ne zaradi denarja. Moj nasvet je, da če tablet ne bo kaj veliko na mizi je 10" slabša izbira, brez da sploh gledaš na ceno, za držanje v roki je 9"+ preveliko.

8.3" od LGja je pa itak fajn, ker je tako velik/težek kot moj 8" tablet, ker ima manjši bezel, tak da win.

@uros123, ne vem kako je z iPadom ampak večina tabletov se razdre en tok komot kot mobitele. Kakor sem opazil pa se mobilne naprave(z izjemo laptopov, pa še ti ponavadi to znajo samo, če baterije sploh ni notri) še vedno ne znajo direktno iz vtičnice napajati in gre kljub vklopljenem kablu vse preko baterije, kretenizem, očitno je kvantna fizika potrebna, da narediš elektronsko stikalo, ki bi to preneslo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

prljavac ::

jaz sem se pa nekak odločil za ASUS MEMOPAD FHD 10 pa me sam zanima od tistih kateri ga imate kako ste zadovoljni z njim.

A ima opcijo več oken odprtih hkrati. Recimo da imam odprt pdf dokument in browser naenkrat na screen-u.

Kako je z baterijo, podporo, hitrostjo brskalnika?

Kaj vas osebno moti pri njem?

Hvala

tiran2000 ::

Bo to jajce spilalo mp3-je (z media nas lan), kasni youtube video, pa lahko brskanje po internetu (recepti), pa kasni spil kjer ni neke grafike ... Rabim igraco za punco da mi ne vlece moje 500 evrske tablice v kuhinjo...vem da je ekstremno poceni, sam po konfiguraciji sodec bi moral bit sposobno ali pac?

http://www.chinavasion.com/china/wholes...

Zgodovina sprememb…

sulaco ::

mitoess: Kje si videl lg-ja za 170€ ?
Jaz imam že enega iz Leclerca za 250€, pa bi še enega vzel, ker mi je velikost/hitrost/opremljenost TOP!!

V italiji jih je imelo par trgovin po taki ceni... zdaj so že očitno razprodali zaloge ... in je najcenejša po 200€
http://www.trovaprezzi.it/prezzo_tablet...

-žiga- ::

Iščem tablico, na katero se da priklopiti zunanjo USB enoto (npr. tipkovnico). Kaj je treba iskati in kateri od ugodnih modelov (10") to omogočajo?

Dobra in ugodna opcija je npr. Asus T100 , ga dobiš od 360€ dalje, ima pa full-size USB3 priključek ...

Hvala za predlog.
Obstaja še kak cenejši model?

priklop USB tipkovnice omogočajo vse 10" tablice, razen iPad (ki je tehnično gledano 9.7"), ki podpira samo Bluetooth tipkovnice.
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec je izjavil:

priklop USB tipkovnice omogočajo vse 10" tablice, razen iPad (ki je tehnično gledano 9.7"), ki podpira samo Bluetooth tipkovnice.

Sem pozabil napisati, mora imeti ločene vhode za napajanje in za USB.
Ali se priklopi brez dodatnih adapterjev? (razen USB na microUSB, če je to potrebno)?

sulaco ::

mitoess: HJA, ta črn model je pa že 240€ + PTT, kar je DALEČ od tvoje cene :(

Koliko je največja možna resolucija ki bi prišla ven iz te tablice, če jo priključim na monitor http://shop.lenovo.com/si/sl/tablets/le...

mirancar ::

1920x1200

sulaco je izjavil:

mitoess: HJA, ta črn model je pa že 240€ + PTT, kar je DALEČ od tvoje cene :(

Jah ... meni je biu bel čisto ok ... sem pa očitno ujel tapravi moment :D

BlackMaX ::

Šušlja se o Nexus 8, je še kdo slučajno naletel na ta podatek?

Dosan ::

Vsepovsod ja, na tej točki so govorice že skoraj 100% true glede na to na koliko uradnih dokumentih je že bil opažen.

Edini spec k me res fascinira pri večini tablic je 1GB RAM-a ki ga majo vgrajenega. Zakaj ne postavijo meje na 2GB?

BlackMaX je izjavil:

Edini spec k me res fascinira pri večini tablic je 1GB RAM-a ki ga majo vgrajenega. Zakaj ne postavijo meje na 2GB?

RAM je zadnja stvar, ki jo gledaš na podhranjenih tabletih, ker imajo itak vse ostalo še slabše od RAMa ponavadi in ti 2GB ne bi prav nič pomagalo.

Lonsarg je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

RAM je zadnja stvar, ki jo gledaš na podhranjenih tabletih, ker imajo itak vse ostalo še slabše od RAMa ponavadi in ti 2GB ne bi prav nič pomagalo.

Čist možno sam če je tablet cca. 200eur+ bi lahko pričakoval vsaj 2GB RAM-a kar nekaj tabletov ima quad core torej niso toliko cheap.

Recimo Yoga tablet 10 bi bila idealna tablica, če bi imela 2GB rama in DPI vsaj 300. Seveda, s tem bi cena zrastla amapk ne vem za koliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlackMaX ()

prljavac ::

včerqaj dobil Asus memopad fhd 10 tablico. Po dveh dneh usage še nisem naletel na kakšen problem. Edino kaj me moti je, da ga reklamirajo kot 16GB v resnici je pa 12GB :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prljavac ()

prljavac je izjavil:

včerqaj dobil Asus memopad fhd 10 tablico. Po dveh dneh usage še nisem naletel na kakšen problem. Edino kaj me moti je, da ga reklamirajo kot 16GB v resnici je pa 12GB :(

Reklama je pravilna. Ker tablica je 16GB ampak, kar pa ne rečejo je da z že inštaliranimi programi je na voljo 12 GB prostora. Seveda, tega ne bojo povedal :)

Evo jaz sem se razpisal kolegici za nasvet o nakupu tableta, mogoče pride takle izborček z komentarji komu prav(cena je najcenejša iz idealo.de ampak samo od trgovin, ki jim zaupam/jih poznam, torej še dobrih 10EUR prištet za poštnino):

Aha, se pravi si nazaj na tvoji prvotni ideji, torej tablet, ki se bo tut uporabljal kot tablet bolj ali manj.

Od 8" so recimo tole fajne ponudbe zbrane:

- Lg G Pad 8.3 16GB- android z 8.3" za okoli 240EUR, obstaja celo v beli barvi kar je redkost, ko so večinoma črni vsi, ma tanek rob, tak da je isto velik kot te 8" Windows tableti kljub večjem ekranu. Ter je malo lažji, bolše zadeve ni pri tej velikosti od Androida(Samsung tab pro 8.4 je edino praktično isti a 40e dražji). Kar se ekrana tiče pač tale zmaga v 8" kategoriji.
http://www.cyberport.de/?DEEP=1H52-003&...

- Lenovo Yoga 8 16GB- 8" android za okoli 170EUR, ki je zelo posebne oblike, naj bi bil zlo fajn za držat, držalo pa se spremeni tut v stojalo, deluje zlo kul:) Specifikacije tudi niso od muh, sploh za tako ceno...http://www.conrad.de/ce/ProductDetail.h...

- Toshiba Encore - 8 32GB" windows tablet za 240EUR, v bistvu ista zadeva kot mam jest al pa kot je Lenovo Miix 2 8, sam da ima ekstra še hdmi izhod
http://www.amazon.de/dp/B00FE9S7UW/?smi...

- Asus MEMO Pad 8 16GB - android tablet za 155EUR, lih tko soliden tablet kot recimo Lenovo Yoga, z to razliko, da je pač klasične oblike, jaz sicer mislim da je yoga dosti bolj uporabna, ampak komu drugemu je morda klasična oblika bolj po godu, ima dodatno še HDMI izhod - na voljo tudi bela barva,
http://www.computeruniverse.net/product...

- Lenovo Miix 2 8 32GB - windows tablet za 190EUR, spet podoben mojemu, sam da je eno malenkost lažji, isto lahek kot lg g pad.
http://www.computeruniverse.net/product...

Od 10" pa bi dal jaz tole v izbor:

- Asus T100 32GB - windows hibrid(dobiš zraven tipkovnico z pomočjo katere spneš oboje skupaj v laptop) iz leclerca, 350EUR je najcenejša verzija(če se ne bo kaj bolj kot komp uporabljal je 32GB vrh glave tudi za Windows, v bistvu še vedno lahko precej velikih programov kot so mathrematica/matlab/photoshop... naložiš)
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...

- Samsung Tab Pro 10.1" 16GB , android za 320EUR, eden najlažjih 10" tabletov, tak da za držat kljub 10:16 razmerju najverjetneje ni občutit nič težji od malenkost manjšega Asusa T100, ki si ga v leclercu sprobala, specifikacije pa so tut z resolucijo vred top(z 250EUR Asus MemoPadom sta edina 10" tablet v tejle moji zbirki, ki imata resolucijo kaj več kot tisti minimum 1280x800), na voljo tudi v beli:
http://www.cyberport.de/?DEEP=1H53-04S&...

- Lenovo yoga 10" 16GB -android 200EUR, res nizka cena za 10", zadeva ni tko ultra hitra kot Asus T100(in ostali win tableti, ker imajo te tanovi vsi enak procesor) ali Samsung Tab Pro ali LG g Pad, ampak je solidno hitra, vredi zadeva. Baterija pa zdrži kar dvakrat več od konkurence, pa seveda ima speti držalo/baterijo/stojalo kot pri 8" verziji
http://www.amazon.de/dp/B00FBD4X36?m=A3...

- Asus Memo Pad FHD 16GB ME102A - android za 195EUR, spet enako kot pri 8", nadomestilo za Lenovo Yoga, če ti tisto stojalo ni všeč, to je podobna zadeva, ima spet dodatno še HDMI izhod
http://www.computeruniverse.net/en/prod...

- Asus MEMO Pad FHD 16GB ME302C - stane okoli 250EUR, podobno zgornji zadevi, ampak z precej boljšo ločljivostjo ekrana, za tekst brat na 10" pride zelo prav... Ampak po drugi strani je pa po ceni že tako blizu Samsung Galaxy Tab Pro, da se najbrž kr splače še za 70EUR stegnit.
http://www.cyberport.de/?DEEP=1H04-19T&...

- Acer A3-W10 16GB- android z HDMI za 200EUR, poceni, ni potrebe sploh po tujini, ker ima v SLO isto ceno, je mal slabši od Lenovo Yoga po hitrosti, ampak ima pa HDMI. Je pa res kr težak, tak da zate pomoje odpade ampak ga vseen omenm, da se ve da obstaja android z HDMI:)
http://www.mimovrste.com/tablice/acer-t...

Pri 10" se lahko gre še do kake 150EUR do za silo kitajskih zadevc, ampak ne priporočam, če je cenej pri podobnih specifikacijah od Acerja pomeni da žrtvujejo na kvaliteti in že Acer lih ne slovi po njej..

Tak da je glavna odločitev pomoje 8" ali 10". Zdj če je namen kupit tablico, ki je res primerna za poležavanje in držanje v roki, torej čim bolj "prave" velikosti zate, ki si ugotovila tako kot jaz da je ravno nekje vmes med 8 in 10", potem zmaga LG G Pad. Če žrtvuješ eno malenkost velikosti ekrana(0.3" spet ni tako veliko razlike), potem lahko z Lenovo miix 2 8 hkrati prišparaš in še pridobiš Windows programe, če ti to več pomeni. Ne dobiš takega res ornh laptopa kot z Asus T100, ampak dobiš pa čist vredi občasno nadomestilo, ki men pride kar prav(ok men pride v bistvu prav vsak dan, ker rabim Windows programe za sihronizacijo podatkov). Sploh če kupiš bluetooth tipkovnico in miško, oziroma adapterčke za drobiž na ebayu recimo. Adapter iz USB v HDMI pa je tako drag, da če rabiš HDMI pač raje kupi tablet z HDMI, torej Toshiba Encore. Aja sem pozabil omenit te boljši androi tableti, kot je recimo LG G PAD podpirajo zadevo, ki se ji reče MHL in to pomen, da lahko dobiš na ebaju poceni USB na HDMI kabel.

Lenovo Yoga te zna prestrašit z posebno obliko, ampak ne vem poglej si kak YouTube, pa te zna navdušit, jaz sem za svoj tablet kupil ovitek z stojalom samo zato, ker stojalo res prav pride za vsak tablet, baterija prav tako, težišče bližje roki pa pomeni veliko lažje držanje tableta. 10" je sicer toliko težji od Samsung Tab Pro, da izboljšano težišče najbrž lih prikrije to dodatno težo in je potem podobno. Glavna prednost med 10" za Yogo je pa itak cena, 4jedrnega 10" androida z vgrajenim stojalom za 200EUR tut Kitajci ne premorejo:)

Zgodovina sprememb…

AvtoR ::

Će že Asus T100, potem obvezno 64gb varianto!

AvtoR je izjavil:

Će že Asus T100, potem obvezno 64gb varianto!

To se drgač strinjam ja in prvotno je bil 64GB Asus T100 izbran, samo zdaj se je odločila za kaj cenejšega(zato so vse cene z najmanj možno placa/opcijami), 32GB na Windows Tabletu je pa več kot dovolj, če se zadeva pretežno uporablja kot tablet. Samo Asus T100 je zaradi priložene tipkovnice res nesmiselno uporabljat zgolj kot tablet, sem pa vseeno dal ji za referenco zraven, da vidi, da recimo kak Galaxy Tab Pro 10.1" čeprav na videz poceni, niti slučajno ni tako poceni kot je Asus T100 glede na to kaj ponuja.

Zgodovina sprememb…

Dejan_007 ::

Katero tablico za do 500E ?

Zgodovina sprememb…

Sony Z2 Tablet je trenutno "overall" ena boljših tablic, sicer pa še odlični opciji Samsung Galaxy Tab/Note Pro ali npr. Asus TF701, če je docking tipkovnica uporabna rešitev ... Asus T100 (sicer nekoliko slabši v primerjavi z ostalimi) če je opcija Windows in potreba po tipkovnici ter seveda iPad Air, če je opcija iOS sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

mitja73 ::

iPad Air, nimaš kaj izbirati.

Dejan_007 je izjavil:

Katero tablico za do 500E ?

Odvisno od želj, izbire je kar dosti. Nekako bi jih razvrstil takole po vrsti (ampak čisto splošno);

- Asus TF701, Sony tablet Z2, Apple iPad Air, Samsung Note 2014, Lenovo Miix2.
Janez Janša, 29.04.2014

krepki ::

V programu zvestobe imam možnost kupit tablico AppleiPad Air WiFi 32GB za 24€ na 24 obrokov a mislite,da bi bil to dober nakup,kakšna je kaj to tablica,v primerjavi z adronoid tablicami.

Nakupi tablic nad 500 eur je edino smiselno za nekoga, ki se izrecno ukvarja z kakšnim razvojem iger oz. resnim delom.

Za igranje igric in ostalih stvari je pa to samo metanje denarja.

Nakup tablice, tudi nad 500EUR, je smiseln za vsakogar, ki si jo lahko privošči in jo bo tudi izkoristil, uporabljal. ;) Če smo realni, kaj pa človek danes ZARES potrebuje, razen vode, hrane in strehe nad glavo? :) Tablični račununalnik je pač prestiž, kot še marsikaj drugega dandanes, če si lahko privoščiš, si, če ne pač ne ... Razlika med tablico za 200EUR in 600EUR pa je občutna, tudi za neresno delo.

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

Nakup tablice, tudi nad 500EUR, je smiseln za vsakogar, ki si jo lahko privošči in jo bo tudi izkoristil, uporabljal. ;) Če smo realni, kaj pa človek danes ZARES potrebuje, razen vode, hrane in strehe nad glavo? :) Tablični račununalnik je pač prestiž, kot še marsikaj drugega dandanes, če si lahko privoščiš, si, če ne pač ne ... Razlika med tablico za 200EUR in 600EUR pa je občutna, tudi za neresno delo.

Pozabil si zdravje ;)

Ja Nexus je tm v 200+ eur pa ne vem če je razlika tako tako občutna :D

Kar sem hotel izpostavit...je cena 500 eur. Kar je cca. 120.000 tolarjev.

Je res vredno dati 500 eur za igranje igric xD
Seveda si lahko vsak privošči,če ima pogoje ampak je to metanje denarja.

Zgodovina sprememb…

Ja, brez zdravja res ne gre ... :)

Ampak poglej drugače, kam bo pa sicer šlo tistih 300EUR? Na banko, vezano vlogo, da se banke malo kapitalsko ojačajo :) Verjetno se bo porabilo na drugi pravtako ne nujno potrebni zadevi. V kočni fazi se denar porabi tako ali drugače, to je dejstvo. V kapitalizmu pač denar kroži, ali za drag tablični računalnik ali pa za dopust na morju. Kaj pa komu več pomeni pa vsak sam ve...

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

Ja, brez zdravja res ne gre ... :)

Ampak poglej drugače, kam bo pa sicer šlo tistih 300EUR? Na banko, vezano vlogo, da se banke malo kapitalsko ojačajo :) Verjetno se bo porabilo na drugi pravtako ne nujno potrebni zadevi. V kočni fazi se denar porabi tako ali drugače, to je dejstvo. V kapitalizmu pač denar kroži, ali za drag tablični računalnik ali pa za dopust na morju. Kaj pa komu več pomeni pa vsak sam ve...

Se strinjam ampak dodaš še 100 pa maš 2 nexus tablici xD Haa :D

Toliko o metanju denarja :P

Zakaj ne bi raje vzel 4 Medion tablice? ;)

Ok, dovolj offtopica ...

Tomson je izjavil:

Zakaj ne bi raje vzel 4 Medion tablice? ;)

Ok, dovolj offtopica ...

Link?

No name brand se je v preteklosti izkazala za waste of my money.

Zgodovina sprememb…

krepki ::

krepki je izjavil:

V programu zvestobe imam možnost kupit tablico AppleiPad Air WiFi 32GB za 24€ na 24 obrokov a mislite,da bi bil to dober nakup,kakšna je kaj to tablica,v primerjavi z adronoid tablicami.

Torej kaj mislite o nakupu tablice?

Apple iPad Air je odličen tablični računalnik. Če ti je iOS sistem ok, je vsekakor odličen nakup. Kaj so najpoglavitnejše razlike med Android in iOS sistemom pa si lahko prebereš TUKAJ.
««
82 / 184
»»