» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
78 / 184
»»

AvtoR ::

Meni je premajhna, zato sem raje vzel Nexus10:))

noob96 ::

samo sexus 10 je pa že zavidljivo star kar pa ni nujno dobro :/

Buggy ::

Mare3 je izjavil:

še vedno nexus 7 top zadeva pa spremljam že odkar sem ga kupil če bi prišla katera da bi mi bilo žal da nisem počakal pa še vedno zmaga...

no ja...sem kupil Asus Memopad HD7 (rabljene od 100€ naprej) in mislim, da jo za tak denar komot postavis ob bok Nexusu 7 ...sploh ce ti se microSD kartica kaj steje.

medenko ::

Mi lahko nekdo pove, kaj razmišlja Samsung? Naredijo TAB 4 10,1 in še vedno z samo 1280x800 resolucijo....
izboljšajo procesor in več rama, a ne pomislijo na resolucijo, fail?
plus kamero je slaba, samo 3M

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Lonsarg ::

Samsung tab 2,3,4 so pač low end tableti z katerimi Samsung zasuva trg, cene mogoče ravno ne kažejo tega, ampak tako je. Če pa hočeš kaj konkretnega od Samsunga moraš na Tab Pro ali Note.

Invictus ::

Buggy je izjavil:

no ja...sem kupil Asus Memopad HD7 (rabljene od 100€ naprej) in mislim, da jo za tak denar komot postavis ob bok Nexusu 7 ...sploh ce ti se microSD kartica kaj steje.

Nova pride 100 EUR ... Zakaj bi kupoval rabljeno ...

http://geizhals.eu/?cat=nbtabl&xf=2168_...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

invictus: seveda ti jo pošljejo gratis? ;)

bluefish ::

Tistih deset ali petnajst € gor ali dol.

Vem, samo bi bilo fino malo kupovati tudi v slo kaj, Nemci imajo že dovolj prometa :P

Invictus ::

medenko je izjavil:

invictus: seveda ti jo pošljejo gratis? ;)

Meni jo ... Sem pač v Nemčiji ...

medenko je izjavil:

Vem, samo bi bilo fino malo kupovati tudi v slo kaj, Nemci imajo že dovolj prometa :P

Slovenskim luzerjem, ki izginejo ko je kaj narobe? Ne hvala.

Mislim da je bilo tukaj dovolj postov o nategih pri uveljavljanju garancije ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Eh ne vem, kako imate vsi kar tok negativnih izkušenj...imate vsi dobre slovenske službe, skrbite, da ljudje kupujejo pri vam in ne v tujini? ;)

Tomson ::

Predvsem bi morali slovenski trgovci počasi prilagodit cene. Verjamem da imajo nekatere večje trgovine precej večje rabate kot manjši trgovci, ki bi sicer z veseljem bili bolj konkurenčni a zaradi monopola nekaterih velikanov nimajo te možnosti. Po drugi strani pa bi lahko tudi ti trgovci stopili skupaj in pritisnili na distributerje, pa bi se situacija hitro spremenila. In če še to ne vodi k rešitvi problema visokih cen v Sloveniji je rešitev samo ena. Kolikor hudo narobe se že sliši, bojkot slovenskih trgovcev in nakup v tujini, pa se bodo hitro distributerji zamislili in drugače zastavili cenovno politiko. Če pa je težava samo v pohlepnih trgovcih, so si pa le ti sami krivi za porast nakupov v tujini.

Prodaja je vedno odvisna od povpraševanja in ponudbe in tu ne gre krivit potrošnika zakaj kupuje drugje. Pač kupi tam, kjer je bolj ugodno zanj.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

bluefish ::

OK, ne bi spet te debate.

Šolar ::

Imam Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5210 in je zelo dobra :D :D :D :D
Priporočam vsem

balluf ::

Žena želi tablico in se jih je ogledovala v Bi. ..... v oči ji je padel Samsung Galaky note 10,1 2014 (seveda bel)in je bila vsa naudušena8-).
Vendar je cena kar :'(. A je ta tablica vredna tega denarja kaj bi mi priporočali kot alternativo ?

Hvala.

FlyingBee ::

navdušenje žene je vredno tega denarja, ja, tablica pa tudi, saj ima vse kar imajo največji
zaključek testa in nekaj alternativ http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_...

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Tega misliš? Tega ki je v BB 630EUR ?
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/SA...

Si blizu meje? Pelji ženo v mediamarkt.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

balluf ::

m0LN4r je izjavil:

Tega misliš? Tega ki je v BB 630EUR ?
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/SA...

Si blizu meje? Pelji ženo v mediamarkt.

Pa kaj si ti jasnoviden:)), ker smo bili ravnokar v Beljaku in smo šli gledat tudi v Medi. .....
tam je bila pa še bolj navdušena ker je malo več izbire in ji ni bila nobena tako všeč.
Meni je v oči sicer padel SONY Z2.
Torej ali je sploh alternativa tem dvem ?

Po izgledu se jaz nikol ne odločam, tako da nebi vedel :D
Men je to vse isti šmorn. Zakaj pa ga bo žena uporablala?

Maš slabše note 10.1 bele dvojedrne za 220EUR

Ja nč, reč ji da se noben ne splača. Pol jo pa za obletnico presenetiš. Pa bo vreden svojga dnara.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

BlackMaX ::

balluf je izjavil:

Žena želi tablico in se jih je ogledovala v Bi. ..... v oči ji je padel Samsung Galaky note 10,1 2014 (seveda bel)in je bila vsa naudušena8-).
Vendar je cena kar :'(. A je ta tablica vredna tega denarja kaj bi mi priporočali kot alternativo ?

Hvala.

Kupiš jih Asusa Memo Pad HD7 ali pa uno tablico v hoferju. Itak ne pozna razlike.

Ti prišparaš, ona vesela. Win win.

balluf je izjavil:

Hvala.

Odgovora na to vprašanje ni. Zakaj? Tablični računalnik pač ni prav nujno potrebna zadeva, je bolj gadget, ki ga imaš ali pa ne. Pride prav, je priročen, sila uporaben za brskanje po netu, krajšanje časa, čekiranje mailov itd. Ampak vse to narediš tudi z računalnikom in telefonom. Ergo, vrednost tablice je, vsaj za moje pojme odvisno predvsem od finančnih zmožnosti. Če imamo 600€, ki jih ne bomo pogrešali, si pač kupimo ultra super duper tabličnik, bo dobro izdelan, imel bo izjemen zaslon, strojno opremo itak ni da ni, dobro baterijo, itd. Če pa imamo 250€, pa kupimo kar dobimo za 250€. Na njem bomo lahko počeli praktično vse stvari, kot na tistem za 600€, samo vse skupaj bo na malo nižjem nivoju.

Torej, če si lahko privoščiš je Galaxy Note 10.1 2014 super zadeva, sploh zaslon je top, pa tudi v beli barvi bo precej navdušil ženo. Po drugi strani imaš alternativo v iPadu Air, ki bo verjetno še bolj navdušil ženo (ponavadi je tako ;), če pa želiš bit preudaren in pač kupit za začetek eno tablico, ki bo pravtako opravila iste zadeve, a bo pol cenejša, pa kljub temu dobra, poglej za Asus MemoPad FHD 10, dobiš že za 278€ in je prav kewl zadeva za ta denar ...

Mare3 ::

Če ji je všeč samo zato ker je lep potem je čisto vseeno če kupiš nek kitajski ponaredek za 100€...

Če ji nebo kupil tega k ji je lep, se ji bo zameril, ker sta hodla po trgovinah samo zaradi tega....

Problem je če zve da je kitajc.
Trade Republic 38MVDVXM

Sej kitajci delajo zeloo dobre kopije, v nekaterih primerih še trgovci ne ločijo med originalom in podaredkom! ;)

Predvidevam, da ji je bil zaslon tudi zelo všeč, zadeva je res super in npr. iPad Air je dobra konkurenca, vendar ima steklo na občutek bolj plastično kot ipad 4 ali android top tablice

keitai ::

balluf je izjavil:

Hvala.

Če že kupuješ Galaxy note 10.1 2014 vzemi LTE verzijo.

quadro933 ::

Kaj vzeti za 200 eurov od 8":

Asus memo pad hd 8 ali galaxy tab 3 8.0? plusi in minusi obeh. Videl sem da ima po moje galaxy tab boljši zaslon, je pa počasnejši od asusa. Ima pa galaxy tab očitno boljše steklo (lepše drsi).

Asus ima 4-jedrni procesor in 1 gb rama, galaxy tab pa dvojedrni procesor in 1.5 gb raba.

Tablica se bo uporabljala za internet ter za kakšen špil in filme na dopustu.

Katera je po vašem mnenju boljša za te namene?

če ti je ekran boljši in več rama, potem samsunga....zdej bo itaq kmalu za 209,99 8'' model z 3G.

Ali je za vsakdanje surfanje po netu, kakšen špil, bolj pomemben RAM (tab 8.0) ali procesor(memo pad 8)?

A mogoče ve kdo kje se v SLO da vidit Yoga 8?

mtosev ::

kolk vem je cpu bolj pomemben kot ram
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

če ti RAM-a zmanjka, ti tudi najhitrejši CPU ne pomaga več

mtosev ::

odvisno kolk porgramov imaš hkrati odprtih in če imajo websiti katere obiskuješ ogromno flasha in podobnega sranja kateri kuri ram
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

pa kdaj bo kak nov nexus js sm tak živčn :D

amacar ::

Ja, nekaj kar ni v 16:9 razmerju bi se prileglo, predvsem kakšen 8 ali pa 8.9".

Lonsarg ::

Jap 8"+ 16:10 je majka.

A ima kdo kakšen drug predlog za 8" in okrog 200 evrov?

dražje, vendar bolj premium je LG G pad 8.3, zadeva ima dober zaslon in vsega dovolj

Egidij88 ::

Asus MemoPad HD 8. 10" pa Nexus 10.

Kot je predlagal Stojansto, malo dodaj in vzami odličnega LG G Pad 8.3, dobiš od 269€ dalje v Slo ali za 242€ iz Amazon.de plus poštnina ...

quadro933 je izjavil:

tole?
SAMSUNG G.Tab3 T311 16G/3G bel

procesor Dual-core (1,5 GHz), Exynos 4212
zaslon 20,3 cm (8L) PLS LCD (1280x800)
tip: kapacitivni na dotik vec(toc(kovni
pomnilnik ram: 1,5 GB DDR3, flash: 16 GB NAND
grafic(na kartica Mali-400MP
GPS, Bluetooth, Wlan abgn, 3G
Android 4.2.2 (Jelly Bean), nadgradljiv
garancija 2 leti

209,99EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

A se že govori kaj o novem nexusu 10

medenko je izjavil:

quadro933 je izjavil:

tole?
SAMSUNG G.Tab3 T311 16G/3G bel

procesor Dual-core (1,5 GHz), Exynos 4212
zaslon 20,3 cm (8L) PLS LCD (1280x800)
tip: kapacitivni na dotik vec(toc(kovni
pomnilnik ram: 1,5 GB DDR3, flash: 16 GB NAND
grafic(na kartica Mali-400MP
GPS, Bluetooth, Wlan abgn, 3G
Android 4.2.2 (Jelly Bean), nadgradljiv
garancija 2 leti

209,99EUR

Verjetno bom kar tole izbral. Res je LG G Pad boljši, sam za internet, kakšen film na dopustu, ter kakšen špil bo verjetno ok. Nekih hudih testov pa ne bom delal. Dobil pa jo bom za 190 evrov kar je ok cena. V primerjavi z Lg G pad - om mi ostane še za en tank nafte ter par pirov :)

LP

190 za 3G model ali navadno? :)

medenko je izjavil:

190 za 3G model ali navadno? :)

navadno wi-fi.

aha sej to imamo :)

medenko je izjavil:

aha sej to imamo :)

Pa dobr laufa? Za povprečnega uporabnika?

Zheegec ::

Za isto ceno dobiš Asus HD8...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec je izjavil:

Sej to je bilo moje osnovno vprašanje: ali asus HD8 (boljši procesor, 1 gb RAM) ali tab 3 8.0 (slabši procesor, 1.5 GB RAMA, boljši zaslon)?

quadro933 je izjavil:

Zheegec je izjavil:

Sej to je bilo moje osnovno vprašanje: ali asus HD8 (boljši procesor, 1 gb RAM) ali tab 3 8.0 (slabši procesor, 1.5 GB RAMA, boljši zaslon)?

Katera je torej boljša od teh dveh?

LP

ne izkoristiš procesorja do konca, rama se več rabi.....
««
78 / 184
»»