Forum » Loža » Nakazilo v tujino
Nakazilo v tujino
Dzuro10 ::
V Nemško spletno trgovino hočem nakazati denar pa mi nikakor ne rata. Poizkusil sem z UPN/SEPA nakazilom in mi, ko vpišem IBAN izpiše, da le ta ni pravilen.
Ko probam z plačilom v tujino mi izpiše da so je država v SEPA območju in naj plačam z UPN/SEPA nalogom. Banka je Abanka.
Pa kako sploh človek nakaže denar v tujino?
Probal sem še z paypalom pa imam na visi electron prenizek dnevni limit in ne gre skozi...
Ko probam z plačilom v tujino mi izpiše da so je država v SEPA območju in naj plačam z UPN/SEPA nalogom. Banka je Abanka.
Pa kako sploh človek nakaže denar v tujino?
Probal sem še z paypalom pa imam na visi electron prenizek dnevni limit in ne gre skozi...
- spremenil: Dzuro10 ()
gendale ::
lohk probaš it na banko, mogoče bojo tm znal rešit
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
amigo_no1 ::
Kakšne podatke si vpisoval ? Nemški iban je DE ....
Za katero trgovino gre (lahko da je že kdo kaj tam kupoval in bo vedel) ?
Za katero trgovino gre (lahko da je že kdo kaj tam kupoval in bo vedel) ?
Gapi ::
Na abanetu moraš dati naročilo plačila v tujino. Do izvedbe ponavadi traja 3 dni.
No person is rich enough,to buy back his past.
Aston_11 ::
Fora teh nakazil je, da se omastijo ene tri banke vmes.
Npr. od 250 EUR iz Avstralije ti jih na račun pride 225.
Je pa tako - nakazilo v tujino izbereš in tam vneseš podatke, pa bo.
Npr. od 250 EUR iz Avstralije ti jih na račun pride 225.
Je pa tako - nakazilo v tujino izbereš in tam vneseš podatke, pa bo.
judez ::
Poglej, če moraš kje posebaj izbrat državo prejemnika. Vsaj NLB klik ima tako in če ne spremeniš države ti za vsak tuj iban napiše, da je napačen.
Nikonja ::
pri nakazilu znotraj eu, vsaj pri skb-u je provizija enaka kot pri domačem plačilu.
Za plačilo rabite samo iban in bic in nimaš kaj naredit narobe.
lp
Za plačilo rabite samo iban in bic in nimaš kaj naredit narobe.
lp
EjTi ::
Ni res, da so provizije velike. Če uporabiš SEPA plačilo oz. UPN obrazec, se provizije se merijo v centih.
mat xxl ::
Ni čisto tako, to dnevno delam v podjetju in privatno, ni res, da traja 3 dni, trajati sme največ 48 ur znotraj EU, cena sme biti 0,80 eur ........ navedbe za iz Avstralije pa so nekaj drugega, tudi cene za plačila izven EU so navadno od 12 eur dalje, ker banke Avstralija, in tvoja banka direktno ne poslujeta, gre denar preko tretje korespondenčne banke, če plačnik označi, da je plačnik teh stroškov potem dobiš cel znesek sicer si vmesna banka odbije ..........
Dzuro za iban preverbo je tu link, ki ti poda še swift če ga nimaš : http://www.ibancalculator.com/
, tvoji podatki so pravilni če sam plačujem pa česa ne vem recimo naslova vpišem kar ime ali naziv .......... isto pri banki ime vpišeš sicer ga najdeš po swiftu http://www.swift.com/bsl/
in če ni nalova banke ponoviš ime. Seveda za plačila znotraj EU + Švico in Norveško lahko uporabiš SEPA nakazilo enako, kot plačilo v Slo, za plačilo v tretje države pa nakazilo v tujino oziroma v NLB spletni banki ti sistem tega prekonventira v Sepo če vidi, da gre za EU plačilo.
Upam, da sem kaj pomagal, na področju, ki ga poznam.
Dzuro za iban preverbo je tu link, ki ti poda še swift če ga nimaš : http://www.ibancalculator.com/
, tvoji podatki so pravilni če sam plačujem pa česa ne vem recimo naslova vpišem kar ime ali naziv .......... isto pri banki ime vpišeš sicer ga najdeš po swiftu http://www.swift.com/bsl/
in če ni nalova banke ponoviš ime. Seveda za plačila znotraj EU + Švico in Norveško lahko uporabiš SEPA nakazilo enako, kot plačilo v Slo, za plačilo v tretje države pa nakazilo v tujino oziroma v NLB spletni banki ti sistem tega prekonventira v Sepo če vidi, da gre za EU plačilo.
Upam, da sem kaj pomagal, na področju, ki ga poznam.
cortez ::
SEPA plačilo. provizija kot pri navadni položnici. Pred 3 meseci sem imel podobne progleme z IBAN-om ( problem je bil pri kopiranju številke).
Dzuro10 ::
Hvala za nasvete, sem prilezel malo dlje :) Sem uporabil SEPA nalog.
Problem je bil v kopiranju IBAN številke ko sem jo vpisal ročno je prijelo.
Zdaj me še zanima referenca. Na voljo mam SI (pač za slovenijo) in pa RF in NR. Pod referenco bi verjetno napisal številko naročila?
Ko dam referenco RF in vpišem šifro naročila mi javlja:
Referenca prejemnika za izbrano obliko RF ni pravilna!
kakšna oblika je pravilna za RF?
Problem je bil v kopiranju IBAN številke ko sem jo vpisal ročno je prijelo.
Zdaj me še zanima referenca. Na voljo mam SI (pač za slovenijo) in pa RF in NR. Pod referenco bi verjetno napisal številko naročila?
Ko dam referenco RF in vpišem šifro naročila mi javlja:
Referenca prejemnika za izbrano obliko RF ni pravilna!
kakšna oblika je pravilna za RF?
thramos ::
cegu ::
Sem v Nemčiji, stanovanje si plačuje z nakazilom preko UPN/SEPA z Abanke na Nemško Sparkasse. Provzijia 15 centov - ceneje kot preko Nemške banke, traja 2 delovna dni.
Sem imel pa probleme dobiti nemško kodo (ljudje tu tega ne poznajo še), tako da začne se z DE, naslednji dve številki moraš pa preveriti na tuji banki, katera je. Jaz sem vnesel tretjo in četrto narobe, je šlo čez ampak je bil transakcija zavrnjena. Nato sem še malo pobrskal in dobil pravo.
http://www.iban-rechner.eu/ibancalculat...
Sem imel pa probleme dobiti nemško kodo (ljudje tu tega ne poznajo še), tako da začne se z DE, naslednji dve številki moraš pa preveriti na tuji banki, katera je. Jaz sem vnesel tretjo in četrto narobe, je šlo čez ampak je bil transakcija zavrnjena. Nato sem še malo pobrskal in dobil pravo.
http://www.iban-rechner.eu/ibancalculat...
amigo_no1 ::
Vidim da nekateri nekaj pišete o sepa oz upn plačilih:
http://slo-tech.com/forum/t502899/p3397...
http://slo-tech.com/forum/t502899/p3397...
kamac ::
Danes sem pri nakazilu s SEPA nalogom v Nemčijo tudi sam naletel na težavo z vpisom ustrezne reference.
Po navodilih, ki jih je prilepil Dzuro10 lahko zadevo ročno izračunate (ni pretežko, je pa nadležno, sploh če vam matematika ni ravno pri srcu), lahko pa se tudi poslužite online kalkulatorja:
Npr. da imate želeno referenco "2348231", jo vpišete v polje "Create Creditor Reference" in dobite ustrezno skupno referenco: "RF 71 2348 231". Drug primer "SBO2010" da referenco : "RF 45 SBO2 010"
Če vaša želena referenca vsebuje le številke (črke je potrebno po ustrezni tabeli nadomestiti s števili) lahko kontrolno številko povsem enostavno kar s pomočjo Googla izračunate tako, da vpišete:
98 - vaša_želena_referenca271500 % 97
Če je torej vaša želena referenca "2348231", v Google vpišite:
98 - 2348231271500 % 97
in dobite rezultat 71
Upam, da bom s tem komu olajšal nakazila v tujino...
Pa še to - preverjeno je provizija enaka kot pri domačih nakazilih (pri moji banki trenutno 0.35EUR)
Po navodilih, ki jih je prilepil Dzuro10 lahko zadevo ročno izračunate (ni pretežko, je pa nadležno, sploh če vam matematika ni ravno pri srcu), lahko pa se tudi poslužite online kalkulatorja:
Npr. da imate želeno referenco "2348231", jo vpišete v polje "Create Creditor Reference" in dobite ustrezno skupno referenco: "RF 71 2348 231". Drug primer "SBO2010" da referenco : "RF 45 SBO2 010"
Če vaša želena referenca vsebuje le številke (črke je potrebno po ustrezni tabeli nadomestiti s števili) lahko kontrolno številko povsem enostavno kar s pomočjo Googla izračunate tako, da vpišete:
98 - vaša_želena_referenca271500 % 97
Če je torej vaša želena referenca "2348231", v Google vpišite:
98 - 2348231271500 % 97
in dobite rezultat 71
Upam, da bom s tem komu olajšal nakazila v tujino...
Pa še to - preverjeno je provizija enaka kot pri domačih nakazilih (pri moji banki trenutno 0.35EUR)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamac ()
mihec87 ::
Sedaj mi pa res ni več jasno-rabim nakazat fizični osebi v IT. Če v abanetu uporabim upn/sepa mi zavrne njegov trr, če pa uporabim naročilo plačila v tujino pa me pošilja naj uporabim upn/sepa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
franckranc ::
Od 1. februarja je na SKB.net - verjamem pa, da tudi povsod drugje - spremenjen režim plačil pri čezmejnih plačilih.
Takole piše:
Od 1. 2. 2016 dalje pri čezmejnih plačilih:
- ni več potrebno navajati BIC (SWIFT) kode banke (velja za ročni vnos);
- za valuto EUR ob plačilu s plačilnim nalogom v tujino se skrajša valuta plačila na D+1 (prej D+2);
- pri drugih valutah sprememb ni.
Takole piše:
Od 1. 2. 2016 dalje pri čezmejnih plačilih:
- ni več potrebno navajati BIC (SWIFT) kode banke (velja za ročni vnos);
- za valuto EUR ob plačilu s plačilnim nalogom v tujino se skrajša valuta plačila na D+1 (prej D+2);
- pri drugih valutah sprememb ni.
ToniT ::
Tudi na NLB gre plačilo v tujino takoj. Včeraj sem plačal na Mindfactory, danes sem že dobil mail, da so poslali paket
vintorez ::
ToniT, lahko prosim poveš, kako si izpolnil SEPA obrazec, predvsem me zanima katero številko si vpisal pod referenco, ker te na njihovem računu ni.
Zanima me tudi, kako dolgo si čakal na paket.
Hvala in lp
Zanima me tudi, kako dolgo si čakal na paket.
Hvala in lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vintorez ()
branc ::
Reference za nakazilo v tujino verjetno nimaš, ker je specifična. Postavko SI spremeniš v NRC in št. predračuna/računa napišeš v Namen/rok plačila.
sodnicaN ::
d+1 je blo že dolg časa če si nakazal do 13 al do 15
referenco ti bo pa že dal prodajalec
referenco ti bo pa že dal prodajalec
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sodnicaN ()
ToniT ::
Jaz sem pod referenco napisal SI56 00 xxxxxx (xxxxx je številka računa), in sem dobil potrditev o pošiljanju paketa prej, kot v 24 urah.
Bobr123 ::
Kaj narediti, ko ti naslova "SCHÜTZENSTRAßE 18" noče sprejeti zaradi nedovoljenih znakov?
Hvala
Hvala
BlaY0 ::
Niti ne. Strasse se v DE in AT poštnem prometu praviloma ne uporablja več. Se pa uporablja recimo v Švici. Amak tudi če napišeš Strasse za Nemčijo bo vseeno prišlo, niso tako pikolovski...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
gapyyy ::
Lp,
mogoce ve kdo kako dolgo traja nakazilo v tujino preko spletne banke nova kbm.
Placal sem danes zjutraj, ko sem jim posredoval potrdilo o placilu so mi napisali:
thank you for your information.
After receipt of the payment we will start deliver soon as possible.
Kind regards
Your Mindfactory Sales Team
Torsten Flamming
mogoce ve kdo kako dolgo traja nakazilo v tujino preko spletne banke nova kbm.
Placal sem danes zjutraj, ko sem jim posredoval potrdilo o placilu so mi napisali:
thank you for your information.
After receipt of the payment we will start deliver soon as possible.
Kind regards
Your Mindfactory Sales Team
Torsten Flamming
smacker ::
M-XXXX ::
Tudi mene heca tole nakazovanje v tujino- Nemčija preko skbja.
Začnem. Vpisovati nemški trr:
De68 (do tukaj vse OK), takoj ko vpišem na sled jo številko (v mojem primeru 1 spremeni zapis.
Moralo bi biti DE681.....
Samo spremeni v De68 1DE6 81...
Kaj je fora in ali enostavno ignoriram in vpisujem naprej ali ne?
Začnem. Vpisovati nemški trr:
De68 (do tukaj vse OK), takoj ko vpišem na sled jo številko (v mojem primeru 1 spremeni zapis.
Moralo bi biti DE681.....
Samo spremeni v De68 1DE6 81...
Kaj je fora in ali enostavno ignoriram in vpisujem naprej ali ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NKBM sepa nakazilo v tujino... kje je referenca?Oddelek: Loža | 9594 (63) | clancy |
» | BINANCE SEPA nakazilo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 35489 (8941) | Tidule |
» | BankaNet in plačilo v tujinoOddelek: Pomoč in nasveti | 7231 (2941) | Ascendor |
» | Nakazilo SEPAOddelek: Pomoč in nasveti | 18671 (9221) | Abzng |
» | Kako pravilno plačam Sepa v tujinoOddelek: Loža | 8279 (8011) | tomaz88 |