» »

vezava stikal

vezava stikal

alenpero ::

Zdravo
mene pa zanima kako bi vezal stikala menjalna ali križna glede na to da moram uporabit štiri stikala ki bodo prižigala eno luč.Prosim če bi mi lahko narisal kateri shemo pa v razvodni dozi bi rad to zvezal skupaj za vsa stikala ker do vsakega stikala pride en kabel in gredo vsi v razvodno dozo.Hvala

mrJan95 ::

Rabiš 2 križni in 2 izmenični stikali.

St235 ::

Če imaš do vsakega stikala samo dve žici, potem je edina rešitev vezava releja v dozo in tipke namesto stikal. (podobno, kot je to rešeno na stopniščih)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

milica ::

Tukaj:
je lepo narisano kako moraš zvezati. Med menjalno in križno stikalo dodaj še eno križno in imaš vsa štiri stikala.

hvala vam

mislim da sem narobe naredo iz vsakega stikala sem potegnil 3x1,5 v razvodno dozo ampak zdaj mislim da mi na križnem stikalo manjka ena žila se da to kak rešit al morem menjat kable

ToniT ::

Križno stikalo mora imeti 4 žice.
Rešitev je novi kabel ali pa rele, kot je predlagal Lakotnik.

St235 ::

Prihrani si živce in uporabi rele. Nima smisla razbijat sten, če maš že vse potegnjeno.

Za kombinacije križnih in menjalnih stikal rabiš žice potegnjene od stikala do stikala in ne od vsakega stikala na dozo.

Pri releju edino vpoštevaj, da če bo mehanski potem se sliši pri preklopu klik (podobno kot na stopnicah), dobi pa se tudi tišje izvedbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Žice zvežeš v dozi vendar moraš vseeno tri žilni kabel, ki gre na križni stikali nadomestiti z štiri žilnim.

tezej ::

halo

mam kdo idejo kako zvezat senzor 24V da krmili ventil 230V? Hvala

SaXsIm ::

Uporabi rele.
SaXsIm

tezej ::

ok kako naj to zvežem ( senzor24V i špulo230V)? thanks

milica je izjavil:

Tukaj:
je lepo narisano kako moraš zvezati. Med menjalno in križno stikalo dodaj še eno križno in imaš vsa štiri stikala.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: milica ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava menjalnega stikala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1641992 (12248) SonoR
»

Dve menjalni in križno stikalo - potrebujem pomoč

3924157 (11432) starfotr
»

Na luč vezani 2 menjalni stikali,potreba še po tretjem- kakšna rešitev?

61271 (1086) FX6300B
»

Dva dvojna stikala

253698 (3550) RejZoR

Več podobnih tem