» »

SQL pomoč

SQL pomoč

babs ::

Živjo,

zelo bi bila hvaležna, če mi pomagate rešiti ti dve nalogi. Sem namreč popolni začetnik in mi nikakor ne gre. Hvala. :)

1. Sestavite SQL DML poizvedbo, ki bo vstavila hotel s tremi zvezdicami in imenom Mirko! Zapišite tudi SQL stavek, ki bo izbrisal hotel Morje! Prosim, pazite na slovnico iz priloge in imena polj s sheme tabel! Ali morda poznate SQL stavek, ki bi povišal stopnjo DDV vseh storitev z 20% na 22%, vse druge stopnje DDV pa ostanejo enake?

2. Kaj naredita ukaza?

a) SELECT Ime,Kategorija FROM Hoteli
WHERE Hoteli.ID_Destinacije = Destinacije.ID_Destinacije AND Destinacije.ImeDestinacije = 'Tenerife';
b) SELECT * FROM Pogodbe
WHERE DatumPovratka < > NULL;

Gandalfar ::

Kaj ce bi najprej pokazal do cesa si sam prisel, preden ti mi resimo domaco nalogo

primozzzz ::

Za začetnike bi bla uporabna tale knjižicaˇˇ
http://issuu.com/bobka/docs/podatkovne_...

:)
NI PODPISA

Ciklamen ::

Pri 2.

a) izbere vsa imena in kategorije iz tabele hoteli, kjer je ID hotela, kje se ta hotel nahaja, enak ID destinacije in Ime destinacije enako tenerife (pač po pogoju greš - za WHERE)

b) izbere vse podatke iz tabele Pogodbe kjer je datum povratka različen od NULL (nisem prepričan kaj že ta < > pomeni)

To ni 100% pravilno, ker sem malo te zadeve že pozabil, ampak meni se zdi da bi bilo tako. (bo ti kdo drug še povedal koliko so moji odgovori pravilni)
- End of the Post ->

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

baze podatkov

Oddelek: Programiranje
91573 (1492) urkrajnc
»

[Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z Accessom

393295 (2515) c0dehunter
»

Brisanje posamezne vrstice v tabeli MYSQL baze

Oddelek: Izdelava spletišč
71166 (1078) Tody
»

Malce zahtevnejši SQL stavek včasih narobe SELECT-a

Oddelek: Izdelava spletišč
302155 (1824) Brilko
»

Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?

112171 (2056) Fim

Več podobnih tem