» »

Ali je moj NOVI ''Gamer'' računalnik dober?

Ali je moj NOVI ''Gamer'' računalnik dober?

Temo vidijo: vsi

adict123 ::

Pozdravljeni, torej kupil sem si nov komp in me zanima ali je dober..Tukaj so kompomente :
Intel Core i7 2600,
Gigabyte H61,
8GB Rama Kingston PC1333
grafična kartica GIGABYTE AMD HD6770 1 GB,
trdi disk Seagate 1TB SATA2,
DVD-/+RW,
ohišje ATX s 550 W PSU

DeFacto21 ::

Seveda boš ignoriral mesarjev post. Nima nikakršne veze z vezo.

Hm, imaš zelo soliden računalnik, ampak za igre bi ti mogoče priporočal kakšno boljšo grafično. No ja, odvisno tudi na kakšni resoluciji igraš.

gruntfürmich ::

slabo. neuravnoteženo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

korenje3 ::

stare komponente, sicer hiter PC.
hiter procesor, malo počasnejša grafična, počasni rami.

freesty ::

Prvo kaj sem opazil je plata. In ta je zanic. Procesor bi osebno uzel K verzijo. Mogoce sedaj ne navijas ampak cez 2 leti pa te bo mogoce prijelo in takrat ti bo zal, da nisi dal teh 15€ zram. Potem grafa je res low-mid end prejsne serije. Noben presezek, za povprecno uporabo v redu ampak v razmerju s procesorjem dost preslaba. Ostalo stima.
Seveda je bil ta racunalnik ze v naprej sestavljen in ce je dober je vprasanje koliko si placal za njega. Ce je stal 300€ potem je super, ce je stal 600€ se pa ze nimamo kaj vec pogovarjat.

@korenje
pocasni rami? Zakaj, ker so 1333Mhz? Torej mu bo igro nalago 0.05 sekunde dlje. Mas prav, so res pocasni.

počasni rami v tem smislu, da 1600MHz dobiš praktično za isto ceno.

Ja sej se mi zdel, da mislis:"slabsa izbira". Drugace pa itq ne opazis razlike.

freesty je izjavil:

Ja sej se mi zdel, da mislis:"slabsa izbira". Drugace pa itq ne opazis razlike.

hja... tudi pri 1500MHz in 3000MHz procesorju ne opaziš razlike. če neki dela 5 sekund. Če pa proces traja 10 ur, se pa že pozna :p

Lonsarg ::

Ne, ne moreš primerjati, enostavno hitrost RAMa ni bottleneck za 99.99999999999999999999999% populacije(niti slučajno ni hitrost RAMa problem pri igrah, razen če maš morda DDR1) in je prav vseeno kako hitrost rama kupiš.

Lonsarg je izjavil:

Ne, ne moreš primerjati, enostavno hitrost RAMa ni bottleneck za 99.99999999999999999999999% populacije(niti slučajno ni hitrost RAMa problem pri igrah, razen če maš morda DDR1) in je prav vseeno kako hitrost rama kupiš.

hitrost rama se pozna pri prenosu visokoločljivostnih tekstur do grafične kartice. Zaradi tega igrice s takimi teksturami delajo počasi.

Nikonja ::

dejte nehat, razlika med 1333 in 1600 skoraj ni in nobeden od vas je ne bo čutil nikjer !!!

shadeX ::

Naj ti jaz odgovorim.

Tvoj Računalnik je SUPER za špile. Mogoče je res grafika malo prešvoh vendar v letu ali dveh jo boš zamenjal za boljšo. Drugega ti pa ne bo treba. Ne poslušaj foušljivih slotehovcev. Tvoj PC je GUT.

dzinks63 ::

NOVI ''Gamer'' računalnik

Če misliš imeti računalnik za igrice, zamenjaj procesor za cenejšega I5 2500K ali celo I3 2120 in razliko v denarju nameni za boljšo grafiko, privošči si GTX560ti ali HD 7850. Za igre je pač grafična kartica veliko bolj pomebna od procesorja. Ram brez problema 1333, razlike pri igranju iger z 1600MHz rami ne boš opazil.

ameba ::

Koliko denarja si dal pa ti bomo povedal če je dober ....

shadeX ::

dzinks63 je izjavil:

NOVI ''Gamer'' računalnik

Če misliš imeti računalnik za igrice, zamenjaj procesor za cenejšega I5 2500K ali celo I3 2120 in razliko v denarju nameni za boljšo grafiko, privošči si GTX560ti ali HD 7850. Za igre je pač grafična kartica veliko bolj pomebna od procesorja. Ram brez problema 1333, razlike pri igranju iger z 1600MHz rami ne boš opazil.

Kaj govoriš neumnosti. Grafična je seveda tudi pomembna vendar z slabim procesorjem ne bo prišel daleč. Sam igram World of Warcraft in kjer se nahaja veliko ljudi, ter se premikajo in uporabljajo spelle, dosežem maximalno 20 FPS. ( In nima veze ali je grafika na ULTRA HIGH ali na LOW. Še vedno bo isto delalo ) To pa zato ker je moj procesor, že outdated (Q6600), grafična pa je Radeon HD 4870. Procesor mora v tem primeru računati, kaj delajo določeni ljudje itd itd. In ko pride skupaj naenkrat 200 ljudi je za procesor velika obremenitev.

Starcraft|| ::

Drugo grafiko bi vzel
2600k
1600Mhz 4GB Rama
Definitvno drugo plato
Kako žalostni časi, ko je lažje razbiti atom kot predsodek. ~ Einstein

hojnikb ::

Zelo neuravnovešena sestava.
Temule glih ne morš rečt gaming rig.
Boljša grafiča + bolša plata bi bla ok izbira.

Vseskup si pa kr predstavlam da laufa na enem noname 600w napajalniku za 30€....
#brezpodpisa

shadeX je izjavil:

Naj ti jaz odgovorim.

Tvoj Računalnik je SUPER za špile. Mogoče je res grafika malo prešvoh vendar v letu ali dveh jo boš zamenjal za boljšo. Drugega ti pa ne bo treba. Ne poslušaj foušljivih slotehovcev. Tvoj PC je GUT.

foušljivih? Vecina jih ma tle boljse kompe.

Drugace pa on je kupil sestavljen racunalnik. Torej ne isce nasveta kaj naj zamenja, ker ne more nic zamenjat. Verjetno se je hotu pohvalit, da je kupil nov racunalnik za 800€.

Fail.

sukyy ::

najbolj bi ti priporočal grafo tud gigabyte samo 7850 pa cenjši proc...pol ga pa poka xD

54j0 ::

Vse pošteno napisano. Čeprav, mene bi spravilo v jok, če bi kupil nekaj novega in potem o tej zadevi bral take komentarje :D. Krivi so seveda prodajalci, ki kot "gamerske" računalnike prodajajo neke nesmiselne konfiguracije. Škoda, da za mnenje nisi vprašal pred nakupom, adict123. Računalnik je prav dober, a "gamerski" res ni... zamenjaj grafično in bo odličen. Kar se plošče tiče, tudi ni nevem kaj, ampak za procesor, ki ni "K" serija (in s tem neprimeren za "resno" navijanje), je čisto OK. Vem, samo potrjujem, kar so že prej napisali :).

Btw, odvisnost iger od hitrosti pomnilnika: http://www.tomshardware.com/reviews/mem...

Sintetični testi, a vseeno - razlike so minimalne, zanemarljive. Pred časom sem nekje videl tudi teste, ki so zajemali višje hitrosti (1866 in 2133 MHz) in spet ni bilo očitne razlike v zmogljivosti iger.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

Ja sem jaz isto razmisljal. Samo ce ga je dobil poceni potem ni problema. Sam glede na naslov teme mam obcutek, da so ga preprical kot da je kupu top comp. Sicer pa bv debatirat dalje. Avtor teme naj pove koliko je placal za NOVI gamer racunalnik pa povemo ce je vreden denarja pa je to to.

Menjat komponent pa tak ne more ker krsi garancijo ce odpre komp..

Lonsarg ::

Uravnovešen računalnik sicer res pomeni, da je notri grafična, ki je vredna okoli 3krat več kot procesor. Ampak po drugi strani pa ni nič narobe kupit komp, ki ima zelo dober procesor, da ga pač ne menjaš 5-8 let, pa samo vmes ene dvakrat grafično, v tem primeru je opravičljivo za procesor dati magari celo malenkost več kot za grafično. Če je pa ta komp bil kupljen kot celota, ne za entuziasta, ki bo sam grafike menjal, potem je pa fail grafična...

Brat ima Q6600 pa ni še igre, kjer bi bil ta procesor bottleneck. Za to bi moral kako 500e grafiko notri vržt, da bi dejansko procesor bil bottleneck in ne grafična(5850 trenutno). Torej lahko komot še enkrat menja samo grafično, preden menja procesor/komp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Tilen ::

korenje3 je izjavil:

In praktično enako hitrost. Tudi na 2000 Mhz. V Crysis ni niti 1 FPS razlike med 1333 Mhz in 2000 Mhz. Če ne verjameš, si preveri v Crysis temi oz. v Sandy temi, kjer je link do testa.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

gendale ::

za gaming bi bilo bolje, če bi namesto i7 2600 + radeon 6770 vzel i5 2500 + radeon 6870 (cena obojega je približno enaka)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Tilen je izjavil:

korenje3 je izjavil:

In praktično enako hitrost. Tudi na 2000 Mhz. V Crysis ni niti 1 FPS razlike med 1333 Mhz in 2000 Mhz. Če ne verjameš, si preveri v Crysis temi oz. v Sandy temi, kjer je link do testa.

ram nima nobene vloge pri pospeševanju 3d grafike... to vemo vsi. ima pa vlogo pri prenosu in procesiranju podatkov v ramu. Torej recimo igrice, kjer ti preloada "levele" v ram, in ko greš v naslednji level, se ta naloži recimo 50% hitreje. to je samo ena prednosti pri hitrosti rama v igricah.

RejZoR ::

Gamer sistem in Radeon HD6770 ne gresta skupaj. Daj si not vsaj HD6950 al pa HD7850, da zadevi vsaj lahko rečeš "gaming" kišta... Drugo je ok.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ivy Bridge v Sandy Bridge matični plošči

Oddelek: Pomoč in nasveti
91244 (1060) 54j0
»

Sestava kompa za 500€

Oddelek: Kaj kupiti
264012 (3562) opeter