Forum » Programiranje » [Java] Iskanje duplikata v Arrayu
[Java] Iskanje duplikata v Arrayu
shadeX ::
pozdravljeni.
Zanima me kako bi lahko preveril za duplikat v spodaj napisanem arrayju.
ok tukaj je pač string array, ki vsebuje imena. Kako bi lahko preprosto z res čim čim manj kompliciranja po najbolj enostavni poti, kar se jih da ( ker sem še začetnik v javi), program preveril da je v arrayu dobljen duplikat ( se pravi 2X ime luka ).
Zanima me kako bi lahko preveril za duplikat v spodaj napisanem arrayju.
String[] names = {"matej", "luka", "tina", "katja", "polona", "luka"};
ok tukaj je pač string array, ki vsebuje imena. Kako bi lahko preprosto z res čim čim manj kompliciranja po najbolj enostavni poti, kar se jih da ( ker sem še začetnik v javi), program preveril da je v arrayu dobljen duplikat ( se pravi 2X ime luka ).
tx-z ::
for(int i=0; i<names.length; i++){ String test = names[i]; for int (j=i+1; j<names.length; j++){ if (names[j].equals(test)){ System.out.println("Obstaja duplikat: "+test); } } }..
Neki tazga, pa če je kšna sintaktična napaka se opravičujm, mal sm že "iz jave" :) Če te pa samo zanima če obstaja že samo 1 duplikat, pa lah break daš še za println-jem :P
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()
genesiss ::
BTW, struktura ki ne omogoča duplikatov je množica (Set): http://docs.oracle.com/javase/6/docs/ap...
shadeX ::
oo hvala zigam. bom preštudiru to kodo k si mi jo prilimal.. sm pa vedu da je neka fora z dvojnim for loopom ;D tnx
@genesiss, hvala za link. bom pregledal =)
@genesiss, hvala za link. bom pregledal =)
Spura ::
Set oz. mnozica,
vstavljanje v List s pomocjo binary searcha,
urejanje seznama s sortom in potem linearno preverjanje
pick your poison.
vstavljanje v List s pomocjo binary searcha,
urejanje seznama s sortom in potem linearno preverjanje
pick your poison.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c++] nalogeOddelek: Programiranje | 6144 (4684) | technolog |
» | Program za iskanje *.jpg duplikatovOddelek: Programska oprema | 1153 (997) | WarpedGone |
» | c# kako v prvi IEnumerable addati samo "Accaptable" tipe iz drugega IEnumerablaOddelek: Programiranje | 1115 (1039) | commissar |
» | [excel]duplikatiOddelek: Programiranje | 1472 (1399) | baksuz |
» | MenuOddelek: Izdelava spletišč | 993 (841) | packpack |