Forum » Programiranje » Ukaz top v bashu
Ukaz top v bashu
marjan_h ::
Zanima me kako uporabiti ukaz top, da bi mi samo enkrat izpisal v datoteko trenutno stanje procesov.
Stikalo -b mi nekako delno pomaga, vendar mi še vedno nenehno polni datoteko z novim stanjem procesov.
Obstaja kakšna alternativa temu ukazu, ali moram poiskati drugo rešitev?
Hvala za odgovore.
Stikalo -b mi nekako delno pomaga, vendar mi še vedno nenehno polni datoteko z novim stanjem procesov.
#neskoncna zanka top -b > procesi.txt
Obstaja kakšna alternativa temu ukazu, ali moram poiskati drugo rešitev?
Hvala za odgovore.
Sedaj nastane nov problem, ker ne potrebujem tiste statistike ki se izpise na zacetku:
Če uporabim tako, mi izpiše statistiko;
Se da mogoče s kakšnim ukazom izpisat samo od 6 vrstice pa do konca datoteke? Seveda je pa ostalo spremenljive dolžine zato ne morem uporabiti ukaza tail.
Če uporabim tako, mi izpiše statistiko;
top -b -n 1 | head -n 6
Se da mogoče s kakšnim ukazom izpisat samo od 6 vrstice pa do konca datoteke? Seveda je pa ostalo spremenljive dolžine zato ne morem uporabiti ukaza tail.
technolog ::
Sori.
top -b -n 1 | tail -n +6
Drugače se za listanje procesov uporablja bol priročen utility ps.
top -b -n 1 | tail -n +6
Drugače se za listanje procesov uporablja bol priročen utility ps.
Ta ukaz ps -e je odličen, vendar nastane problem če hočeš samo PID-e od procesov dobiti, torej samo prvi stolpec.
Če uporabim -f1, mi ne prikaže nič, če pa -f2, mi pa odreže PID-e, ki so manj k štirimestne številke.
Seveda bi potreboval samo števila brez belih znakov, mogoče je kakšen ukaz ki poreže bele znake?
Hvala za odgovore.
Če uporabim -f1, mi ne prikaže nič, če pa -f2, mi pa odreže PID-e, ki so manj k štirimestne številke.
ps -e | cut -d" " -f2
Seveda bi potreboval samo števila brez belih znakov, mogoče je kakšen ukaz ki poreže bele znake?
Hvala za odgovore.
BigWhale ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1286 (866) | killa bee |
» | Bash skriptaOddelek: Programiranje | 3262 (2574) | poweroff |
» | grep - čisto malo pomoči ;)Oddelek: Programiranje | 2353 (1830) | c0dehunter |
» | Pomoč pri ukazih v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1499 (1143) | brodul |
» | Bash, terminal,ubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1457 (1098) | Zero0ne |