Forum » Izdelava spletišč » Kontaknit obrazec
Kontaknit obrazec
aljaz92 ::
Imam težave pri povezovanju html in php kode in sicer gre za kontaktni obrazec.
V datoteki index.html in naslednji obrazec-kodo:
To je html koda obrazca.
Potem pa imam v datoteki nsend.php nalsednjo kodo, ki naj bi obdelala obrazec in mi na email naslov poslal informacije:
Težava je v tem da potem ko zadevo testiram na strežniku in kliknem gumb pošlji namesto da bi me obrazec preusmiril in poslal zadevo mi brskalnik prenese nsend.php datoteko.
Hvala za pomoč.
V datoteki index.html in naslednji obrazec-kodo:
<form action="nsend.php" method="post" autocomplete="on"> <div class="wpcf7"> <p><label>Naziv:</label> <input type="text" class="wpcf7-text" name="nnaziv" /></p> <p><label>E-mail:</label> <input type="text" class="wpcf7-text" name="nmail"/></p> <p><span class="your-message"><textarea name="nsporocilo" cols="20" rows="5"></textarea></span></p> <p><input type="submit" title="Pošlji" value="Pošlji" /></p> </div> </form>
To je html koda obrazca.
Potem pa imam v datoteki nsend.php nalsednjo kodo, ki naj bi obdelala obrazec in mi na email naslov poslal informacije:
<?php $contact_nnaziv = $_POST['nmaziv']; $contact_nmail = $_POST['nmail']; $contact_nsporocilo = $_POST['nsporocilo']; //print_r($_POST); if( $contact_nnaziv == true ) { $sender = $contact_nmail; $receiver = "info@web-solutions.si"; $client_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $email_body = "Naziv: $contact_nnaziv \n E-Mail: $contact_nmail \n \n Sporocilo: $contact_nsporocilo \n"; $extra = "From: $sender\r\n" . "Reply-To: $sender \r\n" . "X-Mailer: PHP/" . phpversion(); } if (mail($_POST['nmail'],$_POST['zadeva'],$email_body)) { /* Redirect browser */ header("Location: spletnestoritve.html.html"); /* Make sure that code below does not get executed when we redirect. */ exit; } else { /* Redirect browser */ header("Location: index.html"); /* Make sure that code below does not get executed when we redirect. */ exit; } ?>
Težava je v tem da potem ko zadevo testiram na strežniku in kliknem gumb pošlji namesto da bi me obrazec preusmiril in poslal zadevo mi brskalnik prenese nsend.php datoteko.
Hvala za pomoč.
- spremenil: aljaz92 ()
aljaz92 ::
No delno sem rešil težavo sedaj mi ne prenese datoteke ampak me poveže potem na error stran oz index.html to pomeni da je napaka v obrazcu.
algo ::
Pri index.html imaš
Pri nsend.php pa
<input type="text" class="wpcf7-text" name="nNNNNNNNNNNNNNaziv" /></p>
Pri nsend.php pa
$_POST['nMMMMMMMMMMMMaziv']torej popravi na
$_POST['nnaziv']pa bo delal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: algo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google font - (č,ž,š) delajo local, na hostu pa ne delujejoOddelek: Izdelava spletišč | 2326 (2118) | neoserv |
» | HTML in SQL pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7578 (6456) | def0r |
» | Spletno gostovanjeOddelek: Omrežja in internet | 2111 (1786) | neoserv |
» | Izvajanje php v .htmlOddelek: Izdelava spletišč | 2035 (1384) | Tody |
» | PHP5 ne dela!Oddelek: Omrežja in internet | 2349 (1864) | fizikalac |