» »

Katero TV izbrati

Katero TV izbrati

Lunca82 ::

Pozdravljeni,

doma moramo kupiti nov TV a resnično nimamo pojma. Nekateri pravijo da Hrz niso pomembni, potem greš v trgovino in vidiš, da je razlika očitna. In tako podobno za vse ostale značilnosti zato se obračam še na vas.

Razdalja od tv-ja je 3 metrov in radi bi imeli tv, ki lahko bere filme preko USB-ja (rada bi jih pobirala preko interneta in jih gledala preko tv), z MPEG 4 pretvornikom, da bom lahko sprejemala tudi signale italijanskih programov.

Velikost bi bila v redu 46"?

Prosim, svetujte mi, katerega naj vzamem?

Hvala lepa v naprej za pomoč

fpbs ::

To, da Hrz niso pomembni, to ne drži. Preprosto povedano, za boljšo obdelavo slike in prikaz rabiš višjo frekvenco. Velikost 46",47" bi bila kar v redu. Za firmo se sama odloči. Jaz bi ti svetoval LG, ker nudi za najmanj denarja največ, v 3D pa s svojo pasivno tehnologijo nima konkurence.

bf4ed ::

Kajkoli samo Philipsa NE!

LG ali Samsung.
Sam imam Sony (boljši meniji tipke) in Samsung (boljša podpora formatom ki ji predvaja).

bukev ::

Najbolje da izbereš TV samo po kriteriju slika. Glede tvoje prve dodatne zahteve, pa si omisli raje en multimedijski predvajalnik (strošek med 70€in 100€), ker znajo predvajati praktično vse različne formate datotek z interneta.
TV imajo prav vsi po vrsti večje probleme s tem (še najbolje to obvlada LG), še posebej z večjimi (HD) datotekami .mkv. Če pa že to znajo, imajo pa probleme z zvokom ali podnapisi!
Najbolje, da na tem forumu preveriš, kaj počnejo nekateri, da jim televizorji potem berejo z usb ključkov.
Torej moj nasvet je: 46(47)" led lcd za cca 700€ in nmt za cca 100€, pa imaš sistem, ki ti bo predvajal vse za razumno ceno.
Glede različnih standardov za tv sprejem ne morem reči nič - nimam prakse.

PS: prejšnji mesec mi je odpovedal Philis 47pfl5603d, star dobri dve leti (izven garancije seveda). Popravilo ni bilo smiselno, ker je bila cena rezervnega dela previsoka. Sedaj imam novega LG 47"

Lunca82 ::

Hvala Vam za nasvete!

Skratka danes smo domov prinesli LOEWE 46" in povem Vam, zvok nekaj enkratnega, slika da te kap... in funkcije tudi. Sicer 2000 evrov a izmed vseh mogočih, ki smo jih vidli, enostavno se nobena ni mogla kositi s tem. S kvaliteto slike se ji približa samo Samsung. Kvaliteta zvoka Samsunga, pa je nič v primerjavi s tem. Imaš res občutek, da si v kinu. Ko smo prvič slišali zvok, smo ostali kar z odprtimi ustmi. Skratka, ljubezen na prvi pogled. Še dobro, da v tisti trgovini omogočajo nakup na obroke brez stroškov, kar se je seveda splačalo. Pa še kar velik popust so nam naredili in tudi podarili cordless telefon.


hvala vsem za nasvete

pegaso ::

U, ja, to ti pa verjamem, da ima fantastično sliko in zvok. LOEWE je bil že včasih top classa. Res pa je, da sam ne bi dal 2jurja za TV.
Sam imam 50" LG in je slika tudi super, samo kaj ko ni dovolj fHD vsebin. Zvok imam pa od Logitecha 5.1 THX
Uživajte!

fpbs ::

Kateri Loewe 46" ste pa prinesli domov? Katere funkcije so te pa navdušile?

Lunca82 ::

Skratka zadeva je pač taka. Z možem sva hotela resnično dober tv in posebno za gledanje filmov. Zaradi tega, nisva mogla it mimo zvoka, ki pa roko na srce, ni primerjave z ostalimi. Cena je res tista kot pač je. Polna cena je 2700 ma so nam naredili 700 popusta in možno plačilo na obroke brez obresti. Brez te možnosti bi se skoraj sigurno drugače odločila.

Obstajata namreč 2 varianti tega modela, ki smo ga mi vzeli: ART 3D in ART 3D +RD. Razlika med njimi je samo ta, da drugi ima vgrajen notranji trdi disk, s katerim lahko posnameš bilo kaj kar je na tv. Pa to, da ima vgrajen bralec satelita. Prvi ima pa možnost shranjevanja na USB, ki ga drugi nima.

Všeč mi je, da ima nešteto nastavitev za zvok, ki jih lahko nastaviš in shraniš za vsak film posebej oz. ob gledanju filma, si tv zapomni katere nastavitve uporabit. Potem ima precej zanimivih funkcij preko interneta a ni to razlog, da smo ga vzeli. Ima še mnogo drugih funkcij, ki jih vsak dan odkrivam. Skratka smo zadovoljni in če ne bi bil zvok tako izvrsten (ko poslušaš film, ti pride kurja polt), bi zagotovo vzemi Samsunga a pač srce je šlo v drugo smer.

toset1 ::

bf4ed je izjavil:

Kajkoli samo Philipsa NE!

LG ali Samsung.
Sam imam Sony (boljši meniji tipke) in Samsung (boljša podpora formatom ki ji predvaja).


Zakaj Phillipsa ne? Lahko malo več napišeš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toset1 ()

bf4ed ::

Glede Philipsa, sem imel slabe izkušnje pri kolegih. Najprej kompliciran meni, vsi drugi so boljši. (nekaj takega kot je bila motorola pri gsm telefonih ;(( )

Pri iskanju DVB-T moreš izbrat kao nemčijo, novejši imajo tudi slo, da ti najde vse programe mpeg2 in 4. Pri sony-ju ali samsungu teh gluposti ni. Če je DVB-T je to in išče vse, Philips porazno. Pri Sony-ju imaš naprimer ločeno tipko za analog in digital programe. Vsak sistem ima svojo listo programov, Philips to vse skupaj zmeče.

To je glede dosedanjih Philipsov, ne morem trdit da so vsi modeli taki, sploh teh novejših nisem še imel priložnost sprobat, samo ne verjamem da so se popravili.

Potem dvem znancem je crknil po 2-3 letih, seveda garancije ni bilo več.
Bo dovolj? :)

c00kie ::

Pozdravljeni,

Malo si bom sposodil temo, da ne odpiram nove. Kupujem 42-col LED TV za cca. 800-900€ in me zanima kaj menite glede spodnjih modelov:

Samsung UE40ES6710
Philips 42PFL7696H/12
LG 42LM620S
LG 42LM615S

Načeloma mi je precej pomembno, da TV preko USB diska ali ključka predvaja razne formate filmov (mkv, avi,...) vključno s podnapisi in slike. Zaželjena je WiFi povezava ni pa pogoj. TV se bo v večini uporabljal za gledanja AMIS TV 2.0. Najpomembnejša mi je torej kvaliteta slike pri AMIS TV.

Kakšen dodaten predlog je zelo zaželjen.

LP, G

kmetek ::

AMIS ni znan, da ima lepo sliko ali pač?

ES6710 rabiš tako visoko serijo, ne bi raje ES6100? Tudi Philips 40PFL5007 ali celo 5507 je kewl.

c00kie ::

Slika pri Amisu mogoče res ni najboljša, ampak Amis imam in bo tudi ostal, vsaj dokler se ne pojavi kak boljši ponudnik, npr. z optiko.

Zakaj tako "visoko" serijo? Ker pač želim čimboljšo kvaliteto slike in glede na reviewe, ki sem jih uspel izbrskat je ta povezana tudi z "višino" serije posameznih proizvajalcev. Ali se motim?

kmetek ::

Pa boš gledal kaj mkvje, bluraye?

c00kie ::

Če gledam filme, serije, doku, gledam samo mkvje.

m47hingi ::

Cookie in katero si nabavil?

Gledam to LG 42LM615S v Leclercu za 400 eur, ima kdo kakšne izkušnje?

kmetek ::

vzemi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Sony - Philips - Samsung (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8827399 (23377) Thunder wave
»

Televizija do 700€

Oddelek: Kaj kupiti
3812153 (10452) bedak
»

Nakup novega TV

Oddelek: Zvok in slika
358307 (7466) nejc1337
»

Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13226659 (24261) djordjevic
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8627919 (21247) popster

Več podobnih tem