» »

Rezanje kaktusa

Rezanje kaktusa

RejZoR ::

Mal sem že brskal, pa ne uspem najti pravih informacij. Imam kaktus, ki je star ene 14-16 let in je visok dober meter in pol. Problem imam sedaj slednjega transportirat v hišo in ven ob sezoni (ker pač ne prenaša mraza) ker je tako ogromen in z bodicami velikosti tud po 4cm.

Tle pa me zanima če se kaktus lahko odreže na vrhu, da se izogneš zajebavanju s koreninami ali se to ne da oz ne sme delat? Ker povsod na netu sem našel samo informacije o tem kako kaktus odrezat in posadit nazaj. Ne pa če se ga lahko pač odseka za kolikor ga hočeš znižat in da se stvar na vrhu pač zaceli (ali bi bilo treba s čim namazat kot npr pri sadnem drevju ko zamažeš s smolo). Ter kako bi se to zacelilo če je možno.

Za te informacije bi bil zelo hvaležen, ker je že kar mal problematično vzdrževat tako veliko bodičasto beštjo, ki jo že počasi čaka transport iz hiše...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BALAST ::

Most cactus will survive being cut back very well. As a matter of fact, after you take the cutting you can replant the top part (just make sure to let it "heal" for at least a couple of weeks prior to replanting).

Make sure to use a very sharp knife or a hack saw. Be VERY careful and get some help. Be wary of the spines and try not to bruise or damage the plant. You cactus should sprout arms just below the cut during the next growing season.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

RejZoR ::

Ja, ampak to kar ti opisuješ je isto kar sem že sam pogooglal in opisuje rezanje spodaj in da zgornji odrezani del posadiš drugam. Nihče pa nikjer ne omenja kaj se zgodi s spodnjim delom, ki že ima svoje korenine. Mislim, kako je treba skrbet za odreznino, kako se zaraste če se itd itd.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

VelikiTun ::

You cactus should sprout arms just below the cut during the next growing season.

Ta del govori o spodnjem delu. Ni pa nič omenjeno glede celjenja mesta reza.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Aha, ne vem kako sem iz tistega dela (sem bral točno istega) narobe razumel glede spodnjega dela, ki ostane v zemlji. Zdej po ponovnem branju pa sem zaštekal. Zdej moram samo še izvedit če je treba del odreza kakorkoli negovat al ga samo pustiš, da se zasuši in je to to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Kolikor sem v naravi (v Mehiki in severni Afriki) opazoval poškodovane kaktuse, se jim rana zelo lepo zaraste. Kakšna cepilna smola na mestu reza zagotovo ne škodi, da preprečiš okužbo sveže rane. Torej, rez opravi z ostrim rezilom in ga zamaži.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

citati za tiste k znate angleško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11112611 (1536) yansek
»

Dober Singleplayer campain FPS špil?

Oddelek: Igre
354391 (3565) Bor H
»

Predstavljen nov način napada na anonimizacijsko omrežje Tor

Oddelek: Novice / Varnost
154992 (4059) poweroff
»

Iščem alternativo vuduju

Oddelek: Kaj kupiti
121746 (1510) Arthur

Več podobnih tem