» »

Delo v ZDA - uradi in agencije

Delo v ZDA - uradi in agencije

ekonom22 ::

Pozdravljeni,

Brskam in brskam po netu, pa nikjer ne najdem kakšne agencije, ki ti pomaga pri emigraciji v ZDA.

Mogoče kdo ve za kako agencijo, oziroma na koga se lahko obrnem, ki mi bo pomagal urejat papirje?

Hvala in lep pozdrav.

lonz ::

Ambasada ZDA v Ljubljani?
...arrrrrr, shiver me timbers...

Gandalfar ::

@ekonom22: kaksno vizo pa se mislis it? Tipicno ti vsaj za te boljse vize firma na drugi strani pomaga urejat. Vsaj za h1b1

Matako ::

Če si študent, si nekje zrihtaj J-1 vizo (štud. izmenjava ipd.)

Ali pa delaj na črno, saj več kot deportirati te itak ne morejo, razen če je W kaj zaostril zadeve vmes :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ekonom22 ::

Gandalfar je izjavil:

@ekonom22: kaksno vizo pa se mislis it? Tipicno ti vsaj za te boljse vize firma na drugi strani pomaga urejat. Vsaj za h1b1


Ja, definitivno z h1b vizo.

Kolikor pa berem, moraš imet en kup papirjev, da lahko začneš. Ravno ti papirji me morijo... kateri so, kje jih dobim???.... verjetno obstajajo kakšne firme, ki se s tem ukvarjajo.

Pred leti sem opazil na vrhu Cankarjevega doma agencijo, ki se je ukvarjala z pomočjo emigracije v Evropo. Na žalost se ne spomnim imena, prav tako ne spletne strani. Nekaj podobnega iščem za ZDA.

Gandalfar ::

Primarno rabis sponzorja - firmo, ki ti bo zagotavljala sluzba, ki je pogoj za h1b1 vizo. Taksen hec stane nekje ~50k USD all over, tipicno ti velik del tega placa firma, ki te uvaza.

Problem s to vizo je, da ce kadarkoli zgubis/pustis sluzbo imas par dni casa, da si najdes novo .. drugace si najebal in se moras asap spokat iz drzave. (posledicno te manj placajo in bolj suzenjsko se obnasajo do tebe)

> Ali pa delaj na črno, saj več kot deportirati te itak ne morejo, razen če je W kaj zaostril zadeve vmes :D

Lahko te vrzejo v zapor. Kar bi znalo biti zelo neprijetno.

Sicer je pa tako, ce si IT-jevec si bos verjetno v naslednjih 20-letih se kdaj zelel vrnit v ZDA, na kaksno konferenco ali pa se kaksen job offer, kar bi znalo biti zelo tecno, ce mas life-time ban ZDA.

Vsekakor se pa prijavi se na greencard lottery (je cisto zastonj), mrbit ti pa rata :)

Zgodovina sprememb…

blue ::

Pejt v kak trailer park in se poroči z kako :)

Povprašaj na med.over.net tam imajo en podforum za slovence po svetu...

power12 ::

@ekonom22 v napačen forum si tole vprašu za ZDA :D tuki ti bodo butaste odgovore dajal ;((

Glej malo premalo si napisal kaj točno si ti želiš delat v ZDA.
A misliš samo delato kot študentsko delo, ali misliš it živet v ZDA itd.... Malo povprašaj na STA Ljubljana, zelo dobra angencija že sem preko njih potoval v ZDA, drugače pa ja pejt tudi na med.over.net tam ti bodo tudi znali pomagat in ambasada ZDA v Ljubljani ;) Obstaja tudi loterija, vsako leto so izžrebani povprečno 4 slovenci.

Da ti nasplošno malo povem o ZDA. Možnost da boš šel tja živet je zelo majhna, ker to ni SLO, kjer brcneš žogo in dobiš državljanstvo. Tudi tista loterija, ki sem ti jo prejle omenil, vsako leto izžrebajo 50.000 ljudi, od tega jih na koncu dobi green card samo tm okol 20.000 ljudi. ZAKAJ ? zato ker je pogoj da dobiš green card, aktivno znanje angleščine, potem finančna zmogljivost ( da ne boš tja prišel kot siromak ), potem za celoten postopek pri loteriji in tudi nasplošno boš odštel minimalno 3000 eurov ( nič ni zastonj ). Šele ko boš ustrezal tem pogojem in ko uspešno opraviš intervju v Angleščini, te bodo izbrali ( dokončno). Potem imaš približno 6 mesecov časa, da si v ZDA najdeš stanovanje. Pa oni ti dajo datum odhoda v ZDA, v kolikor takrat ne moreš iti, te avtomatsko izločjo, zato ker te na ta način sprobajo ali si res pripravljen odpovedati domovini. Ko si v ZDA in si najdu stanovanje, potem tam na enmu uradu prevzameš green card, in nato ne smeš 2 leti zapustiti ZDA.

To sem napisa za loterijo ( moj sorodnik jo je 3 leta nazaj zadel ). Če pa greš v ZDA na lastno režijo, rabiš finančno oskrbo ( imeti moraš nekoga, ki te finančno krije, to lahko podjetje v ZDA kjer boš delal, najlažje je unim, ki imajo sorodnike v ZDA, ker jih oni sponzorirajo, če se pa poročiš to je pa najtežja stvar, to pa zato ker te zaslišujejo( baje dajejo ful gluba vprašanja, recimo kakšen šampon uporablja punca itd.... ) to pa zato ker so ljudje to izkoriščali da so prišli v ZDA, ampak sedaj so pa poostrili nadzor.

Skratka v ZDA je zelo težko pridet ( če hočeš živet tam ). Kar se pa študentskega dela tiče, in kot turistični obisk, to je pa čist enostavno, in ti bo vse bolj jasno če greš na STA Ljubljana forum ;)

Pa srečno, upam da ti uspe :)


Aha pa un k je rekel na črno delo, lahko veliko slovencev je tako v ZDA. Ampak turistično si lahko tam najdle 90 dni, če prekoračiš par dni je prepoved vstopa v ZDA 1 leto, če prekoračiš par mesecev se mi zdi je tm okol 3 leta, lahko pa dobiš tudi doživljensko prepoved. Ampak v zapor te ne morejo dati, ampak te samo deportirajo ( če te dobijo ), če greš pa sam iz ZDA te pa itak pri odhodu regestrirajo, tko da potem ne moreš več nazaj !!!!

To sem zdele na hitro napisal, če sm kej narobe napisal oz. izrazil se opravičujem.
Sej pravim na STA ljubljana imaš polno tem glede imigracije v tuje dežele

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: power12 ()

Double_J ::

A ni tako da ko mine 90dni, greš za en dan na izlet v Mehiko, potem pa prideš nazaj in se začne šteti znova? ;)
Dve šivanki...

power12 ::

@Double_J , ja to so včasih delal in so dokaj hitro Američani ugotovili kako ljudje gulfajo isto k to s poroko :))


Zdej pa ne moreš več, oziroma ja če greš v Mehiko in nazaj se začne štet znova, samo te cariniki ne bodo spustili čez mejo ( edino če imaš res dober izgovor, kar pa ne verjamem ):

Moj brat je imel probleme, 10.2.2010 je prišel po 60 dneh domov iz ZDA, potem je pa tja šel en njegov kolega, ki je imel frej karto in je šel brat ponovno v ZDA z njemo to je blo pa tm okrog 15.3.2010 in so brata zajebaval na cerini ker so vidl da je komaj en mesec minu od prejšnjega obiska, ampak pol tm po 40 minutah zasliševanja mu je komaj uspel prepričat cerinike, da so ga spustili čez mejo :D

Tko da ja ZDA ni Slovenija ! Tm so zlo resni glede takih stvari

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: power12 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Selitev v ZDA

Oddelek: Loža
4514224 (3991) user-pass
»

Skoraj sto ameriških tehnoloških velikanov proti Trumpu

Oddelek: Novice / Ostale najave
369690 (7197) gruntfürmich
»

Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8622048 (17188) Dejan_007
»

Če bi želel "imigirirati" v USA?

Oddelek: Loža
334012 (3325) BigWhale

Več podobnih tem