» »

Glasovanje pri anketi

Glasovanje pri anketi

Lucifer Tanatos ::

Hm pr anketi se da glasovat vsakic ko prides na stran, dejte ustimat da se bo dal glasvat sam ce si registriran, pa da lahko uporabnik sam enkrat glasuje, to je tut point anket:)
Les yeux sans visage

alien-w ::

Smo ze razmišljali glede tega, pa smo se nekako odločili naj bo tako, kot je. Zakaj? Ker bi bilo v primeru, da bi zadevo zaklenili in bi vsak user lahko le enkrat glasoval v anketi možno odgovarjati na anketo le če bi bil prijavljen uporabnik. Naključni obiskovalci in ljudje, ki niso prijavljeni ampak samo spremljajo novice tako ne bi mogli glasovati.

Lucifer Tanatos ::

aha no to je tut res:D , sam povem:)
Les yeux sans visage

alien-w ::

Ja, sej je ql, ker smo res ze fejst razmišlal, kako bi to anketo mal "ukrotili", pa nekako nismo nikoli prišli do pametnega zaključka. Če imaš kakšno idejo pa kar na plano z njo! :))

Ziga Dolhar ::

Lucifer, saj imaš prav, do neke mere ;). O tem smo se pogovajral že parkrat na sestankih...

Zakaj ne?

Ker bi s tem dosegli efekt podoben onemu, ko revija X svojim bralcem pošlje anketni listič, "Katera revije je najbolj zakon." In ker ugotovijo, da zgolj 5 % meni, da je to revija Y in ne X, lep zaključijo, da je X najkvalitetnejša revija na slovenskem ;-).

"Neregistrirani" uporabniki predstavljajo zelo pomemben del bralstva. Morda (po mojem mnenju) so ne le registrirani, ampak tudi prijavljeni oni, ki so "freaki" -- pardon, tisti, ki jih stvar malce bolj zanima...

In "naše" mnenje se verjetno razlikuje od mnenja onih, ki na stran zaidejo bolj zaradi informativne narave. Njihovega mnenja pa ne smemo spregledat. Že tako so rezultati, ki jih dobimo, daleč od možnosti posploševanja...

Pa ne le naši.

Lucifer Tanatos ::

jah se strinjam da je pr neregistreranih uporabnikih ankete to velik tezi kontrolirat, mogoce z ipji, sam to je ucinkovito sam ce ma folk kabl... Lahko pa zato kontrolirate prijavljene uporabnike, oz. najboljs da preverite razmerje med neprijavljenimi in prijavljenimi uporabniki pa pol presodite kaj se vam bolj splaca.
Les yeux sans visage

Soldier ::

kaj pa ce bi to anketo razdelil na dva dela, za uprabnike pa za nakljucne mimoidoce:D .
Ne mi zdej tezit z rasizmom,sam s tem bi nekaj pri dolocenih anketah pridobili, in sicer kako se razlikuje mnenje uporabnikov in mimoidocih.....seveda ce je to izvedljivo na ta nacin da bo anketa videti kot ena.
-seveda je to samo predlog:D

Justy ::

Kaj se ne da ankete ustimat z cookiji? ..... in dokler ne pobrises cookija ti vedno ob prihodu na stran pokaze rezultate ankete (seveda ce si ze glasoval)....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenova bolhe

Oddelek: Omrežja in internet
171399 (1399) suntrace1
»

Spremeniti anketo ali ne spremeniti ankete ...

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
321514 (1514) Primoz
»

Nova anketa!

Oddelek: Novice / Ankete
152323 (2323) alien-w
»

Kolikokrat glasujem pri isti anketi?

Oddelek: Novice / Ankete
132114 (2114) tha_man
»

anketa

Oddelek: Slo-Tech
91329 (1171) luni

Več podobnih tem