» »

Tipkovnica (število hkrati pritisnjenih tipk)

Tipkovnica (število hkrati pritisnjenih tipk)

Kurzweil ::

Včeraj mi je zahvalila tipkovnica in danes sem začasno priklopil eno starejšo tipkovnico, vsakemu, ki mu je malce bolj jasno in je malce starejši se verjetno spominja tipkovnic nekdaj, ko si igral recimo neko starejšo igro (pri programih dejansko ne rabiš toliko tipk skupaj nikjer) in si lahko pritisnil naprimer 3 ali 4 tipke hkrati in je zaznalo, naprimer 5. pa ni in si moral takrat pač osvojiti tehniko izpuščanja ene tipke (kar je zelo moteče).

Torej zanima me ali obstaja način da bi nekako stweakal tipkovnico da bi zazanala 5 tipk naenkrat, ali je to celo možno kje v sistemu nastaviti (win7). Vem da se da recimo za miško zviševati DPI (o čemer je pisal že nekdo na slo-techu). Sprašujem bolj resne ljudi, ki imajo še kaj pojma o krmiljenju in podobnih zadevah, za nasvete kupi si boljšo tipkovnico (kar si jo itak bom) nisem odprt...

Gre predvse za izziv, je komu jasno kaj bilo postoril, googlal sem na veliko in ne najdem kakšne rešitve

Rippy ::

Rollover (key) @ Wikipedia

Ne nimaš kaj narediti.

Kurzweil ::

Gledam naprimer po netu in z iskanim terminom "keyboard buffer" in folk dosti sanja o tem, da se da v sistemskem registru dosežit več buffra, ampak tudi meni je zanimivo, ker register je bil naprimer nastavljen že na več, če kje temu tako ob prejšni tipkovnici, ki je delovala naprimer ob 5 pritisnjenih gumbih ali celo 6, torej je stvar strojne narave ali res ni možno to spremeniti?

Smešno se mi zdi da dejansko takšne tipkovnice sploh prizvajaš, to so res osnove, oz. namembnost tipkovnice... nebi pa jaz tako hitro obupal, še ima kdo kakšen predlog?

Kurzweil ::

Še dobro da sem da tako nezaupljiv in nepopustljiv, sicer bi po odgovoru Rippyja obupal.

Ker tudi sam ogromnokrat brskam po slo-tech, preko searcha tamle desno zgoraj in velikokrat najdem odgovor, še večkrat pa naletim na teoretiziranje in pametovanje brez objektivnega odgovora, bom podal še rešitev za ta problem, ker bo še mogoče komu prav prišla. Večinoma pa folk, ki pride do rešitve ni toliko, da bi napisal kako do tega pridet, ampak pač pozabi na slo-tech, ker je za njegovo rit preskrbljeno ;)

Dela pod XP, win7 in celo pod Win8 customer preview sem probal:
Run -> "regedit"
greste pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Kbdclass\Parameters
in tu izberete KeyboardDataQueueSize
Med dvema opcijama preklopite na decimal in vrednost na 100 naprimer (samo ne preveč)
OK in restart računalnika

...tako bo od vaše tipkovnice sistem več nabuffral in boste lahko pritisnili več tipk hkrati med igranjem iger naprimer ;)

upam, da bo še komu koristilo, Lp

p.s. res žalostno da te na wikipedii takole zavedejo...

Rippy ::

Si prepričan? Koliko vem naj bi bila ta limitacija hardwerske narave. Sicer večina tipkovnic (tudi starejših) ima določene optimizacije za najbolj pogoste "kombinacije" tipk.

Kurzweil ::

O kakšnih optimatizacijah to praviš? imaš kakšen primer, bi z veseljem še to probal..

Ja deluje naprimer, če igraš basket na PCju držiš levo+gor+turbo+shoot/layup, kar prej ni šlo zdej gre gladko!

St235 ::

Ja, omenjeno deluje v omejenem obsegu. ŠE vedno pa slej kot prej naletiš na hardwersko omejitev slabših tipkovnic. Konkretno katere kombinacije tip povzročijo blokade, je pa blazno odovisno od tipkovnice do tipkovnice.

Tako, da štiri tipke niso problem. Problem se pojavi, ko hočeta dva igralca igrat na isti tipkovnici.

Se spomnim kako smo včasih "iskali" kombinacije, ki so omogočale da bi dva igralca nemoteno igrala na isti tipkovnici. Tukaj ti razni reg hacki nič kaj dosti ne koristijo.

Kurzweil ::

@Lakotnik29, veš da sem probal in imaš prav, kar se tiče, da določene tipke se drugače odzivajo. To sem testiral tako, da sem igral isto stvar na isto situacijo (torej istih 5 tipk hkrati) in je recimo tipka desno (v mojem primeru naprimer tipka J, kar je bil samo test) ni delovala oz. je blokirala tipko z met naprimer, kar se pri prejšni kombinaciji ni zgodilo.

Kar pa se drugega dela tvojega posta tiče pa je malce faljeno, ker meni osebno je ta "hack" registra sploh omogočil da sem lahko na single player igral, to kar smo pa včasih počeli na eni tipkovnici, ja pa bilo v uporabi seveda 1x več tipk (2 igralca), kar se je seveda odražalo še najbolj pri pretepaških igrah kot naprimer Mortal kombat, kjer je nekdo samo držal več tipk in drugi ni mogel narediti neke combo facalice. Torej jaz še single player nisem mogel brez tweaka!

In da povem najbolj brutalno stvar za konec, preko Deal Extrema sem enkrat nabavil nek vmesnik (majhen in zelo neopazen), kot da bi bil naprimer adapter iz PS/2 na USB samo da dejansko ni bil niti adapter ampak samo vmesnik ki je shranjeval tvoj input na tipkovnici, največja fora vsega je v tem, da ta hudič pa zazna to kar mi sistem dejansko ne in tu je še vedno zame vprašanje če gre zgolj in le za hardware-sko omejitev.

St235 ::

Ne rečem, da hack ne more pomagat. samo za kakašen street fighter 2 igralca na eni tipkovnici je pa še vedno premalo. Je pa res, da se mi še ni zgodilo da bi imel probleme z samo 4 tipkami, je pa tudi res, da nobena moja tipkovnica ni bila manj kot 50€. Konkretno imajo ravno gamerske tipkovnice to rešeno in na trenutni tudi 10 simultanih tipk ni problem, nedovisno od windowsov.

RejZoR ::

http://www.microsoft.com/appliedscience...

Kupi tipkovnico z Anti-Ghosting funkcijo (praktično vse Logitech, Razer in Roccat gaming tipkovnic imajo to funkcijo) pa bo :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
151791 (1516) gendale2018
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16049831 (44441) LordPero
»

Tipkovnica (taka da ne piska če sistneš več tipk)-mehke tipke

Oddelek: Kaj kupiti
101569 (1323) ;-)
»

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
123606 (2812) PARTyZAN
»

tipkovnica

Oddelek: Strojna oprema
171223 (1018) Privatnik

Več podobnih tem