Forum » Programiranje » vb.net listview
vb.net listview
S4ul3 ::
Delam en programček za potne naloge. Na formi imam (med drugim) textbox, ki služi kot searchbox v katerga uporabnik vnese številko naloga. Program iz baze potegne podatke o tem nalogu in na formi prikaže podatke.
Vse dela fino razen listview-ja, ki ga uporabljam za prikaz imen zaposlenih. Listview se napolni na začetku programa s podatki iz baze (ime & " " & priimek). Ko uporabnik v searchbox vnese parameter se iz baze pravilno potegne podatek o zaposlenem za določen nalog, pravilno se mi listview tudi postavi na vrednost:
Problem nastane, ko želim dobiti nazaj vrednost listview-ja (za update potnega naloga):
Tu mi potem javi napako: InvalidArgument=Value of 'xxx' is not valid for 'index'. Parameter name: index. Index sigurno ne gre čez vrednosti (sem preštel vse zapise v listview). Reč se ne pojavi zgolj, če je index 0, kjer potem pravilno prikaže vrednost.
Boh?
Vse dela fino razen listview-ja, ki ga uporabljam za prikaz imen zaposlenih. Listview se napolni na začetku programa s podatki iz baze (ime & " " & priimek). Ko uporabnik v searchbox vnese parameter se iz baze pravilno potegne podatek o zaposlenem za določen nalog, pravilno se mi listview tudi postavi na vrednost:
Dim foundItem As ListViewItem = ListView1.FindItemWithText(reader.Item("OSEBA"), False, 0, True) ListView1.TopItem = foundItem ListView1.Items(foundItem.Index).Selected = True
Problem nastane, ko želim dobiti nazaj vrednost listview-ja (za update potnega naloga):
ListBox1.Items.Add(ListView1.SelectedItems(foundItem.Index).Text)
Tu mi potem javi napako: InvalidArgument=Value of 'xxx' is not valid for 'index'. Parameter name: index. Index sigurno ne gre čez vrednosti (sem preštel vse zapise v listview). Reč se ne pojavi zgolj, če je index 0, kjer potem pravilno prikaže vrednost.
Boh?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1080 (943) | marjan_h |
» | C# WPF nalaganje info. iz XML dokumentaOddelek: Programiranje | 1016 (836) | MrStein |
» | Pomoč pri programčkihOddelek: Programiranje | 2910 (2560) | Mitja Bonča |
» | Qt Designer -> KDevelop C++ ErrorOddelek: Programiranje | 2111 (1641) | 'FireSTORM' |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2275 (2114) | Beezgetz |