Forum » Programiranje » [C] Vsota števil v polju
[C] Vsota števil v polju
Cvenemir ::
Verjetno se vam bo zdelo smešno, ker ne znam naredit tele preproste naloge :)
But hey, prvič delam v C-ju.
Program mora seštet vsa števila v polju. Uporabiti moramo zanko do-while. Količina števil in števila so podana preko avtomatskega testa, tako da na začetku ne vemo kako veliko mora biti polje. Pa še to, števila so podana v obliki stringa, zato jih je najprej potrebno pretvoriti v integer z uporabo "atoi()"
Do zdaj sem napisal tole, prevajalnik pa mi javlja napako pri deklaraciji vsote.
But hey, prvič delam v C-ju.
Program mora seštet vsa števila v polju. Uporabiti moramo zanko do-while. Količina števil in števila so podana preko avtomatskega testa, tako da na začetku ne vemo kako veliko mora biti polje. Pa še to, števila so podana v obliki stringa, zato jih je najprej potrebno pretvoriti v integer z uporabo "atoi()"
Do zdaj sem napisal tole, prevajalnik pa mi javlja napako pri deklaraciji vsote.
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argv[]) int poljeStevil[10]; int vsota = 0; stevec = 0; do{ scanf("%d"); poljeStevil[stevec] = "%d"; vsota = vsota + "%d[stevec]"; stevec++; }while (stevec < 10); printf (vsota); system("PAUSE"); return 0; }
V programskem jeziku C napišite program za izračun vsote števil, podanih kot vhodni parameter.
Za sprehod skozi vhodne parametre uporabite do while zanko.
Ker so vhodni parametri podani kot nizi, jih morate pretvoriti v cela števila, za kar lahko uporabite funkcijo atoi().
Rezultat izpišite na standardni izhod s pomočjo funkcije printf().
Samo to piše -.-
Tale primer je še podan.
Pimer zagona:
./izracunaj 1 3 2 4 9 8 7 2
Rezultat: 36
Za sprehod skozi vhodne parametre uporabite do while zanko.
Ker so vhodni parametri podani kot nizi, jih morate pretvoriti v cela števila, za kar lahko uporabite funkcijo atoi().
Rezultat izpišite na standardni izhod s pomočjo funkcije printf().
Samo to piše -.-
Tale primer je še podan.
Pimer zagona:
./izracunaj 1 3 2 4 9 8 7 2
Rezultat: 36
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cvenemir ()
Tole sm napisu zdej, pomoje bi moral delovat.
Edino kar mi še vedno javlja error je:
-parameter 'vsota' is initialized
-parameter 'stevec' is initialized
Edino kar mi še vedno javlja error je:
-parameter 'vsota' is initialized
-parameter 'stevec' is initialized
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argv[]) int poljeStevil[10]; int vsota = 0; int stevec = 0; do{ vhodnoStevilo = scanf("%d"); vhodnoStevilo = atoi("%d") poljeStevil[stevec] = vhodnoStevilo; vsota = vsota + vhodnoStevilo[stevec]; stevec++; }while (stevec < 10); printf (vsota); system("PAUSE"); return 0; }
smoke ::
Takole bo prav:
int main(int argc, char* argv[]) { int i, vsota; if (argc == 1) { printf("Napacno stevilo argumentov..\n"); return -1; } i = 1; vsota = 0; do { vsota += atoi(argv[i++]); } while (i < argc); printf("Vsota je %d", vsota); return 0; }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smoke ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] ProcesiOddelek: Programiranje | 967 (876) | Cvenemir |
» | C (Izračun povprečja)Oddelek: Programiranje | 1609 (1243) | joze67 |
» | [c] Enaki datotekiOddelek: Programiranje | 1026 (886) | Spura |
» | C - pomočOddelek: Programiranje | 1444 (1184) | Thagirion |
» | [C++][Naloga] Tekstovne datoteke, realna številaOddelek: Programiranje | 4004 (3620) | Gundolf |