Forum » Omrežja in internet » Uporaba domene na domačem spletnem strežniku
Uporaba domene na domačem spletnem strežniku
nemonemo ::
Pozdravljeni,
registriral sem si domeno, zdaj pa jo želim uporabiti na windows/apache spletnem strežniku.
DNSja za domeno sem v uporabniškem vmesniku že dodal. Pravtako sem dodal virtual host na apacheju, vendar zadeva še vedno ne deluje. Še moram narediti kaj drugega?
Lp
registriral sem si domeno, zdaj pa jo želim uporabiti na windows/apache spletnem strežniku.
DNSja za domeno sem v uporabniškem vmesniku že dodal. Pravtako sem dodal virtual host na apacheju, vendar zadeva še vedno ne deluje. Še moram narediti kaj drugega?
Lp
hellomania ::
Domeno je potrebno usmeriti na tvoj domači ip "whatismyip", na routerju moraš usmeriti port 80 na strežniški računalnik... potem pa bi moralo delati.
andrej02 ::
Če boš hotel dostopati do strežnika preko domene v omrežju v katerem je strežnik, to tako ali tako ne boš mogel razen, če boš postavil še svoj DNS strežnik.
Probaj iz kakšnega drugega omrežja oz. iz interneta.
Probaj iz kakšnega drugega omrežja oz. iz interneta.
nemonemo ::
Zadeva mi sedaj deluje. Problem je bil, ker sem v uporabniškem vmesniku nastavil napačna dnsja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DMZ conaOddelek: Omrežja in internet | 1096 (763) | miko22 |
» | DomenaOddelek: Izdelava spletišč | 2222 (923) | neoserv |
» | Delavska hranilnica za pravne osebeOddelek: Loža | 4213 (3529) | Mare2 |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9641 (9310) | Hanzek |
» | Postavitev web serverja na domači mašini z WinXPOddelek: Omrežja in internet | 3134 (2799) | Gwanaroth |