Forum » Loža » Nenavadno nabiranje snega
Nenavadno nabiranje snega
Matek ::
Heh, danes sem sedel pri oknu in gledal, kako zunaj sneži, potem pa se je iz neznanega razloga prebudila logika v meni in opazila nekaj nenavadnega.
Pred hišo imamo tlakovano s takimi betonskimi ploščami. Velike so nekje 40x40cm. Med njimi je po 2 centimetra fug, ki so nekako 1 cm nižje ob površine plošč. Zanimivo je predvsem to, da je v teh fugah največ snega. Torej če gledam plošče sedaj v snegu, fuge izstopajo in so višje kot plošče.
Zanima me, če zna kdo pojasnit, zakaj je tu več snega. Če ne razumete, bom probal malo z ascii artom ponazorit.
poleti:
__________ ____________
plošča-----|**|druga plošča
__________|--|____________
pozimi:
.................* *............
_*_*_*_*_* * *_*_*_*_*_*_*
torej v fugah, ki so nižje od površine, je snega več, kot pa na plošči, ki je višje.
Pred hišo imamo tlakovano s takimi betonskimi ploščami. Velike so nekje 40x40cm. Med njimi je po 2 centimetra fug, ki so nekako 1 cm nižje ob površine plošč. Zanimivo je predvsem to, da je v teh fugah največ snega. Torej če gledam plošče sedaj v snegu, fuge izstopajo in so višje kot plošče.
Zanima me, če zna kdo pojasnit, zakaj je tu več snega. Če ne razumete, bom probal malo z ascii artom ponazorit.
poleti:
__________ ____________
pozimi:
.................* *............
torej v fugah, ki so nižje od površine, je snega več, kot pa na plošči, ki je višje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
- spremenil: Matek ()
jRk0 ::
Itak da zato, ker so plosce bolj tople in jih more sneg se najprej ohladit da se sploh prime. v tistem casu pa je na fugah ze vec snega.
You fuck up once, you loose two teeth.
FastWIND ::
Sneg se na ploščah ki jih omenjaš 40X40 cm hiteje seseda zaradi večje površine kot so fuge in s tem posledično tudi večje teže.
CaqKa ::
poleti:
__________ ____________
plošča----|**|druga plošča
pozimi:
..........* *............
plošča----|**|druga plošča
ascii art se dela z fixed size fonti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kopalnica bugOddelek: Loža | 3224 (2311) | mat xxl |
» | Stena kuhinjaOddelek: Loža | 15321 (14206) | Pithlit |
» | Problem v kopalnici (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28612 (25371) | Malajlo |
» | Ali boste kaj "odvili" vase mlincke cez poletje?Oddelek: Navijanje | 1659 (867) | JIM22 |