Forum » Programiranje » [ASP.NET] Masterpage
[ASP.NET] Masterpage
urosz ::
V roku 2 dni moram naštudirat asp.net do te mere, da postavim spletno stran na princip:
- zadaj je SQL 2008 baza, ki vsebuje novice ter uporabnike
- imamo masterpage z 2 contentplaceholderjema
- uporabnik se mora loginat preko seje in potem lahko dodaja in bere novice
imam nekaj problemov in rabim pomoč:
1) masterpage mora imet 2 contentplaceholder-ja. v enem bo menu. kako nardim da bo ta menu konstanten, da mi ni treba ta menu ročno dodajat v vsako stran (web form ki upošteva ta masterpage pač).
2) kako glede na to, če teče seja v drugem contentplaceholder-ju prikazujem temu primerno vsebino.
se pravi posamezni webform za vnos novice recimo vsebuje:
- contentplaceholder za menu
- contentplaceholder za vnos novice oz. izpis napake, da nismo loginani.
- zadaj je SQL 2008 baza, ki vsebuje novice ter uporabnike
- imamo masterpage z 2 contentplaceholderjema
- uporabnik se mora loginat preko seje in potem lahko dodaja in bere novice
imam nekaj problemov in rabim pomoč:
1) masterpage mora imet 2 contentplaceholder-ja. v enem bo menu. kako nardim da bo ta menu konstanten, da mi ni treba ta menu ročno dodajat v vsako stran (web form ki upošteva ta masterpage pač).
2) kako glede na to, če teče seja v drugem contentplaceholder-ju prikazujem temu primerno vsebino.
se pravi posamezni webform za vnos novice recimo vsebuje:
- contentplaceholder za menu
- contentplaceholder za vnos novice oz. izpis napake, da nismo loginani.
JayKay ::
stvari ki jih hoces imeti na vseh straneh daj v Main.master, elemente za strani pa v Page.Master
pol pa se recimo template za posamezne strani ce se razlikujejo med sabo.
Primer
pol pa se recimo template za posamezne strani ce se razlikujejo med sabo.
Primer
main master glava: <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" Inherits="Master_Pages.MainMaster" CodeBehind="Main.master.cs" %> page master glava: <%@ Master Language="C#" MasterPageFile="~/whateverfolder/Main.master" AutoEventWireup="true" Inherits="Master_Pages.StandardPage" CodeBehind="Page.master.cs" %> page template glava <%@ Page Language="C#" MasterPageFile="~/Master_Pages/Page.master" AutoEventWireup="true" Inherits="Templates.Page.Standard" Title="Redirect" CodeBehind="Standard.aspx.cs" %>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Django template language - trikOddelek: Programiranje | 1234 (1047) | dasf |
» | Wordpress custom pluginOddelek: Izdelava spletišč | 988 (833) | Gandalfar |
» | Masterpage in jQuery(ajax call)Oddelek: Programiranje | 1351 (1179) | hatchette |
» | ASP.NET C# - kako ustvariti skupno funkcijo?Oddelek: Programiranje | 942 (702) | nuclear |
» | [PHP] NoviceOddelek: Izdelava spletišč | 2259 (1903) | bluefish |