» »

Nadgardnja RAMa na MacBook Pro

Nadgardnja RAMa na MacBook Pro

p4 ::

Lansko leto sem kupil MBP (2,7Ghz Intel Core i7, 13inch, Early 2011) s 4 GB rama (1333MHz DDR3). Ker imam občutek, da je na trenutke - ob multitaskingu - računalnik malo počasen, bi zamenjal ram na 2x 4GB. Activity monitor za memory izgleda tkole:

Baje naj bi imel toliko Page outov, da se mi priporoča 8gb.

Kakor sem uspel prebrati po forumih, veliko ljudi priporoča ram Crucial. S poštino vred me pride ta ram iz UK 61 eur, kar je sprejemljiva cena. Zanima pa me, ali bi deloval tudi npr: (Kingston) http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Hvala in lp
  • spremenil: p4 ()

xerror ::

Sam imam v macbooku Crucial. Iz tujine se ga ne splača naročati, ker s poštnino vred pride dražje kot pri nas.

http://www.topsolutions.si/artikel/4200...

Sam sem vzel pri njih.

p4 ::

Super, hvala za nasvet! Kakšna je razlika med tem tvojim, ki si ga predlagal in tem: http://www.crucial.com/eu/store/mpartsp... , ki mi ga predlaga crucial za moj MBP na njihovi strani?

Morda še dodatno vprašanje, je v mojem primeru, po statistiki sodeč, smiselno nadgrajevati RAM? Ker ima grafa shared memory izkorišča samo 380mb rama, če ga povečam bo šlo po vsej verjetnosti do 512, ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: p4 ()

gslo ::

jaz sem na macbooku pred slabim letom nadgradil na 8gb. dobil sem jih na mimovrste za ene 50e, 2x4GB crucial (pač tist model k je defacto najboljši na vseh forumih).

defenitivno najbolje zapravljenih 50e za upgrejd kompjutra. letnik 2008 macbook bo tako brez problemov laufal še dolgoOo časa.

p4 ::

Hvala. Moj MBP še ni star eno leto in proc je tudi dober, tako da mi je čudno da bi imel težave, ampak občasno so in mislim, da je smiselno iti na 8gb.

Gwanaroth ::

Jst sem upgrejdal na G.Skill 2x4GB, isti model Proja kot tvoj, le da je Core i5. Pri mojem načinu dela ni bilo takšne razlike, mogoče je vse skupaj lažje "dihalo" - npr. pri montaži videa.

Kar pa je dejansko spremenilo hitrost in obnašanje Proja je bil pa upgrade na 256 GB Crucial M4 SSD. Zdaj mi je delo na vrtljivih-se diskih postalo muka, ko si enkrat razvajen s SSDjem.
Lights often keep secret hypnosis..

p4 ::

Hm, zanimivo. Ker MB Airi imajo vsi SSDje notri, in slabše procesorje, so pa hitrejši... Najbrš res to drži. Sam sem skozi na Chromeu in je izredno požrešen z ramom, tako da mislim, da bom vseeno naredil upgrade..

p4 ::

Tukaj avtor poda nekaj pametnih tez za 8gb na Lionu. Govori prav o SSD in zakaj je taka razlika, če imaš ssd in manj rama ali optično enoto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM nadgradnja (prenosnik)

Oddelek: Kaj kupiti
141469 (843) seba-beba
»

SSD in RAM za Macbook Pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
11919 (660) d0rK
»

Problem z nadgradnjo RAM pomnilnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
303933 (2897) hojnikb
»

RAM za HP Elitebook

Oddelek: Kaj kupiti
121563 (1345) 5er-->
»

Upgrading laptop

Oddelek: Strojna oprema
172841 (2586) Assassub

Več podobnih tem