Forum » Loža » zavarovanje preko zaposlenega partnerja
zavarovanje preko zaposlenega partnerja
boss-tech ::
Moja punca nima statusa študenta, ni pa še zaposlena, ter ne prejema socialne pomoči. Mora pa si sama plačevati obvezno ter dodatno zavarovanje. Potem je verjetno lahko zavarovana preko mene, sva že leto in pol skupaj na istem naslovu oz gospodinjstvu.
Je potem kaj drugače pri čemerkoli, dohodnini itd? Je tudi zapisana kot vzdrževani družinski član...
Je potem kaj drugače pri čemerkoli, dohodnini itd? Je tudi zapisana kot vzdrževani družinski član...
St235 ::
Potem je verjetno lahko zavarovana preko mene, sva že leto in pol skupaj na istem naslovu oz gospodinjstvu.
Al ije na naslovu dejansko prijavljena? In leto in pol niti približno ni dovolj, da bi lahko uživala kakršnekoli pravice iz skupnega gospodinjstva.
metalc ::
Verjetno govoriš o zdravstvenem zavarovanju?
Če nima nobenih dohodkov, si to lahko uredi na občini stalnega bivališča, ki ji plačuje obvezno zavarovanje (nekje med 200 in 300€ na mesec). Sicer so še neki pogoji glede povprečnega dohodka na člana gospodinjstva ipd., najbolje, da poguglaš.
Če to ne deluje, se na ZZZS zavaruje "samoplačniško", kar pride okoli 14€ na mesec in dobiva položnice na dom.
Dodatnega zavarovanja (cca. 25€ na mesec ne glede na dohodke) ji ne bo plačala nobena sociala in ga celoti plačuje sama (lahko pa seveda ti plačuješ tudi njene položnice).
Če nima nobenih dohodkov, si to lahko uredi na občini stalnega bivališča, ki ji plačuje obvezno zavarovanje (nekje med 200 in 300€ na mesec). Sicer so še neki pogoji glede povprečnega dohodka na člana gospodinjstva ipd., najbolje, da poguglaš.
Če to ne deluje, se na ZZZS zavaruje "samoplačniško", kar pride okoli 14€ na mesec in dobiva položnice na dom.
Dodatnega zavarovanja (cca. 25€ na mesec ne glede na dohodke) ji ne bo plačala nobena sociala in ga celoti plačuje sama (lahko pa seveda ti plačuješ tudi njene položnice).
metalc ::
Upsss, zgleda, da so sedaj prvoomenjeno varianto z občine prenesli na socialne službe in sam vrag vedi, če ne bo po smrti država soudeležena pri dedovanju.
Najbolje, da se pozanimaš, kako dolgo morata biti skupaj za "izvenzakonsko partnerstvo" (včasih je bilo 3 leta) ali pa preračunaš, kaj se vama bolj splača: teh 14€/mesec ali pa se poročita (magari na "šalterju") in se zavaruje prek tebe.
Najbolje, da se pozanimaš, kako dolgo morata biti skupaj za "izvenzakonsko partnerstvo" (včasih je bilo 3 leta) ali pa preračunaš, kaj se vama bolj splača: teh 14€/mesec ali pa se poročita (magari na "šalterju") in se zavaruje prek tebe.
St235 ::
Beli_Zajcek ::
Ja. Sem se jaz priseli k njej.
Pa si se na njenem naslovu tudi prijavil? Ker to je v bistvu predpogoj, da lahko začneta govorit o zunajzakonski zvezi. ŠE vedno pa je leto in pol premalo.
Says who? A je mogoče leto in pol ter en dan dost? Al mora biti dve leti in en dan?
Newsflash! Lahko je tudi samo šest mesecev. In obstoj zunajzakonske zveze ni vezan zgolj na dolžino časa preživetega na skupno prijavljenem naslovu. Bi bilo neumno, če bi res bilo tako...
Addendum: Pa tudi ni nujno, da sta prijavljena na skupnem naslovu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Beli_Zajcek ()
boss-tech ::
Sem vprašal na šihtu in se lahko zavaruje po meni... samo da je zunajzakonska zveza, ter ta sva v skupnem gospodinjstvu. Če imajo potem tam še kakšne posebno pogoje pa ne vem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
jan_g ::
ZZZS ima pogoj in to je, da sta prijavljena na istem naslovu najmanj 18 mesecev, to je leto in pol. Tako je bilo par let nazaj, mogoče so do sedaj že kaj spremenili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dedovanje ex izven zakonskemu partnerju. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11604 (3768) | Mato989 |
» | Zunajzakonska skupnostOddelek: Loža | 3501 (1078) | user4683 |
» | Študenstki dom potrebuje info o dohodkih?Oddelek: Loža | 2910 (2018) | FormerUser |
» | Dediščina in prodaja stanovanja. Kako in kaj brez nategov?Oddelek: Loža | 15237 (13687) | St235 |