» »

Kateri router?

Kateri router?

««
52 / 133
»»

greatdrakon ::

512mb je za IDS/IPS premalo... Mislim, da uporablja odzadaj snort - nisem siguren.

Stein če se ti enkrat na tri mesece ne da do routerja it, potem ne vem kaj naj rečem.
Sicer pa se, da resetirat zadevo preko lana...Padel je wireless na 5ghz - pa še to sumim najnovejši update...

Kar se tiče signala mam jaz neko anomalijo, da mi na 5ghz bistveno boljše dela kot na 2ghz. Problem, ki sem ga opazil je z AC karticam - te enostavno ne marajo Synologija na 2ghz. Stare kartice N pa delajo OK.

Kot sem rekel tale router ni za vsakega...

Jaz sem malo razočaran - pač pričakovanja so bila visoka, izid je povprečen.

Ga bom pa obdržal...

Vedran ::

Saj pač v tistem testu piše da je potrebno za uporabo IPS / IDS dodati vsaj 2GB flash kartico.
Mogoče bi večja flash kartica pomagala in bi se hitrost povečala.

Jaz iskreno že en teden razmišljam da ga kupim, ker mi se zdi user friendly in ima močan hardware, NAS funkcij ne potrebujem ker imam že dve NAS napravi.
Linija mi je trenutno 50/50 Mbps tako da sem mislil IPS / IDS pustit izklopljeno saj tudi drugi routerji nimajo teh varnostnih funkcij.

imam notri vstavljeno precej hitro kartico. ne pomaga. jaz imam malo hitrejšo linijo...
50/50 bo ips shendlal, sploh če boš pravila nastavil pravilno... no v vsakem primeru jih boš moral, ker drugače boš imel težave ... npr. ips ne prenese 24 ur - zanjga je to top bloatware/sumljiva stran :)

tule imaš še en opis... tip gre tolk na roko, da ti bo še kak test napravil, če mu pišeš :) https://www.shadowandy.net/2017/01/syno...

Zgodovina sprememb…

Vedran ::

Kako si potem ti nastavil?
Detect ali Prevent?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vedran ()

imam na detect. dela ok. poškilim vsake tolko časa trende... itak so logi...ni pa to, to.

MrStein ::

greatdrakon je izjavil:

Stein če se ti enkrat na tri mesece ne da do routerja it, potem ne vem kaj naj rečem.

Če v oceno kvalitete nekega izdelka sodiš po namišljenih navadah neke tretje osebe, potem je bolje, da ne rečeš nič.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

spyker123 ::

Jaz pa sem opazil en hecen problem pri routerju, ki sem ga rešil čisto slučajno..torej imam router z 2.4 in 5ghz omrežjem, nakar mi je 2.4ghz dol metalo..nič mi ni bili jasno, kako je to mogoče, potem pa sem slučajno videl, da vtikač ni bil 100% v vtičnici električnega razdelilca..ko sem menjal razdelilec, kjer moraš vštekat bolj na silo, je ok, nobenega padca omrežja itd..tako, da to tudi preverjajte, jaz sem šel že v noro pamet..resetiranje, druge nastavitve itd..

Slabi kabli, 1349-i del. ;)
Motiti se je človeško.

Kodrnusa ::

Pozdravljeni. Smo prešli na večji paket iz 20/20 na 50/20 in sem ugotovil da wrt54 ne dosega teh hitrosti. V eni hiši smo 3 družine. Sedaj je bil v starem delu hiše, kjer sta 2 druzini v 2 nadstropjih, wrt54 in je bil signal v redu za vse. Jaz sem v novem delu (prizidek) kjer sem do sedaj imel medion wifi extender. Dobil sem nekje do 900 kb/s hitrosti, bolj slabo ampak dovolj...do sedaj, sedaj si zelim da se izkoristi celotna hitrost... Imam vse kable za internet ze napeljane. sem razmišljal da bi dal 2 routerja ali vsaj enega + extender. Na wifi je povezanih kakih 12 naprav naenkrat, zicnih povezav zaenkrat nimam, nimamo iptv ampak kabelsko, imamo pa android tvje. Stremam si nba na tv ostala uporaba pa torrenti, facebook, splosno internet, igric ne igramo. Se ne spoznam prevec, tako da ne vem ali lahko sploh povežem na telekomov modem 2 routerja ali rabim se tam en router kot vmesnik med drugima 2 routerjema. Router naj bo vsaj malo future proof, dual band po moznosti ac standard. Gledal sem malo reviewe pa tale 2 hvalijo, glede na ceno (D-Link DIR-842 ali Linksys EA6350 AC1200). Hvala za nasvete in ptedloge.

mobisux9 ::

Zdravo, mene pa zanima, kateri router s podporo VPN (ipsecv2) priporočate? Hvala!

konspirator ::

--

leiito ::

konspirator je izjavil:

Kodrnusa
https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

To se zdi, glede na specse, res ugodno. V čem je potem prednost 5x dražjega routerja kot Synology 2600 (za "average" userja, ki rabi predvsem hitrost, zanesljivost in user-friendliness), predvsem pa, kakšno real-life hitrost lahko človek sploh pričakuje, če ima npr. 100/20 na optiki, in koliko na to hitrost sploh vpliva router, v scenariju npr ta Linksys vs Synology?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Kodrnusa ::

Sem ga kupil. Dela odlicno. Hvala za nasvet

OmaDesala ::

Je tovarniško obnovljen (refurbish) Asus RT-AC56U za 60€ vreden nakupa ali je boljše vzeti RT-AC66U oz. morda celo RT-AC68U? Je interna vgrajena antena velik minus?

V uporabi bo na optiki 200/20 kasneje morda 300/50, v stanovanju v bloku.

oyoy69 ::

Jaz bi ga na tvojem mestu vzel za ta denar. Notranje antene niso nek poseben minus. Imam model 56u in 68u in v stanovanju ni bistvene razlike v pokritosti wifija.

anzek2000 ::

Evo si bom sposodil temo ,da ni treba delat nove. Rabim router s katerim je možno določat koliko pasovne širine porabi določena naprava (nastavitev QOS glede na port/ IP/MAC) - v tem primeru predvsem oba TV-ja (IP TV), ker mi na vsake 5-10 sekund vzameta ves internet. Bi bil želo hvaležen za vaše predloge, ker se na routerje ne spoznam najbolje, saj ga do zdaj še nisem rabil. Hvala za pomoč =)

DrSergioDJ ::

Rabil bi en poceni wifi router za v stanovanje s podnajemniki.

Je kaj takega ok?
https://www.bigbang.si/usmerjevalniki-i...
...

UNIVERZUM ::

Da ponovno ugrabim temo o routerjih. Torej rabim router ali nekaj podobnega z dobrim signalom saj je ojačevalec (extender) nestabilen in se velikokrat ne razume najbolj z modemom.

Situacija: Signal modema mora preko plate in stene do (routerja ali karkoli boste predlagali- mobitel ima tam 2 signala wifi, predvidevam da bo router bolje ujel signal kot mobitel) kar je cca 5m zračne razdalje. Da pride signal potem do mene pa bosta vmes še 2 steni ali pa 3 (glede na ujet signal od modema) kar znese med 8-10m zračne razdalje. Torej kaj kupiti, da ne bo stvar stala celo premoženje in da bo delovala kot si predstavljam.

p.s. kakršna koli povezava s kablom odpade, ker bi kabel moral po skupnih prostorih in bi bil dovzeten za obisk objestnežev.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Powerline adapter?
Motiti se je človeško.

RejZoR ::

anzek2000 je izjavil:

Evo si bom sposodil temo ,da ni treba delat nove. Rabim router s katerim je možno določat koliko pasovne širine porabi določena naprava (nastavitev QOS glede na port/ IP/MAC) - v tem primeru predvsem oba TV-ja (IP TV), ker mi na vsake 5-10 sekund vzameta ves internet. Bi bil želo hvaležen za vaše predloge, ker se na routerje ne spoznam najbolje, saj ga do zdaj še nisem rabil. Hvala za pomoč =)

Ne bo šlo ker IPTV noče delovat preko routerja. Pa ni važno al je multicast al oni drugi sistem katerega ime sem pozabil. Boljši routerji imajo Multicast passthrough ampak gre mimo QoS-a kar je mal tečno.
Da ti povem iz prve roke, povečanje hitrosti linije je edina opcija. Sem imel 20/10 linijo in mi je IPTV povzročal popolnoma neigralne online špile z absurdnimi ping spiki. Ko sem nadgradil na 100/10 je problem povsem izginil. K sreči me je preklop na 100/10 stal točno 0€, drugače bi dobil popizditis.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pero_SLO ::

Iščem nadomestilo za že malo zastarel router Linksys WRT160NL. Važno da ima DD-WRT podporo, pa da je predvsem stabilen. Ne rabi imeti nevem kakšnih najnovejših tehnologij. Predvsem, da ima boljši range/močnejši signal in večji wifi prenos, kot trenutni. Pač upgrade za "male pare" ;) .

Hvala in lep pozdrav,
Peter

igorpec ::

Pač upgrade za "male pare" ;) .

Potem kak dualband, Tplink WDR3600 ali kaj v tem stilu. Ta preverjeno dela z ddwrt in je stabilen ... AC routerji ne bodo poceni in morda so težave z dd-wrt?

Vendar signal zagotovo ne bo močnejši, hitrost pa tudi ne. Pridobiš le 5Ghz, ki ima itak manjši domet že po defaultu. Na 5Ghz se hitrost zares pozna, ampak le, če vzameš AC router in imaš ustrezne kliente.

Občutne nadgradnje za male pare ni, če pa iščeš (precej) boljši domet, potem Mikrotik. Nov nekaj čez 100 EUR, rabljen za pol te cene ... RouterOS ne potrebuje ddwrt "nadgradnje".

igorpec je izjavil:

Pač upgrade za "male pare" ;) .

Potem kak dualband, Tplink WDR3600 ali kaj v tem stilu. Ta preverjeno dela z ddwrt in je stabilen ... AC routerji ne bodo poceni in morda so težave z dd-wrt?

Vendar signal zagotovo ne bo močnejši, hitrost pa tudi ne. Pridobiš le 5Ghz, ki ima itak manjši domet že po defaultu. Na 5Ghz se hitrost zares pozna, ampak le, če vzameš AC router in imaš ustrezne kliente.

Občutne nadgradnje za male pare ni, če pa iščeš (precej) boljši domet, potem Mikrotik. Nov nekaj čez 100 EUR, rabljen za pol te cene ... RouterOS ne potrebuje ddwrt "nadgradnje".

Kaj pa TP-Link TL-WR1043ND? Kar ni je samo 5GHz, kar ima itak slab domet... Trenutni WRT160NL mi dosega hitrost max 130Mbps. Linijo imam itak samo 50/20, kar bi rad je da je stabilen in da bo signal in prenos zadostoval za nekje 100m2 stanovanje.

LP,
Peter

Han ::

Han je izjavil:

https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...

Pa ima domet in hitrost isto tudi z DD-WRTjem al mora biti stock FW? Oz je stock FW dovolj stabilen?

Hvala,
Peter

Ima ga prijatelj, ki je prej jamral glede signala po hiši. DD-WRT ne uporablja, saj je ASUS WRT dovolj zmogljiv in stabilen.

Sine64 ::

Zanima me kateri router mi priporočate kot dostopno točko? Kabel iz routerja imam povlečen do 1. nadstropja kjer bo Wifi router, mora biti pa dober pri delovanju več wifi naprav (več telefonov, prenosnika) in pa nanj bo priklopljen synology NAS na katerem so torrenti. Linija je VDSL.

Sedaj imam TP Link WR1043ND, ki ima 3 močnejše 8db antene, vendar pri polni obremenitvi torrentov in wifi naprav, mi začne ven metati Wifi povezavo. Sam doseg pa je res dober zaradi močnejših anten.

Trenurno se nagibam nad ASUS RT-N18U, ki ima največ spomina (več kot RT-N66U). Pogledujem pa tudi na RT-AC58U, čeprav mi je bolj pomemben dober doseg in pa da prenese vse torrente.

kaj predlagate? Mogoče kaj drugega kar nisem napisal?

Pat_MaGroin ::

Kateri router za stanovanje 90m2, pogoj AC, stabilnost in da sfolga 100/100 ter 5+ naprav?

Zdaj imam TP Link WR1034ND in se mi zdi, da ga je povozil čas.

Na AC se bodo naprave avtomatsko povezale le v bližini routerja, recimo do 10m razdalje brez vmesnih ovir. Na vsak meter hitrost pade za 5-10%. Domet N standarda je precej boljši.

@Sine64: RT-AC58U (4 jedra, 128 MB RAM, 2×5 dBi N + 2×5 dBi AC) bi moral zvozit tvoj promet brez težav, glede dosega pa se bo verjetno bolje obnesel N18U, ki ima 3×5 dBi antene, ki so poleg tega še zamenljive.

Pat_MaGroin ::

Kaj je boljše:

Linksys EA6900 za 120 €
Asus AC66U za 100 €

Nekako me vleče bolj na linksys zaradi beamform tehnologije.

Wisor ::

Potrebujem router, ki nam bo služil kot dostopna točka. Internetna povezava je 80/5mbit. Potrebujemo za vsakodnevni internet, streamanje filmov (samba) na TV, online gaming.... Pričakujemo solidno pokritost v hiši, zaželjen je gbit network.

Kaj priporočate ?

Moto je budget buy.

Fsegula62 ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Kaj je boljše:

Linksys EA6900 za 120 €
Asus AC66U za 100 €

Nekako me vleče bolj na linksys zaradi beamform tehnologije.

Z EA6900 sem več kot zadovoljen že več kot leto, skratka super in ga še ni bilo potrebno resitirati.
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

dolfi ::

Ali ima ta router odstranljive antene?
https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

Ne.

Gapi ::

Seveda ima :) Vzameš klešče in odlomiš. Tukaj piše da ima odstranljivo http://www.tp-link.eu
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

dolfi ::

Problem je če niso odstranljive, ker ga potem ne spravvim v omarco.

Sem gledal po spletu pa nisem našel, da bi kaj pisalo kje o tem.

BorutK-73 ::

LAhko jih odstraniš, samo ne se potem čudit zakaj ni wifi signala.

dejanslo ::

Koliko so te škatle od Asusa, npr RT-AC68U, stabilne? Iščem v prvi meri stabilnost, raznorazna funkcionalnost, ki pa pride s temi consumer produkti, pa je seveda dobrodošla, zato me mika. Je v tem price rangeu kaj boljšega?

Gledal sem tudi Mikrotika hAP ac, ki je po netu kar opevan, ima pa pol manj RAMa in precej manj CPU moči. Kako bi bilo to future proof v primerjavi z Asusom?

Sicer gre za dom, do 20 naprav, net povezava pod100mbit, veliko streaminga, lokalno ponavadi HD video.
There`s More Than One Way To Do It

fusionSPY ::

Lep pozdrav,

sem pred nabavo novega routerja pa, ker tega nisem spremljal par let bi mi vsaka pomoč prišla prav. Torej imam T2 optiko (FTTH do 300/50 Mbit/s kar itak ne dela na tem njihovem WIFI preko njihovega standarnega Innboxa) pa me zanima kaj mi priporočate v rangu tam od 60€-100€? Vse bo v enem štuku (1 laptop, 1 desktop pa mobiteli tu pa tam). Gre se mi predvsem, da bi izkoristil malo boljše to linijo preko brezžičnega. Nisem zahteven uporabnik rabim nekaj stabilnega pa da ma doseg dokaj dober (kvadratura stanovanja ni velika pa tudi neki velik sten ni vmes). Hvala za pomoč.

Hvala Han,
torej, sedaj se odločam med dvema:
Asus RT-AC58U AC1200
TP-Link Archer C1200 AC1200

So kakšne bistvene razlike, ki bi pretehtale na eno ali drugo stran?

Meni je Asus boljši, ker ima 4-jedrni procesor, 128 MB Flash + 128 MB RAM, USB 3.0, 4 antene (5 dbi) - dve za N, dve za AC standard, odličen Asus WRT operacijski sistem in 3 leta garancije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

Meni je Asus boljši, ker ima 4-jedrni procesor, 128 MB Flash + 128 MB RAM, USB 3.0, 4 antene (5 dbi) - dve za N, dve za AC standard, odličen Asus WRT operacijski sistem in 3 leta garancije.

Super bom tega vzel - sem gledal malo slikce pa je UI res qlski. Hvala za nasvet, zgleda da tudi najceneje na nakupovanje

mat xxl ::

Asus je razred za sebe, podpora odprtokodnim posodobitvam Fw tipa Merlin ..., najpomembneje pa, opravlja zastonj sicer bolj osnovno funkcijo, pa vendar varnostnega modula, kot to, sicer bistveno bolje deluje Watch Guard sistem, samo on to dela zastonj, brez licenc in sorazmerno zelo dobro. Tega ne podpira nobena konkurenca celo pol profi naprave recimo Mikrotik, drytek, tega ne ponujajo, oziroma Drytek ponuja proti plačilu, po testi uporabe 1 mesec poraz od poraza, od 15 zelo problematičnih www strani, katere Asus vse blokira, jih Drytek samo 7....

Tako, da nimam nič z Asusom, samo za poznavalce je za to ceno povsem razred za sebe !!!!

SeMiNeSanja ::

Nisem prepričan, če velja primerjat WatchGuard in Asus, saj se gre v enem primeru za napredno SME - poslovno UTM rešitev, pri Asusu pa za standardni Consumer proizvod, se pravi za napravo za domačo rabo. Razlika je razvidna tudi v ceni, niti ne rabiš gledat feature liste, da vidiš, da se gre za povsem različne - neprimerljive kategorije proizvodov.

Ravno zato pa je še toliko bolj dobrodošlo, če je tudi domačim uporabnikom na voljo kakšna zadeva, ki jim vsaj nekoliko zmanjša ranljivost.
Dodatna opcija bi lahko bila še kombinacija z uporabo FreeDNS, kjer tudi lahko preprečiš, da bi tvoji računalniki zašli nekam, za kar že vrabci na strehi čivkajo, da ni varno mesto za obiskovati.

Večja težava je običajno v tem, da poslovni uporabniki ne ločijo med Consumer in SME proizvodi in škrtarijo pri zaščiti svojega poslovanja - kar se je že marsikomu maščevalo. Ampak baje, da vsaka šola nekaj stane.

mat xxl ::

Ej vedel sem, da se boš oglasil :) . Ko mački stopišna rep zamijavka... Pa saj ti dam prav za banke pa take profi organizacije, ki imajo denar, mora biti tudi draga ponudba, ki pa je male firme in domači uporabniki ne rabijo, res pa je, da potem vsakega 1000 - ega kdaj zadane kaka strela..... vendar ne glede na vso tudi tvojo tehnologijo, lahko pride , do sesutja, kar pokažejo odmevni primeri zadnjih let in ko vse premisliš, prideš do spoznanja, da malo varnosti ne škodi, ostalo pa rešuješ z več backupi na različnih lokacijah in, pač , ko pade en kripto virus, si pač nekaj ur odrezan, če si seveda to lahko privoščiš, če si pa banka potem pa jasno ne gre brez profesionalnih rešitev.

Samo tu pa Asus ponuja dobro rešitev za hm hm za stonj ........

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Banke? Kdo govori tu o bankah? Saj pri računovodstvu tudi ne rečeš, da potrebujejo dvostavnega samo banke in multinacionalke? Zakaj potem meniš, da manjši poslovni sistem ne potrebuje enake zaščite, kot velik sistem? Prej nasprotno - ko bo šlo kaj narobe, bo mali sistem bolj prizadet in si težje opomogel, kot veliki.

Tudi če si mikro firma z petimi zaposlenimi - kaj je 250-500EUR/leto res tak strošek, da ga ne zmore? 10EUR/teden, 2EUR/dan? Še za kavo se zapravi več, kot pa za varnost! Čim pa karkoli gre narobe, pa si v hipu zapravil vse, kar si mislil, da si 'prihranil'.

Seveda imaš različne vrste podjetij. Taka, kjer so zaposleni ozaveščeni in se dobro zavedajo, kaj ni dobro početi na internetu. Imaš pa tudi taka, ki kljub ozaveščenosti to ne morejo učinkovito izvajati.
Tak primer je en moj sosed, ki na veliko posluje z raznoraznimi podjetji iz Afrike in Azije. Ko njemu vleti mail s priponko, si prav nič ne more pomagati z vso naučeno previdnostjo. Če ne odpre priponke lahko izgubi poslovno priložnost, če jo odpre, pa lahko stakne kakšnega hudiča. In staknil je že vse živo....
Saj ima backup - ampak to mu je zelo slaba tolažba. Tisti, ki mu je računalnik sesulo, ta in vsaj še naslednji dan ne bo mogel normalno delat, pa še potem se en dan ubada s tem, kaj ustvaril med zadnjim backupom in sesutjem, da to nadoknadi... Vmes pa jim je mogoče ušlo za 2-10.000EUR potencialnih poslov, na katere se niso pravočasno odzvali.

Ampak če govorimo o podjetju, ki piše rdeče številke...mogoče pa mu tak crash celo za malenkost zmanjša rdečo številko, ker dva, tri dni ne bodo mogli ustvarjati dodatnega minusa?

Pozabljaš tudi, da se zakonodaja zaostruje. Tistim, ki poslujejo s plačilnimi karticami, izdajatelji počasi že dihajo za vrat, koliko so kaj skladni z PCI-DSS. Prihodnje leto stopi v veljavo GDPR, še pred tem ZOVP-2, kise bo prilagodil GDPR. "Saj imam backup" je v tem oziru vse slabši izgovor. Ravno tako ne "saj nismo banka".

trek@s ::

Kateri brezžični router z "dual wan" priporočate? Kaj dejansko pomeni "load balance" (Asus). Če imam npr. ADSL 10mbit + LTE 10mbit (preko USB), ali lahko ena naprava dobi 20mbit? Kaj pomeni tisto razmerje?

trek@s je izjavil:

Kateri brezžični router z "dual wan" priporočate? Kaj dejansko pomeni "load balance" (Asus). Če imam npr. ADSL 10mbit + LTE 10mbit (preko USB), ali lahko ena naprava dobi 20mbit? Kaj pomeni tisto razmerje?

Ne morem reči točno za Asus-a, kako ima implementiran dual-wan, ampak na splošno obstaja par osnovnih principov, kako te zadeve delujejo.
1.) Failover - drugi link se uporablja le takrat, ko prvi pade
2.) Spillover - drugi link se uporablja le, ko obremenitev prvega doseže določen nivo (npr. nad 70% obremenitve začneš uporabljati še drugi link)
3.) Load Ballancing - breme se razporeja med obema povezavama, da bi bili obe približno enakomerno izkoriščeni

Vmes pa potem še pade nekakšen 'ročni' sistem, ko z policy based routingom ali statičnimi routami usmerjaš promet za določene storitve ali destinacije preko izbrane linije.

Če lahko dosežeš 20Mbps ob dveh 10+10Mbps linijah? Načeloma lahko, če imaš več povezav, katere se lahko razporejajo med oba linka (več uporabnikov, torrenti,....). Ne moreš pa prenašati eno datoteko preko http ali ftp povezave z hitrostjo višjo od 10Mbps, ker v tem primeru za prenos uporabljaš samo eno povezavo in tako lahko koristiš le en link. Torrent npr. vleče fragmente datoteke z različnih virov in lahko potem router porazdeli breme med oba linka.
Podobno bi šlo tudi s kakšnim tzv. download managerjem, kateri omogoča hkratno vlečenje več fragmentov iste datoteke. Ne gre pa pri čisto navadnem prenosu ene datoteke. Lahko pa hkrati prenašaš 10 datotek. V tem primeru pa bosta obe liniji obremenjeni...vsaj teoretično - v praksi se namreč lahko zatakne, da za isto destinacijo pakete pošilja zgolj po enem linku (kar te v primeru nekaterih 'sitnih' aplikacij odreši težav, ki se lahko pojavijo zaradi dveh izvornih IP naslovov).

morosito ::

jaz v milanu na gigabitno optiko sem se jajcal z vsemi moznimi routerji, najboljse od vseh se je izkazal 120€ fritz, tisti model kamor žica od optike (bele huawei škatlice) kar v njemu direktno vklopi....sam ne verjamem da bi v Sloveniji kak operater dovolil da bi na to belo skatlico od optike vtaknil v router.
zdaj lih ne vem kako se temu prikljucku rece sam ponavadi je rumene barve, zelo tanek...
««
52 / 133
»»