» »

Kateri router?

Kateri router?

««
16 / 133
»»

KuhaR ::

Pa posodobil na 6.19, pozabil napisati;)

Ko sem ga dobil je imel eno staro verzijo gor, 5. pa še neki.
Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KuhaR ()

JamesQ ::

Lepo pozdravljeni

Kmalu dobim povezavo v splet preko optike in je padla odločitev, da se zamenja domači router. Nisem zahteven uporabnik, edino si želim imeti torrent client na routerju ter NAS dostop do prenesene vsebine. Malo sem pogledla po spletu in našel, da Asus RT-AC66U že takoj podpira prej omenjeno opcijo.

Uporablja kdo omenjeni router in njegov torrent client imenovan Download Manager? Obstaja kaka alternativa?

Lepo prosim za konstruktiven predlog ter če je možno kako alternativo.

Najlepša hvala.

LDŽ

JanezH ::

Jaz imam Asus RT-N66U. Dela vredu, ni pa to ravno NAS kar se tiče hitrosti prenosov iz diska na routerju prek mreže, okrog 10MB/s.

Klemzz ::

Ker se je moj WDR3600 stegnu iščem neki novga, razmišljam celo o switchu k premore 1Gbps, ker mam tko telekomov "router", važn mi je prenos med računalniki.

first_line ::

Jaz bi definitivno vzel kakšen ruter z ac podporo. Počasi prihaja v vse naprave in dela res hitreje (ko/če)...

Pol pride v poštev kakšen asus?

N4m31355 ::

Odvisno oz Zelje po igranju.. Asusa bos precej hitro nastimal, medtem ko ce cs malo bolj profi resitev(eg. MikroTik) bo delala volje a rabis malo vec da nastavis.

Kakšen majo pa asusi/micrptik kej wlan signal? WDR3600 je biu tko tko, pred tem sm meu wrt54g. Uglavnem, more met 1Gb lan porte.

Rotty ::

Rad bi zamenjal obstoječo rešitev ponujeno s strani ponudnika, ki nudi zelo, zelo slab brezžični prenos, Včasih se v stanovanju bolj splača priklopiti na omrežje soseda kot na domače omrežje. Bi pa moral usmerjevalnik poleg dobrega brezžičnega omrežja nuditi tudi VPN za stalne obiske tujine...seveda lahko tudi s kakšnim drugim firewarem. Sicer sem bral nekaj strani postov, vendar raje ponovno vprašam.

medenko ::

N66U ali bolje kar AC66U?

Maxl ::

Glavna razlika med ASUS RT-N56U in N66U? Potrebujem za 2 sobno stanovanje.

N4m31355 ::

neon21 ::

Zdravo , mene pa zanima , če priporočate kakšen takšen router http://www.bigbang.si/usmerjevalniki-in...
ali kaj podobnega za to ceno. Uporabljal bi ga občasno doma za telefon in od punce prenosnik kadar ga občasno vzame k meni za delo. Mogoče kaj podobnega za isto ceno hvala.

al pa kaj takšnega z ebaya : http://www.ebay.de/itm/Refurbished-Link...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neon21 ()

BorutK-73 ::

Za tak denar dobiš proper router in ne tisto usb sranje.
Tisti iz eBay-a zgleda ok, ampak je refurbished. Pozanimaj se če sploh pošiljao v SLO.

Za to kar ti rabiš je že ta dovolj
https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...

Bolhač ::

Rabil bi kakšen konkreten predlog glede zamenjave routerja. V teh vodah ne znajdem ravno najbolje, niti ne vem niti kaj in kako iskati.

Na kratko:
-trenutno uporabljam Cisco WRT120N, ki služi mojim zahtevam (beri: dela) in ga moram zamenjati
-ker se rabljeni identični dobijo za cca. 10€, me zanima, če bi z nakupom kakšnega drugega (novejšega) v rangu 20-30€ dobil kaj več od routerja (domet/prenos/...)

Uporaba je omejena samo na to, da se lahko priklopim na wifi z mobilnimi napravami.

Hvala za kakršnokoli pomoč.

Fukomuko ::

Kakšna je razlika med ASUS RT-N12 D1 in ASUS RT-N12 D?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

clancy ::

Katerega od teh dveh routerjev vzeti? Najbolj pomemben mi je domet in zanesljivo delovanje. Mogoče raje kaj tretjega za podoben denar?

http://www.techtradecenter.si/mrezna-op...

http://www.techtradecenter.si/mrezna-op...

amacar ::

TL-WDR3600 Tega imam jaz in ga ne morem ravno pohvaliti glede dometa.

Hvala za info.

Se pravi, da je cenejši 1043nd boljša izbira? Vidim, da ga dosti hvalijo po forumih.

cortez ::

WR1043ND v1 00000000

v redu router, sam ne dat gor tega firmwara :3.13.15 Build 140319 Rel.41339n

na obremenitvah zmzne, prej ni.

Modri dirkač ::

Namen imam zamenjati dobrega starega Buffala hp-54. V ožjem izboru so asus rt-ac56u, tp-link archer c7, netgear r6250 in d-link dir-868l, vse okoli 100€.
Se splača dat toliko ali bo wdr3600 za dobrih 50€ ravno tako dober?
Sicer se pa nekako nagibam k asusu.
Everybody lies!

amacar ::

Meni osebno se je wdr3600 tedensko sesuval na vseh uradnih fw-jih, po namestitvi ddwrt je ok. Ne morem ga pa ravno pohvaliti glede dometa.

t3hn0 ::

Ker tudi sam malo razmišljam o menjavi WRT54GL ruterja, sem malce pregledal Mikrotik ruterje in edini ki bi mi ustrezal je ta model http://routerboard.com/RB951G-2HnD
Ima kdo izkušnje? Ojčan signal pri WRTju je dovolj močen da pokrije večino hiše (88mw), pri Mikrotiku pa ne najdem nikjer pametnih podatkov o moči. Vem pa da interne antene načeloma niso tako zmogljive kot zunanje.
^.^

Ima 1W oddajne moči. Moraš se pa kar poglobiti in ga znati nastaviti.

Ja, sem bil že opozorjen da zna biti malce problematičen za prvi setup :)
Torej, glede na moč naj bi zmogel
^.^

Gapi ::

Mikrotik ima qick setup. Tam več ali manj nastaviš vse da internet začne delat pa wirelles. Potem pa imaš malo bolj fine nastavitve. Za to pa tako rabiš njihov wiki. Poleg pa je še dober forum.

Glede na to da ima RB951G notranje antene dela bolje kot TL-WR1043ND. Če se hočš pa igrat z menjavo anten pa priporočam RB2011UiAS. Ima MMCX konektorje. Vendar ga moraš odpret da prideš do njih. Pri RB951G ni nobenih konektorjev za dodatne antene.
No person is rich enough,to buy back his past.

Daniel ::

http://i.mt.lv/routerboard/files/RB951G...

Tukaj ti piše o oddajni moči.

Sam sem sicer 14 dni nazaj kupil 2011 model, ker mi bolj ustreza ampak v osnovi so vsi Mikrotiki zelo podobni oziroma je uporabniški vmesnik enak. Če boš kupil se kar pripravi na nekaj veselice z nastavljanjem. Prvi setup sicer načeloma ni problematičen, ker ima tudi Quick set meni, kjer v osnovi nastaviš dostop do interneta, Wifi omrežje, in še nekaj drugih parametrov, kakor hitro, pa si boš npr. zaželel spremembe privzetega DHCP ranga pa bo že potrebnega nekaj kopanja po menijih. Sama naprava kot taka je po zmogljivosti naravnost fascinantna ampak kot že povedano za vse naprednejše nastavitve boš moral kar dosti prebrati :) WIFI domet je nekaj malega boljši kot prej na 1043ND ampak se tudi še nisem kaj preveč posvečal nastavitvam WiFija, ker je vseh nastavitev kratkomalo preveč in rabim čas, da vse predelam :D

Moti me sicer da nima IGMP snoopinga a upam, da bojo tudi to porihtali v kratkem.

Hvala za izčrpen info. Našel sem tudi demo pri njih in moram reči da je res obsežna stvar. Mogoče kar preveč.
Moram še malce pogledati in se odločiti če nebi raje posegel po kakšnem ugodnem 802.11ac openwrt ruterju.
^.^

c3p0 ::

Mikrotik ima tudi odličen command line, edini zraven Cisco IOS, ki se mi zdi dejansko uporabnejši od GUI.

Sem se kar odločil in naročil omenjen Mikrotik. Zaenkrat imam doma še WRTja, tako da imam fallback v primeru problemov :)
^.^

Javi kako ti bo uspela konfiguracija ?

GTX970 ::

Za večino nastavitev imaš gui orodje:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Fi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Upam da pride danes, sicer pa jutri. Poročam.
^.^

Iskraman ::

Situacija je taka:

- hiša je velika, veliko sten, betona in železa, torej mora ruter imeti čim večji wireless domet
- načeloma ne potrebujem nekih naprednih funkcij, na boj čim bolj out of the box.

Kaj priporočate? Je to kaj vredno: https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema... ?

Ampak res ne zastopim folka ki hoče z enim routerjem pokriti eno velko bajto. Dandanes ima že vsak telefon wi-fi vsak prenosnik ima wi-fi. In ponavadi ne uporabljaš teh dveh samo v enem ali dveh prostorih. Priznam visim na netu tudi na WC školjki. Imam več etažno hišo in da bi imel samo en wi-fi oddajnik je res premalo. Zato imam hišo pokrito z več AP. Sedaj je mikrotik izdal dve luškani napravci za take oslarije počet. Eno je dostopna točka za na strop ki zgleda kot detektor dima in je za okolico nemoteč. RBcAP2n
 RBcAP2n

RBcAP2n

Drugi je pa malo bolj univerzalen kar se tiče uporabe in napajanja. Napaja se prek standardneka vtikača ali preko USB ali POE-in ima pa tudi POE-out. RBmAP2n
 RBmAP2n

RBmAP2n

Cena na spletni strani je za prvega 50$ drugi pa 45$. Cene na slovenskih straneh ne najdem ozermoma teh artiklov še ni pri nas. Nestrpno prišakujem RBmAP2n Mislim da to ni tako pretirana cena glede na to da Ubiquiti AP UniFi MIMO 2.4G stane pri nas 77.47€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Gapi je izjavil:

Ampak res ne zastopim folka ki hoče z enim routerjem pokriti eno velko bajto.

Če je dosedanji router to zmogel, želim da tudi naslednji zmore. Zakaj za vraga bi imel v hiši več škatlic če vem, da je dovolj samo ena. Vprašanje je katera ;)

Kaj si imel pa prej? Če ne dela si mogoče poskusil z drugim napajalnikom.

Asus wl500w. Vem da tisti asus, ki sem ga linkal zgoraj ni ravno v tem (cenovnem) razredu, vendar ima moj trenutni cel kup funkcij ki jih niti ne rabim, zato se mi zdi brezveze kupovati podobno škatlo.

Router deluje, dokler sem na kablu, težava je v wirelessu ki ga meče ven na par minut, včasih reboot pomaga včasih ne. Naložil sem najnovejši firmware, ki obstaja za ta model pa ni pomagalo. Verjetno bi se dalo kaj uredit s kakšnim openwrt, ampak s tem se ne znam in nimam časa ubadati.

Torej, kaj kupiti? =)

wave ::

Eno vprašanje. Ali omogočajo ti mikrotiki wireless client povezavo na obstoječe routerje od internetnih ponudnikov(siol,t2)?...kot sem zasledu, je možno samo mikrotik AP in mikrotik client.

gidooo ::

Ravnokar sem na computeruniverse.net naročil Netgear N900 WNDAP660-100PES, redna cena cca. 500,00€, dobil sem ga za 75,00€ ker ga je nekdo vrnil in ima poškodovano embalažo. Če prav razumem je to access point in ne router, piše tudi Because of differences in the DSL standard in Germany as opposed to that in most other countries, the functionality of DSL hardware cannot be guaranteed for use outside Germany. Ali kdo kakšne so razlike med nami in Nemčijo? Imam t2 optiko 100/10,ga priklopim direktno na modem ali obstoječi router? Ali obstaja še kakšen drug firmware za ta model ali je samo tovarniški?

darkolord ::

To je samo access point, ja, tako da vrsta tvojega internetnega priključka nima veze.

Ok, torej včeraj sem dobil Mikrotik.
Prvi setup..uspešen. v 10min sem se uspel brez vodiča povezati na internet, spremeniti notranji IP class, HDCP in DNS. Ustavilo se je pa potem ko sem hotel port 80 forwardirat na server, ampak ruter uspešno kaže svoj login page namesto da bi naredil pass through do serverja. Zaradi pomankanja časa sem prestavil nadaljno konfiguracijo do vikenda ko bo več časa :)
^.^

No meni se je prvič ustavilo pri DHCP-ju, ker sem spremenil rang le na Quick Set strani, kar pa ni spremenilo DNS strežnika. Je trajalo nekaj časa, da sem našel :)

Kar se pa tiče portforrwarda:

ip / firewall / NAT

Dodaš novo pravilo

Zavihek
/general

chain: dstnat
protocol: tcp
dst. port: 80
in. interface: tukaj izberi ppoe-out, če uporabljaš pppoe povezavo, če ne pa tisti port, kjer je priklopljen modem (ether1-gateway).

Zavihek
/action

action: dstnat
to adress: ip naslov strežnika v lokalnem omrežju
to ports: 80

Upam, da je vsaj malo razumljivo napisano :)

link_up ::

Ali en router in postena antena ali pa vec APjev po bajti. APji naj bodo z enakim SSID in na enakem kanalu. Prehod med tockami bo tako nebolec, pokritost pa se lahko zagotovi z minimalnimi emisijami, torej pod 10mW na tocko. Za nas, ki imamo malcke je tako noc lazja. ;)
In and Out

Daniel je izjavil:

No meni se je prvič ustavilo pri DHCP-ju, ker sem spremenil rang le na Quick Set strani, kar pa ni spremenilo DNS strežnika. Je trajalo nekaj časa, da sem našel :)

ja, to je tudi meni vzelo nekaj časa da sem našel še tisto nastavitev :)
Sicer pa mislim da sem naredil forwarding kot si napisal, ampak na webu se vseeno prikaže login page od ruterja. Za foro sem service prestavil iz porta 80 na drugega, a request vseeno ni prišel do serverja.
^.^

Dami ::

Gapi mogoče veš, če delajo tisti novi mikrotik APji tudi preko ubnt passive poe (toughswitch recimo) al majo to spet svoj tech. Že dolgo razmišljam da bi vzel 2 APja vendar me pri ubnt moti, da vse oddajajo zelo moteč zvok, kar pri meni ni sprejemljivo. Me zanima, če imajo tudi mikrotikove enake težave.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

Gapi mogoče veš, če delajo tisti novi mikrotik APji tudi preko ubnt passive poe (toughswitch recimo) al majo to spet svoj tech. Že dolgo razmišljam da bi vzel 2 APja vendar me pri ubnt moti, da vse oddajajo zelo moteč zvok, kar pri meni ni sprejemljivo. Me zanima, če imajo tudi mikrotikove enake težave.

Vem samo toliko kot piše na uradni strani.

t3hn0 je izjavil:

Daniel je izjavil:

ja, to je tudi meni vzelo nekaj časa da sem našel še tisto nastavitev :)
Sicer pa mislim da sem naredil forwarding kot si napisal, ampak na webu se vseeno prikaže login page od ruterja. Za foro sem service prestavil iz porta 80 na drugega, a request vseeno ni prišel do serverja.

Malo še preveri nastavitve. Mora delati. Javi, ko ti uspe :)

RejZoR ::

Heh, včer mi je uspelo umoriti Linksys E4200 :( Oz natančneje DD-WRT-ju je uspelo. Flasham FW, vse gre lepo, ko pa bi se mogu zbudit pa mrtev, čeprav zboota se ampak so vse povezave mrtve. Nobenega wifi inputa, nobenega wired inputa. Probaval pingat za tftp, nobenega odziva. Oh well...

Grem danes iskat ASUS RT-AUC87, nekako najhujše kar se da kupit v consumer segmentu pa še TomatoRAF ga bo upam da kmalu podpiral (omenjen je na strani). Sem gledal Netgear Nighthawk X6, samo ga ni nikjer za dobit pri nas pa tud nad firmwarom folk ni najbolj navdušen (oz podporo). ASUS pa vsaj po komentarjih stvari hitro rešuje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

psychoshorty ::

@Rejzor

potem si vsekakor poglej fw of Merlina, kateri se "hitreje" aktualizira in dodaja funkcionalnosti v "uradn" fw od Asusa. Sam ga uporabljam ze nekaj casa in je top notch.
««
16 / 133
»»