» »

Kateri router?

Kateri router?

««
9 / 133
»»

dottor ::

Hvala za link, ampak je na tvojem linku 64€ +4€ poštnine, na sestavi.si pa pride skupaj s poštnino 64€.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Nejkoy ::

Hvala za link. Je že kdo naročal kej preko njih? Predvsem me zanima če je tudi kdo imel izkušnje z uveljavjanjem garancije pri njih.

Jaz nism, evo še tule...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

jaz ga bom verjetno tudi naročil :)

Kaj enaA ima 0.68€ poštnino al jaz ne razumem prav?

- Dostava do 10. ure (Doplačilo storitve 0,68 € / pošiljko)
Ne velja za pakete večjih dimenzij nad 50 kg, dolžina stranice nad 150 cm ali skupna vsota višine in obsega nad 300 cm.

dottor je izjavil:

Kaj enaA ima 0.68€ poštnino al jaz ne razumem prav?

- Dostava do 10. ure (Doplačilo storitve 0,68 € / pošiljko)
Ne velja za pakete večjih dimenzij nad 50 kg, dolžina stranice nad 150 cm ali skupna vsota višine in obsega nad 300 cm.

Osnovni stroški obdelave naročila in dostave ali prevzema enega izdelka na naslovu v Sloveniji med 8. in 16. uro znašajo 3,97 €.

Pol sem jaz napačno gledal. cena je ista kot na Sestavi.si.

heero ::

Linksys E2500-EE TP-Link TL-WR1043ND TP-LINK TL-WDR3600 ali ta ko ste ga predlagali
kateri od teh je best buy?
kaj pomeni Dual Band ?

hvala

pa se to da ima velik domet na 2 nadstropja zidovi debeli 15cm in kaksno povezavo za internet moram imeti naroceno(npr. na siolu,amisu,t-2) da lahko izkoristim 5ghz bo dovolj 10mbps ali vec

Še nekaj me zanima. Prešel sem iz ADSLja na vDSL in takrat nekje so se tudi začele težave. Ali je potrebno nastavit kej posebnega na routerju? Tip povezave imam še vedno PPPoE. Ali bo mogu nastavit na kej drugega, ali kakšno kljukico kje dodat ali vzet?

Spock83 ::

Kako ti dela težave? Velika verjetnost je da je napaćen profil pri SIOLu nastavljen. Lahko pa, da se tudi router ne razumem z VDSL modemom prav dobro. Že doživel.

golday ::

Lp, bom še tukaj napisal ker nisem videl te teme prej.

trenutno kupujem router, pa bi prosil za pomoč pri izbiri med spodaj navedenemi. Potreboval bi, da je vredu linija po hiši (klet,pritličje,zgornje nadstropje - priklopljen bi bil v zgornjem nadstropju) ter fajn bi bilo da bi nesla linija še do poslovnega prostora, ki je oddaljen cca. 30 metrov od hiše.

Torej zanima me predvsem glede dometa + 1 usb priključek za printer mora imeti. Potrebujem za 1 stacionarni računalnik,2 prenosnika, 2 telefona,1 tablica. Interner pa imam od siola vdsl 4/1.

TP-Link TL-WR1043ND -- glede tega sem veliko prebral, vsi ga hvalijo vendar dobim spodnja 2 za isto ceno, tako da me zanima če sta boljša?

TP-LINK N600 (TL-WDR3500) -- tudi ta je še kar znižan. ni pa nikjer nobene uporabniške izkušnje opisane z njim.

Linksys E3000 - redna cena je draga (130€), vendar je trenutno zelo znižan (54€). Ni pa nikjer nič napisano o njem na slo straneh/forumih, tako da če ima kdo kakšne izkušnje ali info glede tega bi se priporočal.

Torej, katerega naj vzamem? ;)
Najlepša hvala za odgovor/e.

BorutK-73 ::

golday je izjavil:

TP-LINK N600 (TL-WDR3500)

Vzami raje WDR3600 ker ima gigabitni switch, drugače sta ista routerja.

turist1 ::

kak nasvet kateri router naj kupim?

razmišljam o sledečih :

http://www.mimovrste.com/artikel/114045...

http://www.mimovrste.com/artikel/247003...

torej katerega in zakaj? za zadnjega se verjetno ne bi odločil ker je najdražji.
Verjetno bom kuil:
TP-Link TL-WR1043ND

hvla za nasvete...

fujtajksel ::

turist1 je izjavil:

kak nasvet kateri router naj kupim?

razmišljam o sledečih :

http://www.mimovrste.com/artikel/114045...

http://www.mimovrste.com/artikel/247003...

torej katerega in zakaj? za zadnjega se verjetno ne bi odločil ker je najdražji.
Verjetno bom kuil:
TP-Link TL-WR1043ND

hvla za nasvete...

A si mogoče zamenjal ta forum za hotlajn od šlogarce? Za uporaben nasvet moraš dat kej podatkov... Meni se zdi 3600 najbolj zanimiv zaradi dual-band, saj sem v bloku, kjer je 2.4GHz pas jako obljuden.

Ale3š ::

Takolde iz izkušenj tp linki ne lovijo tolikor dobro kolikor kažejo velike antene tudi sam sem tako mislil pa ni res. Sicer ko sem ga fino preštelal je začel delovat . Drugače pa dober ruter če dobiš pravega lahko je isti model pa so variacije v kvaliteti.

broken/link ::

tu si mal poglej tisto stvar, ki te najbolj zanima pri routerju http://www.smallnetbuilder.com/ ... nekaterim je hitrost podatkov pomembna, nekaterim domet wirelessa,....

drugače pa, v primeru, da si v bloku, vsekakor dualband router.

turist1 ::

nisem v bloku..torej dual band ni pomemben...
verjetno je ta ok TP-Link TL-WR1043ND pa bi dal gor tomato firmware al kaj podobnega..se mi zdi boljsi od WRT54GL saj ta nima npr usbja.... kar je vedno dobrodosla lastnost..

Daniel ::

Tp-Link 1043ND ne podpira Tomato, zgolj DD-WRT in OpenWRT izpeljanke. Sicer pa meni deluje dobro z DD-WRT.

Včeraj smo neki bli v Harvey Normanu, pa sem uzel 3600-ko za 65€ :)

ScumbagSteve ::

Jaz se odločam med TL-WDR4300 in RT-N56U pa me zanima katera izbira bo boljša? Sta nekje istega cenovnega ranga. Pomembno je, da ima nek spodoben wi-fi range.

Bo med njima kaka razlika, če ju flešam na dd-wrt? Torej v tem primeru raje vzeti cenejšega? Je sploh mogoče na oba naložiti dd-wrt in ali je delovanje potem stabilno?
Scumbag Štefko

fujtajksel ::

Mislim da je RT-N56U švoh glede podpore OS firmwareov, pa notranje antene ima. Poglej RT-N66U, ki pa je dražji.

Hayabusa ::

broken/link ::

mikrotiki so za ljudi, ki imajo mal več znanja in mal več prakse z routerji. Preveč je nastavitev, preveč možnosti dopušča, da se bi z njim igrali vsi. vsaj po mojih izkušnjah. so pa topshit routerji, če znaš delat z njim, ker na njemu lahko res nastaviš svašta :)

Daniel ::

Mikrotik je za tiste, ki točno vedo kaj rabijo in predvsem kaj delajo.

Poldy ::

Kar sem prebral je očitno zame najboljši WDR3600
Zanima me samo ali lahko nastavljaš kdaj se vklopi in kdaj izklopi wifi?
Lahko naložiš DD-WRT - ali tam lahko nastavljaš vklop in izklop?

gensi ::

Imam Mikrotika in sem zelo zadovoljen. Tako, da ga trenutno ne zamenjam za noben drug ruter.
Je pa res, da v Sloveniji ni ravno briljantna podpora. Ampak, če odgovora ne dobiš v Sloveniji, ga zelo verjetno direktno od proizvajalca. V Latviji je res dobra podpora.

black ice ::

Poldy je izjavil:

Kar sem prebral je očitno zame najboljši WDR3600
Zanima me samo ali lahko nastavljaš kdaj se vklopi in kdaj izklopi wifi?
Lahko naložiš DD-WRT - ali tam lahko nastavljaš vklop in izklop?

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic....

ScumbagSteve ::

Tale MikroTik zgleda zanimiva zadeva (tudi večja zaloga nastavitev mi še bolj odgovarja). Kako je kaj delovanje tega? Kaki znani problemi? Kako je z močjo/dosegljivostjo wirelessa? s cenovno primerjivimi "bolj komercialnimi ala asusi in podobno" rešitvami?
Scumbag Štefko

Zgodovina sprememb…

gensi ::

ScumbagSteve je izjavil:

Tale MikroTik zgleda zanimiva zadeva (tudi večja zaloga nastavitev mi še bolj odgovarja). Kako je kaj delovanje tega? Kaki znani problemi? Kako je z močjo/dosegljivostjo wirelessa? s cenovno primerjivimi "bolj komercialnimi ala asusi in podobno" rešitvami?

Če imaš veselje do "igranja", potem nad Mikrotikom ne boš razočaran.
Veliko navodil za nastavitve (ampak tudi ukazi niso tak bav-bav - nastavitve lahko pregledaš tudi v vmesniku - le vodičev s slikami vmesnikov ni veliko).

Je pa prav, da si vnaprej ogledaš...

Mislim, da na trgu ni ruterja stroškovno primerljivega z Mikrotikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gensi ()

Kaj pa pomeni dual band?

JerryP ::

heero je izjavil:

Kaj pa pomeni dual band?

Delovanje na dveh frekvencah. in sicer na 2.4 ghz ter na 5 ghz. Frekvenca 5 ghz je zaenkrat še dovolj prosta zato na njej lahko pričakuješ manj motenj in večje hitrosti, po drugi strani pa ima manjši doseg kot 2.4 ghz frekvenca. Za povezovanje z 5 ghz omrežjem potrebuješ tudi naprave, ki jo podpirajo.

Turboslav ::

Kupujem nov router, ker mi zdajšnji Belkin G+ MIMO že nekaj čas povzroča probleme.
Gledam sem D-Link DIR-600, ker je dokaj poceni (21 eur pri nakupovanje.net) in pa ker ima QoS, pa me zanima, kakšne so kaj izkušnje s temi D-Link routerji?
Sir je dober

Jaz bi rabu malo pomoči, na kateri kanal je pametno dat 2,4GHz in 5GHz signal? Slika spodaj je pobrana preko telefona, ki je v spalnici, prostor je najbolj oddaljen od routerja. Vmes so še vsi kuhinjski elementi in gospodinjski aparati (hladilnik, mikrovalovna, napa, ...). Moj signal je rdeč:

Ali naj dam 2,4 in 5GHz na isti kanal al na ločena kanala (opazil sem, da ima 5GHz dokaj višje kanale). Hvala.

Killermode ::

Dej sam na 2,4GHz.

2,4 dam kanal in če pustim na auto na 5 sem ugotovil, da prevzame isti kanal kot 2,4. Samo zdej me zanima, kateri kanal mi priporočate?

Ah poglej keri kanali se v tvoji okolici uporabljajo. Z prenosno napravo poskeniraj vse povezave v tvoji okolici in izberi kanal, ki se ne uporablja.

Klede na to, da so večina vsi routerji okoli mene na AUTO (opazujem že par dni pa se spreminjajo kanali ostalih), sem razmišljal it nekam okoli 8.-9. kanal... Ampak nevem kako izbira kanala vpliva na domet.

Nima vpliva. Sam večkrat, ko se isti kanal uporablja več možnosti je, da bodo motnje.

Probaj se tudi izogibati kanalov med uporabljenimi kanali.

Se pravi se dam recimo na 11 in imam mir?

Najboljše v tvojem primeru.

Hvala.

Turboslav je izjavil:

Kupujem nov router, ker mi zdajšnji Belkin G+ MIMO že nekaj čas povzroča probleme.
Gledam sem D-Link DIR-600, ker je dokaj poceni (21 eur pri nakupovanje.net) in pa ker ima QoS, pa me zanima, kakšne so kaj izkušnje s temi D-Link routerji?

Če ti je cena glavni razlog za nakup, potem raje vzemi DIR-605L.

deadzone ::

Pozdravljen, sposodil bi si temo. Tudi sam iščem nov router, ker star ne dosega več potreb. Bilo bi več porabnikov, rabim kar močen domet ( po možnosti bi dokupil extenderje), visoko hitrost in za streamenje do dveh TV (SD). Plačal bi do 160€
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz

Mikrotik

Goody ::

Killermode je izjavil:

Mikrotik

Ah dej no, za vsako stvar pa res ni treba Mikrorik priporočat. Dometa in hitrosti nima nič posebnega. Ima pa RouterOS, ki pa je za povprečnega uporabnika prej - kot +.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Killermode ()

deadzone je izjavil:

Pozdravljen, sposodil bi si temo. Tudi sam iščem nov router, ker star ne dosega več potreb. Bilo bi več porabnikov, rabim kar močen domet ( po možnosti bi dokupil extenderje), visoko hitrost in za streamenje do dveh TV (SD). Plačal bi do 160€

Čeprav jst bi v tvojem primeru raje šel na kak powerline. bo ceneje kot router+extenderji.

Goody je izjavil:

Killermode je izjavil:

Mikrotik

Ah dej no, za vsako stvar pa res ni treba Mikrorik priporočat. Dometa in hitrosti nima nič posebnega. Ima pa RouterOS, ki pa je za povprečnega uporabnika prej - kot +.

Se strinjam.

deadzone je izjavil:

Če pa že glih more bit router pa Linksys EA6500

trnvpeti ::

Goody je izjavil:

Dometa in hitrosti nima nič posebnega.

1000mW ima
in domet je veliko boljsi od vecine cenejsih
««
9 / 133
»»