» »

Kateri router?

Kateri router?

««
79 / 134
»»

scipascapa ::

zuz3k ::

zdravo

potrebujem router, ki ima snemljivo antenco

bi bil lociran v zgornjem nadstropju ter dovolj močan da
bi druga ali dve antence oddajale signal v spodnji del

nanj bi povezal to že kupljeno zunanjo anteno s tem priključkom klik

kateri rabljen router je dovolj močan za to, gledal sem WRT54GL, TL-WR1043ND,
ampak so verjetno že novejši routerji na trgu z daljšim dometom

lp
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

SeMiNeSanja ::

@zuz3k - NOVI routerji POTREBUJEJO vse tri (ali kolikor jih že imajo) antene, da optimizirajo sprejem in oddajanje. Čim eno odstraniš in jo zamenjaš s tako ploščo, lahko podreš to optimizacijo.

No, lahko pa imaš srečo, pa bo delovalo? Počakaj, če se bo oglasil kdo, ki je to v praksi preizkusil, da ne bo samo teoretiziranje....
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

mat xxl ::

Pozabi na tako anteno, razen na kak star WRT 54GL, sicer pa te panelne niso za nove routerje.......

Furbo ::

Pa tudi če bo neka super antena oddajala dol, ne vem kako ti bo pol ena povprečna naprava pošiljala nazaj k njej ali misliš tudi na vsak telefon prišvasat tole? :)
Potegni APje, tja kjer nimaš signala.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

razmišljal sem že o ruterju WRT 54GL, samo koliko pa oddaja tak router rabim da oddaja iz zgornjega
nadstropja v spodnje na drugi strani, če bi deloval na tem bi kar takega kupil

niste me razumeli, ta zunanja antena je za sprejem WIFI-ja iz zunaj, ostale antence pa bi oddajale
prostor iz zgornjega nadstropja v spodnji

Gapi ::

Torej v repeater mode rabš ti imet router? Tako da sprejeti signal pošlje naprej. V takem primeru imam raje dva routerja. En sprejema signal in ga po ethernetu pošlje do routerja ki skrbi za signal po stnovanju/hiši.
No person is rich enough,to buy back his past.

Sprejemna antena
Notranji router

Vem da je to overkil za samo ojačat signal iz ulice.

MrStein ::

Furbo je izjavil:

Pa tudi če bo neka super antena oddajala dol, ne vem kako ti bo pol ena povprečna naprava pošiljala nazaj k njej ali misliš tudi na vsak telefon prišvasat tole? :)
Potegni APje, tja kjer nimaš signala.

Dobra antena izboljša tako oddajanje kot sprejem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

facepalm ::

Ali kdo ve za kaksen dober deal za rt-ac66u-b1?
Kar gledam so cene v slo med 130 in 140€. Na amazonu 120€.

Han ::

da ni samo oznaka, ker mora biti res pravi B1 da je kao isti kot AC68 ali kako je že fora?

MrStein je izjavil:

Mimogrede, zaradi določenih razlogov sem izklopil svoj ruter in vklopil tistega od ponudnika. Jezus Kristus! Kot če bi se preselil nekam v najbolj zaostale hribe nekje v Sudanu.
No, saj bom nazaj dal...

Hmm, niti WOL med LAN klienti ne dela.
(WolCmd.exe na Windows; WOL app na telefonu pa še vedno uspe prižgati isti ciljni PC)
Verjetno kaj s premenjenimi IP naslovi...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

scipascapa je izjavil:

da ni samo oznaka, ker mora biti res pravi B1 da je kao isti kot AC68 ali kako je že fora?

ASUS RT-AC66U B1 ima USB 3.0, prejšnja revizija ima zgolj USB 2.0.

scipascapa je izjavil:

Jaz predvidevam, da ce pise B1, je dejansko B1 z dual core chipom, ker tadrugi je ac66u brez B1.
Sej bi vzel tudi ac68u, ker je razlika v ceni 20€ ampak prve verzije ac68u so imele single core 800mhz, oznaka produkta pa je ista. Loterija, v glavnem.

RT-AC68U ima že vsaj 5 let dvojedrni procesor, od revizije B1 naprej tiktaka na 1 GHz, trenutno zadnji B2 naj bi imel 1,4 GHz takt. Firmware za oba routerja je isti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

svicar ::

Kaj mislite o ruterju Asus RT-AC68U?? Na edigital.si je 112eur...se mi zdi da je kar dobra cena..Kaj se vam zdi?
ps. Sedaj imam tp-link c1200. Več kot leto mi je nabival, da je nov firmware na voljo.. in ko sem končno popustil in ga namestil, je začel wifi sesuvat. Ping naraste, ne dela nikamor, dokler ga ne restartam...to se dogaja tudi parkrat na dan.

floyd1 ::

V starih časih smo routerje pred nadgradnjami resetirali in je pol boljše delalo. Marsikdo tudi še danes to predlaga.
Če ti ni odveč poskusi z resetom 30-30-30 in potem ponovno vse nastavi. Včasih pomaga.

Na edigital.si je 119 eur, ker moraš prištet še 7 eur za dostavo. Če bo kaj narobe, boš imel sranje, zato je bolj varen nakup pri anni.si, kjer je trenutno v akciji za 129,90 eur. AC66U B1 je praktično enak, a precej cenejši...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

samo AC66U B1 je strah nabaviti, pri Anniju si vsaj delno varen.

No itaq imam še vedno tegale: https://b2b.elkotex.si/tplnc-archer-c9-...

če bi že delal nadgradnjo bi moral iti že na AX?

Kakšen strah? Alzashop niso taki šalabajzerji kot Edigital...

Gapi je izjavil:

Sprejemna antena
Notranji router

Vem da je to overkil za samo ojačat signal iz ulice.

a je kje router ki ima priklop na anteno, ki jo že imam se pravi ne na USB
(isti priklop kot je pri routerjih z snemljivo antenco) pa da sam router oddaja WIFI naprej po prostoru v spodnji štuk

še eno vprašanje imam...sedaj imam priklopljeno tako: optika pride v neko belo napravo, za katero so rekli da ni niti modem ampak zaključek optike, potem gre na ruter od bivšega Amisa (Telsey). za njim imam svoj router. V bistvu je na amisev router priklopljen samo moj ruter. Sedaj deluje amisov ruter normalno kot pri vseh ki nič ne spreminjajo, se pravi kot modem in ruter. Ali je smiselno da mi ponudnik da njihov ruter (telsey) v stanje ko ne ruta in deluje samo kot modem, če imam svoj ruter za njim? Ali se bo kaj poznalo? Ali je to nesmiselno. Predvsem me zanima, če pridobim kaj na hitrosti, jasno mi je da je s stališča dostopa od zunaj bolj kompleksno zame, ker moram porte 2x odpirat, vendar tega ne potrebujem...zanimam me zgolj če pridobim na hitrosti
Hvala in lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svicar ()

SeMiNeSanja ::

Hitreje? Minimalno. Verjetno ne toliko, da bi opazil 'iz aviona'.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Lahko njihov ruter izklopiš in svojega daš direktno na optični terminal.
Pri A1 gre brez težav, če ga imaš (Amis več ne obstaja).
Motiti se je človeško.

Vem da amis ne obstaja več..zato sem napisal bivši amis (modem - router je še vedno tak kot so mi ga dali takrat). Vendar ta modem ustvari povezavo PPPOE (notr ima user in geslo). Kako naj sam to naredim? sam ne poznam teh gesel. Nanj se lahko prijavim samo kot "user"

starfotr ::

Kolikor vem ima ta modem vgrajen SFP.

Če bi želel imeti samo 1 škatlo, bi moral kupiti router z SFP vhodom in nastaviti ustrezne nastavitve v routerju, da bi vzpostavljal povezavo.

Nastavit bi moral tudi VLANe za IPTV, če jo imaš in podobno.

PPPoE ime in geslo se ponavadi dobi na papirju, ko skleneš pogodbo.
Če drugo ne, vprašaj na podpori.
Motiti se je človeško.

M-XXXX ::

Kater router oziroma access point se priporoča za majhne pare?
Od A1 priložen wireless je CRAP. Sem kupil tendo F3 in je zadeva dosti boljša, ni pa še dobra (zunaj mi slabo vleče). Kaj se priporoča do cca 50€? Važen mi je samo wifi, 2.4ghz mi je OK, ne rabim 5ghz.

Archer C6.

Gledam Tenda AC11 kateri naj bi imel odličen signal.
Ima kdo izkušnje? Kje ga vzeti?

Dvomim, da je kaj boljši kot Archer C6, ki ima 5 × 5 dbi antene, od tega 1 notranjo. Tenda firmware in podpora sta definitivno slabša.

Han je izjavil:

Dvomim, da je kaj boljši kot Archer C6, ki ima 5 × 5 dbi antene, od tega 1 notranjo. Tenda firmware in podpora sta definitivno slabša.

Zadeva naj bi imela 5x6dbi antene. Podpora in firmware mi ni tako zelo pomemben (ne rabim čisto nič drugega kot da iz žice spravim signal na wifi. Nobenega gesla, nobenih drugih nastavitev, to bi moralo pa na vsakem ruterju delati katerega prodajajo, tako da mi je tukaj moč oziroma signal WIFI-ja prioriteta...
Se pa strinjam tudi Ancher C6 izgleda zelo dobro... Točne primerjave med njimi pa ne najdem žal. Le za Tendo AC10 sem našel katera naj bi načelno (na področju wifi signala) razturala (za tak denar).

dvihtelic ::

Vanadium ::

Odvisno zakaj ga potrebuješ oz zakaj bi točno tega? Če planiraš openwrt gor imet je podprt samo baje so težave z driverji (nisem preverjal vem pa do so bile). Mogoče raje kaj takega https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...? pa še z tole kodo baje dobiš dodatnih 10% popusta: MVSI20IT101. Pač malo povej kake želje imaš bomo lažje svetovali...

Rad bi imel v zgornjem delu stanivanja pač stabilen wifi,kjer mi ne bo neki prenosnik ‘pojedel’ vso povezavo.

dvihtelic je izjavil:

Rad bi imel v zgornjem delu stanivanja pač stabilen wifi,kjer mi ne bo neki prenosnik ‘pojedel’ vso povezavo.

Za to bo dovolj ac-66u b1 za cca 100€ z vklopljenim qos.

pierch ::

dvihtelic je izjavil:

https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

kaj pravite pa o tem?

Tolk ni vreden. Na amazonu.es sem ga dobil za 160€ s poštnino vred. Je top router ampak, če pa hočeš samo pokritost in qos so druge alternative verjetno cenejše, kot pravijo drugi.
Pierch

ok. hvala za odgovore...bom pogledal za tem modelom pa se odlocim...nekaj moram vzeti ker ta modem ni vse skupaj nic.

Amadeuss ::

Da si še jaz malo sposodim tole temo.

Imam router TP-Link TL-WR841N, preko katerega sem imel sedaj povezan računalnik s kablom. Sedaj pa se selim in povezava s kablom ne bo več tako praktična, zato bom nabavil neko brezžično USB mrežno kartico. Bo kaj takega kot je recimo TP-LINK TL-WN821N OK? Ne rabim nekih fancy zadev, le da zadeva normalno deluje skozi eno steno in bo stabilna.

Mogoče bi edino streamal kake filme preko wirelessa na Telekomov NEO, če se da?:| Toliko daleč še nisem, da bi to raziskal, ker grem v najem pa je tam kot sem videl stanovanje že opremljeno z NEO-m.

mat11 ::

Neo box, dela samo preko kabla.
mat

Dela tut na wireless. Z primerno opremo. Stestirano. Se pa malce zatika. Mikrotik na eni strani mikrotik na drugi strani. Ustrezni vlani nastavljeni.

bluefish ::

Saj piše:

Es handelt sich bei diesem Artikel um eine Kundenrücksendung.
Die Verpackung wurde geöffnet um Funktion & Vollständigkeit zu überprüfen.

This item is a customer return.
The packaging was opened to check functionality and completeness.

pa ta chinesh menu je krneki :P

klemenpa ::

A ta RT-AC86U zgoraj se da "patchat" na ENG? Ima kdo kakšne izkušnje z Linksys EA7300?

mat xxl ::

Asusu se da RT-Ac86U celo na SLO !

damirj79 ::

Kaj ti bo SLO v menijih? Boljše nastavit country na wifi na Australia recimo. Če ima tale router pravilno vnesene podatke, potem dobiš na 2,4GHZ oddajno moč 30dBm in na 5GHz 27dBm.
««
79 / 134
»»