» »

Okvara prenosnika

Okvara prenosnika

chrush ::

Pozdravljeni,
Imam prenosnik ChiliGreen D400K. Predvidevam, da gre za okvaro Biosa, pa ne vem kaj narediti. Ko zaženem računalnik se ustavi pri BIOS Power-On Self Test, kjer mi sicer ponudi opcijo F2 za vstop v Bios in če jo pritisnem, se pokaže samo črna slika, če pa je ne pritisnem, pa možnost F2 izgine in se tam ustavi. Naslednji korak bi moral biti, da bi šel na Boot order. Bios baterijo sem izpraznil in nič, imam ga razstavljenega in zaganjam samo z matično ploščo, napajalnikom, ki je dober in priklopljeno tipkovnico, torej minimalna potrebna oprema za zagono računalnika. Monitor uporabljam zunanji. Kakšna rešitev?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Duhec ::

Zelo redko se dogaja, da crkne bios, prej ga človek zafleša... ampak, ok, se dogaja.
Poglej v navodila kako se odstrani baterijo in kako se pravilno naredi Clear Cmosa na tej plati, ker stavka "Bios baterijo sem izpraznil" razumem kot, da si naredil kratek stik baterije dokler se ni čisto izpraznila. :)

chrush ::

Se opravičujem, odklopil sem baterijo in naredil Clear CMOS. Prsti so prehiteli možgane. Biosa pa nisem Flashal in nameščena je najnovejša verzija biosa.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Duhec ::

Če ti ne rata kaj drugega in če ne boš imel več idej, lahko poizkusiš še Phoenix BIOS Crisis Recovery Disk proceduro. Ta je sicer namenjena zaflešanim ali kako drugače delno delujočim Phoenix biosom, ki mislim da ga tvoj prenosnik celo poseduje.
Rabiš še disketno enoto, ki dvomim, da jo tvoj prenosnik ima, zato si nabavi/sposodi usb disketno enoto. Če pa tvoj bios že podpira boot iz usb potem lahko tudi usb ključek.
Prenosnik naj bo izklopljen, držiš tipko Winkey (spet drugje Fn tipko) ter črko B in vklopiš komp. Sprožila naj bi se procedura branja po A: disketni enoti, ki vsebuje potrebne fajle za flash biosa, na disketo moraš seveda skopirati bios verzijo za tvoj prenosnik.
Navodil na netu je kar precej:
http://www.ehow.com/how_5218098_recover...
http://forum.notebookreview.com/sager-c...
itd...., odvisno od modelov in situacije.
Bo treba kar experimentirat.
Vvsebino diskete pa si naredi recimo iz tukaj:
http://www.rechner.org/data/B1800_crisi...
Poročaj.

chrush ::

Sem poizkusil po teh postopkih, ampak nič. Predvidevam, da mogoče ni prava kombinacija fn+b oz winkey+b ali pa je bios čip zanič. ko sem pognal računalnik, se je slišalo, da je disketnik v pripravi, vendar po dveh sekundah utihne. Na prenosniku utripata lučki za power in še ena. Ampak nič se ne zgodi, tudi če pustim tako več minut.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS recovery flash problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
181367 (1164) DeeCoy
»

Scanning BIOS image in hard drive?

Oddelek: Strojna oprema
242304 (1874) misek
»

Zaklenjen BIOS... Kako do kode?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153948 (3183) Gutjerez
»

Problem z AMI Biosom

Oddelek: Pomoč in nasveti
14985 (893) ModriN96
»

nx8220 flashing bios failed

Oddelek: Strojna oprema
292748 (1862) Gapi

Več podobnih tem