» »

Client bridge ne gre narediti.

Client bridge ne gre narediti.

Scorpia ::

Imam router asus wl 500gp v1, kateremu ne gre drugače dati dd-wrt gor. Zakaj ne, mi ni niti jasno, ker ne prime noben flash oz. ne prepozna sliko dd-wrt. Ampak niti ne rabim, ker kot AP deluje, čisto vredu.
Torej da bi poboljšal signal, v zgornjem nadstropju, imam še en router linksys, z dd wrt v24 sp2. V vodičih kjer sem gledal, na mojem routerju ni funkcije repeater, ampak samo client bridge. Kar je ubistvu isto?
Sem šel ene ničkolikokrat čez tiste vodiče, ampak nikakor ne gre povezati se z aususom. Medtem ko se asus poveže na dd wrt, čeprav bi raje dd wrt. Ker asus, se poveže ampak samo internet spusti skozi lan, ne pa tudi wirelles. Pač je malo omejen, s svojim softverjem.
Je pri dd wrt, še kakšna fora?
Virtual interferences, mi tudi ne dela. Če dam kot psychical asua, torej njegov ssid, mi virtualno omrežje ne deluje. Če pa napišem, drug ssid, recimo dd-wrt, pa naredi virtualno omrežje? Le da ta ne deluje, ker nima od kje pobrati internet.
Probal sem tudi, da asus nima zaščite, kot tudi da v bridge lahko dostopa drugi router. Nič od tega ni pomagalo. Seveda sem tudi ip naslove spreminjal, da se routerja nebi tepla itd...
////
  • spremenil: Scorpia ()

Letalec ::

Sem na hitro prebral, in prvo kar lahko objasnim je:

-če je DD-WRT nastavljen samo na client mode, pač pobira internet preko wirelessa, nato pa samo na svojem žičnem omrežju ustvari podomrežje in ga deli naprej. Client mode si predstavljaj tako, kot da je gateway, in "ne vidi" omrežja svojega starševskega routerja. Ubistvu izvaja NAT.

-repeater mode je isto kot client, s tem da poleg žičnega, dobavlja še brezžično omrežje.

-bridge mode pa pomeni, da routerček ne ustvari svojega podomrežja, in se ne obnaša kot gateway, niti ne izvaja DHCP-ja. Vse kar naredi je da pakete fowardira na starša, in naj se potem on je*e z njimi. Tako imaš navidezno vse računalnike na istem routerju (kot switch).

No ti si izbral najboljšo kombinacijo, torej transparentno razširjaš omrežje tako po žici kakor po wirelessu.

Tole je bilo samo FYI, sedaj pa grem študiret tvoj dejanski problem :)

Scorpia ::

Sej to vse razumem, problem je da tudi ne gre preko lan-a internet. Vse to sem delal preko kabla, da bi preko dd-wrt spravil internet. Ko bi mi to uspelo, bi lahko ustvaril tudi virtualno omrežje, kjer bi dejansko imel dva omrežja v hiši. Le vsak bi bil na svojem kanalu. Problem je v tem, da dd wrt, ne ujame asusa. Niti ne ugotovi v katerem kanalu je. Ko dam client bridge, enostavno nimam več izbire, kateri kanal izbrati.
Seveda ga tudi nastavljam, da se obnaša kot router in ne geatway, ampak nikakor ne gre.

Zanimivo je tudi, da če ga nastavim kot ap in tudi dotatno virtualno omrežje deluje, kjer ni logike. Ker ubistvu ne rabim dva omrežja iz iste lokacije oz. antene. V client bridge pa virtualno omrežje ne deluje, čeprav v vodiču piše, da ga naredi. Nastavitve tudi ostanejo, le da ta ne deluje. Se bom kakšen drug vikend ubadal s tomatom, čeprav tam piše, da usb ne deluje več :S
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z WIFI - router

Oddelek: Pomoč in nasveti
302600 (2020) Cifix63
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156331 (3599) toncek1
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586732 (5711) ...:TOMI:...
»

Večje brezžično omrežje (wds..)

Oddelek: Omrežja in internet
91184 (1031) BlaY0
»

asus wl500g kot repeater?

Oddelek: Omrežja in internet
111284 (1185) perr

Več podobnih tem