» »

LCD televizor ne najde kanalov

LCD televizor ne najde kanalov

matjaz000 ::

Imam LCD televizor Philips 32". Star je 4 mesece.
Pred nekaj dnevi so v našem koncu (Kočevje) spreminjali kanale programov. Imam zunanjo anteno. Od takrat mi televizor več ne deluje. Ko dam na avtom. iskanje sicer nekaj najde, ampak slika izgine po kakšni sekundi. Zdi se mi, da deluje samo multipleks B in občasno najde samo SLO1.
Zanima me kako bi to rešil?

vinetu ::

Nastavi na državo finsko :)

A to resno misliš? V čem je finta?

Bias ::

Probaj nimaš nč za zgubit. Tud sam sem imel pred cajtom enak problem, in sem zamenjal državo pol je najdl vse..

krebs11 ::

Poskusi ročno izbrisati vse programe, potem pa ročno vpiši tisti kanal, kjer je mux-a in poišči samo to frekvenco.

eales ::

Pojdi na ročno iskanje kanalov, in tam nekje boš našel nastavitev kanala, ki jo nastavi na 32(sedaj imaš najbrž 36) Požei iskanje in kanale bi moralo najti. Tako sem naredil na dveh tvjih in zadeva deluje.

Včeraj je bil TV pri uradnem serviserju v NM, ker je še v garanciji. Pri njemu normalno najde vse kanale. Doma pa spet noče.
Berem, da imajo ljudje precej težav prav z Philipsi sedaj ko je bila sprememba na 32 kanal.
Kaj naj storim?

Sedaj je zadeva takšna:
TV je v pred dvemi dnevi našel programe. Sicer je slika še občasno "kockasta", samo TV3 je čist.
Sem pa ugotovil še eno zanimivost. V kolikor pustim programe razporejene tako kot jih TV avtomatsko razporedi je OK. Če pa spremenim vrstni red programov, pa je slika veliko bolj "kockasta" oz. slabša. A obstaja kakšna pametna razlaga za ta efekt?

lp, matjaz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Phillips 40PFL5605H in digitalni kanali

Oddelek: Zvok in slika
184712 (4479) hodu63
»

Ne najde digitalnih programov

Oddelek: Zvok in slika
94052 (3840) blackbfm