Forum » Zvok in slika » Samsung UE40D5500 - je kaj boljšega za 480?
Samsung UE40D5500 - je kaj boljšega za 480?
Phoebus ::
Siol ponuja novim naročnikom Samsung UE40D5500 za 24x19eur, torej čez palec 480eur.
A ve kdo strest iz rokava, se za ta ali podoben denar dobi kaj boljšega?
borutz ::
jaz ga imam in je zelo vredu. ti ga kar nabavi
cena je zelo ugodna
jaz sem dal novembra cca. 550 eurov
cena je zelo ugodna
jaz sem dal novembra cca. 550 eurov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borutz ()
Tigercheck ::
sam poraba shtroma pa je tudi muchos
Js bi raje neki takega, vsaj glede velikosti:
http://www.bolha.com/televizorji-plazma...
lp
jklč ::
Siol ponuja novim naročnikom Samsung UE40D5500 za 24x19eur, torej čez palec 480eur.
uf, slabo računaš - 24 x 19 je 456 evrov in ne 480! Tudi jaz sem čisto pred nakupom tega samsunga pri siolu in me zanima ali je ta 5500 model internet tv in ali lahko preko usb gledaš tudi filme, ne samo slike in glasbo, kot je to na 5000 modelu? hvala za odgovore!
Naabo ::
Tudi jaz sem čisto pred nakupom tega samsunga pri siolu in me zanima ali je ta 5500 model internet tv in ali lahko preko usb gledaš tudi filme, ne samo slike in glasbo, kot je to na 5000 modelu? hvala za odgovore!
Si tudi ti malce slabo pogledal, predvajanje vseh vsebin iz USB omogoča že vstopna serija od 32" naprej (4xxxx), 5xxxx za nameček podpira še predvajanje preko mreže (DLNA)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Naabo ()
zums ::
Priporočam nakup. Imam ga povezanega z mrežnim kablom na pc. Še ni bilo problema z branjem filmov in podnapisov, največ ga uporabljam za bluray-m2ts fajle in ps3.
Test za isti tv samo za angleški trg:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-...
Test za isti tv samo za angleški trg:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-...
jonynho ::
Jaz ga imam in sicer sem ga v BigBangu v akciji kupil in dela kot urca in ima vse kar rabim :D
Tudi jaz sem čisto pred nakupom tega samsunga pri siolu in me zanima ali je ta 5500 model internet tv in ali lahko preko usb gledaš tudi filme, ne samo slike in glasbo, kot je to na 5000 modelu? hvala za odgovore!
Si tudi ti malce slabo pogledal, predvajanje vseh vsebin iz USB omogoča že vstopna serija od 32" naprej (4xxxx), 5xxxx za nameček podpira še predvajanje preko mreže (DLNA)...
koliko sem po forumih gledal, nisem zasledil, da bi npr. model 5000 in 5003 predvajala drugega kot slike in glasbo, zaradi tega sem zastavil zgornje vprašanje...
Zdaj pa resno vprašanje - a je res da ima ta 5500 model zaslon 50 hz, čeprav naj bi bil ta tv 100 hz? tudi na tem forumu je nekdo zapisal da mu na zaslonu izpiše 1920x1080i@50hz...kaj je zdaj s tem? Kaj to pomeni v praksi pri gledanju filmov in igranju xbox-a (zaradi igranja iger tudi kupujem ta tv)? hvala za odg.
evo,tukaj še izjava iz tega foruma v neki drugi samsung temi
''Pozdravljeni. Včeraj sem kupil led tv Samsung ue40d5500 ki ima 100hz osveževanje. Meni osvežuje samo z 50hz. Pregledal sem že vse nastavitve in ne vem kaj naj naredim. Slika je pri gibanju nejasna. Isto je pri gledanju mkv dadotek iz usb-ja. ko kliknem na pilotu info se mi v zgornjem desnem kotu izpise: 1920x1080i@50hz. Če ima kdo podoben problem oz. pozna rešitev se mu že v naprej zahvaljujem za odgovore.''
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jklč ()
kmetek ::
Motion Resolution
The Samsung UE40D5520 is equipped with 100Hz "Clear Motion Rate" MCFI technology, which can be activated via the [LED Motion Plus] option in the user menu. However, the result was not really what we had hoped for: engaging [LED Motion Plus] introduced obvious interpolation artefacts around and even within the moving objects, so much so that measured motion resolution actually dropped paradoxically to 250 if we went by the test pattern found in Chapter 31 of the "FPD Benchmark Software For Professional" Blu-ray disc. Disabling [LED Motion Plus] restored the number of moving lines resolved to 300, the prevalent baseline figure for bog-standard LCD displays.
The Samsung UE40D5520 is equipped with 100Hz "Clear Motion Rate" MCFI technology, which can be activated via the [LED Motion Plus] option in the user menu. However, the result was not really what we had hoped for: engaging [LED Motion Plus] introduced obvious interpolation artefacts around and even within the moving objects, so much so that measured motion resolution actually dropped paradoxically to 250 if we went by the test pattern found in Chapter 31 of the "FPD Benchmark Software For Professional" Blu-ray disc. Disabling [LED Motion Plus] restored the number of moving lines resolved to 300, the prevalent baseline figure for bog-standard LCD displays.
Motion Resolution
hja, mal bolj preprost odgovor bi prosil...se ne razumem lih v te stvari najbolj
Pa ne sprašujem za 5520 model ampak za 5500!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri TVOddelek: Kaj kupiti | 8912 (6529) | fpbs |
» | Samsung vs LG (TV)Oddelek: Zvok in slika | 4492 (3629) | zegler |
» | 50hz ali 100 hz led tv?Oddelek: Zvok in slika | 7179 (6539) | ST-777 |
» | LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28530 (21858) | popster |
» | kateri lcd tvOddelek: Kaj kupiti | 8382 (5456) | simic12 |