» »

Lotus Notes - replace design

Lotus Notes - replace design

luky ::

Prosim za pomoč tiste, ki poznajo Lotus notes.
Namreč želel bi si zamenjati na Lotus Notesu ver.8.0.2 design in sicer tako, da bi dal gor verzijo 8.5 (imam datoteko mail85slo.ntf). Nikakor mi ne uspeje dobiti menu in nato podmenu kjer je opcija Replace Design, ki ga prikazuje slika 1 vzeta iz Youtube.

Jaz dobim pri sebe menu kot ga prikazuje ta slika spodaj in ne vem zakaj mi ne ponudi celotni zgonji menu v katerem je opcija Replace Design. Za pomoč se vnaprej zahvaljujem.

lp.
luky!
  • spremenil: luky ()

ZaphodBB ::

Za Replace Design potrebuješ vsaj Designer level pravice. Še najbolje bo, da svojemu adminu pošlješ template, pa bo on naredil replace, lahko ti da pravice - vkolikor si pa ti sam admin si pa dvigni pravice.

Moram te pa opozorit, da to kar ti nameravaš ne bo šlo. Design templati od verzije 8.5 ne bodo nujno delali na odjemalcu verzije 8.0.2. Mail aplikacija uporablja cel kup nedokumentiranih LN Client APIjev in se na klientu nižje verzije verjetno ne bo preveč dobro obnesla.

Torej naredi upgrade LN odjemalca, potem pa še upgrade mail baze.

ZaphodBB je izjavil:

Za Replace Design potrebuješ vsaj Designer level pravice. Še najbolje bo, da svojemu adminu pošlješ template, pa bo on naredil replace, lahko ti da pravice - vkolikor si pa ti sam admin si pa dvigni pravice.

Moram te pa opozorit, da to kar ti nameravaš ne bo šlo. Design templati od verzije 8.5 ne bodo nujno delali na odjemalcu verzije 8.0.2. Mail aplikacija uporablja cel kup nedokumentiranih LN Client APIjev in se na klientu nižje verzije verjetno ne bo preveč dobro obnesla.

Torej naredi upgrade LN odjemalca, potem pa še upgrade mail baze.

Kolega jaz to imam doma lokalno in mi je včeraj enkrat uspelo dobiti ta menu, sem naredi BK original mail.nfs in naredil replace
design. Pozneje sem naredil deinstal Lotusa. Danes ko sem ponovno instaliral LN in ko bi hotel zamenjati template ne dobim več tistega menuja.
P.S. Zadeva ne dela preko Domino, ampak doma lokalno. Mislim, da je potrebno nekje neko nastavitev urediti, da se tisti padajoči menu z Replace Desangom odpre, ampak žal ga ne najdem.
luky!

To, da nimaš v meniju replace design pomeni samo, da nimaš pravic in nič drugega.

ZaphodBB je izjavil:

To, da nimaš v meniju replace design pomeni samo, da nimaš pravic in nič drugega.

Mi je popolnoma jasno, samo vprašanje je kje to pravico v nastavitvah določiti ???
luky!

Application -> Access Control

Izbereš Manager, pa je.

Samo glede na to, da imaš zadevo lokalno - pa na proces katerega si opisal, predpostavljam da je baza vezana na UserID katerega nimaš več, drži?

ZaphodBB je izjavil:

Application -> Access Control

Izbereš Manager, pa je.

Samo glede na to, da imaš zadevo lokalno - pa na proces katerega si opisal, predpostavljam da je baza vezana na UserID katerega nimaš več, drži?

Ja to sem poskusil spremeniti na Manager pa še ni spremembe, kako pa misliš s tem UserID pa ne vem... oz. kaj bi moral narediti, da dobim nazaj UserID? ker vidim da zadevo poznaš. Sej jaz nisem tudi čisti laik pri tem LN, ampak tu sem zgubljen...
luky!

Tole govorim bolj na pamet - nimam nobenega odjemalca pri roki.

Torej v ACL menuju lahko prestaviš pravice na Manager (ni zasivljeno)? To je ok znak - to pomeni, da dejansko imaš Admin pravice.

Ja tam delam lahko vse oz. lahko izbiram od Managerja naprej...
luky!

Daš lahko screenshot ACL menuja?

Evo poglej prosim.

luky!

Ok, pravice imaš...

Očitno gre za nastavitve odjemalca - to boš pa našel nekje pod preferences. Vendar gre zgolj za bližnjico.

Mislim, da je pod Application>properties na enem izmed zavihkov na voljo tudi akcija za refresh ali replace designa.

Nič ne najdem trenutno. Če bi slučajno se hotel kaj poigrati s tem odjemalcem ga imam na netu pa lahko ti dam link na ZS.
Hvala ti vseeno.
luky!

ZaphodBB je izjavil:

Da ni tole: http://blog.macian.net/2009/09/sntt-whe...

Ja seveda je uf.... kako se ti naj oddolžim... tnx...100 krat
luky!

ZaphodBB Mogoče veš iz glave, kje se v LN nastavi, da ti je prispela pošta obarvana rdeče dokler ne klikneš na njo, da jo prebereš.

Hvala in lp.
luky!

Ufff.

Ne vem če je to nastavitev poštne aplikacije. Vsekakor prvo poglej, če maš kje kako nastavitev - drugače boš moral pa popravit column formulo v Inboxu.

ZaphodBB je izjavil:

Ufff.

Ne vem če je to nastavitev poštne aplikacije. Vsekakor prvo poglej, če maš kje kako nastavitev - drugače boš moral pa popravit column formulo v Inboxu.

To je komplicirano bom kar pustil tako kot je. Edino bi rad naredil, da ko zaženem LN, da mi počaka za menuju Workspace in ne Home, ampak spet ne najdem nastavitve.

lp.
luky!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Myslq index ne deluje???

Oddelek: Izdelava spletišč
172236 (2014) algo
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
8512133 (10600) kivi113
»

[php, mysql] sortiranje izpisa iz baze

Oddelek: Izdelava spletišč
262690 (2209) Binji
»

Sortiranje podatkov v PHPju

Oddelek: Programiranje
81198 (1048) poweroff

Več podobnih tem