» »

Problem s prenosnikom

Problem s prenosnikom

dronyx ::

Model: Acer Aspire 5410

Pred kratkim je nehal na prenosniku delati mobilni internet (USB UMTS vmesnik) in po nekaj raziskovanja sem ugotovil, da so v "device managerju" pod rubriko Network adapters za vse prikazane naprave (LAn, wireless, neki mini port...) rumeni klicaji, da se gonilniki niso naložili pravilno. Poskušal sem jih odstraniti in naložiti nove, pa je stanje isto. Vse ostalo pa deluje normalno.

Da ne odkrivam tople vode, ali je možno, da je prišlo do kakšne strojne okvare? Računalnik sem namreč pregledal in ni videti nobene okužbe.

Tero ::

Deluje kot kakšna softwerska napaka. Po mojem bi reinstall windows pomagal. Lahko probaš tudi z kakšnim live linux cd-jem in če tam vse deluje.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Žal se bo verjetno res izkazalo, da bi bil hitrejši reinstall, kot pa odpravljanje napake. Sem poskusil zagon z hirens boot cd in tam mreža kot kaže dela.

Je pa kot kaže iz meni neznanega razloga izginila datoteka ndis.sys iz windows/system32/drivers.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Skopiral sem ndis.sys iz enega drugega imenika in sedaj se prenosnik ob nalaganju OS resetira, če pa grem v varni zagon, pa deluje v redu in tudi v device managerju ni več rumenih klicajev. Kakšna ideja, kaj lahko še naredim (poleg reinstall)?

Invictus ::

reinstall ...

do sedaj bi že končal ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

#000000 ::

Če ne bo pomagal reinstall pol je verjetno plata.

Sem rešil težavo. Še v register sem moral iz delujočega PC skopirati ključ v delu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NDIS

Malo sumim Avasta, da je spet nekaj zabluzil. Ponavadi antivirusi pobrišejo ndis.sys, če sumijo, da je okužen. Ampak na prenosniku ni noben antivirusni program (plus malwarebytes) našel nič sumljivega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 BSOD

Oddelek: Operacijski sistemi
81192 (1105) adam1900
»

račuanlnik se mi samodejno resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti