» »

GLEDE MODEMA

GLEDE MODEMA

BrKo ::

Ali lahko moj modem 56k USrobotics (winmodem)Navijem na 128k ali manj?Zato ker sem slišal od kolega da mu nejgov modem 33k flashan na 56k vleče z 8-12kb!
ALI JE TO MOŽNO?

miranpozar ::

Nekatere stare 33.6 USR modeme se je dalo programsko nadgradit (praktično flash BIOSa) na 56k. To je tudi maksimum, ki ga omogoča analogna telefonska linija, zato več kot na 56k ne gre.

8-12KB?!?! Malce preveč!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Senf ::

56k modem pomeni 56k bitov na sekundo. Če vemo da je 1byte 8bitov, potem delimo število z 8 in dobimo približno vrednost koliko ti lahko maximalno dol vleče (to je seveda razlaga na "uč", se pravi od oka).
Seveda pa to vrednost modemi nikoli ne dosežejo, prvič zato, ker se ti še najhitrejši modem poveže samo do 52k večkrat pa še to ne (odvisno od telekoma, ki ga vsi močno ljubimo - beri linije) in seveda od nadaljnih povezav med serverji.

LP
Senf

Loki ::

Tist tvoj kolega ti je nakladal.
Res pa je, ce kaj vleces z IE, ti na zacetku kaze ene ful velike verdonsti.
I left my wallet in El Segundo

Laplace ::

Itak da mu je tok dol ulekl k je downloadov ksn txt file.

Lith ::

jest bi rajš dal zdej svojega na V.92, ker pa še ni, pa tut ne gre več ko 48000 b/s priklopa (4.5 kB/s DL - max) ... 8k- 12k, bah, ta ma ISDN al pa jajca stran k ne ve kaj govori
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Samson ::

Za winmodeme ampak res einmodem od 3com al US kakor hocete res obstajajo driverji za 56k toda to je TOTALNI software modem, tko da pozab da bi delu u cem drugem kot windowsih 95-98....No linux, no beos no DOS...:)))
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?

Oddelek: Pomoč in nasveti
271948 (1385) CWIZO
»

Motorola 56k PCI se mi zelo slabo connecta (cca. 19Kbps)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91086 (921) minimetro
»

115 k

Oddelek: Omrežja in internet
141284 (1065) Boky
»

Neverjetno ali ne vem kaj

Oddelek: Omrežja in internet
171069 (853) Spajky
»

PING