» »

Kolesarjenje v mrazu

Kolesarjenje v mrazu

Temo vidijo: vsi
««
5 / 10
»»

ttommy ::

http://www.mimovrste.com/artikel/382061...

Takale očala bi najbrž bila super za pozimi- pa še rumena stekla za boljšo vidljivost ponoči..?
Gamer

cebelar123 ::

Ne se hecat, navadna kolesarska očala so edino dobra. Glede barve šipic pa se sam odločiš. Če pa misliš samo spust vozit pozimi v kar pa dvomim pa si kupiš kolesarske goggle pa maš mir.

ttommy ::

Jaz imam zjutraj za v službo obrazno masko, pa se mi potem očala rosijo zaradi dihanja.
Gamer

einstein :P ::

ttommy je izjavil:

Daj mi link, prosim. Do takrat se pa lahko brez ene špice vozim, pa čeprav mi kolo planta?


Lahko ga tudi za silo nacentriraš, začasno seveda.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

mr1two ::

Brez špice se je pametno sam do doma prpeljat pa potem do servisa čimprej. Sicer ni tolkšna panika, če jih je 32+ na kolesu, pa če nisi pretirano težak in podobno, sam pr mojmu s 24 sm tkoj poštimal ko sem prišel domov. Wobbly wobbly ni moj stil
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Aston_11 ::

Imamo kakšnega optimista, ki te dni to počne v dežju? (s cerado preko glave)

MilanP ::

a ti vi servisiru bicikle v dezju?

Rias Gremory ::

Domnevam, da govori o kolesarjenju.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

MilanP ::

ja ce sm prov vidu je jype po dezju su do zagreba pa nazaj

veretn mu tut do zamante rata

ttommy ::

Jaz pa zjutraj v službo s kolesom, čeprav je deževalo. Pač sem bil malo moker. Važno da so blatniki gor.
Gamer

jype ::

Če je na cilju tuš, je lahko vmes karkoli.

Ja, v službo včasih pridem tudi ko dežuje.

Malajlo ::

A v dežju pa tudi greš na pot, ali te pač naliv ujame?

;-) ::

Jype trolla, na bicikl gre sam ko se snema in slika za st.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Kot mulc sem samo dva meseca imel bicikel izključno za v štacuno pa nazaj. Pa je bila največji problem ljubljanska megla. Premočen sem bil, kot da sem po dežju pedaliral. Če je deževalo, sem si navlekel überhose pa anorak.
Je bilo pa življenje precej enostavno. Nikoli nisi imel problemov, kaj kupit, ker nisi imel izbire. Ali pa sploh ni bilo :)

jype ::

Danes sem šel od doma v naliv, ki pa je potem ponehal.

Oblekel sem se kot običajno ob takem vremenu (nepremočljive nogavice, dolge kolesarske hlače, merino pulover in tanek, zgolj proti vetru odporen "anorak"). Če me bo kdaj kdo fotografiral na poti, lahko prilepi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Malajlo ::

A štumfe imaš kake posebne ali obične neoprenske? Najbrž ta tanke, 3mm? Nekaj podobnega iščem za na jadrnico, pa so škornji preveč neudobni, noge bi imel pa rad vsaj na toplem. Ampak - da ne grejo potem šivi v napoto...

Aston_11 ::

Nisi nič našel v specialiliziranih trgovinah za jadrniško opremo?

Meni so najboljše nogavice tiste, ki jih prodaja top dom (Prestranek) - cca 5 EUR po komadu, so pa nenormalno dobre, iz enih 4 materialov in jih uporabljam za vse - bicikl, službo, na fine hlače, kar češ, kur češ.

jype ::

Štumfe sealskinz ( http://www.evanscycles.com/products/sea... ) in nekaj parov "overštumfov" ( http://www.bike24.com/p234791.html )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Hayabusa ::

Avstrijski policaj se vozi s kolesom na delo 42 km v eno stran ne glede na vreme:
http://tvthek.orf.at/programs/4660163-h...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

jype ::

Prav ima.

Jaz sem se šel danes dopoldan potapljat in dosegel 30km/h povprečne hitrosti kljub močnemu nalivu, ki je trajal cel čas vožnje.

http://app.strava.com/activities/885198...

ttommy ::

Ali kdo od vas ve kako je z garncijskimi pogoji za elektronske naprave? Meni namreč Xperie GO še vedno niso spravili v red. Bila je že 3x na servisu, sem bil treh mesecih 60 dni brez telefona. Telefonu se pa zmeraj zmeša, ko naredim vse nastavitve in prenesem nastavitve za internet in MMS od Simobila. Ker mi nikoli ne kaže prave trase v Endomondo, pa tudi nobena navigacija ne dela točno. Naprimer v Endomondu mi najvišjo hitrost zabeleži kar 126 km/h. Na razdalji 12 km mi pa izmeri 21km. Nazadnje, ko sem ga dobil nazaj, so napisali, da niso odkrili napak. Sem pisal tudi Simobilu, pa sem danes dobil pošto, da me razumejo in naj se obrnem na servis ali Simobilovo poslovalnico kjer je bil kupljen. Tam bodo postopali skladno s pooblastili, z dogovorjenimi postopki in veljavno zakonodajo. Kaj to sploh pomeni? Da ga bodo spet poslali na servis in bom dobil nazaj popolnoma isto sranje?
Gamer

Sriple Tix ::

Ugibam, vendar obstaja možnost, da je GPS sprejemnik v teh telefonih enostavno zanič. Izhajam iz dejstva, da je moja prejšnja Nokia na določeni trasi zabeležila precej daljšo pot (na 10km cca. 500 metrov) od te, ki mi jo zdaj prikaže Samsungov GPS. Govorim o isti poti pod enakimi pogoji, obakrat s SportsTrackerjem, le da je bila Nokia symbian, Samsung pa je android.

Master_Yoda ::

Meni se na kolesu, ki ga imam za voznjo v sluzbo/po opravkih,... odvija leva gonilna roka (crank arm). Prvic se mi je prejsnji mesec in sem moral roko menjati, ker je bil tisti 4 kotni navoj tako znucan da ne bi pomagalo samo ce bi zategnili. Drugic se mi je vijak odvil prejsnji teden in so mi ga zategnili, ter se neko plavo snov na vijak stisnili. In danes spet ....

Kaj imam to celoten gonilni del v k**** in je treba menjati ? Ker vsaki teden to zategovati ni normalno, ce mi je prej par let drzalo.

In zakaj gre na servisu takoj zategniti z 14mm gedore nastavkom, pri meni doma pa sem probal par 14mm gedore nastavkov in so vsi predebeli in z njimi ne gre zategniti, ker ne grejo v luknjo ?

Obstaja posebaj specifikacija za orodje za kolesa, da ne mores obstojecega uporabiti ? Ve kdo ce bi slo ta predebel 14mm gedore malo z pilo spiliti?

mr1two ::

Zgleda imaš samo na tik narejeno(ožji nastavek bi moral poiskati). Naslednjič s sabo lahko vzameš sekundno lepilo in rečeš, naj ti zalepijo. Se nebi smelo več odviti. Me pa čudi, da ti teflon ni pomagal(če je tisto plavo bil teflon, običajno je za navit in je bele barve)... Mogoče bi ga lahko navili več.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Hayabusa ::

Samozatezno matico daš gor ?

mr1two ::

Vijak =/= matica
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

mihec87 ::

Modro je bil verjetno modri loctite..sekundno tu ne bo naredilo nič..

ttommy ::

Povejte mi kaj mi je narediti, če je bil moj telefon Xperia GO že trikrat na popravilu zaradi zmešanega GPS?
Spet so mi napisali, da niso odkrili napake in so mi ponastavili programski modul, čeprav sem jim povedal, da sem vse živo v zvezi softwera poskusil:

http://www.endomondo.com/workouts/26688...

Telefon sem kupil 18.7.2013, a danes je 32-ti dan, ko ga jaz uporabljam....
Gamer

Aston_11 ::

Moj GPS dela podobno - v Stravi imam tudi super hitrosti in km naredim kao malo morje. Se pa ne sekiram, med potjo ga ne gledam, ko downloadam pa vse štima. Točna trasa itd. edino hitrost je zmedena. Isto v Sporttrackerju, tako da bo kaj z gps-om. Čuj, ne sekiraj se in uporabljal dalje.

Mraza pa nekako ni še. Temperature med 14 in 16 stopinj, danes sem imel kratko, dolgo in softshell preko, pa je bilo preveč. Se pa začenja poznati na nezaščitenih delih obraza in paše malo višji obratnik. Sem pa bil zadnje 3 dni vsak dan na biciklu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

ttommy ::

Kako to misliš, ko downloadaš pa vse štima? Ja meni nameri na 22km celih 34km. Prejšnji telefon je pa natančen. Kateri telefon imaš ti?
Jaz sem tudi zadnje 3 dni vsak dan naredil 50 kilometrov. Pa je še kar hladno bilo tu- me je v prste na nogah (najbolj včeraj)zazeblo, tak da sem po dveh urah imel že čisto trde. Zgoraj sem imel funkcijsko spodnjo majico, potem čez kolesarsko na kratke rokave in softshell jakno. Se je videlo na rokah malo vlažno... Pa rokavice na dolge prste in kapo pod čelado. Ni še pa pa bilo tako hladno, da bi že moral imeti obrazno masko, čeprav so jih nekateri že imeli. Samo če imam obrazno masko, potem si dam gor smučarska očala, ki se ne rosijo in me v obraz nič ne napiha. So bile v Lidlu za 10€.
Gamer

Okapi ::

Povejte mi kaj mi je narediti, če je bil moj telefon Xperia GO že trikrat na popravilu zaradi zmešanega GPS?
Nehaj uporabljati ta telefon za sledenje poti. Zamenjaj telefon ali kupi kakšen drug gps (trackerji so že precej poceni), mogoče se lahko odločiš za kolesarski računalnik ali uro.

O.

ttommy ::

Ne vem zakaj bi šel v dodatne stroške, če pa je telefon odličen za to. Sony Live With Walkman odlično opravlja svoje delo in zato hočem, da mi tudi Xperia GO. Če ne bom pač zahteval drug telefon.
Gamer

Aston_11 ::

Imam kitajčks od Tušmobila, mi je pa stara nokia c5 delala prav. Podatki v stravi so točni, razen hitrosti. Verjetno pobere razdaljo iz google maps. Verjetno bi kaksen tracker res prav prišel, nisem pa jih videl poceni. Tako mi je telefon čist ok. Opisuješ, kot da je že zima pri vas. Un dan mi je kitajčk nameril cca 1100 km/h, pa enih 800 km poti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

ttommy ::

Kater kitajčk? TUŠmobil ima res same neke kitajčke. Samo SONY je pa ja firma, ki si naj ne bi smela privoščiti takšnega sranja..
Gamer

Aston_11 ::

Sirius kitajčk. Drugače je v redu. Gre za model od Konke - prvič slišal, itak, pa se boljše. Mulc ima s3 mini, jaz pa za tretjino manj naročnine Konko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

ttommy ::

Mulc pa le ima bolj natančen telefon kot ti. Saj jaz bi si kupil S3 mini takrat, samo nisem imel toliko denarja. Za tega sem pa dal 45€, ker je bila akcija 50%.
Ja 7 stopinj je bilo, ko sem šel na kolo. Včeraj pa 6. Zima se pa bliža, ja. Jutri in v nedeljo pa ne bo nič kolesa, ker je deževje napovedano..
Gamer

mr1two ::

@ttommy

Kateri android imaš gor? Ali uporabljaš ob zagonu endomonda tudi mobilni internet, dokler ti poišče satelite?

Xperia GO je tudi meni mal srala, odkar sem upgrejdal na android 4 je težav dosti manj. Tudi satelite hitreje poišče. Z vklopljenim mobilnim internetom traja manj kot 10 sekund.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

ttommy ::

Imam 4. Sem ga pa že downgradal na Ginger bread in Ice cream sandwich, pa je isto. Na servisu se pa delajo neumne in telefon samo ponastavijo ter preverijo GPS signal, čeprav sem jim izrecno razložil, da se GPS-ju zmeša, ko na telefon prenesem nastavitve za internet in MMS. Pred temi nastavitvami pa dela GPS natančno.
In me res moti, ker potem nimam realne statistike in moram vse ročno popravljat.
Gamer

mr1two ::

To imaš pa res zanimiv problem... Tudi če naložiš gor alternativen sw je isto? Kakšen cyanogen ali kaj podobnga.. Mogoče bi bila bolj prava tema v oddelku za mobilne tehnologije, če je kdaj kdo imel podoben problem.
Pri katerem operaterju pa si? Čudno se mi zdi, da ti deluje dokler se namestijo nastavitve za mobilni internet.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

maxipin ::

Ali kdo od vas kolesari tudi v snegu? Mene zanima kako kaj ostali vzdržujete malo dražja kolesa v snegu, glede na to da ne obžujejo vode in soli?

jype ::

Spucamo kar se da spucat in zamenjamo kar je treba zamenjat, je pa ogromno zabave:





maxipin ::

Pa še nekaj bi vprašal. A obstaja kakšna prozorna "ovratnica" za telefon, da bi lahko kar s telefonom naredil par posnetkov na kolesu?

ttommy ::

Jaz bi se pozimi vozil s kolesom v službo, če bodo očistili kolesarsko stezo. Bi moral gume zamenjati za pozimi? In če, katere bi moral nabaviti?
Gamer

maxipin ::

Kakšno kolo pa imaš? In kakšne gume imaš trenutno gor?

ttommy ::

Ja imam gorca 10 let starega Schwinn Propulsion gor pa cestne Kenda gume. Pa blatnike sem si letos namontiral..
Gamer

jype ::

Če si v Ljubljani potem bodo zelo verjetno dovolj običajne gume z grobim profilom. Če si v višje ležečih mestih, kjer pogosteje zmrzuje, razmisli o gumah z bodicami.

mr1two ::

Za ravnino so res dovolj dobre običajne gume, edino led je sranje. Če nimaš bodic na gumah in če je led, imej vsaj dosti podložene hlače, da ne bo preveč bolelo, če pride do padca :). Sicer se pa z vožnjo po takšnih razmerah precej hitro navadiš bolje obvladovati kolo.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Aston_11 ::

Pavšalna ocena pri meni je, da je 10 stopinj meja, ko se da toplejšo podmajico in morda celo rokavice. Grem probat teorijo;) (dežja danes ni, zunaj pa skoraj 12 stopinj) s tanjšo podmajico z dolgimi, kolesarsko z dolgimi in softshelom tankim preko.

Aston_11 ::

Kako je že ime tistem blatniku, ki ga namontiraš na specialko, da ti ne moči zadnje kolo hrbta?

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz pisarne v fizikalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566673 (4275) kuall
»

Zakaj Kanadčani(in Slovenci) ne kolesarijo pozimi, Finci pa! (presenetljiv razlog za (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
956944 (3677) internet_txt

Več podobnih tem