» »

Kolesarjenje v mrazu

Kolesarjenje v mrazu

Temo vidijo: vsi
««
10 / 10
»
»»

Scaramouche3 ::

JeBelaCesta je izjavil:

Furam nočne/večerne, bolj XC stil.
Imam 2 lucki na balanci (hofer za 13€) in eno naglavno (iz lidla)
Pogrešam bolj močno svetlobo predvsem pri spustih oz večjih hitrostih...


Jest se zdej spuščam z 5200lm v roki in moram reči da je glih dovolj! Tko da bom samo držalo kupil!

DamijanD ::

Po cesti ali po terenu?

Alfa Dog ::

Sem tudi sam ze razmisljal o nocnih voznjah, ampak priznam da me je malo strah se vozit v temi po gozdu, ne glede na lucke ki bi jih nastulil na bicikl ali nase. Nobenega drugega strah?

bastadu ::

Ja včasih v daljavi v temi vidiš samo dvoje svetleči oči in ne veš, ali bi kar bežal ali raje 2 sekunde kasneje... Tudi to je čar nočnih voženj 8-)

Alfa Dog ::

To gres sam ali vas je vec?

bastadu ::

Večinoma sam, drugi niso tako nori :))

Alfa Dog ::

No saj to, samo lučke niso dovolj za nočno vožnjo po gozdu, rabiš tudi .....

Scaramouche3 ::

DamijanD je izjavil:

Po cesti ali po terenu?


Cesti v klanec in spust dol 40-60kmh, pač odvisno kje si!

bastadu je izjavil:

Ja včasih v daljavi v temi vidiš samo dvoje svetleči oči in ne veš, ali bi kar bežal ali raje 2 sekunde kasneje... Tudi to je čar nočnih voženj 8-)


Jaz vsak dan, me je pa včeraj dvignilo ko sem slišal lomastenje po gozdu, pa se je par minut približevalo do mene, vidim oči, svetim in so bile mlade srne!

Zgodovina sprememb…

Alfa Dog ::

Par minut priblizevalo? Jaz bi bil ze par km stran :O

Scorpy84 ::

bastadu je izjavil:

Ja včasih v daljavi v temi vidiš samo dvoje svetleči oči in ne veš, ali bi kar bežal ali raje 2 sekunde kasneje... Tudi to je čar nočnih voženj 8-)


Jaz sem se jih navadil, ker je bolj ali manj od mack, pa kaksen zajec se najde. Je pa na zacetku bilo malo shrljivo. Mi pa zdaj dosti probleme delajo te srne, ki skocijo od nikjer pred teboj. Nebi rekel da je to sam enkrat, ampak je zelo pogosto. Enkrat je bilo toliko blizu, da mi se zdaj ni jasno kako nisva trcila.

Invictus ::

Kolesariti se zdaj da čisto fajn, tudi zvečer.

Sam sem prakticiral to do enih -10 stopinj. Potem je res malo premraz.

Izbereš si pot, kjer nimaš preveč dinamike. Namreč, če so vmes spusti, se lahko fajn podhladiš, če si preveč napravljen, lahko v klanec preveč švicaš. Sam sem za klanec (ena smer) ponucal eno švic majico z dolgimi rokavi. Ko sem prišel na cilj, sem za spust pod to majico dal še suho švic majico brez rokavov. Zame je bilo dovolj. Na noge ene fukncijske pajkice, čez vse še kolesarske cunje (letne). Fajn je imeti še podkapo, nekaj okoli vratu in seveda rokavice...

Lučko imam nekaj 16.000 lumnov, če verjeti kitajcem, Skratka dovolj močna za vožnjo po gozdnem makadamu, tudi za spust, ker je res temno. S sabo imam še rezervno baterijo, ker se mi je že zgodilo, da mi je crknila eno uro od doma na noč brez zvezd in lune. Plus tiste pol evra utripajoče lučke spredaj in zadaj... Zdaj imam še eno na čeladi...

Kar se tiče nočnega kolesarjenja, se izogibam cest. Slovenskim šoferjem pač ne gre zaupati... Zato v gmajno, na makadam, dovolj je tega po Sloveniji...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Scorpy84 ::

Meni ni problem da zasvicam, vazen je, da vrhnji sloj ne spusti mrzel zrak. Imam zimsko kolesarsko "bundo" s trenerko spodaj grem tudi po ravnem s povprecno 25-28km/h na daljse razdalje. Hitreje ne gre ker sem tolk oblecen in se pregrevam, ce manj oblecem me zebe zaradi hitrosti. Ko so pa spusti s kaksnega hriba, pa dam pred spuston se kolesarsko palerino, ki pa sploh prepusca zrak. Takrat si pa das duska, sem tudi sel tudi ko je bilo na vrhu hriba vec kot -10. Letos pa to kaj dost nisem praktiriral, ker je cez dan bilo toplo, je ponoci vse zmrzovalo in ni bil tak uzitek voziti, kot lani.

Egidij88 ::

Ker ni nobenega mraza, se lahko to temo zamrzne (pun intended) do novembra. :))

Drugace pa ko je bolj hladno mi je najboljse iti samo v klanec, gor se obleces in potem spust domov. Sicer se ne ves kako obleci.

Danes sem sel s cestakom, malo mokra cesta, umazano...nobenega uzitka, mi je bilo prav zal da nisem sel z gorcem se soncit na hrib namesto neka megla.

Invictus ::

Cestak pozimi ni fajn...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

oo7 ::

Letos sem kolesaril pri najnižji temparaturi -7 ampak ni ravno užitek. Tam okoli 0 je vredu.

Včeraj sem šel na nočno. Naredil sem 30 km malo glavne ceste, večinoma pa čez vasi in makedam in ene 2 km gozda. Srečal sem nekaj srn in cigane s bližnje vasi :) Edina napaka je bila, da nisem vzel podkape ampak sem imel samo za čez usta in ušesa pa me je malo zeblo v glavo čez čelado. Drugače pa super.

Poleti bom šel večkrat na nočno.

Invictus je izjavil:

Cestak pozimi ni fajn...


Jaz imam gravel in je super čez celo leto. Cestnega pa pozimi nisem probal nikoli. V bistvu sem cestnega upokojil, ker imam raje poti kjer ni veliko prometa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

firbec ::

@oo7, katerega gravla pa si nabavil če ni skrivnost ?

T743 ::

Jaz gledam da je vsaj + pod nulo mi je premraz sploh nazaj grede, ker gre skoraj vedno navzdol. Pa izbiram osončene lege, glede opreme pa prvi sloj najraje merino čez še eno majico s kratkimi rokavi, ki potegne švic tran od kože, čez pa en windstopper od Gore, ki je skoraj vodoodporen, če ravno ne zaliva na polno. Pa na vrhu premočene cote zamenjam z suhimi, mokre pa v zip vrečko in v nahrbtnik.
Pa buf za zaščito vratu in obvezno (pod)kapa, tudi to na vrhu zamenjam, če grem z mokro glavo navzdol mi zobje in ušesa hitro povedo, da to ni to. V nahrbtniku so tudi ene ali dvoje rezervne rokavice in nogavice. Teram pa fullya 160/160 večinoma Mtb neredko pa tiščim z njim tudi po asfaltu.
Me pa mika za zgodnjo pomlad in pozno jesen ko ni ravno dosti časa po delu, da bi si omislil še gravel.

oo7 ::

firbec je izjavil:

@oo7, katerega gravla pa si nabavil če ni skrivnost ?


Nič posebnega Kross Esker 2.0 mislim, da je bil tam okoli 1010 eur.
Imam tudi cestno kolo Cult že kar dolgo časa pa sem se vozil, ko je bilo toplo potem pa na sobnem kolesu.
Naveličal sem se sobnega kolesa pa tudi cest z veliko prometa zato sem si kupil Gravel.
Nisem pa računal, da me bo toliko potegnilo notri in, da bom začel toliko kolesarit drugače bi mogoče takrat vzel Kross gravel za 2000 eur mislim,da je bila takrat verzija 4.0
Aprila bo 2 leti odkar imam to kolo in kolesarim skoraj vsak dan samo, da ni dež. Naredil sem vsega skupaj 12 tisoč kilometrov.
S kolesom sem zadovoljen sicer sem imel vmes nekaj težav s prestavami, ker so preskakovale in je bilo treba nastavljati in enkrat sem moral zamenjati zadnji disk in zobnike, ker sem po nesreči povozil mačka in padel. Drugih težav nisem imel.
Jaz sem zadovoljen.

firbec ::

12.000 priden :)
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz pisarne v fizikalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566788 (4390) kuall
»

Zakaj Kanadčani(in Slovenci) ne kolesarijo pozimi, Finci pa! (presenetljiv razlog za (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
957106 (3839) internet_txt

Več podobnih tem