» »

Pravice na datotekah (rešeni podatki)

Pravice na datotekah (rešeni podatki)

SignalMafia ::

Kolegu se je pokvaril star prenosnik in se je odločil, da ga ne bo popravljal. Na njem so bili Windows 7 SP1. Ker je bil disk poln podatkov smo kupili zunanje USB ohišje in premontirali disk vanj. Smo ga priklopili na stacionarni PC od brata (tudi Win7 SP1). Ko smo hoteli dostopati do podatkov je seveda prišlo do "access denied". Sem zato pognal Total Commander As Administrator in pobrisal nepotrebne mape (Windows, Program Files, ipd), iz njegovega profila \Users\ pa na root diska prekopiral mape Documents, Music in Pictures. Teh map še vedno ne moremo odpirati. Pa sem potem desno kliknil na mapo in v zavihku Security nekaj čačkal in lahko do te mape zdaj dostopamo, ne pa do podmap v tej mapi, itd.
Bi moral zdaj vsako mapo posebaj desno kliknit in nastavljat pravice? Upam, da ne, ker jih je miljarda! V bistvu bi radi, da ni nobenih blokad, ker bi on ta disk rad prenašal okoli (k prijateljem, na nov prensonik, mogoče še kam).
Obstaja kakšna hitrejša pot da te pravice poenostavimo, oziroma odstranimo blokade?
Hvala.

Infinity ::

http://www.winmatrix.com/forums/index.p... probej to. Men tole rešuje živce že kar nekaj časa.

miranpozar ::

Na datotekah in mapah so ostale dodeljene pravice uporabnika iz pokvarjenega prenosnika, ki ne obstaja več (desni klik, properties, security) - tu boš videl account uknown, ki ga lahko odstraniš.
Gornji nasvet od Infinityja izgleda nastavi lastništvo na datotekah - to ni dobro, ker praviš, da boste disk prenašali naokoli in boste potem zaradi lastništva iz nekega drugega računalnika spet imeli težave z dostopom.
Tako naredi:

Desni klik, Properties, Security, Edit - tu zdaj dodaj grupo Authenticated Users, postavi kljukico na Modify (same se bodo označile tudi ostale).

Nato spodaj gumb Advanced, glej da imaš izbran Authenticated Users, klikni na Change Permisssions in označi obe kljukici "Include inheritable..." in "Replace child objects...", kar ti bo nastavilo tudi podmape.
Ok, OK, OK.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

amigo_no1 ::

Everyone, full control za ownerja (skupaj s podmapami) :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnost mreznih map

Oddelek: Informacijska varnost
151839 (1358) videc
»

[Xp] Kako jih zaklenit v nulo?

Oddelek: Operacijski sistemi
162335 (1967) Ice-Heki
»

odstranjevanje iz namizja

Oddelek: Pomoč in nasveti
51151 (1080) imagodei
»

kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dveh

Oddelek: Omrežja in internet
243169 (2591) Pyr0Beast
»

(LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih map

Oddelek: Operacijski sistemi
331618 (1278) jlpktnst

Več podobnih tem