Forum » Strojna oprema » AMD Llano turbo mode
AMD Llano turbo mode
minkye ::
Živjo!
Imam prenosnik z novim procesorjem AMD Llano A4 3300m. Omenja se nekakšen turbo mode, ki naj bi iz mojih 1,9ghz ga spravil na 2,5ghz. Ni mi pa jasno kako to vklopit, malce sem poguglal, vendar ne najdem nič uporabnega. Se to mogoče avtomatsko vklopi ob povečani obremenitvi? Se kje v biosih to naštima? Kakšen nasvet?
Imam prenosnik z novim procesorjem AMD Llano A4 3300m. Omenja se nekakšen turbo mode, ki naj bi iz mojih 1,9ghz ga spravil na 2,5ghz. Ni mi pa jasno kako to vklopit, malce sem poguglal, vendar ne najdem nič uporabnega. Se to mogoče avtomatsko vklopi ob povečani obremenitvi? Se kje v biosih to naštima? Kakšen nasvet?
jest10 ::
Si siguren, da ima A4-3300 turbo mode?
Glede na tole...
AMD Fusion @ Wikipedia
No, pa le bolje poglej:
A4-3300M 1.9 GHz 2.5 GHz
Živjo!
Ko procesor obremeniš, bi moral sam zvišati frekvenco
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
minkye ::
jest10 - hvala ti najlepša :) Ampak je kakšna možnost da jaz to dejansko vidim, da se mi kje izpiše na kok GHz je?
Mesar ::
Sorry, my bad. Za obremenitev pa zaženi SuperPI pa med tem v programu CPU-Z spremljaj GHz
Your turn to burn!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows zazna le 4 jedra? Fx 8***Oddelek: Strojna oprema | 1473 (1012) | WarpedGone |
» | Ultimativni prenosnik za cca 600eurOddelek: Kaj kupiti | 3052 (2226) | Dromar |
» | Je GRAFIČNA potrebna za urejanje slik???Oddelek: Strojna oprema | 4280 (3298) | jype |
» | AMD Llano (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11476 (8173) | Blinder |
» | AMD predstavil čipe družine LlanoOddelek: Novice / Procesorji | 7943 (6524) | Jst |