Forum » Kaj kupiti » Kateri kvalitetnejši monitor ca 24 col zaželjeno lepe oblike LED
Kateri kvalitetnejši monitor ca 24 col zaželjeno lepe oblike LED
mat xxl ::
Torej iščem kvaliteten monitor z LED osvetlitvijo, zaželjeno z IPS matriko, sicer bo za pisarniško delo, vseeno pa bi bolj sedel tak malo designerski, da zgleda.
Torej gledam tale model : http://www.mimovrste.com/artikel/265000... , ki je bil tudi v reviji Monitor solidno ocenjen, torej priporočate še kaj drugega , pa da zgleda in je monitor na nivoju, ne rabim pa vrtenja na navpično os, kar sicer ta podpira ? Hvala za vsak nasvet !
Torej gledam tale model : http://www.mimovrste.com/artikel/265000... , ki je bil tudi v reviji Monitor solidno ocenjen, torej priporočate še kaj drugega , pa da zgleda in je monitor na nivoju, ne rabim pa vrtenja na navpično os, kar sicer ta podpira ? Hvala za vsak nasvet !
Tear_DR0P ::
jaz ga zdaj uporabljam kakšen mesec in sem zelo navdušen nad njim. sicer nimam ne vem kako izkušenega očesa, da bi ti zdaj zmogel razlagati o kakovosti barv, čeprav ko gledam svoje fotografije na njem, deluje OK. všeč mi je tudi svetilnost, priročen HUB, pač na splošno sem zelo zadovoljen z nakupom.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
mat xxl ::
No danes sem priklopil zadevo, zgoraj navedeno, sem bil kar malo presenečen, kako so se razširili ti monitorji. Prej sem imel 19 col se mi zdi razmerje stranic tam 4 : 3 sedaj se mi pa zdi, da je morda malo večji v višino pa precej v širino, ali so šli na 16:9 na monitorjih ali kaj..... me je zadeva tako navdušila, da razmišljam, da bi še sodelavcem zamenjal 17 in 19 colske sicer takrat TOP monitorje ...ja samo so res stari 6+ let, ker ko menjamo, menjamo vse zaradi enotnega izgleda pisarne ...... Sem pa gledal večjega bratca tega 27 col in sem samo debelo pogledal, ko je cena za "malo" večjega 300% višja, da ne omenjam 30 col ......
chucki ::
V roku 14 dni se boš navadil in ga ne boš hotel zamenjati..
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Dr_M ::
RejZoR ::
Širok ekran je fajn če pogosto furaš po dva programa enega poleg drugega ter za filme. Pri starejših igrah je fail ker hitro fašeš črne trakove levo in desno kar je glupo. Je pa tko da je 5:4 monitorje praktično nemogoče dobit, sploh ker so se razbohotili cheap 16:9 ekrani, ki so tastare kar nekako zrinili iz scene.
So pa po drugi strani tud prednosti 16:9 (in ne toliko pri 16:10), predvsem to da imaš običajno ločljivost 1920x1080 (Full HD) in isto razmerje stranic kot TV, tko da se da enostavno urejat in testirat video. Al pa delat npr posnetke iger in jih pol predvajat kot demo na Full HD TV-jih.
So pa po drugi strani tud prednosti 16:9 (in ne toliko pri 16:10), predvsem to da imaš običajno ločljivost 1920x1080 (Full HD) in isto razmerje stranic kot TV, tko da se da enostavno urejat in testirat video. Al pa delat npr posnetke iger in jih pol predvajat kot demo na Full HD TV-jih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 27inch monitor (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 204334 (104292) | Crni_Dejan |
» | Microsoftove novosti: novi Windows 10, Surface Studio, Dial in Book (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 33719 (29924) | Qushaak |
» | Kateri 23-24'' monitor?Oddelek: Zvok in slika | 5094 (4807) | mokasin |