» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
250 / 264
»»

Fritz ::

Invictus je izjavil:

In zakaj je grabljenje denarja slabo? Si preveč bral komunistične knjige?

Zato ker pohlep ni ravno vrlina.

In zato, ker se to brez zelo premišljene regulacije izrodi in spodkoplje demokracijo in nasploh temelje družbe.

Jype, pri Piratih nimajo še razdelane in sprejete ekonomske politike. Če te preostanek platforme ne moti, se jim lahko pridružiš. Težava bi znala biti le v tem, da kot bolj 'nadzorna' stranka (nišna) ne ciljajo na to da bodo vodili vlado z absolutno večino 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Okapi ::

Primarni motiv večine podjetnikov, ki se podajo v ustanovitev podjetja, je poskrbet zase. In prav je tako, saj v to konec koncev investirajo in s tem tvegajo svoje premoženje in svoj čas. Zares malo jih je, ki bi tvegali 15 let svojega časa in kup denarja, v zameno pa želeli le nekakšno notranje zadovoljstvo kako da so s svojim delom izboljšali družbo.
To mogoče velja za male novokomponovane podjetnike. Praktično nobenemu večjemu podjetniku to ni primarni namen, ker če bi bil, bi prodali svoje podjetje, vezali denar na banki in šli ležat pod palmo.

O.

djordjevic ::

Fritz je izjavil:

]

Mogoče ni ravno vrlina, je pa človeku vrojen, zato se mi zdi, da ga je bolj smiselno kanalizirati v uporabne vode, kot pa tiščati glavo v pesek in se pretvarjati, da ga ni. There is no such thing as a greed-free person.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

Tudi jaz sem prepričan, da gre za neke vrste starinsko šolo kapitalizma, kjer sta sredstvo in cilj obrnjena.

Znaten del sodobnih podjetnikov naredi podjetje zato, da lahko počnejo reči, ki jih veselijo, bonus je pa še ta, da lahko legalno zaračunavajo svoj čas in izdelke.

Gregor P ::

Truga je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Truga je izjavil:

Ti bolj slabo razumes kako delajo racunalniki a?

Ne, samo ti ne razumeš poante zakonov. Ti so spisani tako, da jih razume človek.

I rest my case.

Racunalnik je logicna enota. Ce hoces zakon ki ga razume racunalnik mora bit napisan popolnoma nedvoumno in razumno. Razumes zdaj?

LOL in računalnik ga bo razumel, kako točno? Ker verjetno ne boš šel pisat posebej "logičnega besedila" za računalnik za vsak zakon (ki regulira, ureja človeške odnose med seboj), ki obstaja na svetu (ki ga potem zopet ne bo razumel človek)? Najboljše kar imajo do sedaj pa je, da polnijo podatkovne baze s pravnimi slovarji, besedili ipd. in povezujejo določene pojme, točke med seboj - "semantično učijo" računalnik; torej kvečjemu olajšajo malo iskanje po različnih pravnih dokumentih (pa še to deluje npr. le, če pravnik dobro ve, kaj išče torej vnese pravilne ključne besede, ki jih laiki zopet ne poznajo, niti razumejo), ali pa ti lahko ponudijo neke vnaprej narejene (od človeka premišljene) formularje za lažje izpolnjevanje; smo še daleč od tega, da bi računalnik kaj "razumel" (že nekaj pravnih besed skupaj, kaj šele celoten stavek, ali člen, ki se ga da interpretirati na vse mogoče človeškemu razumu naravne načine ker ne moreš kar tako z nekaj besedami zajeti specifične življenjske situacije ipd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

dstr17_ ::

Tudi jaz sem prepričan, da gre za neke vrste starinsko šolo kapitalizma, kjer sta sredstvo in cilj obrnjena.
Ja, točno tako: cilj je ponuditi kvalitetne izdelke, sredstvo pa je denar. Starinska šola kapitalizma pa je bila v zmoti, ker je imela to obrnjeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dstr17_ ()

oldguy ::

jype je izjavil:

Znaten del sodobnih podjetnikov naredi podjetje zato, da lahko počnejo reči, ki jih veselijo, bonus je pa še ta, da lahko legalno zaračunavajo svoj čas in izdelke.

Možno, glede na to, da ti praviš, da si tak tip podjetnika. A to niti najmanj ne odstopa od motiva, ki sem ga opisal jaz. Če bi ti bil namreč altruizem glavni cilj, dobiček in tvoj čas pa zgolj en nebodigatreba, podjetja v resnici sploh ne bi rabil in bi legalno svoj čas in izdelke okoli talal zastonj.

Fritz je izjavil:

In zato, ker se to brez zelo premišljene regulacije izrodi in spodkoplje demokracijo in nasploh temelje družbe.

Želja po dobičku je gonilo in vrlina, celo ena pomembnejših. Brez nje bi človeštvo napredovalo manj, kot pa v preteklosti je, pa če se nekateri še tako trudijo zanikat to dejstvo. Še pračlovek je mamuta lovil med drugim tudi zato, da bo ustvaril presežke hrane, s katerimi bo nahranil sopračloveke, preživel zimo in si izboljšal družbeni status. Pleme, kateremu se to ne bi dalo početi, bi hitro šlo v maloro.

Regulacija pa jasno mora biti. A regulacija ne pomeni, da vse, sposobne in nesposobne spravimo na enako raven, ampak to, da se dobiček pridobiva zgolj po dogovorjenih okvirih. Da so pravila enaka za vse. Zavzemanje za npr. 90% obdavčitev dobička je pa zgolj legaliziran rop sposobnih in posledično siromašenje cele družbe z ubijanjem kakršnekoli motivacije za uspešnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Znaten del sodobnih podjetnikov naredi podjetje zato, da lahko počnejo reči, ki jih veselijo,
No, ne bi bil tako prepričan, da je motivacija samo golo veselje do dela, ampak bolj to, da motiv ni zgolj želja biti preskrbljen. Podjetnike lahko žene še marsikaj - recimo tekmovalnost (radi bi bili najboljši, najslavnejši ali najbogatejši - ne glede na to, da že itak imajo vse za udobno življenje potrebne dobrine). Nekatere žene sla po moči in vplivu (ni jim dovolj komandirati 10 zaposlenih, ampak bi radi imeli pod seboj 100, 1000 ...) - te potem velikokrat zanese v politiko.

Skratka, marsikateri podjetnik ne dela samo zato, ker bi ga delo veselilo (oziroma ne dela tistega, kar ga najbolj veseli), ampak jih ženejo različni iracionalni vzgibi.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi je izjavil:

Skratka, marsikateri podjetnik ne dela samo zato, ker bi ga delo veselilo (oziroma ne dela tistega, kar ga najbolj veseli), ampak jih ženejo različni iracionalni vzgibi.

A takorekoč nikogar v podjetništvo ne žene želja po izgubi tistega, kar že ima. To je pa tudi tista temeljna zabloda raznih Fritzov in domnov.

A takorekoč nikogar v podjetništvo ne žene želja po izgubi tistega, kar že ima.
Ne bi bil tako zelo prepričan. Dobršen del sodobnega podjetništva je bolj podoben hazardiranju, tam pa ljudi v resnici bolj kot možnost dobička žene možnost (tveganje) izgube. Neke vrste adrenalinski šport. Na Everest nihče ne rine, ker bi rad umrl, ampak če ne bi nihče na poti tja umrl, bi vzpon nanj izgubil ves čar (vsaj za ljubitelje adrenalinskih športov).

O.

Invictus ::

Večje tveganje, večji zaslužek. Če ti uspe. Če ti pač ne, odvisno kaj lahko izgubiš. Če nimaš nič, potem nič.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jaz nikoli nisem rekel česa takšnega. Rekel sem, da je dober podjetnik tisti, ki denar uporabi kot sredstvo za cilj, ki je prodajanje kvalitetnih izdelkov, dostopnost novih tehnoloških storitev, ali kaj takega.

Recimo Richard Branson je zame zgled dobrega podjetnika. Ali pa Elon Musk. No pa saj v resnici jih je veliko, tudi v Sloveniji.

Se mi pa zdi pomembno povedati, da so pa nekateri podjetniki slabi podjetniki. To pa zato, ker jim je edini cilj dobiček in ker v zasledovanju tega cilja potisnejo v drek vse kar jim je na poti. To je pa zgrešeno in takšna podjetja so problematična.

Truga ::

Gregor P je izjavil:

LOL in računalnik ga bo razumel, kako točno? Ker verjetno ne boš šel pisat posebej "logičnega besedila" za računalnik za vsak zakon

Ce pojma nimas o cem sploh govorim, bodi prosim raje tiho. Hvala.

Meni je precej jasno, kako je podjetništvo zastavljeno in tudi to, da vsak od nas dela za to, da si omogoči varno in udobno egzistenco...zadovoljitev osnovnih potreb normalen vzgib vsakega živega bitja. Tudi samouresničitev posameznika kot takšnega in kot člana družbe je pomembna. Pohlep (grabljenje denarja kot je napisal kolega Invictus) pa ni nič od tega, najsi ga še toliko poskušate risati v lepi luči.

Še bolj mi je jasno, da je podjetništvo v obstoječi paradigmi pomembno pa vendar, če si sami zatiskate oči pred pastmi neoliberalnega kapitalizma, potem ni treba vseh prepričevati v to, da teh pasti ni. In potem se, mali podjetniki in intelektualni prekariat - ostanki srednjega razreda, sprašujete, zakaj vas država tako obdavčuje. Zato, ker gredo vladajoči po liniji najmanjšega odpora. Lahko bi rekel, da vas kapital, ki ima nesorazmeren vpliv na oblast, kaznuje zato, ker se bodisi ne znate izogibati plačevanju davkov (ali za to nimate dovolj denarja) ali pa niste dovolj siromašni, da bi padli v nižji davčni razred. In če ne razumete, da je nekaj narobe z big picture (kljub temu, da vsi moramo preživeti z dneva v dan oz. ravno zaradi tega) potem si ne želim biti na vašem mestu, če se vam bo kdaj hudo zalomilo in vas bo taka družba enostavno izpljunila. V bistvu stremite k temu, da bi naše tranzicijsko-mafijske anomalije nadomestili z neoliberalnimi anomalijami.
A. Einstein

Gregor P ::

Truga je izjavil:

Gregor P je izjavil:

LOL in računalnik ga bo razumel, kako točno? Ker verjetno ne boš šel pisat posebej "logičnega besedila" za računalnik za vsak zakon

Ce pojma nimas o cem sploh govorim, bodi prosim raje tiho. Hvala.

Saj nisi prav nič rekel do sedaj8-)
(prispeval karkoli k argumentirani debati)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Vse to nakladanje kako so podjetniki prasci tukaj (da ne rečem kaj hujšega) je tipičen primer slovenske negativne selekcije. O tem si preberite Mazzinija. Obstajajo tudi knjige psihologov, ki natančno raziščejo to samouničevalno navado Slovencev. Potlačitev sposobnih.

Ziher je kak podjetnik navaden pezde, ki prodaja meglo. Ampak če je folk dovolj neumen da jo kupi, pol le ... Zakaj bi bil podjetnik pezde? Saj samo prodaja tisto kar ljudje hočejo. In ljudje hočejo zapravljati denar. Zdaj bi pa nekateri tukaj radi razloge in slabo vest za zapravljanje denarja prenesli na podjetnike ... Halooo ...

Ampak če je folk dovolj neumen da jo kupi, pol le ...
Daj ne budali, vsakogar se da okrog prinesti, tudi tebe. Kupec ni kriv, če je bil zaveden, krivda za zavajanje je na podjetniku, ki je vedel celotno zgodbo.

Invictus je izjavil:

Vse to nakladanje kako so podjetniki prasci tukaj (da ne rečem kaj hujšega)...

Kdo naj bi to napisal?
A. Einstein

Direkt nihče, se pa implicira.

Prej bi rekel, da zagovorniki neoliberalizma vse mečejo v isti koš: da je smisel in gonilo podjetništva samo dobiček (in podobne neumnosti).

Implicira se in tudi direkt pove, da neoliberalni ali katerikoli model kapitalizma, ki je človeku sovražen, vodi v deviacije, poslabšanje položaja za veliko ljudi in potencialno v nasilje, vojno in/ali revolucijo. Težko kaj drugega rečeš, ko ti nekdo začne nabijati z neoliberalnimi dogmami. Lahko se tudi trudiš razlagati a bo čez tri dni ali tri strani začel nabijati isto lajno, kot vernik pred svojim malikom.
A. Einstein

Mogoče bi bilo treba tudi 'podjetnike' razdeliti na ta prave privatnike, ki proizvaja in prodaja izdelke, ter sodobni intelektualni prekariat, ki prek s.p.-ja prodaja svoje storitve. Sodim med slednje in gladko zasledujem _samo_ dobiček. Delam, kar me veseli, hvalabogu, na koncu meseca pa je vse, kar me zanima, višina zneskov na računih, ki jih izstavim. Basta.

Buggy ::

Ampak če je folk dovolj neumen da jo kupi, pol le ... Zakaj bi bil podjetnik pezde? Saj samo prodaja tisto kar ljudje hočejo. In ljudje hočejo zapravljati denar. Zdaj bi pa nekateri tukaj radi razloge in slabo vest za zapravljanje denarja prenesli na podjetnike ... Halooo ...

Halooo tebi!!! ...in tisti ki so eno leto od takih podjetnickov cakali na place so si tudi sami krivi, ker niso sli stran? In tisti v Zbilskem gaju, ki so kupili hise so si tudi sami krivi, ker so zaupali domenjenu...pa taki, ki v stiskah posojajo denar z drobnim tiskom neukim revezom so tudi sami dobrotniki?

Res, taki in tebi podobni se mi gnjusite s tem razmisljanjem, da je bolj ze tesko. Zaradih takih lakomnih pezdetov, ki so prijateljske kredite dobivali, obubozali in nato oslasninili podjetja, spet drugi genijalni podjetniki pa prisesani preko javnih narocil izcrpavali proracun z aneksi, in spet tretjih nesposobnezov, ki so imeli se par nizjih stopnic podizvajalcev in so prodajali ter prepakirali zgolj njihove usluge, potem jih pa ne placali. Ja tudi zaradi takih "iznajdlivih podjetnickov" imamo sedaj jebo tako v bankah kot tudi v celotnem gospodarstvu.
Taki pohlepni pezdetki, preprodajalcki brez nacel in resnicnega zananja, so zelo dosti prispevali k trenutni situaciji pri nas. En se ne naredi skode...ko pa se jih zgrne malo morje pa imamo kar imamo.

Mogoče bi bilo treba tudi 'podjetnike' razdeliti na ta prave privatnike, ki proizvaja in prodaja izdelke, ter sodobni intelektualni prekariat, ki prek s.p.-ja prodaja svoje storitve. Sodim med slednje in gladko zasledujem _samo_ dobiček.
Drugače povedano - razlika je med tistimi podjetniki, ki izkoriščajo samo svoje delo, in med tistimi, ki izkoriščajo delo drugih.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

@buggy: Tega niti pod razno nihče ni pisal, vsaj jaz ne. In glede omenjenih praks se čisto strinjam s tabo, da ne bo pomote.

Zgodovina sprememb…

djordjevic> Sodim med slednje in gladko zasledujem _samo_ dobiček.

Meni je pa za profit vseeno, dokler zaslužim več kot porabim.

Itak vse presežke sproti investiram.

Oziroma tako, ja. :)

PaX_MaN ::

jype je izjavil:

Meni je pa za profit vseeno, dokler zaslužim več kot porabim.

Saj to je dobiček ;).

Ja, no, tut če ga ne bi bilo nič se ne bi pritoževal.

Fritz je izjavil:

Implicira se in tudi direkt pove, da neoliberalni ali katerikoli model kapitalizma, ki je človeku sovražen, vodi v deviacije, poslabšanje položaja za veliko ljudi in potencialno v nasilje, vojno in/ali revolucijo. Težko kaj drugega rečeš, ko ti nekdo začne nabijati z neoliberalnimi dogmami. Lahko se tudi trudiš razlagati a bo čez tri dni ali tri strani začel nabijati isto lajno, kot vernik pred svojim malikom.

Ravno tako kot verniki zagovarjate neko uravnilovko. Uravnilovka samo povzroči to, da lenuhi nič ne delajo, ostali pa tako ali tako, saj boljša delovna vnema in učinkovitost ni nagrajena. Kdo bi se potem trudil. Iz altruizma?

Če si ti tak, mi prosim pridi za 10 EUR pobelit stanovanje ... Saj nočeš nič zaslužiti. Boš naredil dobro delo ...

Invictus> Ravno tako kot verniki zagovarjate

Ne, je ne.

medenko ::

Smo po 250 straneh kaj narediti? Mislim, da smo kot narod preveč razkropljeni in razdvojeni.
So kakšna društva itd, kjer bi se odprto debatiralo itd?

STS - SloTechStranka :D

Ime STS @ Wikipedia je že zasedeno.

vostok_1 ::

jype je izjavil:

galimim>

Če bi bil ciničen, bi volil SDS.

Sram naj te bo, da jih ceniš tako visoko!

dstr17_ je izjavil:

Jaz nikoli nisem rekel česa takšnega. Rekel sem, da je dober podjetnik tisti, ki denar uporabi kot sredstvo za cilj, ki je prodajanje kvalitetnih izdelkov, dostopnost novih tehnoloških storitev, ali kaj takega.

Recimo Richard Branson je zame zgled dobrega podjetnika. Ali pa Elon Musk. No pa saj v resnici jih je veliko, tudi v Sloveniji.

Se mi pa zdi pomembno povedati, da so pa nekateri podjetniki slabi podjetniki. To pa zato, ker jim je edini cilj dobiček in ker v zasledovanju tega cilja potisnejo v drek vse kar jim je na poti. To je pa zgrešeno in takšna podjetja so problematična.

Budališ. Rekel si, da je, citiram, "bistvo podjetništva v tem, da nekaj prispevaš za kvaliteto življenja in razvoj, ne pa dobiček. Dobiček je po tvoje le ena izmed mnogih postranskih stvari".

Elona Muska ni gnal altruizem, ko je delal paypal. Če bi ga gnal, bi ga povozili drugi in prav bi bilo tako. Altruizem ga je začel morda delno gnat potem, ko je enkrat večkratno potisočeril svoj vložek. Obenem sem prepričan, da bi se deleža v SpaceX in Tesla Motors presneto hitro znebil v momentu, ko ne bi pričakoval dobička enkrat v prihodnosti.

Richarda Bransona ni gnal altruizem, ko je ustanavljal Virgin Records. Če bi ga, bi firmo zastavil kako drugače kot pa zgolj kot še en založbeni konglomerat ki služi z delom drugih. Še dobro, ker firma v tem primeru gotovo ne bi bila tako uspešna, da bi jo lahko prodal za miljardo. Altruizem ga je začel morda delno gnat potem, ko je enkrat večkratno potisočeril svoj vložek. Pa tudi on je malce jamral nad izgubami v letalstvu - le zakaj, če pa je dobiček tako ali tako postranskega pomena?

Tvoja merila za dobrega podjetnika so v resnici čudna. Če kaj, so to merila za, po tvoje, nesebičnega človeka. Pa še tule si pozabil imena, ki so pa zares delala altruistično, kot je npr. Bill Gates, ki je denar zares direktno vložil v neprofitne zavode.

Dober podjetnik pa je predvsem tisti, ki tako dobro vodi svoje podjetje, da le to prinaša dobiček, se širi ter žlahtni vložen kapital. Vse ostalo, kot so po eni strani preživetje delavcev, dobri produkti ali pa po drugi strani anomalije tipa zavajanje kupcev in izkoriščanje delavcev, so nato zgolj bonus side effects.

Dober podjetnik ni enako dober človek. Zakaj bi le bilo?

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Da ne omenjam, da raznim vejam Virgina precej škripa. Tako na cesti končujejo dobri ljudje, torej je Branson sedaj Janševiški brezveznik al kako?

Elona Muska ni gnal altruizem, ko je delal paypal.
Wrong. Muska je gnala radovednost, ustvarjalnost, in želja po prispevanju nekaj novega na tem področju. Niti približno ga ni gnala želja po denarju.
Richarda Bransona ni gnal altruizem, ko je ustanavljal Virgin Records.
Wrong again. Branson je že od skozi počel stvari, za katere je verjel, da bodo spremenile stvari na boljše. Niti približno ni bil njegov cilj denar.

Poglej si katerikoli intervju, kjer razlagata svojo motivacijo.
Dober podjetnik ni enako dober človek. Zakaj bi le bilo?
Biti dober človek je pogoj za biti dober podjetnik, zato ker bistvo podjetništva je v tem, da prispevaš nekaj za kvaliteto življenja in razvoj.

Zgodovina sprememb…

Ergo, zakaj še nisi podjetnik?

@djordjevic: sem ti že povedal, da ne mislim razglabljati o tem.

donfilipo ::

Bela cesta si ne morem kaj, kot rečt bi bilo dobro za jajota, če bi hotel pajdaše še voditi leta čez čeri in pustinje komunističnih zarot in zased, kar zahodnjaki obožujejo:)), če bi malo retorike nalezel od domna.

Samo kot vidim ne gre.

Je pa res. Če je znanje našega velikega kapitalista predmet 30 let stare tehnologije in metode, delavca je treba pretepat, kar je le v večini tisto kar poleg Gatesov in Muskov daje dodano vrednost8-), potem je biti kapitalist in altruist obenem nemogoče. Jih je pač treba vsake toliko pretepst kapitaliste:)), da se omehčajo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

dstr17_ je izjavil:

Wrong. Muska je gnala radovednost, ustvarjalnost, in želja po prispevanju nekaj novega na tem področju. Niti približno ga ni gnala želja po denarju.

Vsak podjeten Američan si želi postati milijonar. Da ga ni gnala želja po denarju ... Ne me basat ... Očitno nisi srečal veliko Američanov. Oni so obsedeni s slavo in denarjem.

dstr17_ je izjavil:

Aja, pol pa super. Vsiljuj nam svoj (izkrivljen) pogled na podjetništvo, sam pa ne bi poskusil.

Oukej. Selfpwn, imo.

dstr17_ je izjavil:

Wrong again. Branson je že od skozi počel stvari, za katere je verjel, da bodo spremenile stvari na boljše. Niti približno ni bil njegov cilj denar.

Poglej si katerikoli intervju, kjer razlagata svojo motivacijo.

Ti motivacijski govori so sam en marketing, kjer se na pol opravičuje da ima preveč denarja. Ki ga ne more zapraviti, ne bi ga pa dal preveč za dobrodelnost. Če vrže par 10 jurjev, se mu to pozna toliko kot tebi en pir.

Sicer pa velja, da je s polno ritjo lahko srat ... Denar je bil zelo lep motivator.

dstr17_ je izjavil:

Pljuvat po nečem o čemer nimaš pojma, je najlažje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Vsak podjeten Američan si želi postati milijonar. Da ga ni gnala želja po denarju ... Ne me basat ... Očitno nisi srečal veliko Američanov. Oni so obsedeni s slavo in denarjem.
Še dobro, da Musk ni američan. In več kot očitno si sproti zmišljuješ to kar govoriš.

Ti motivacijski govori so sam en marketing, kjer se na pol opravičuje da ima preveč denarja.
Kako tipično za neuspešne zakompleksane desničarje: teorije zarote par excellence.

Zgodovina sprememb…

dstr17_ je izjavil:

Biti dober človek je pogoj za biti dober podjetnik, zato ker bistvo podjetništva je v tem, da prispevaš nekaj za kvaliteto življenja in razvoj.

Meh. Kaj bi steni govoril. Sem že dostikrat ugotovil, da niti osnovnih pojmov nimaš spucanih. Kljub temu, da kot inženir dostikrat podcenjujem ekonomsko znanost, ima le-ta za podjetnika precej jasno definicijo. In, guess what, "dobrega človeka" ni v njej.

Ampak če misliš da veš bolje, hja...

dstr17_ je izjavil:

Hehe. To je utter bullshit. Nihče od njiju ni šel ustanavljat firme z namenom, da bo le-ta prinašala nulo oziroma izgubo. Kako, ko pa menda nobenemu ni bil cilj dobiček? A pazi, ne pravim, da je bil to edini cilj, a definitivno med pomembnejšimi. V nasprotnem primeru bi obe firmi laufali kot hiša Mati Terezije.

Kaka Wikipedija je, recimo primer podjetja, ki na dobiček ne da nič. Paypal in Virgin records to definitivno nista. Torej se da tudi na druge načine. Vsekakor pa nihče ne izpostavlja Jimmya Walesa kot primer dobrega in uspešnega podjetnika zaradi Wikipedije.

Zgodovina sprememb…

To je utter bullshit.
Utter bullshit je to, da sta Musk in Branson ustanovila firmo (firme) z namenom grabljenja denarja.
A pazi, ne pravim, da je bil to edini cilj, a definitivno med pomembnejšimi.
Je zgolj ena od stvari, ki so potrebne za normalno funkcioniranje firme. Niti približno pa to ni smisel ali gonilo, tako kot neuspešni zahojenci mislijo.
V nasprotnem primeru bi obe firmi laufali kot hiša Mati Terezije.
Bravo, logika na višku.

celada ::

djordjevic je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Aja, pol pa super. Vsiljuj nam svoj (izkrivljen) pogled na podjetništvo, sam pa ne bi poskusil.

Oukej. Selfpwn, imo.

Sej tega je polno v vsaki temi, v kateri se oglaša. Prov pogrešam block funkcijo kdaj pa kdaj na temu forumu.

dstr17_ je izjavil:

Utter bullshit je to, da sta Musk in Branson ustanovila firmo (firme) z namenom grabljenja denarja.

Je zgolj ena od stvari, ki so potrebne za normalno funkcioniranje firme. Niti približno pa to ni smisel ali gonilo, tako kot neuspešni zahojenci mislijo.

Meh. Ti si en zahojenec. Kako da PayPal ne laufa kot Wikipedija, z donacijami npr., ko pa je bil dobiček po tvoje menda zgolj eno nepomembno sranje? Kako to, da Virgin records ni plat talal zastonj oziroma brez marže, ko pa se jim je šlo za vse ostalo, le za dobiček ne?

Si bolj papeški od papeža v svojem namišljenem idelaiziranju tega, kar naj bi dober podjetnik bil. Pa je definicija podjetja in podjetnika povsem preprosta:

Stephenson defines business as, "The regular production or purchase and sale of goods undertaken with an objective of earning profit and acquiring wealth through the satisfaction of human wants."

According to Dicksee, "Business refers to a form of activity conducted with an objective of earning profits for the benefit of those on whose behalf the activity is conducted."

Lewis Henry defines business as, "Human activity directed towards producing or acquiring wealth through buying and selling of goods."

Večina pomembnejših ekonomistov pripoznava gonjo za dobičkom kot temeljno komponento podjetništva. Ampak ne, ti bi izumljal toplo vodo, ignoriral vso ekonomsko teorijo, obenem pa tiste, ki ti pravijo da budališ na veliko, obkladal z zahojenci.

Zgodovina sprememb…

oldguy je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Meh. Ti si en zahojenec. Kako da PayPal ne laufa kot Wikipedija, z donacijami npr., ko pa je bil dobiček po tvoje menda zgolj eno nepomembno sranje? Kako to, da Virgin records ni plat talal zastonj oziroma brez marže, ko pa se jim je šlo za vse ostalo, le za dobiček ne?
Zato ker se je pač odločil za prodajanje storitev na trgu. Ti pa zmotno misliš, da je lahko zgolj eno ali zgolj drugo. Ampak kot sem že rekel: flawed logic.
««
250 / 264
»»