» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
207 / 264
»»

T-h-o-r ::

Komisija za preprečevanje korupcije, predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša, predsednik parlamenta Gregor Virant in parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so minuli teden prejeli ovadbo zoper vodstvo Slovenske obveščevalne službe (Sova), ki naj bi bilo v minulem letu agencijo dobesedno privatiziralo. V Sovi, pišejo prijavitelji, je menda novo vodstvo zaposlilo več vidnih članov stranke SDS, s tem pa naj bi bila agencija začela tudi politično delovati. Med drugim naj bi bila nova Sova z informacijami manipulirala celo s kabinetom predsednika države.

V ovadbi med drugim omenjajo, da naj bi bil službo na vodilnem položaju v agenciji dobil R. Z., član koprskega mestnega odbora SDS, sodeč po informacijah s spleta gre za Roberta Zirnsteina. Službo v Sovi je potem menda dobil tudi A. B., tajnik občinskega odbora SDS iz Radovljice, očitno gre za Aleša Bobiča. Potem naj bi bil službo v Sovi dobil K. P., član SDS in kandidat na listi SDS za volitve v svet četrtne skupnosti Ljubljana Rudnik; očitno gre za Klemena Pirca. Službo v Sovi so menda dobile še hčerke nekaterih članov stranke ali posameznikov, ki so blizu predsedniku vlade, recimo hči bivšega uslužbenca obrambnega ministrstva, znanega iz orožarske afere in povezanega s posamezniki blizu stranki SDS - očitno gre za hčer Francija Cimermana, ki je v času trgovine z orožjem delal v Obveščevalno-varnostni službi obrambnega ministrstva (OVS).

Lani naj bi bilo službo v Sovi po podobnih političnih in klientelističnih ter nepotističnih merilih dobilo kar 25 novih uslužbencev, za njihovo zaposlitev pa naj bi bila odgovorna predvsem direktor agencije Damir Črnčec, ki ga je še aktualna vlada za direktorja Sove postavila prvi dan po prevzemu mandata, in njegov namestnik Branko Cvelbar. Črnčec je bil pred tem direktor vojaške obveščevalno-varnostne službe OVS, kamor ga je postavila prva Janševa vlada. Tam se sicer s svojim delom ni ravno izkazal. Čeprav je celo bivša obrambna ministrica Ljubica Jelušič javnost opozorila, da so v času kupovanja patrij po slovenskem obrambnem ministrstvu hodili barantači z orožjem; Črnččeva vojaška obveščevalna služba presenetljivo informacij o tem poslu ni imela, kot je razvidno iz obtožnega predloga.

Sova naj bi bila bivšega predsednika republike Danila Türka selektivno seznanjala z obveščevalnimi informacijami, tako je menda naročil novi direktor agencije Črnčec.

Kadrovski čistki v agenciji naj bi, sodeč po navedbah avtorjev ovadbe, sledila nekakšna privatizacija agencije. Novo vodstvo, torej Črnčec, naj bi bilo imelo neobičajne stike s skupino na novo zaposlenih. Ti so se menda skupinsko sestajali zunaj uradnih prostorov agencije, recimo v gostinskih lokalih, domnevno pa so imeli tudi druge bonitete. Črnčec je, da bi nove zaposlene pripeljal na vodilne položaje, nekatere zaposlene brez pojasnil premeščal na druga delovna mesta. Tudi z ocenami agencije o tem, ali na novo zaposleni lahko pomenijo varnostno tveganje, se je menda manipuliralo. Vodstvo Sove naj bi bilo celo spremenilo formalne postopke, po katerih agencija izdeluje ocene, in to na način, ki je bil v prid skupini prišlekov.

Vendar to še ni vse. Sova naj bi bila pod novim vodstvom delovala celo proti predsedniku republike. V ovadbi je zapisano, da naj bi bila bivšega predsednika republike Danila Türka selektivno seznanjala z obveščevalnimi informacijami, saj je direktor agencije Črnčec podrejenim menda naročil, da se predsednik republike z nekaterimi obveščevalnimi informacijami sploh ne seznanja oziroma se seznanja čim manj. Ali to drži, nam bivši zaposleni v kabinetu predsednika republike niso hoteli ne potrditi ne zanikati, je pa v javnosti razmeroma znan primer sestanka, ki ga je ob prvih večjih demonstracijah sklical predsednik vlade Janez Janša. Ni sklical sveta za nacionalno varnost, v katerem bi moral biti tudi predstavnik tedanjega predsednika republike, ampak nekakšno ožjo skupino oziroma operativni del sveta za nacionalno varnost, v katerem Türkovega predstavnika ni bilo.

Kot je znano, je parlamentarna komisija za nadzor nad obveščevalnimi službami že novembra naletela na podobne informacije. Potem ko je poslanka Pozitivne Slovenije Maja Dimitrovski o razlogih za kadrovske rošade v Sovi spraševala Črnčca - do novembra naj bi bili v Sovi zamenjali 19 vodilnih delavcev -, ji je ta menda zagrozil s preiskavo, od kod ji nekatere informacije. Mediji so tedaj pisali, da naj bi se bili recimo novi kadri ukvarjali z iskanjem nekakšnih levih nasilnih ekstremističnih skupin. Dejstvo pa je, da je v Sovi razmeroma preprosto zaposliti nove ljudi, saj število zaposlenih v agenciji ostaja državna skrivnost. Prva Janševa vlada je leta 2005 sicer naredila napako in je za en mesec število zaposlenih - tedaj okrog 360 - po pomoti objavila.



Kot je znano, je Sova podoben pretres doživela že pod prvo Janševo vlado. Tedaj, leta 2006, je vladna komisija pod vodstvom Lovra Šturma med drugim po Sovi iskala predvsem dokumente, s katerimi bi lahko obremenila tedanjega predsednika države Janeza Drnovška. Pri tem je delo agencije precej ohromila, razkrila je eno Sovino podjetje in vsaj dve tajni lokaciji ter kompromitirala sodelovanje z nemško obveščevalno službo. V intervjuju za Mladino je bivši direktor Sove Sebastijan Selan po tem dejal, da je bilo to težko obdobje za agencijo, polno nezadovoljstva in slabe motivacije: To je bil čas popolnega nezaupanja tedanje vlade. Posledica tega odnosa je bilo zmanjševanje števila zaposlenih in izguba kar nekaj dobrih kadrov.



mladina.si
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Daedalus ::

Nič novega v Slovenistanu. Spomnimo se samo razkritja delovanja BND pri nas... kolateralna škoda Jajotovih igric s Sovo. Paranoiki ne morejo iz svoje kože. So pa prekleto nevarni, to pa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

T-h-o-r ::

Daedalus je izjavil:

So pa prekleto nevarni, to pa.

jp, to bistvo bi nekako rad prenesel v to temo; ko vsi jamrajo, ja saj "levi" so isti

ne, ne zares; sdsove falange me je pa resnično strah, ker so prfuknjeni
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Oldi ::

Itak je vse na parlamentu, na Jajotovo oprodo nimamo kaj računat.
Meni je edino upanje Bratuškova, ki je včeraj izpostavila spremembo volilnega sistema predno tečemo nov počasni krug. Če tega ne storimo, se bomo po še ene dveh krogih spremenili v Topaloviče, pogrebnike torej. Samo Jankovič bi moral iz stranke, ne pa da se vsi zmrdujejo nad sodelovanjem z PS prav zaradi njega, brez njega ne bodo imeli več razlogov za blefiranje.

- Virant - ne me basat, spet bo nategnil folk s poštenostno sredinsko pozo, zadaj pa neoti, ki bodo na pošten način polastninili kar se bo še dalo.
- SLS, Žerjav itak gre, sploh pa, kaj je naredil za hitro rešitev akutnih problemov v gospodarstvu, nič, tako kot Pahor nič.
- O drugih ne bi

Itak pa, tudi po novem volilnem sistemu, ki bi bil po kakem čudežu dober, praktično ni upanja po boljših poslancih, parlament (ta in bodoči) je slika naroda. Rešitev so strici v ozadju, ki eliminirajo Jajota, ljudstvu ponudijo enega takega luštnega VirantoPahorja, ki bo dobil 60%, nato pa se skupaj lotijo posla, VirantoPahor PR-ovec, strici pa postavijo operativno vlado.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

djordjevic ::

Pozabljaš, da se je prav Virant najbolj trudil, da bi državno premoženje upravljali z neodvisnimi kadri, frontalno pa se je uprla SDS (in, kar ni nepomembno, tudi SD), ker so že videli, kako bodo jemali iz vreče.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Daedalus ::

Sicer se strinjam s spremembo volilnega sistema. Samo adje, trenutne situacije ni zakuhal volilni sistem. Sta jo zakuhala dva uzurpatorja, ki ne razumeta zakonodaje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Fritz ::

djordjevic je izjavil:

Pozabljaš, da se je prav Virant najbolj trudil, da bi državno premoženje upravljali z neodvisnimi kadri, frontalno pa se je uprla SDS (in, kar ni nepomembno, tudi SD), ker so že videli, kako bodo jemali iz vreče.

Za to so se, pod pritiskom OECD trudili že v prejšnji 'Pahorjevi' vladi s Kadrovsko-akreditacijskim svetom (KAS), kar jim seveda ni uspelo, saj so bili apetiti po nastavljanju 'svojih' enostavno preveliki.

Kje se je DLGV trudila za kaj takšnega, ne vem. Razpustitev AUKN in potem nameravana netransparentna privatizacija (odprodaja premoženja) z odvisnimi kadri se nekako ne ujema z besedno zvezo 'upravljanje državnega premoženja z neodvisnimi kadri'.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

djordjevic ::

Pobuda za mednarodni razpis oz. vabilo strokovnjakom vs. strankarski kandidati SDS much?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Fritz ::

Okapi je izjavil:

Ah ne bluzi, po moje takih spričeval skoraj, da ni ali celo res ni.
Ne bodi naiven. Sarajevska šola s predavanju na Reki - si 100%, da je bilo vse zakonito? Pa to je samo en primer, imaš jih, kolikor jih hočeš.

O.

Za vsako državo obstaja seznam priznanih izobraževalnih inštitucij, obstajajo pravila priznavanja izobrazbe pridobljene v tujini in državni organ, ki to preverja in počne.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...

Če nekdo ni dovolj skrbno preveril diplom, to prejemnika in/ali naročnika ponarejene diplome ne odvezuje od kasnejše odgovornosti za sodelovanje pri ponarejanju uradnih listin.

Glede Kitajcev...preden sem se vpisal v tujo šolo sem preveril vse o šoli v katero sem se nameraval vpisati in še posebej tole: https://www.gov.uk/recognised-uk-degree..., podobno pa imaš tudi za Slovenijo: http://www.arhiv.mvzt.gov.si/si/delovna...

Žižmonda in podobne kriminalce v krvatah bi šlo zapreti za dalj časa, če seveda ne bi bili preveč pregnani za našo nepravno državo.

djordjevic je izjavil:

Pobuda za mednarodni razpis oz. vabilo strokovnjakom vs. strankarski kandidati SDS much?

Jp, lepe fraze a kolikor jaz razumem Šušteršiča, njega ne zanima 'upravljanje' temveč le in edino odprodaja. Ali je bilo morda mišljeno, da bodo na mednarodnem razpisu pridobili strokovnjake za odprodajo premoženja in da bodo vse to počeli transparentno?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

bdoxx ::

- Virant - ne me basat, spet bo nategnil folk s poštenostno sredinsko pozo, zadaj pa neoti, ki bodo na pošten način polastninili kar se bo še dalo.
- SLS, Žerjav itak gre, sploh pa, kaj je naredil za hitro rešitev akutnih problemov v gospodarstvu, nič, tako kot Pahor nič.
- O drugih ne bi


lol?
edini ki je imel možnost kaj storit za rešitev gosp. problemov je bil in na žalost trenutno še je je JJ.
Za žerjava sploh nevem kako bi lahko karkoli spremenil., njegov čas, če bo povlekel prave poteze še mogoče pride. Pahor je poskušal, pa ni mogel oz. vemo kaj se je zgodilo, nevemo pa kaj bi se zgodilo če bi bile reforme prejšne vlade sprejte. ravno včeraj sem videl na tv anketo v tem smilsu: ali mislite, da bi nam sedaj šlo bolje, če bi bile reforme v prejšnji vladi sprejete? in odgovor je bil mislim da če 70% DA.
ja ljudje božji kje ste pa takrat bili?..

Oldi ::

Glede diplom je kriva zakonodaja oziroma razpisni pogoji, to je ja jasno. Kaj če ti diploma iz katerekoli resne vede izpred 30 let, če nisi vmes garal, nič. Potem pa seveda še Opatijske, Prištinske in Kranjska Sorbona v zgodnjih letih. Zahtevati se mora obvladovanje, kar s šolo nima velike veze, današnji faks konča lahko 90% Slovencev. Kdo pa znanje lahko preveri? pa smo tam, te zadeve v razvitem svetu preverjajo strici v ozadju, ki dajejo priporočila... pa smo spet tam, grizemo se v lastni rep, strici ne, nič kar je subjektivno, politično... bla bla, samo diploma šteje, diploma pa po defoltu pove samo to, da si uspel narest teh 50 izpitov in čisto nič drugega - kako, je povsem irelevantno vprašanje, menda.

Virant, kot sem rekel, on je za transparentni neoliberalni sistem, ki je cel svet pripeljal v to krizo. Jajo ga je rabil prav zato, da bi na Virantove temelje cepil svoj komunajzarski domačijski sistem tajkunizacije.

blackpirat ::

ravno včeraj sem videl na tv anketo v tem smilsu: ali mislite, da bi nam sedaj šlo bolje, če bi bile reforme v prejšnji vladi sprejete? in odgovor je bil mislim da če 70% DA.
ja ljudje božji kje ste pa takrat bili?..


SDS je bil v opoziciji, vse kar je naredila levica je bilo za njih neumnost. Prav tam, se je videla močna ideologija. Pomembno je bilo, da se zruši vlada, zanima me kje je bila takrat državnotvornost?!
"I do not argue with people, I correct them"

Cervantes ::

STRICI IZ OZADJA

Če se izkaže, da je Majer svoj lastni stric iz ozadja, ali ne gre v tem primeru za (analno?) incestualno razmerje?
>:D

Double_J ::

Thor tole je pa cela armada ljudi, pa še vseeno ni bil pravočasno obveščen glede KPK. Kvaliteta je nad kvantiteto.;)
Dve šivanki...

Cervantes ::

Ja. UDBA je bila ena in edina.

Sicer pa, če so SDSovci dokazano nesposobni na drugih funkcijah, zakaj bi bilo drugače pri "informatiki"?

V kolikor ne gre za čiste sinekure, kajpa.

Okapi ::

Thor tole je pa cela armada ljudi, pa še vseeno ni bil pravočasno obveščen glede KPK.
Ne pozabit, KPK ima odličnega kontraobveščevalca Matthaija. ;)

O.

Fritz ::

Oldi je izjavil:

Glede diplom je kriva zakonodaja oziroma razpisni pogoji, to je ja jasno. Kaj če ti diploma iz katerekoli resne vede izpred 30 let, če nisi vmes garal, nič. Potem pa seveda še Opatijske, Prištinske in Kranjska Sorbona v zgodnjih letih. Zahtevati se mora obvladovanje, kar s šolo nima velike veze, današnji faks konča lahko 90% Slovencev. Kdo pa znanje lahko preveri? pa smo tam, te zadeve v razvitem svetu preverjajo strici v ozadju, ki dajejo priporočila... pa smo spet tam, grizemo se v lastni rep, strici ne, nič kar je subjektivno, politično... bla bla, samo diploma šteje, diploma pa po defoltu pove samo to, da si uspel narest teh 50 izpitov in čisto nič drugega - kako, je povsem irelevantno vprašanje, menda.

S tem se v večji meri strinjam. Izobrazba je le eden izmed pogojev za zasedbo delovnega mesta, realno sposobnost pa se oceni v preizkusnem obdobju in se ocenjuje skozi delo. S tem pa imamo očitno težave, ker se z upoštevanjem meritokracije ne bi dalo nastavljati ljudi po tetah in stricih. In četudi bi načeloma vsakdo lahko prišel do diplome s študijem, kaže da se nekaterim niti to ne da, zatorej to ni irelevantno vprašanje. Če obstajajo neki kriteriji, potem naj bi bili ti enaki za vse.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

solatko ::

Poročilo KPK je bil avtogol JJ. Razmišljal je takole - ko bo folk vidu cifro pri ZJ 2,5mio€, se za tist drobiž ne bodo zanimal. Problem je v tem, da se premoženje ZJ ni povečalo, JJ pa je pridobil 2ook€, bez podatkov, od kje tak priliv na račun.

Stvar je pač v tem, da Zoki ne financira strank, tako kot se je dogajalo v LJ desetletja, ko se je v glavnem mestu porabilo skoraj toliko denarja (oziroma še več, ker je prva vlada JJ, kaznovala LJ z 80mio€/leto in to razdelila podhranjenim občinam, ki jih vodita SDS in SLS).
Zoki je z zadostnim številom svetnikov, te strankarske pipice, krepko zategnil in s tem denarjem naredil, kar veliko obljubljenih projektov, kar pa še ni naredil, pa je predvsem krivda krize in metanja polen pod noge, s strani ministerstev.

Seveda mu po pravni poti (tako kot Popoviču in Šrotu) niso mogli najt in potrdit napihnj
enih zgodbic o leva ruka, desni džep, zato so uporabili KPK, kot brezzobo pošast, ki bo zokija odpihnila.

Pri protestih se je lepo pokazalo, kaj ljudje mislijo o določenih županih (proti pričakovanju, za Zokija v LJ ni bilo toliko protestnikov, da jim nebi mogel plačat pira ali kavice, ravno tako ne v KP in CE), drugod pa so tulili proti politikom, vseh nivojev. V treh mestih, kjer župani naredijo tudi kaj koristnega, pa so v glavnem kričali proti vladi.

Sedaj se je ta JJ-Kovačičev pamflet, krepko obrnil ravno proti tvorcem - JJ in tudi Klemenčiču, ki ga bojda prijavlja lastna žena.

Ja JJ ima problem, ker nasprotno od ZJ, v svoji bližini ne trpi pametnih in sposobnih ljudi. Je pač paranojik in se vsakega, ki mu pove, da je cesar gol, diskreditira in po hitrem postopku odstrani - Pučnik, Boscarol, Brejc, Tomšič,............

Gotof je
Delo krepa človeka

Daedalus ::

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Fritz ::

solatko je izjavil:

Poročilo KPK je bil avtogol JJ. Razmišljal je takole - ko bo folk vidu cifro pri ZJ 2,5mio€, se za tist drobiž ne bodo zanimal. Problem je v tem, da se premoženje ZJ ni povečalo, JJ pa je pridobil 2ook€, bez podatkov, od kje tak priliv na račun.

Oba delujeta netransparentno in imata sumljive prilive, kar je nedopustno za politike in funkcionarje na tako visokih položajih, vse ostalo je nabijanje v levo ali desno stran. Naj odstopita in opereta ime, če ga lahko...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

T-h-o-r ::

Daedalus je izjavil:

Vodilnim v SDS-u, z Jajotom na čelu, se je dokončno odpeljalo. Predlagam novo "himno" tem zahojencem:



ne, to ni norost, to je še nekaj stopenj huje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

Fritz - Med transparentno in nezakonito je velika razlika. Če gre za nezakonitost, naj ju iz Gregorčičeve in magistrata preselijo tja, kamor spadata. Pa to naj ne naredijo časopisi, temveč službe, ki zapirajo kurje tatove.
Pri vseh teh stvareh gre za popolnoma nekaj drugega, pri nas še kako delujočega - oni drugi so barabe, naši pa brez izjeme sami poštenjaki.
Poleg tega je še en problem - vsak hoče zaposliti svoje, na vseh nivojih, do US.
Politični kadri, bi moral s spremembo vodilne garniture, spokat kufre in lepo počakat, da zopet zmagajo naši, ne pa da se jim da pogodba za nedoločen čas.
Poglejte po javnih službah, koliko je zaposlenih sorodnikov, prijateljev, ki so dobili lepe službe v zadnjih 22 letih.
V času pred osamosvojitvijo, je bilo takega zaposlovanja bistveno manj, v glavnem pa je šlo za kakšne manj pomembne službe, s tako plačo, kot so jo imeli tudi drugi, danes pa so politični kadri plačani, neprimerno bolje, kot tisti, ki v JS in JU, dejansko delajo.
Delo krepa človeka

DeeJay ::

Sej ti je lahko takoj vse jasno, da če se nista JJ in ZJ upala pojavit na Odmevih pol ziher nista čista. Slak bi jih zmasiral, da bi oba brez besed ostala ozirma se začela ponavljat in govort nesmisle, tko kokr je to počela Novakova.

Druga stvar pa, ko so predvajal posnetek Stresa... kaj se ma cerkev za vmešavat v politiko države?.... Slak bi mogu tut to povedat.
7. člen Ustave RS - Država in verske skupnosti so ločene. Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

Cervantes ::

Moja ocena je, da se je Jajo začel počutiti praveč varnega, začel je operirati s kešom (za katerega vsi vemo, od kod izvira) - in samo to je Klemenčič čakal.

IMO Janković je samo collateral damage.

Matako ::

Janković je zavarovalna polica, da se sploh lahko spraviš na glavno tarčo, ki je seveda Jajo. Brez tega bi bilo nabijanje ene strani neznosno. Saj pravim, pri nas mora biti pravica uravnotežena ali pa je ni - če ujameš lopova na eni strani moraš še enega na drugi. Malo nepraktično, ker je tako več dela, ampak sicer ne prideš nikamor.
No pa še dva ujameš. Več je več!

Dobro odigrano s Klemzijeve strani. Vsa čast. Mogoče je pa Matthai odločilno pomagal?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

oldguy ::

Matako je izjavil:

Saj pravim, pri nas mora biti pravica uravnotežena ali pa je ni - če ujameš lopova na eni strani moraš še enega na drugi. Malo nepraktično, ker je tako več dela, ampak sicer ne prideš nikamor.
No pa še dva ujameš. Več je več!

Dobro odigrano s Klemzijeve strani. Vsa čast. Mogoče je pa Matthai odločilno pomagal?


Meh. Glede na jokcanje SDS-a o stricu iz Murgel pa komi zaroti iz prejšnjega tisočletja bi bilo precej bolje odigrano, če bi najprej izdali negativno poročilo o Jankoviču, počakali kak teden in nato ustrelili še na Iveka.

Bi nam v mesecu dni zmanjkalo kokic po štacunah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Arto ::

Mene pa zanima, zakaj SDS sploh še vztraja v koaliciji. Bi si mislil, da če so se vsi obrnili proti Janši, bi hoteli ven.

djordjevic ::

My way or the highway.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Glede na jokcanje SDS-a o stricu iz Murgel pa komi zaroti iz prejšnjega tisočletja bi bilo precej bolje odigrano, če bi najprej izdali negativno poročilo o Jankoviču
Sem že enkrat omenil, da so tole svojo taktiko slabo preračunali. Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D

O.

Cervantes ::

Stvar ksihta. Oni so žrtev klerokomunistične zarote. In to mora biti jasno vsem.

"Klero" sem dodal kartako. Sounds good.
:))

Okapi je izjavil:

Glede na jokcanje SDS-a o stricu iz Murgel pa komi zaroti iz prejšnjega tisočletja bi bilo precej bolje odigrano, če bi najprej izdali negativno poročilo o Jankoviču
Sem že enkrat omenil, da so tole svojo taktiko slabo preračunali. Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D

O.

Absolutno točno. Zato se mi zdi precej neverjetno, da je bila zadeva sploh kakorkoli sinhronizirana.

Ker takšni butlji pa tudi v Murglah niso.

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.

IMO ne, samo izgovor bi bil, da "so morali obtožit še Janeza, če so že Zorana". In da se hočejo komunajzarji tako oprat, v stilu "so vsi isti".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Okapi ::

No ja, kakšen očitek bi seveda še vedno našli. Ampak bi vseeno smešno izpadlo.

O.

oldguy ::

Okapi je izjavil:

Glede na jokcanje SDS-a o stricu iz Murgel pa komi zaroti iz prejšnjega tisočletja bi bilo precej bolje odigrano, če bi najprej izdali negativno poročilo o Jankoviču
Sem že enkrat omenil, da so tole svojo taktiko slabo preračunali. Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D


Torej si bil ti tisti, ki sem mu sunil tole idejo...tnx

Okapi je izjavil:

No ja, kakšen očitek bi seveda še vedno našli. Ampak bi vseeno smešno izpadlo.

O.


Ja, sej pravim, kokic bi zmanjkalo po hitrem postopku...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Cervantes ::

@TESKAn:

Popolnoma OT; ampak moja državljanska dolžnost je, da te popravim:

Winnetou se ni skril za za skalo, ampak je zlezel v luknjo, ki jo je nalašč v ta namen prinesel s seboj.

Samo toliko, da bo resnici zadoščeno.
;(

Matako ::

Okapi je izjavil:

Sem že enkrat omenil, da so tole svojo taktiko slabo preračunali. Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D


Uf ja, taka dvojna detonacija bi bila dobra fora. Zamujena priložnost.

No, je pa res, da se mora poročilo po mojem oddati v enem kosu sicer je malo čudno.
/\/\.K.

Cervantes ::

Zakaj. Poročilo ni omejeno na enkrat letno, recimo. Pravzaprav je vsak dan lahko novo sporočilo.

PaX_MaN ::

Okapi je izjavil:

Glede na jokcanje SDS-a o stricu iz Murgel pa komi zaroti iz prejšnjega tisočletja bi bilo precej bolje odigrano, če bi najprej izdali negativno poročilo o Jankoviču
Sem že enkrat omenil, da so tole svojo taktiko slabo preračunali. Če bi najprej obtožili Zokija, bi SDS in ostali desnaki na veliko hvalili komisijo, njen pogum in integriteto, in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D

O.

Odvisno od tega koliko tablet bi oz. ne bi vzeli tisti dan, ko bi prišlo Zokijevo poročilo. To je, ali bi spregledali da je še vedno "v delu" tudi poročilo o Svetilniku in kako prepričani bi bili o pozitivnem izidu (glede na to da končnega poročila niso dobili v pregled).

Okapi ::

Mene ne bi nič kaj dosti skrbelo. Če obstaja vsaj majhna možnost, da se ustreli v koleno, se SDS ustreli v obe.:))

O.

Oldi ::

Kakšno koleno neki, SDS bo terala svoje do nezavesti, verniki bodo pa sledili, itak je to stranka vernikov. Če je pa dobra letina pa dodajo še nekaj razočarancev in nekaj naivnežev in ciljajo na 50+.

IgorGrozni ::

Okapi: Že dolgo obstaja ime za politiko JJ (by Miheljak) :
Politika lesenega topa ( butalskega). Ko ustrelijo, jih več obleži na njihovi strani, kot tam, kamor so streljali.

Pa še en posrečen izraz za dosedanjo slovensko politiko, posebej JJ, ZJ in ostalih: (ki sem ga našel ob opisu galebov)
Kleptoparazitizem.

Lp. Igor

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

solatko je izjavil:

Fritz - Med transparentno in nezakonito je velika razlika. Če gre za nezakonitost, naj ju iz Gregorčičeve in magistrata preselijo tja, kamor spadata. Pa to naj ne naredijo časopisi, temveč službe, ki zapirajo kurje tatove.
Pri vseh teh stvareh gre za popolnoma nekaj drugega, pri nas še kako delujočega - oni drugi so barabe, naši pa brez izjeme sami poštenjaki.
Poleg tega je še en problem - vsak hoče zaposliti svoje, na vseh nivojih, do US.
Politični kadri, bi moral s spremembo vodilne garniture, spokat kufre in lepo počakat, da zopet zmagajo naši, ne pa da se jim da pogodba za nedoločen čas.
Poglejte po javnih službah, koliko je zaposlenih sorodnikov, prijateljev, ki so dobili lepe službe v zadnjih 22 letih.
V času pred osamosvojitvijo, je bilo takega zaposlovanja bistveno manj, v glavnem pa je šlo za kakšne manj pomembne službe, s tako plačo, kot so jo imeli tudi drugi, danes pa so politični kadri plačani, neprimerno bolje, kot tisti, ki v JS in JU, dejansko delajo.

Za kazensko odgovornost naj jih procesirajo ustrezni organi. Kot politika in državna funkcionarja pa nimata kaj delati na položajih, če ju državni organ namenjen preprečevanju korupcije sumi ravno tega. Nimata tudi kaj delati na čelu stranke, če je stranka dovolj pametna, da takšne izvrže oz. ljudstvo dovolj zrelo, da stranke, ki tega ne naredijo - kaznuje.

V času pred osamosvojitvijo se je tudi tako zaposlovalo, še bolj pa po partijski liniji ampak tisto naj bi bili neki drugi, nedemokratični časi...z ostalim pa se strinjam in sem o tem večkrat pisal. Največjo škodo v JS delajo politično nastavljeni kadri in ti so tudi najbolje ali zelo dobro plačani, saj so na vodilnih položajih.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

jype ::

Okapi> in si s tem zavezali usta, ko bi čez 14 dni sledil šok.>:D

Podcenjuješ njihovo vratolomno sposobnost obračanja. Pa ne za 360 stopinj, kot zadnje čase radi zapišejo v tisku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

TESKAn ::

Cervantes je izjavil:

@TESKAn:

Popolnoma OT; ampak moja državljanska dolžnost je, da te popravim:

Winnetou se ni skril za za skalo, ampak je zlezel v luknjo, ki jo je nalašč v ta namen prinesel s seboj.

Samo toliko, da bo resnici zadoščeno.
;(

? Wat?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

floyd1 ::

jype je izjavil:

Pa ne za 360 stopinj, kot zadnje čase radi zapišejo v tisku.

Nerazgledani (ali pa mogoče v tem primeru samo "šlampasti") novinarji so dandanes realnost. Kakemu Tanku se kaj takega ne bi zgodilo, a časi se pač spreminjajo.

Mimogrede - da ne bomo samo "šimfali" SDS - eno razumno odločitev pa so le sprejeli v zadnjih 2 tednih - da ne gredo v tehnično vlado. ;) SmoMisliliPonuditiGorenakaInCukljatijaPress

Okapi ::

Buggy ::

Nerazgledani (ali pa mogoče v tem primeru samo "šlampasti") novinarji so dandanes realnost. Kakemu Tanku se kaj takega ne bi zgodilo, a časi se pač spreminjajo.


...ne vem ce sva na isti frekvenci, samo ce govoris o Tankovih prispevkih v obcinkem glasilu (ki je mimogrede navadeno neuravnotezeno SDS trobilo oz. kot bi v starih dobrih casih rekli "brezplacnik") potem ti dam tukaj res prav.
Tankova prispevki so nekaj tako neverjetnega, da so se Rutar reklame bolj verjetne :))

Gregor P ::

Zgleda da bom enkrat v življenju moral začeti brati te zadeve za osebno zabavo:P
Samo ne vem, če imam živce za to:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Okapi ::

Buggy je izjavil:

Nerazgledani (ali pa mogoče v tem primeru samo "šlampasti") novinarji so dandanes realnost. Kakemu Tanku se kaj takega ne bi zgodilo, a časi se pač spreminjajo.


...ne vem ce sva na isti frekvenci, samo ce govoris o Tankovih prispevkih v obcinkem glasilu (ki je mimogrede navadeno neuravnotezeno SDS trobilo oz. kot bi v starih dobrih casih rekli "brezplacnik") potem ti dam tukaj res prav.
Tankova prispevki so nekaj tako neverjetnega, da so se Rutar reklame bolj verjetne :))

Matjažu, ne Jožetu.:))

djordjevic ::

Jezusmarijanahamol, prosim, ne uporabljat' teh dveh v istem stavku ali kakršnikoli odvisni zvezi. Ne tako žalit' Matjaža.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

TESKAn je izjavil:

Wat?

Dat.
««
207 / 264
»»