» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
167 / 264
»»

dstr17_ ::

Rezi v šolstvu so potrebni, vendar predvsem na nivoju ministrstev in ostalih birokratskih organizacij (taki in drugačni zavodi in agencije, ki neprestano prodajajo svoje modrosti).
Me zanima, si lahko bolj konkreten?
Vendar tega ljudje kot so Štrukelj ne bodo povedali in priznali, ker imajo preveč prste zraven.
Saj ne da bi branil Štruklja, ampak kaj natanko naj bi Štrukelj imel od birokracije na nivoju ministrstva in raznih agencij? Pred nedavnim je namreč SVIZ objavil Štrukljeve prihodke od plače: dobiva plačo, ki mu jo je določil SVIZ (in je plačana iz prispevkov SVIZ-u), dobiva plačilo kot državni svetnik in dobiva sejnine kot član nadzornega sveta Modre zavarovalnice.
Ne vem kaj od tega bi se kvalificiralo kot vpletenost v birokracijo ministrstva in agencij.

Gregor P ::

Morda kako je sploh prišel na ta mesta>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

trololo2 ::

@_domen: Zdaj se že vrtiva v krogih in je tole moj zadnji post na to temo. Vztrajno ponavljaš da v masi plač rezerv ni. Pokazal sem da naši učitelji zaslužijo (precej) nad povprečjem EU, država za šolstvo nameni nadpovprečno BDP-ja. Ti trdiš da so učitelji tudi nadpovprečno obremenejni, za kar dopuščam možnost da je res, ampak na račun nepotrebne birokracije (za učne ure sem pokazal da smo na minimumu). Potrebno bi bilo torej reformirati način dela s čimer se bo količina dela zmanjšala in zato tudi potrebna masa plač. Zdaj če ni/ne bo nekega načelnega strinjanja da tu rezerva je, bo pač padla uravnovilka. Dopuščam možnost da je do te točke med pogovori vlada/sindikati že prišlo - na žalost.

Pokazal sem da naši učitelji zaslužijo (precej) nad povprečjem EU, država za šolstvo nameni nadpovprečno BDP-ja.
Saj imajo tudi za pokazati več kot pa povprečje. Ti očitno zagovarjaš zmanjšanje plač na račun kvalitete.
Zdaj če ni/ne bo nekega načelnega strinjanja da tu rezerva je, bo pač padla uravnovilka.
"Rezerva" je samo na račun kvalitete, drugih rezerv pa ni. Pa še nekaj: rezerve se ne išče najprej pri ljudeh, ki niso popolnoma nič krivi za krizo, ampak tam kjer je krivcev za odtekanje denarja največ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dstr17_ ()

Mr.B ::

domen_ NA račun kakšne kvalitete ???? Na račun glavarine misliš ? A misliš da se populistično govorijo dekani o bogih študentih ali lastnih polnih žepih ? hmm zanimivo, no sej bo, morda pa bomo morali ukiniti Slovenski model študentskega dela, o bo potem šele zanimivo....
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Če bi si pogledal dejstva, ki so bila predhodno navedena v tej temi, bi vedel o čem je govora.

Kar se pa študentskega dela tiče: jaz sem takoj za to, da se ga ukine in uvede malo delo.

Invictus ::

Cervantes je izjavil:

Očitno sem nekaj prespal.

Kaje to stranka BMK? Google mi da tole:

... Hotel The Acura, BMK, Gurgaon, Indija - 9 Ocene ...
www.booking.com > ... > Haryana > Gurgaon - PosnetekDelite z drugimi
Ocena: 7.3/10 - Št. ocen: 9
The Acura, BMK features rooms with radio, free Wi-Fi and LCD cable TV. Guests can rejuvenate at the sauna and hot tub, or take a refreshing swim in the pool...

Nikjer niso omenjenje terapije kakšnih specifičnih organskih sklopov-?

Ni čudno da je ob takih nerazgledanih državljanih država tam kot je ...

Malo splošne izobrazbe ne škodi.

Ves čas se govori o varčevanjih in rezanjih. Še od nobene vlade ali, bog ne daj, sindikata, še nisem slišal nič o reorganizaciji v smeri poenostavitve in učinkovitosti. Pa bi bili nepotrebni ljudje lahko brez problemov odpuščeni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

enadvatri ::

trololo2 je izjavil:

@_domen: Zdaj se že vrtiva v krogih in je tole moj zadnji post na to temo. Vztrajno ponavljaš da v masi plač rezerv ni. Pokazal sem da naši učitelji zaslužijo (precej) nad povprečjem EU, država za šolstvo nameni nadpovprečno BDP-ja. Ti trdiš da so učitelji tudi nadpovprečno obremenejni, za kar dopuščam možnost da je res, ampak na račun nepotrebne birokracije (za učne ure sem pokazal da smo na minimumu). Potrebno bi bilo torej reformirati način dela s čimer se bo količina dela zmanjšala in zato tudi potrebna masa plač. Zdaj če ni/ne bo nekega načelnega strinjanja da tu rezerva je, bo pač padla uravnovilka. Dopuščam možnost da je do te točke med pogovori vlada/sindikati že prišlo - na žalost.

To, da so naši učitelji plačani nadpovprečno (evropsko) je neumnost brez primere! Če meriš njihovo plačilo v odstotku od BDP namenjenemu financiranju plač v šolstvu (bog ne daj celotne proračunske mase za šolstvo), si se, bodisi zmotil, bodisi zavajaš. Plača je samo neto ali bruto in nič drugega. Če BDP ali proračun ne prenese dostojnih plač (hitro lahko pridemo do absurda, da nam proračunski prihodki ali pa primerljiv delež BDP namenjen šolstvu ne dopuščata plač nad 300 EUR neto - številka je izmišljena), se je resno za zamisliti. In ne nižati plač!

EDIT: Majhni smo, zato čisto vseh statističnih primerjav ne moreš enako trdno pograbiti brez uporabe zdrave pameti.

Invictus je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Očitno sem nekaj prespal.

Kaje to stranka BMK? Google mi da tole:

... Hotel The Acura, BMK, Gurgaon, Indija - 9 Ocene ...
www.booking.com > ... > Haryana > Gurgaon - PosnetekDelite z drugimi
Ocena: 7.3/10 - Št. ocen: 9
The Acura, BMK features rooms with radio, free Wi-Fi and LCD cable TV. Guests can rejuvenate at the sauna and hot tub, or take a refreshing swim in the pool...

Nikjer niso omenjenje terapije kakšnih specifičnih organskih sklopov-?

Ni čudno da je ob takih nerazgledanih državljanih država tam kot je ...

Malo splošne izobrazbe ne škodi.

Ves čas se govori o varčevanjih in rezanjih. Še od nobene vlade ali, bog ne daj, sindikata, še nisem slišal nič o reorganizaciji v smeri poenostavitve in učinkovitosti. Pa bi bili nepotrebni ljudje lahko brez problemov odpuščeni.

Ker je to precej več kot najmanjša linija odpora. Ti ljudje, četudi brezposelni, socialno državo stanejo. Takšni načrti pa so kompleksni, škodljivi za politični populizem, za naše razmere niso izvedljivi v enem mandatu, so precej vezani na gospodarsko rast oz. blagostanje proračuna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

celada ::

Mr.B je izjavil:

domen_ NA račun kakšne kvalitete ???? Na račun glavarine misliš ? A misliš da se populistično govorijo dekani o bogih študentih ali lastnih polnih žepih ? hmm zanimivo, no sej bo, morda pa bomo morali ukiniti Slovenski model študentskega dela, o bo potem šele zanimivo....

O kakšni glavarnini pa ti bluziš?

Matijadmin
Če BDP ali proračun ne prenese dostojnih plač (hitro lahko pridemo do absurda, da nam proračunski prihodki ali pa primerljiv delež BDP namenjen šolstvu ne dopuščata plač nad 300 EUR neto - številka je izmišljena), se je resno za zamisliti. In ne nižati plač!
, kaj hočeš reči da imamo nekaj, kar nam standard ne dopušča. Hm kaj boš za to krivil Gospodarstvo ???? Ali boš prevzel dejstvo, da bi bilo dobro da se spravimo na realna tla, preden za probleme krivimo druge...

celada, oprosti, imam občutek, da se ukvarjam z pubertetniki, pa financiranje ni odvisno od števila učencov, ali še huje števila fektivnih študentov...

celada ::

Glavarnine ni več, že kako leto, leto in pol.

celada, no potem pa ne vem, zakaj imajo "univerze" potrebo po fiktivnih študentih...

Verjetno zato, ker so že tako ali tako finančno podhranjene (npr. nimajo niti denarja za izvajanje 2. stopnje bolonje).

Keyser Soze ::

enadvatri je izjavil:

EDIT: Majhni smo, zato čisto vseh statističnih primerjav ne moreš enako trdno pograbiti brez uporabe zdrave pameti.

O, pa še kako lahko. Sploh če pelje vodo na njegov mlin. Vladna in njen PR ima precej podobne prijeme. Zato se mi pa poraja vprašanje, če ni Valentino na isti plačilki kot jaz. Samo nima jajc priznat tega.8-O

Kaj bi sploh debatirali o problematiki šolstva, če tipi samo trajabajo številke, ki so random pulljene iz analiz, dejanskega stanja pa niso videli vse od OŠ dalje in kvalitativne ocene porabijo preveč energije.

Najlažja je kvazi optimizacija št. zaposlenih in mase plač. Ker so v enačbi preprosti + in -. Vse ostalo je preveč kompleksno in težko merljivo v številkah. Prevetrit sistem in ovrednotit katere administrativne ovire so namen same sebi je prekompleksna zadeva za našo vlado. Pa naj si mamo še tako "superministra" kot je Turk.

To pa nikakor ni ne problem SVIZ, ne učiteljev, ne učencev, ampak zgolj in samo politike, ki diktira, jp, tako je, politiko na tem področju. Temu pa pač sledijo primerni predpisi, na katerega noben od prej navedenih nima omembe vrednega vpliva. Vsaj pri tej vladi ne, ker je jasno razvidno da je soliranje edina sprejemljiva in zveličavna pot.
OM, F, G!

lexios ::

Rezi v šolstvu so potrebni, vendar predvsem na nivoju ministrstev in ostalih birokratskih organizacij (taki in drugačni zavodi in agencije, ki neprestano prodajajo svoje modrosti).

Me zanima, si lahko bolj konkreten?

Primer "takšne in drugačne agencije/zavoda, ki prodaja svoje modrosti" imaš na Gerbičevi ulici poleg veterinarske fakultete v Lj, v bližnji in daljni okolici pa še cel kup drugih privat in javnih statistiki in samo sebi namenjenih birokratskih služb, ki niso direktno vezane na šolstvo...

Primer "takšne in drugačne agencije/zavoda, ki prodaja svoje modrosti" imaš na Gerbičevi ulici poleg veterinarske fakultete v Lj
Sem pogledal na zemljevid in poleg veterinarske fakultute sta neka osnovna šola in KD Arhitekti d.o.o., ampak verjetno nisi tega mislil? Ne da bi opravičeval katerokoli agencijo, zanima me katera konkretna bi takšna "prodajalna modrosti" bila.

Še neka druga tema:
Komisija za preprečevanje korupcije pravi, da krivca za izginule podpise ni možno najti, minister Gorenak in MNZ pa sta ravnala v nasprotju s pričakovano integriteto, ko sta obvestilo o nezadostnem številu podpisov oddala tik pred zakonsko določenim rokom za dopolnitev.

lexios ::

dstr17_ je izjavil:

Primer "takšne in drugačne agencije/zavoda, ki prodaja svoje modrosti" imaš na Gerbičevi ulici poleg veterinarske fakultete v Lj
Sem pogledal na zemljevid in poleg veterinarske fakultute sta neka osnovna šola in KD Arhitekti d.o.o., ampak verjetno nisi tega mislil? Ne da bi opravičeval katerokoli agencijo, zanima me katera konkretna bi takšna "prodajalna modrosti" bila.

http://www.pei.si/sifranti/StaticPage.a...
Bolj kot ne sami sebi namen... Vsaj glede na trenutno stanje v šolstvu so bodisi na ignore, bodisi naredijo več škode kot koristi, bodisi povsem nepotreben faktor... Skoraj celotno statistiko itaq opravi 20 študentov!

Sicer pa a si kdaj ču za:
- javna agencija za knjigo
- filmski center
- inštitut za politike prostora
- urad za podnebne spremembe
- zocd
...

Skratka imamo en kup zadev, ki jih lahko shendlajo pristojna ministrstva z bistveno manjšim št. zaposljenih, pa tudi, če se zato v skrajni sili najema študente - tako kot sedaj! Kot se kaže je celo smiselnost DZ in urada bivšega predsednika republike s celotnim officem nepotreben backup?

Vsaj v trenutni obliki! ...in vprašljiva je tudi smiselnost celega kupa drugih uradov, agencij in zavodov, ki se tko al drugače financirajo iz proračuna!

Podobne problematike so se že lotili v Srbiji: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Hvala za konkretne primere!

Daedalus ::

Gorenak je pa teslo velikega kalibra.

Shall I quote:

Gorenak: Odgovorna ne moreva biti ne Virant ne jaz, ampak eden od podrejenih

No, čakamo da potegnejo na plano tajnico za minimalca, pa ji obesijo objektivno odgovornost za stanje na MNZ in v DZ. Res je... teslo velikega kalibra.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gregor P ::

... jah kaj pa ste mu podelili doktorat:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Poleg Gorenaka je danes idealno priložnost za odstop dobil še Vogrin. KPK ugotavlja, da je ravnal koruptivno.

Finsko tožilstvo obtožilo šest uslužbencev Patrie zaradi podkupovanja v Sloveniji leta 2006.

Me prav zanima kakšna bo končna sodba.

Jeba to, za kao najbolj transparenten biznis v zgodovini Slovenije. Z malo zlobe napovem izid - na Finskem bo padla kaka kazen, pri nas bo vse v najlepšem redul.
[J.P.Sartre]

Če na Finskem pade kakršnakoli kazen, to de facto pomeni vpletenost slovenske strani. Če se v tem primeru ne bi nič spremenilo bi bil zelo presenečen.

Keyser Soze ::

dstr17_ je izjavil:

Če na Finskem pade kakršnakoli kazen, to de facto pomeni vpletenost slovenske strani. Če se v tem primeru ne bi nič spremenilo bi bil zelo presenečen.

To samo pomeni, da imajo nižje pravne standarde kot pri nas.>:D

P.S.: V vsakem primeru smo spet zmagovalci.
OM, F, G!

Mufasa ::

dstr17_ je izjavil:

Misliš črke J? >:D
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Okapi ::

Če na Finskem pade kakršnakoli kazen, to de facto pomeni vpletenost slovenske strani.
Te finske direktorje bodo seveda po krivem obsodili. Ker v resnici so le nedolžne stranske žrtve mednarodne zarote, sprožene iz murgelskega štaba udbomafije, z namenom znebiti se Heroja.

O.

Mufasa ::

Kje pa se kej Drnjotov Cekuta slikar/orožar potika po sodiščih?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

enadvatri ::

Keyser Soze je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

To samo pomeni, da imajo nižje pravne standarde kot pri nas.>:D

P.S.: V vsakem primeru smo spet zmagovalci.

Dvomim. Samo zapisanih nimajo (kar lahko storijo kadar koli brez večjih težav). Zaupanje državljanov v lastno pravosodje in celo represivni aparat to samo potrjuje! Pri njih namreč policija ne potrebuje sodnega naloga za hišno, pri vsem pa bode v oči dejstvo, da se še nihče (razen enih dilerjev iz tujine, ki so dobili sodbo v svojo prid) ni pritožil na ESČP. Evropa jih je zato tudi ošvrknila. So what? Njim vse štima, mi (vključno z Evropo) pa bi morali najprej pred svojim pragom temeljito počistiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Mufasa je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Misliš črke J? >:D
Takole je finsko tožilstvo zapisalo v uradnem sporočilu za javnost:

The defendants are suspected to have participated in promising or
giving of bribes in the shape of commission payments through
intermediaries in exchange for actions of Slovenian public officials and military officers. These, among others the prime minister and the deputy chief of General Staff of Slovenia, were considered to have leverage in the procurement procedure of the vehicles.

Finsko tožilstvo torej eksplicitno navaja Janšo.

domen_ The defendants are suspected to have participated in promising or
giving of bribes.... To da je WW, ali Cekuta dobil denra, še ne pomeni direktno the prime minister Tega sodišče ni ugotovilo...

Okapi ::

Mimogrede, tudi slikarček Jurček je končno fasal obtožnico.

O.

Mr.B je izjavil:

domen_ The defendants are suspected to have participated in promising or
giving of bribes.... To da je WW, ali Cekuta dobil denra, še ne pomeni direktno the prime minister Tega sodišče ni ugotovilo...
Defendants je (bivših) 6 uslužbencev Patrie, ki se bodo zagovarjali na finskem sodišču. Koga naj bi podkupovali pa finsko tožilstvo navaja: Slovenian public officials and military officers, among others the prime minister.

Zapis je popolnoma jasen.

djordjevic ::

No, ja, roko na srce piše v obtožnici, da je šla zadeva preko posrednikov - intermediaries - ampak, ja, posredniki so običajno le vmesni člen do prejemnikov.
No grave is deep enough to keep us in chains.

V vsakem primeru moreš biti resno teslo, če verjameš, da PM ni vedel ničesar o ničemer. Ali resen naivko. Ali resno zaljubljen v enega in edinega JJ.
[J.P.Sartre]

Daedalus :: danes, 16:54:31citiraj
#
V vsakem primeru moreš biti resno teslo, če verjameš, da PM ni vedel ničesar o ničemer. Ali resen naivko. Ali resno zaljubljen v enega in edinega JJ.
Da samo to še ni pogoj, za obtožnico da si dobil podkupnino. Moraš pač biti tako nesposoben da je nisi dobil, samo na podlagi tega te ne morejo zapreti, kaj šele narediti obtožnico. Glede sposobnosti, pa je narod itak pokazal, da je ta še bolj nesposoben.

Pogoj za obtožnico so dokazi, nekaj finsko tožilstvo očitno mora imeti v rokah.

Sicer pa bomo podrobnosti tako ali tako izvedeli, ko se bo sojenje začelo in dokumenti ne bodo več zaupni:
The trial documents remain classified until the first hearing of the case or until the District Court rules separately about the publicity of the
documents.

Malajlo ::

Ampak še vedno ga zagovarjaš... Pa ti si res neverjeten!

Oseba A, reče rabim denar za podkupnino PM. Predstavnik P, reče rabim denar da dam osebi A, da bo podkupila PM. Sodišče napiše obtožnico da je oseba P z denarjem nameravala podkupiti PM. Oseba A na sodišču izjavi, da je izrabljala ime PM, za že dogovorjen posel. Malajlo, za trolanje obstaja druga tema, ampak na NAJ BI, pač ne vem. Malajlo za začetek poišči malo ostarelo gospo iz Avstrije, v povezavi s Patrijo, in s tam boš zaključil krog.

Daedalus je izjavil:

Kaj si vsak pri sebi misli, je nekaj drugega. Kot berem tule formulacijo, se mi ne zdi tako zelo vodotesna izjava, da Janšo neposredno bremeni. Bomo videli. Sicer pa - se ne veselim ničesar, ker bo zadeva razen v primeru popolne oprostitve najtransparentnejšega posla v zgodovini RS itak zaspinana kot največji projekt levičarskega internacionale, ki nima v primežu samo Slovenije, ampak bogami Finsko pa i šire. >:D

Malajlo ::

A pol so v Sloveniji neznane osebe dobile denar al ne? Al so Finci samo nasedli murgelski taktiki?

djordjevic , ni problem ali je ali ni, problem je da so med tem času recimo Sanadrju našli, in tudi obsodili, moram preveriti ali je to tudipravnomočno. Pri nas pa zgodba o čisti lopati ni še pravnomočna, zgodba o Patriji se vleče od leta 2006? Človek se vpraša, ali dejansko nič nimajo, ali pa imajo vsi prte v medu, pa je malo problem . Človek bi mislil da zaradi predstave boličine Levičarjev, bi ga že zdavnaj obesili.

No ampak zgodba je ista kot ob protestih, bomo na grmado dali JJ, ter Hobotnice. Ja potem pa bomo Mi prsih tepetajočih peli humbajajaja, humbaja ali pa uno ob tabornem ognju. Še malo pa me hoče domen__ prepričati, da je za ves minus pridelan s strani Vladnega trojčka, ki je plesal kolo, spet kriv JJ. Odgovornost, to manjka narodu. Samo Malajlo, bo rekel da da je čist sigurno JJ dobil denar, samo naši ga orajo s Cipra popeljati, pa jim ga je zmanjkalo. Ker uradno ga nobena Slovenska inštitucija ni našla pri JJ. A ni to zanimivo, pa me bo Malajlo prepričal, da ima JJ lovke povsod, tako kot uno z UDBO, al kako že.

donfilipo ::

Ni nujno. Lahko si bil edini idot, ki je milega (ni bil samo jajo jih je bila cela zbirka vseh narv:) upal prijaviti za šverc orožja, ki je zdaj dokumentiran in procesuiran ene 7x, kolegi sopivci pravniki so ustanavljali preiskovalne komisije, ugotovili nič, razen da bi lahko zgradili veliko hišo in kupili 2 najnovejša BMW-ja, ti pa si jih parkrat pošteno fasal in še grozijo8-)

Potem se ti počasi zazdi da samo slutiti ni po nekih standardih dovolj, za obtožnico, kaj šele obtožbo!
8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Še malo pa me hoče domen__ prepričati, da je za ves minus pridelan s strani Vladnega trojčka, ki je plesal kolo, spet kriv JJ.
Vsekakor je Janša oz. SDS prvi, ki je odgovoren za trenutno stanje v Sloveniji.

domen__ Če zaradi tega lažje spiš kar daj. PRej ali slej boš za svoja ne dejanja moral prevzeti odgovornost, tako in drugače.

Domnevno prevzemanje odgovornosti je čista ideološka puhlica neoliberalizma, takšne primitivne komentarje dejstva in dokazi vedno postavijo na svoje mesto.

A, bejžgano. V življenju si torej lahko povsem neodgovoren in mirno živiš dalje? Dream on. Če je v politiki prevzemanje odgovornosti nekaj neznanega (vsaj pri nas), še ne pomeni, da je tudi sicer.

In to nima prav nič opraviti z 'neoliberalizmom' (mater, mi greste že na jetra - naučili ste se novo zmerljivko in jo tiščite ama v vse, tudi najmanj primerne kontekste), temveč zdravo pametjo.

Pod prevzemanjem odgovornosti si nekateri predstavljajo zategovanje pasu do onemoglosti in privatizacijo vsepočez, oboje sta neoliberalni ideji, ki ne prestaneta testa realnosti.

Seveda pa nisem mislil, da je v življenju človek lahko neodgovoren, to je čisto nek drug pomen in drug kontekst te besede. Tam sem to besedo uporabil v istem kontekstu kot je bila od začetka izrečena in nič drugega.

dstr17_ je izjavil:

zategovanje pasu do onemoglosti in privatizacijo vsepočez, oboje sta neoliberalni ideji, ki ne prestaneta testa realnosti.

Do elaborate, please.

(pa če misliš mantrati o vrednoti pufanja čez vse meje, za sto generacij vnaprej, se sploh ni treba truditi)

donfilipo ::

In to nima prav nič opraviti z 'neoliberalizmom' (mater, mi greste že na jetra - naučili ste se novo zmerljivko in jo tiščite ama v vse, tudi najmanj primerne kontekste)

Evo ga djordje se je zjezil8-)

Domen z vsem spoštovanjem, ampak dejansko Janša ni neolib. Ima v vrstah po novem neilibse,..ampak jih je imela baje celo SD:))

Summa summarum niti Virant v efektu na koncu ni neolib. Vendar pa bomo v par neolib reči prisiljeni....taka je narava ekonomije...realne....in če pri tem še kdo pridobi tiste formalne liberalne pravice in se zagotovi realna učinkovitost na več poljih, ni pa to nič slabega. Če pa bodo kresnili po neoliberalno pošteno, jih bo pa kot kaže moji krogli zdaj, nasproti cankarju narod križal8-)

In ja neoliberalizem je povsod na velikem pogodu, ne samo pri nas, levica pa v glavnem šilji đoku8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
««
167 / 264
»»