» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
101 / 264
»»

djordjevic ::

Definitivno, definitivno. Toda čedalje bolj se ti idiotski birokrati (politiki so itak samo njihovi najčistejši derivati) ne ustavljajo več zgolj ob, z vsem dolžnim spoštovanjem, manjšinah in marginalnih skupinah, ampak otežujejo življenje slehernemu prebivalcu Slovenistana. Vile v roke, pa vkup uboge gmajne, bo počasi odmevalo. Se bojim. Ker folk se res čedalje bolj tišči ob zid. Something's gotta give. And it ain't gonna be the wall.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

Ja saj točno zato je pa pomembno, da se večina vedno postavi v bran manjšini.

Ker če ne pridejo enkrat tudi po večino.

guest #44 ::

Izgon birokratov v Sloveniji sigurno ne bo plod levice. Za slednje lahko računamo le na kake nove neoliberalce.

solatko ::

Se bojim, da v celi kuri ne premoremo peščico sposobnih in poštenih politikov, ki bi bili sposobni popravit sranje, ki so ga te diletanti počeli zadnjih 22 let (začeli so že pred osamosvojitvijo).
Najprej bi bilo potrebno spravit število občin v neko spodobno količino (cca 50-60), ustvarit maximalno 3 pokrajine in v parlament največ 30 do 50 poslancev. Uvest bi bilo potrebno pravilo, da ne moreš kandidirati na listi druge stranke, če si bil prej član neke stranke in si zaradi lastnih interesov prestopil ali celo ustanovil novo za volitve namenjeno strančico.

V USA, po kateri se kljub njihovi vprašljivi demokraciji najraje zatekamo, ne moreš kandidirati kot demokrat, če si bil prej republikanec - postaneš politično mrtva oseba, te enostavno ni več. Tako prestopanje in kupčkanje je enakovredno izdaji v vojnih razmerah.

Za volitve in referendum, bi morala veljati udeležba 50% + 1 volilec, da bi bilo izrekanje sploh legitimno in veljavno.

Najhitreje bi bilo potrebno ustanoviti finančno policijo, ki bi imela enake pristojnosti, kot ima to v Nemčiji ali davčna policija v USA.

Za vsako premoženje večjih vrednosti, bi moral lastnik imeti papirje o legalnem zaslužku ali pridobitvi tega premoženja.

Ob nelegalnih poslih, namernih uničenjih podjetij, nesposobnosti, bi se morala škoda pokrivati tako, kot pri s.p. z vsem lastnikovim premoženjem, tudi tistim, ki je bil za pet let nazaj, prepisan na otroke ali druge sorodnike, prijatelje ali celo stranke.

Ob propadu firme, bi morali imeti prvo pravico do poplačila delavci in njihovi prispevki, šele potem banke in ostali upniki.

Stečajni postopki bi se morali uvesti v času, ko je firma tik pod gladino, ne pa šele potem, ko njeno premoženje ne pokrije niti 10% dolga.

Ustanovljen bi moral biti sklad za izplačila plač v nesolventnih podjetjih, tako da bi podjetje dolgovalo denar skladu in ne zaposlenim. S tem bi se občutno izboljšala plačilna nedisciplina.

Obvezno bi moralo prihajat do pobotov pri plačevanju, tako da firma, ki ima na eni strani dolžnike, na drugi pa je sama dolžnik, zaradi tega nebi propadla. Enostavno se dolg prenese na tistega, ki je dožan - naprimer meni dolgujejo 1k€, jaz dolgujem davčni 1k€, meni se dolg briše, firma, ki je dolžna meni, pa postane v tem znesku dolžnik davčne (možnost isterjave je dosti večja, če je zadaj državni aparat), jaz pa lahko poslujem dalje, brez Demoklejevega meča nad glavo.
Enako, kot pri izplačilu plač in prispevkov zaposlenim.
Če firma dva - tri mesece ne more redno izplačati plač, gre enostavno v stečaj in jo prevzame drug, kadar gre za firmo z zanimivim produktom.
Delo krepa človeka

Daedalus ::

Jokica Jajo grozi opoziciji in predsedniku države z Brusljem:)) Mater, temu tipu se je snelo.

Predsednik vlade Janez Janša je to sicer vzel na znanje, hkrati pa napovedal, da bo Slovenija to pravilo vendarle zapisala v ustavo, le da bo cena takrat višja. Odgovornost za to morata prevzeti opozicija in predsednik republike, ki temu nasprotujeta, kar bo tudi sporočil v Bruselj.


Svašta. Tolko o suverenosti po Janševo. In seveda, ni mu všeč ideja o tehnični vladi. Eh... blefer.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Grey ::

Vse to dogajanje da človeku vedeti, da ni razlike med komunizmom, socializmom, kapitalizmom. V Ameriki so pred kratkim človeka zaprli, ker je na FaceBooku izrazil negativna čustva proti vladajočim. Kako je to kakorkoli drugače od totalitarnega režima? Dol v arabskem svetu smo imeli vsaj diktatorje (dokler ni Amerika pod pretvezo demokracije napravila invazije na arabski svet - podobno kot je Cerkev včasih v imenu Boga in Kristusa pobijala nedolžne, sedaj nekatere države to počno v imenu demokracije) in se je vedelo kdo vleče niti. Sedaj, ko je kapitalizem in se "vlada" preko finančnih transakcij pa je stvar popolnoma zabrisana. Razlike pa še vedno ni - ljudje so še vedno izkoriščani in delajo za minimalce, nižajo jim življenjski standard, odvzemajo pravice. So...how much is it going to take? Francoski predsednik je naredil velik korak k temu, kar bi morale vse države že leta 1600 naredit - ukinit finančno podporo Cerkve. Faking 2,3 milijarde!! evrov so vsako leto iz proračuna podarjali tem ljudem, ki prodajajo meglo. A SE ZAVEDATE kaj bi lahko s tem denarjem naredili? Zgradili bi lahko ogromno kliniko z najbolj sodobno "vesoljsko" tehnologijo, lahko bi prenovili in posodobili šole, lahko bi posodobili transportno infrastrukturo in še marsikaj. Pa to ni edini ukrep, ki ga je ustrezno izpeljal, ampak je bila zraven napisana številka, ki jo je bilo potrebno izpostaviti.

Daedalus ::

Tolko o nacionalnih interesih. Se mi zdi, da bo ta zgodba počasi zaključena. Samo, prvo bo treba banke spulit iz krempljev politike. Pol pa energetiko. Pa mogoče še bo kaj.

Naša JU res rabi downsizing. Predvsem na področju upravljanja gospodarstva... tam vedno znova epsko faila.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matako ::

Ta podjetja so čisto odštekana, kaj ne vedo, da je kriza?
/\/\.K.

Nissan GTR ::

čimprej zaplenit tuje firme pri nas in dati v upravljanje ZSSS

Matako ::

Prasci kapitalistični, na brezposlene ljudi prežijo s službami, da jih potem zasužnijo!
/\/\.K.

Buggy ::

...zdaj je ze vec kot ocitno, da je princ teme na poti samodestrukcije. Ker bo s seboj na dno povlekel celo Slovenijo on pa si v okviru bruseljskih prijateljckov nasel mesto v zacasnem vodenju, ko bomo od njih dobili drago pomoc, ki nas bo stala celotne suverenosti ON pa bo brez kancka krivde uresniceval svoje bolne zamisli pod pretvezo "Saj jaz nisem nic kriv majkemi, strici iz bruslja so tko rekli"

Torej...kaj je bolj mozno, da drekac dela policni samomor ali da je to takticna igra in upa da bo se naprej deloval kot miljenec Bruslja?

Dajmo enkrat res skupaj stopit pa recmo JAJCU JAJC, pa golazen postavmo na smetisce zgodovine preden bo cisto popolnoma prepozno.

http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bral...

Matako ::

To smo že ugotovili: kadar imaš polarizacijo pola-pola je nesmiselno pozivati javnost, saj itak naslavljaš samo svojo polovico - in ničesar pomembnega ni doseženo. Z Jajčkom se bo treba spopasti osebno, ko kak Bruce Lee!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

djordjevic ::

Tisto drugo je bil sarkazem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Nissan GTR ::

Dajmo enkrat res skupaj stopit pa recmo JAJCU JAJC, pa golazen postavmo na smetisce zgodovine preden bo cisto popolnoma prepozno.

http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bral...


Prvo podpisani je Butara, ki se je že oglašal, ko so preimenovali tisto famozno Stanetovo vojašnico. On je takrat blatil svoje umrle tovariše iz TO. Upam, da malikovalci komandanta Staneta ne pripravljajo državni udar in hočejo na silo ustoličiti Zorana jankovića

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

Pa ona o 10% dohodka, ki naj bi ga prispevali vsi slovenci, je tudi bosa. Malo morgen.

Problem pri takšnihle "pobudah" je v tem, da avtorji ponavadi v svoji nevedni dobronamernosti predlagajo še hujše probleme, kot pa jih želijo reševat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

amigo_no1 ::

Pa ona o 10% dohodka, ki naj bi ga prispevali vsi slovenci, je tudi bosa. Malo morgen.

Recimo da gre res samo za zagon gospodarstva in da ga v 5 letih vrnejo.
Bi šlo ?

Pozabili so prenehanje financiranja RKC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

oldguy ::

Recimo da gre res samo za zagon gospodarstva in da ga v 5 letih vrnejo.
Bi šlo ?


Ne. Imajo zdajšnjih 50+% mojih prihodkov več kot dovolj.

Looooooka ::

Kaj tle Jankovica not tlacite.
Vse kar se zdej dogaja se dogaja pod taktirko Janeza Janse.
Zgovarjanje na Jankovica je pa najbolj otrocji nacin dokazovanja, da je koalicija pac nesposobna.
Glede na izjave zadnjega tedna se se med sabo ne znajo zmenit kaj sele, da bi poskusali svoje neumne ideje prodati opoziciji.
In glede na dosezek do zdej opozicija ne rabi podpirati nicesar, se posebej ce misli, da bo s tem naredila se vec skode, kot so jo uspeli do zdej.
Kok sranja vam ta tip se rab nardit, da ga boste nehal podpirat?
Model je vojak s prevelkim egom in s prevelkimi zamerami, do prevec ljudi, da bi z njimi znal sklepat kakrsne kol kompromise.
Najhujsa mozna osebnost v casu, ko bi blo treba delat kompromise.
Njegov 10+100 program je pac tocno to, kar so mu govorili na volitvah...iluzija. Njegovo metanje polen pod noge prejsnji vladi je melo zelen ucinek...model je koncno prisel na oblast. Ampak vmes je naredil tok dreka, da zdej pac NE more pricakovat, da bojo vsi pel tko kot si on zeli.
Pa na konc dneva...Jankovic je na sumljive nacine kupoval zadeve...tujcem jih je NEKDO drug prodajal.
Sej ne rabte zivet v prepricanju, da so vsi, ki ne marajo Janse podporniki Jankovica.
Trenutno dejstvo je to, da je Jansa pac nezrel trenutni situaciji in da s svojo prisotnostjo dela vec skode kot koristi. To pa ne pomeni, da bi moral zdej Jankovic nadaljevati in resevati situacijo(in roko na srce...clovek bi bil neumen ce bi zelel ta SDSov zazgan golaz spremeniti v nekaj prezvecljivega).

donfilipo ::

Matako je izjavil:

To smo že ugotovili: kadar imaš polarizacijo pola-pola je nesmiselno pozivati javnost, saj itak naslavljaš samo svojo polovico - in ničesar pomembnega ni doseženo. Z Jajčkom se bo treba spopasti osebno, ko kak Bruce Lee!


Janez ne boj se. To so prazne grožnje. Sem dal oglas za utekočinjenje profesionalno, pa dobil ponujenih samo 36€. Veš da naša Jožica računa več.

Ampak nekaj drugega je. Baje tole ustava in zakoni...to ni vredno nič. Nemci in židje (kakve kompanije:), mislijo da bi to moralo delovati, da ni tiste lojarske: 'kje pa to piše'.

Dva pravnika sem prašal. Eden je izredno bister in študiozen, drugi pa bogato poročen, ...torej se ve, da nista kar tako. Ništa Janez. To ne pomeni ništa. Vse ustave in zakone greš čez ko s tankom. Easy.

Nemci nekako na to sploh pomislijo NE! Židje pa, samo jih obide huda slabost in se začnejo trest in stiskat atomske kode.

Zato se kregat z mojstri našimi, ki bojo recimo kot Križanič, dobili naš denar iz tujih bank in ga je še viška (in potem bojo penzioni nul da se ti utrga:). No in ko dobijo ta denar, ga bodo pa investirali. V žiga žaga. A razumeš?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Nissan GTR ::

vzeti vsem ljudem 10% dohodka je v bistvu uvajanje EDS, proti čemur so levičarji par let nazaj jurišali pod semoličevim praporjem. Zdej pa hočejo s takšnimi smešnimi predlogi preko nekih "civilnih" pobud reševati naše finančne probleme.

imagodei ::

Dejstvo je, da je Janša nevaren avtokratski samodržec, ki osebne zamere in travme postavlja pred vodenje države. Za zaustavitev tega človeka oz. za njegovo totalno odstranitev iz političnega prostora bi se morali truditi z vsemi legalnimi sredstvi.

Potem bi morali slediti še drugi. Ampak najprej Janša, potem dolgo nihče. Janša je trenutno daleč največja grožnja Sloveniji.
- Hoc est qui sumus -

USS Liberty ::

Za zaustavitev tega človeka oz. za njegovo totalno odstranitev iz političnega prostora bi se morali truditi z vsemi legalnimi sredstvi.


Novi dahavski procesi?

http://reporter.si/slovenija/veterani-b...

Tisto "civilno" peticijo, pod katero so se podpisali neki veterani so v resnici spisali v kabinetu predsednika Turka. In potem nekateri pravijo, da je janša edini zdrahar in edini problem te države
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Ja no ce lahko on o trenirkarjih pa seveda o predsedniku takole:
http://www.sds.si/news/11249
zakaj ne bi se kdo drug o njemu?
se ne sme?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

imagodei ::

Nimic> "Novi dahavski procesi?"

Kateri del "z vsemi legalnimi sredstvi" ti ni jasen?
- Hoc est qui sumus -

Matako ::

Takole bi se jaz zmenil z veterani: oni "ponesrečijo" Jajčka, mi se bomo delali, kot da nismo nič videli. Ostale točke potem ne bodo potrebne (10%? Da fuq?)
/\/\.K.

PaX_MaN ::

USS Liberty je izjavil:

Tisto "civilno" peticijo, pod katero so se podpisali neki veterani so v resnici spisali v kabinetu predsednika Turka. In potem nekateri pravijo, da je janša edini zdrahar in edini problem te države

Deadalus je reku trojno dozo tramalov, ne celo škatlo.

Looooooka ::

Dejstvo je, da nas vodi skrajno primitivna stranka in da sem sveto preprican, da ni tezko najti boljse, ker slabse skorajda ne moremo.
S tako politicno kulturo nimajo kaj delati na oblasti, ker mocno dvomim, da bi se normalna odrasla oseba lahko dogovarjala s takimi sogovorniki.
Take izjave recimo spadajo na tale forum. Ne pa v politiko...ali pa na spletno stran katerekoli resne politicne stranke. Pa tudi ce bi komaj prilezla cez prag.

Cervantes ::

"Dejstvo je, da nas vodi skrajno primitivna stranka in da sem sveto preprican, da ni tezko najti boljse, ker slabse skorajda ne moremo."

Glede na ciljno skupino se mi zdi primitivizem te stranke popolnoma ustrezen.

donfilipo ::

Stranka in politika (v demokraciji), je dvorezen meč očitno.

Populizem je obvezen, sofizmi in prevare tudi. Propaganda je osnovno orodje, podlo miniranje nasprotnika vsakdan.

Zato me niti ne peče vest, če jih po izbiri včasih svinjsko ozmerjam.

Na drugi strani pa, ...je možno, da bi ljudje res vedeli enostavne manipulacije, ki se vršijo nad njimi in jih preprečili? Tako, da bi jih zmerjali očitno in povsod!

Pa še nekaj me resno matra.

Če Ivan pade, recimo nove volitve, poleg svete trojice z ukrepi za odrešitev:), potem nemara pride na vrsto Jankovič. Sam sem skeptik.
Po drugi strani pa na skrivaj želim, da mu uspe čudež.

Samo to verovanje v čudeže škodi, ali koristi?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

USS Liberty ::

Dejstvo je, da nas vodi skrajno primitivna stranka in da sem sveto preprican, da ni tezko najti boljse, ker slabse skorajda ne moremo.
S tako politicno kulturo nimajo kaj delati na oblasti, ker mocno dvomim, da bi se normalna odrasla oseba lahko dogovarjala s takimi sogovorniki.


a ti bi nam pa mašo kociper, gašparja x2, barbaro žgajner, melito župevc, dal namesto sds, ker tam so pa sami olikani intelektualci vključno z njihovim predsednikov stranke, ki je svoja sinova vzgojil v dva prava intelektulaca...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

PaX_MaN ::

Zarad njih nismo bankrotiral, zarad Janše pa zgleda da bomo.
Skratka, v trenutku bi jih zamenjal.

USS Liberty ::

Glede na ciljno skupino se mi zdi primitivizem te stranke popolnoma ustrezen.


a boste to ciljno skupino 280.000 ljudi naglali u Grac i Filadelfiju, da bo več prostora za vašo bazo

Zarad njih nismo bankrotiral, zarad Janše pa zgleda da bomo


zakaj pa bomo zaradi janše bankrotirali? On naš proračun vsaj malo normaliziral v teh nekaj mesecih. Maša Kociper in Alenka Bratušek pa rušita vse pred sabo. Njima ni za to državo, njima je za interese njihovega mafijskega šefa stranke. Vem pa, da si bankrota in uničenja te države levičarji zelo želite, saj imate travme in fobijo do te države že od takrat, ko vam je po vaše Janša kot največji krivec uničil jugo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

USS Liberty je izjavil:

a boste to ciljno skupino 280.000 ljudi naglali u Grac i Filadelfiju, da bo več prostora za vašo bazo


Knjiga Rosvite Pesek vs. odlok Vrhovnega sodišča?
Za zagovornike pravne države bi morala biti odločitev jasna.
Za tiste, ki jim ni je pa ... no ja, kar razumljivo glede na to da so predsedniki koalicijskih strank bodisi že pred sodiščem bodisi v kazenskem postopku bodisi malikujejo navideznega prijatelja.

USS Liberty je izjavil:

zakaj pa bomo zaradi janše bankrotirali?

Ker ne zna ljudstvu obrazložit svojih reform, pardon, ukrepov na pravi način.8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Daedalus ::

zakaj pa bomo zaradi janše bankrotirali? On naš proračun vsaj malo normaliziral v teh nekaj mesecih. Maša Kociper in Alenka Bratušek pa rušita vse pred sabo.


Ker se ne zna skoncentrirat na core task, ki ga ima za opravit. In se vede kot (leteči?) slon v trgovini s porcelanom. Jasno je, da bojo reforme bolele. In ne boš jih spravil skoz tako, da se nekaj pizdiš, izsiljuješ, obtožuješ in napletaš zarotniške zgodbice. To je odgovornost Vlade. Kdorkoli misli drugače, je pač al ne posebno brihten, mu je sfalilo onih famoznih tramalov ali pa zgolj hudobno spina dejstva JJ v prid - ker Nezmotljivi pač ima vedno prav.

Kako pa oni dve rušita vse pred sabo, boš pa moral razložiti. Nazadnje ko sem preveril, jih ni bilo v Vladi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

donfilipo ::

To zašpilaš Nemcem že plešejo. Zastopjo tko ne.

Moraš pa pazit, da potem, ko se med sabo začenjo tolčti po kolenih in riti in je vmes kak naš, ne zrukajo totalno:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

djordjevic ::

Največja ovira pri nekem občutnem napredku na političnem parketu, a bogami i šire, so navijači enega in drugega pola. Če bi se politike lotili malo bolj racionalno, do takih slepih ulic in zastojev ne bi prihajalo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

oldguy ::

PaX_MaN je izjavil:

Zarad njih nismo bankrotiral, zarad Janše pa zgleda da bomo.
Skratka, v trenutku bi jih zamenjal.


Ne. Bankrotirali bomo zaradi obojih. Ne pozabit, da je pol članstva v PS nekdanjih SD-jevcev, Zaresovcev in LDS-ovcev, ti pa so za težave SLO blagajne odgovorni ravno toliko, če ne še bolj, kot pa zdajšnja vlada. Vzorci njihovega delovanja se od SDS-ovskih in od tistih iz preteklih, zapravljenih let razlikujejo marginalno, obenem pa s PS v vladi dobimo tudi SD, ki je pol leta nazaj nihče več ni hotel, zaradi česa že?

Ne pravim, da je SDS primerna stranka, osebno mojega glasu ne bodo videli nikoli, a tisti, ki v Jankoviču in njegovi stranki vidite čudežnega odrešitelja, ste presneto naivni.

Me pa ne čudi, da vas je takšnih veliko. Če vas ne bi bilo veliko, v parlamentu namreč že dolgo ne bi bilo nobene izmed naštetih strank.

imagodei ::

Stvar z Jankovičem je taka: 1.) na eni strani imamo SDS z Janšem, ki je že dokazal svojo destruktivnost, zamerljivost in vpletenost v marsikatero afero. Na drugi strani imamo SD, ki je svoj politični kapital zapravila v prejšnjem mandatu. Virant je s špekuliranjem ravno tako zapravil izvrstno priložnost. Drugih resnih igralcev (razen Jankoviča) na prejšnjih volitvah itak ni bilo, slika se sedaj še bolj polarizira.

2.) Imamo Jankoviča, ki je svoje voditeljske sposobnosti v smislu Getting Things Done dokazal že v Merkatorju in nato na mestu LJ župana. Je frišna faca v politiki in zanimiva alternativa. Obeta. Se pa ne slepimo, da ima čarobno paličico - je zgolj alternativa obstoječemu dreku.
- Hoc est qui sumus -

djordjevic ::

Bodi resen, no.
No grave is deep enough to keep us in chains.

oldguy ::

2.) Imamo Jankoviča, ki je svoje voditeljske sposobnosti v smislu Getting Things Done dokazal že v Merkatorju in nato na mestu LJ župana. Je frišna faca v politiki in zanimiva alternativa. Obeta. Se pa ne slepimo, da ima čarobno paličico - je zgolj alternativa obstoječemu dreku.


No, s tem se nikakor ne morem strinjat. Falil je že kar pri prvi "get the things done" - sestavi vlade. Obenem je tako on kot njegova ekipa že "umazan" in prav nič "frišen" - prej bi rekel, da je kar močno usmrajen. Njegovo malone opičje obnašanje in komentarji, "zanimivo" razumevanje zakonov, podpiranje raznih direktorjev lekarn, sporen izvor premoženja in jama, ki jo pušča za seboj na MOL-u, so vse no-go za približno racionalnega človeka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

imagodei ::

@djordjevic,

Meni praviš?

Sori... Koga naj volim na naslednjih teoretičnih VOLitvah? Viranta? Žerjava? Erjavca?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

amigo_no1 ::

Saj to je velik, velik problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

imagodei ::

Dajte mi drugo alternativo, pa jo bom volil. Izmed obstoječe golazni je Jankovič edini, ki bi pokazal nekaj novega.

> "Falil je že kar pri prvi "get the things done" - sestavi vlade."

Ja, prekaljeni politični mački so ga kar dobro izigrali, res je. EDIT: ne vem pa, kaj to pove o kom.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

oldguy ::

Ja, prekaljeni politični mački so ga kar dobro izigrali, res je. EDIT: ne vem pa, kaj to pove o kom.


Ja, to je en tak, lep mit ki si ga je marsikdo ustvaril v zadnje pol leta. A realnost je vseeno nekoliko drugačna. Sposoben politik bi stvar izpeljal navkljub temu.

A človek, ki nadira mimoidoče, ne spoštuje cestno-prometnih predpisov in izkorišča položaj za izogib kaznim, to tako ali tako ni. No, razen v Sloveniji....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

djordjevic ::

@imagodei: Sem in bi volil samo in edino še Viranta. Drugače se volitvam do nadaljnjega odpovem. Edini dela vsaj približno to, kar je obljubljal pred volitvami. Če bi imel še malo več realne moči, verjamem, da bi lahko storil še več. Dokler pa se preklamo okoli dveh bregov, ne bo napredka. Zoki s svojim razumevanjem nacional-interesnega-lumpen-kapitalizma zame pač ni in ne more biti odrešilna izbira. Sploh v času, ko se zapira kreditna pipica (ki mu je, to je treba vseeno odkrito povedati, omogočila 'get things done').
No grave is deep enough to keep us in chains.

imagodei ::

> "Sposoben politik bi stvar izpeljal navkljub temu."

Mhm. Tak, kot je bil premier Andrej Bajuk?

djordjevic> "Sem in bi volil samo in edino še Viranta. Drugače se volitvam do nadaljnjega odpovem. Edini dela vsaj približno to, kar je obljubljal pred volitvami."

Ne. A ne bereš Pezdirja?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

djordjevic ::

Saj sem napisal - približno to, kar je obljubljal. Sam bi bil neprimerno bolj vesel, če bi, recimo, prvi dan prodali državne banke in še kaj, pa tega najbrž ne moreš pričakovati, dokler imaš na to temo fundije v SDS, da se o SLS in NSi sploh ne pogovarjamo. To je pač potem tista klinčeva politična realnost, ki mi gre jako na pajtl. Ampak žal - obljube, ki jih ne more izpolniti, so dejansko premosorazmerne z glasovi, ki jih je stranka dobila na volitvah. Če bi bilo malo več ljudi imelo jajca in ne bi nasedli tisti bedni zgodbi z nadomestilom, bi imela stranka danes 15-20% sedežev v parlamentu (temu primerno manj pa bi bilo polarizatorjev na levi in desni), čim bi imela sredina toliko moči, pa bi bilo precej reči mnogo laže izpeljati; da načenjanja ideoloških tem sploh ne omenjam (a so mogoče Virantovi odprli kakšno?).

In kar se tiče Pezdirja - verjamem, da tip dobro misli, toda jaz predvsem gledam poteze poslancev in ministrov DL. Virant dela dobro (primerjava zakonov po rednem in hitrem postopku kaže, da je v tem mandatu - kljub malodane apokaliptičnim napovedim, da smo že v diktaturi - število po nujnem postopku sprejetih zakonov v primerjavi z istim obdobjem prejšnje vlade za dva večje). Jaka razlika. Šušteršič je takoj po nastopu uvedel nekaj sprememb, ki ali so ali bodo v prihodnosti vsaj malo olajšale stanje slovenskih davkoplačevalcev (odprava omejitve gotovinskega poslovanja, dvig meje za najvišji dohodninski razred). Se strinjam, z bankami mencajo, ampak je to imo bolj posledica tega, da jih noben pri zdravi pameti ne bi kupil, dokler se nekaj ne stori s slabimi naložbami.

Skratka, mene niti približno niso razočarali in imajo kot takšni valjda še naprej moj glas.
No grave is deep enough to keep us in chains.

oldguy ::

Mhm. Tak, kot je bil premier Andrej Bajuk?


No ja, "nastavljena" sta bila oba približno enako.

Pa še enkrat - to, ali je vlado sestavil ali ne, in kdo naj bi bil za to po tvojih predstavah kriv, je nepomembno. Pomembno je predvsem to, kar sem napisal zgoraj:
Njegovo malone opičje obnašanje in komentarji, "zanimivo" razumevanje zakonov, podpiranje raznih direktorjev lekarn, sporen izvor premoženja in jama, ki jo pušča za seboj na MOL-u, so vse no-go za približno racionalnega človeka.


Skratka, mene niti približno niso razočarali in imajo kot takšni valjda še naprej moj glas.


Glede na to, kakšna je preostala ponudba v parlamentu, tudi mojega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Okapi ::

število po nujnem postopku sprejetih zakonov v primerjavi z istim obdobjem prejšnje vlade za dva večje). Jaka razlika.
Samo resnici na ljubo je treba povedati, da zakonov ne moreš kar preprosto preštevati, ker so med njimi velike razlike, po obsegu in pomenu. Velika razlika je tudi, kdo vse se s predlaganim zakonom strinja oziroma ne strinja. Če so bolj ali manj vsi za, ni s hitrim postopkom nič narobe, ker vse drugo je nepotrebno zavlačevanje. Če je predlog zakona za opazen del poslancev ali javnosti sporen, pa je seveda ravno obratno.

O.

djordjevic ::

Temu se vseeno pripisuje prevelik pomen. V času, ki bi si ga rada opozicija vzela za sleherni zakon, nam pade boniteta na junk. Takrat nas bo hitro sprejemanje zakonodaje še najmanj bolelo.
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
101 / 264
»»