» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
29 / 264
»»

T-h-o-r ::

WarpedGone je izjavil:

thor, nauč se brat lastne linke ...

Bi reku, da delaš karikaturo iz sebe, pa bi mi kak nadebuden moderator zatoi povišal naziv, zato raje ne bom ...

čakaj

vlada bo vrgla 400 milijonov zdaj, da bo pa morda nekako nekoč enkrat v prihodnosti vendarle prodala?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mr.B ::

Famozni osebni stečaj. Hm kaj misliš da ko razglasiš osebni stečaj, obdržiš ugodni domači fotelj. Imaš stečajnega upravitelja nad tvojimi osebnimi financami, vključno preverijo katerim bližnjim sorodnikom si pretankal.... Pa ne pozabi da se v takih zgodba zunaj sedi konkretno dolgo, tako da ja osebni stečaj toda...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

WarpedGone ::

vlada bo vrgla 400 milijonov zdaj, da bo pa morda nekako nekoč enkrat v prihodnosti vendarle prodala?

Link?
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi ::

Nihče tega še noče na glas priznati. Ampak potem se bo izkazalo, da EU zahteva dokapitalizacijo, tujci denarja v slabo banko nočejo dati in da vlada ne bo že takoj na začetku požrla svojih obljub, bodo, tako kot pri NKBM, na pomoč priskočili Petrol, Krka in kogar bodo pač uspeli "prepričati", da da denar. Krivdo bodo seveda zvalili na Pahorjevo vlado, ker NLB ni prodala že prej.

O.

cekr ::

Jest krivdo valim na tiste, ki so NLB sploh ustanovili. Takrat bi LJB spravili v stečaj in pozabili nanjo. Ne pa da je stalno servis za reševanje zavoženih iluzij v državi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Nihče tega še noče na glas priznati. Ampak potem se bo izkazalo, da EU zahteva dokapitalizacijo, tujci denarja v slabo banko nočejo dati in da vlada ne bo že takoj na začetku požrla svojih obljub, bodo, tako kot pri NKBM, na pomoč priskočili Petrol, Krka in kogar bodo pač uspeli "prepričati", da da denar. Krivdo bodo seveda zvalili na Pahorjevo vlado, ker NLB ni prodala že prej.

O.

Mozno, mozno. KBC lahko prepustijo dokapitalizacijo do 25+1, lahko dodajo se kaksen evro, ker gre le za prevzem. Ce se izkaze, da nov denar ni dovolj za izboljsanje stanja (ok, to se ve ze danes, samo javnih podatkov ni), potem bo tudi drzava morala vstopiti v igro. Ampak to mora biti samo gasenje, toliko da se pozar ne razsiri, potem dobimo Dresden :)). Z rusevinami se naj KBC ukvarja.

Zeberdee ::

Mislim, da preprosto ljudje ne razumete, da neke vsote denarja preprosto ni. Keš, ki se je namenjal za odkup za danes previsoko vrednotenih delnic ni izginil v žepih bankirjev, ampak večinoma v žepih države in državljanov. Sicer to ne pomeni, da bi morali bankirje reševati, ampak z iskanjem in razlastninjenjem bankirja, ki ima bajto in stanovanje ter marcedeza ne bomo prišli daleč.

nevone ::

da bi morali bankirje reševati, ampak z iskanjem in razlastninjenjem bankirja, ki ima bajto in stanovanje ter marcedeza ne bomo prišli daleč.

No ja, vsaj nagrade v bajnih številkah si ne zasluži.

Drugače pa ja. Ves ta silni denar, ki ga plasirajo banke konča tudi v naših žepih, zato je prepričanje, da bomo rešili vse, če se rešimo bankirjev, zmotno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Timurlenk ::

ja

merkurjevi, vegradovi in ostali krediti so še kako končali v mojem žepu ;((

Zgodovina sprememb…

merkurjevi, vegradovi in ostali krediti so še kako končali v mojem žepu

So pa kakšni drugi. Če pa ni noben, potem pa moje sožalje. :(

o+ nevone

djordjevic ::

Veš, kaj je najbolj žalostno (ko smo že pri kreditih)? Da ti državne banke (kamor veselo šauflamo pare ob vsaki malo večji priložnosti) ne dajo kredita brez cetlca za zaposlitev za nedoločen čas. Ne glede na prihodke, ne glede na rednost njih in dolgoletno 'članstvo' pri njih, ti veselo odmahnejo z roko v stilu 'Ah, veste, gospod, nimate za nedoločen čas. A s.p. ste? Potem pa dva poroka, xy potrdil in še in še ...' Been there, done that. Za mano pride gospod s 700 neto - 'Pridite, pridite. Bomo naredili 250 na mesec za 5 let. A bo prav?'

Nadaljnje dokapitalizacije? Fuck you very much.
No grave is deep enough to keep us in chains.

nova vlada prinaša spremembe 8-)

namesto 250 bo dala 400

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

lexios ::

Mislim, da preprosto ljudje ne razumete, da neke vsote denarja preprosto ni. Keš, ki se je namenjal za odkup za danes previsoko vrednotenih delnic ni izginil v žepih bankirjev, ampak večinoma v žepih države in državljanov.

Please, do elaborate!?
;((

Cifer ne želim preverjat, ker na žalost nimam časa.

Merkur. Država se je odločila, da bo šla prodajat. Kako so bili pred tem o tem obveščeni Kordež in Co, ali so oni pritiskali na to prodajo, je tukaj nepomembno. Država je delnice prodala na tenderju Tušu za 295 € po delnici, kar je znašalo 24 milijard tolarjev (100 milijonov €). Keš je torej posredno dobila država. Celoten Merkur je bil takrat torej vrednoten na dobrih 400 milijonov €.

Tuš je v pol leta zaslužil 7,9 milijonov € za ta premik (8 %).

Iztisnitev delničarjev 6.3.2008 je znašal 405 € na delnico.

Ves ta keš je država dobila. Pravtako so jo dobili državljani. Banke so plačale.

Danes je celoten merkur na borzi vreden

Pogonska goriva gredo gor. Po silnem obljubljanju zniževanj trošarin ... Smo dobili tole. Storž v rit, I guess. The more things change the more they stay the same. Pričakujem rante, kako nas bodo rdeči kmeri uničili. >:D

jebote pahor, odstopi!

Buggy ::

komunajzarji kaj nam to delate?!

T-h-o-r je izjavil:

namesto 250 bo dala 400

Iz čigave riti ti to vlečeš?
A bi prosim že dal kak link?

Argumentirana debata in takšne pravljice pa to...

Za mano pride gospod s 700 neto - 'Pridite, pridite. Bomo naredili 250 na mesec za 5 let. A bo prav?'

Predvsem te sem imela v mislih.

o+ nevone

kmetek ::

caRji:

Spremembe so naslednje:

95-oktanski bencin: dvig za 2,6 centa, na 1,438 evra za liter
98- in 100 oktanski bencin: dvig za 2,6 centa, na 1,454 evra za liter
dizelsko gorivo: zvišanje za 3,3 centa na 1,335 evra za liter
kurilno olje: cena se bo zvišala za 3,3 centa, na 1,023 evra za liter

nevone je izjavil:

Za mano pride gospod s 700 neto - 'Pridite, pridite. Bomo naredili 250 na mesec za 5 let. A bo prav?'

Predvsem te sem imela v mislih.

o+ nevone

ta še ni in nikoli ne bo zamudil obroka

kmetek je izjavil:

caRji:

Spremembe so naslednje:

95-oktanski bencin: dvig za 2,6 centa, na 1,438 evra za liter
98- in 100 oktanski bencin: dvig za 2,6 centa, na 1,454 evra za liter
dizelsko gorivo: zvišanje za 3,3 centa na 1,335 evra za liter
kurilno olje: cena se bo zvišala za 3,3 centa, na 1,023 evra za liter

ja, sej za jankoviča se je itak vedlo, da je koalicijska pogodba farsa, in da bo nato naprej po svoje delal

oh wait

Zgodovina sprememb…

Timurlenk je izjavil:

Not moj problem sploh. Hočem vsaj približno podobno obravnavo, če gre za dokapitalizacije tudi 'moj' denar.

ja, to se pa strinjam

djordjevic je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

Not moj problem sploh. Hočem vsaj približno podobno obravnavo, če gre za dokapitalizacije tudi 'moj' denar.

Ne bos uslisan. Edina resitev je menjava banke, mogoce tam bolje razumejo ustroj malega gospodarstva 21. stoletja. Ker tile na NLB in sirse (NKBM) so zgubili recimo milijardo na najbolj enostavnih poslih, kaj sele da bi posojali denar po kaksni manj ziheraski formuli. Se spominjam izjav direktorice SKB, ko se je zahvalila SG, ces, "naucili ste nas bancnistva".

Ne, glej, sej k sreči nimam neke jake potrebe po kreditu, ampak je en tak beden občutek, ko veš, da ga ne bi dobil niti jurja, če bi ga slučajno iz ne vem kakega razloga potreboval, ker nimaš zadaj pravega cetlca. Pa ne glede na to, ali jim lahko celoten znesek brez problema odplačaš naslednji mesec. Ne, ker ne gre. Ker si liability. :))

jype ::

Sej greš k uporabnejši banki.

Sem bil na tem, pa sem ugotovil, da sem pri obstoječih storitvah še vedno na boljšem tu. Dokler ne prideš do kredita, jasno.

A. Smith ::

WarpedGone je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

namesto 250 bo dala 400

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

25+1 je bedarija, če imaš nasproti nekoga, ki ima več kot ti.

?

Lahko vprasam zakaj je to bedarija?

Meni tudi ni čisto jasno, zakaj bi bilo to dobro. Če je banka dobra, je koristno imeti tudi več kot 25+1, če je slaba, se pa ne splača imeti niti 0+1.

O.

Okapi, bom direkten kolikor sem le lahko. Zato da kliki katere advokat si, zapremo vse atipicne (tiste, ki niso v okviru normalne poslovne logike, beri so politicne) metode crpanja denarja. Bolj jasen ne morem biti.

hildini kliki?

Ce mislis, da sem v fuzbal klubu Hilde Tovsak se krepko motis. Dol mi visi za zensce in preziram njene tovarisijske metode poslovanja.

no, kaj ma z vsem tem okapi, mi še ni jasno

Krilatica, da je drzavno lastnistvo opraviceno, dokler je podjetje dobro, je uporabljen za oklepanja korita. Ne vem koga misli(jo) s tem preslepiti. Cesar je gol ze toliko casa, da je hecno prihajati na dan s taksno argumentacijo. Resno, ne vem kdo se temu RES verjame.

včasih je dobro, včasih je slabo (v sloveniji večinoma le slabo)

ampak država ima, tako kot vsi ostali, možnost sodelovanja v gospodarstvu, why not

ker ni legitimno.
Kdor postavlja pravila, ne more bit enakovreden igralec proti tistemu, ki pravil ne postavlja.

smešno, glede na to, da si večina največjih firm "sama" piše zakone

A. Smith je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

namesto 250 bo dala 400

Na tem linku ni omenjenih nobeh 400 milijonov. A morda lažete in zavajate?

ne vem, morda smo dobli desno bolezen? >:D

Dobro, zdaj pa resno pretiravaš.

jaz?

Ti limaš troll slike?

Zato. Ker s 25+1 imaš kao kontrolni delež. KAD in SOD v nekaterih družbah imata celo 30+, pa ker sta nesposobna, ne dobita v nadzornih svetih (odborih) niti dveh sedežev. Recimo Sava. KAD in SOD imata 29 procentov. Pa nista sposobna zrihati ničesar.

25+1 je bedarija za vse tiste, ki se ne gredo politike. Potem je veliko boljše, če ne verjameš, da znaš voditi banko, mel bi pa keš 49, če daš 51 nekomu drugemu. Ne pa 25+1, če ima nekdo 25+2.

A. Smith ::

Na tem linku ni omenjenih nobeh 400 milijonov. A morda lažete in zavajate?

Probaj to: http://www.finance.si/319104/Napletanja...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Limit-sky ::

Stanje vašega računa: 0 žetonov
Stanje ne zadošča za plačilo (1 žeton/a).
Pred branjem tega članka boste morali napolniti račun!
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Jebiga, kakovostna informacija ni zastonj. Se bo treba navadit.8-)

O.

vodja vlade se bo končno osredinil na zares pomembne tvari

Janez Janša @JJansaSDS

Reply
Retweet
Favorite
? Open

Enak vpliv in nadzor kot nad Udbo je imel Milan Kučan tudi nad Delom, Večerom in Dnevnikom. Stara ljubezen tudi tu še ni zarjavela.

in other newsz

http://24ur.com/novice/slovenija/zaradi...

Zaradi agresivnih prosilcev ministrstvo najelo varnostnike

Zgodovina sprememb…

««
29 / 264
»»