» »

Nakup mobilnika za zahtevnega uporabnika

Nakup mobilnika za zahtevnega uporabnika

koro13 ::

Dan! Prišel je čas, da zamenjam svojega Samsung wava saj bada propada in ni nič od nič. Zato sem se odločil, da si kupim telefon višjega srednjega cenovnega razreda. Sem dokaj zahteven uporabnik, ki namerava "šariti" po telefonu - nalagati rome itd..., ga uporabljati za brskanje po internetu, tudi slike bi bile dokaj pomembne, vendar temu ne dajem tolikšne prednosti in pa seveda gaming :) Ker bo mama sklenila paket free 20 pri tušmobilu, brez dodatnega prenosa podatkov, bo telefon malo dražji. Gledal sem naslednje mobilnike:
Sony Ericson Xperia Ray - 270
Huawei x5 PRO - 220 evrov
Samsung galaxy s plus - 300
oz. če priporočate še kaj drugega
Zanima me kateri je boljši in zakaj. Kakšne je razlika med sgs in sgs plus. Glede nato da bom, dal približno 100 evrov več za sgs plus, kot bi dal za Huaweia PRO, se sploh splača? Vem, da Huawei večina ljudi ne verjame, čez da so navadno sranje, vendar imajo v drugih državah vodilno vlogo. Samsung teče na 1.4 ghz, xperia na 1 ghz in huawei tudi na 1 ghz, kolikšna je razlika in kako težko je overlockanje procesorja. V sliki bi verjetno zmagala xperia. Res? Najbolj bi vzel kitajca, saj je bolj poceni in baje so zelo dobri. Slovenščina, kot jezik ni pomembna za telefon :) tako, da mi je vseeno. Zanima me kako je z uradnimi in neuradnimi updati. Samsung zelo spi, za ericsona ne vem, baje pa da je pri huaweiu pošlihtan use in tudi veliko je neuradnih updatov. Prosim, da malo komentirate in povete svoje mnenje, oz. če imate še kakšne iskušnje ali pa priporočate kaj drugega. Hvala :)))

Siddh ::

xperia ray ni glih nek zmogljiv telefon, sgs ga premaga po celi črti, saj se že vidi da je ray občutno manjši
x5 tudi ni neka zverina, torej spet sgs zmaga, poleg tega imaš za sgs ogromno custom romov in tako dalje, velika uporabniška skupnost tudi šteje


koro13 ::

Pa točno za sgs plus? Bral sem, da je baje lahko šariti po huawei, ker nimajo toliko zaščite...

RockyS ::

Kaj ti pomaga šarit po telefonu če je skupnost majhna.

koro13 ::

+1, to je res. Ma malo sem naveličan samsungov, ker so bili 3-je moji zadnji telefoni samsungi...Malo sem se ugrel za xperio, ker je baje napovedan ice cream sandwich :)

GeForce ::

Ja, celoten Xpeia 2011 lineup bo dobil uraden update na ICS. Nevem kje je Siddh pobral to da naj bi bila Xperia nezmogljiv telefon. Procesor v Rayu je enak kot v Arc S (le da tu tiktaka pri 1.4GHz) in če si na YouTube pogledaš primerjave med Arc S in drugimi enojedrnimi ali celo dvojedrnimi telefoni, boš takoj opazil, da je najboljši enojedrni GSM. In glede na to da se nameravaš ukvarjati z custom ROMi, mislim da ti ne bo težko Raya naviti na 1.4GHZ+

Siddh ::

ja sošolec ima raya in pravi, da bi si rajši kupil sgsa ker je tale malo počasen v igrah


koro13 ::

Ima kateri izmed goraj naštetih gorilla glass, kakšne je občutljivost stekla ekrana brez gorilla glass?

koro13 ::

Xperia je malo premajhen, saj je manjši od sedanjega wava. Ali lahko na SGS PLUS malagam rome od navadnega sgs-ja in je telefon enakih dimenzij, kakšne so razlike?

Bananovec ::

Siddh je izjavil:

ja sošolec ima raya in pravi, da bi si rajši kupil sgsa ker je tale malo počasen v igrah

Ray in S plus imata po meni znanih podatkih enak procesor in grafični čip, s tem da ima S Plus že tovarniško navit procesor na 1.4GHz, Rayev pa ostaja na 1GHz. V štartu to pomeni, da je S Plus hitrejši. Oba telefona imata tudi steklo proti praskam.
Štekanje Raya v igrah pa bi verjetno rešil custom rom. Ray ima pa nažalost tudi manjšo skupnost, bo pa seveda dobil Icecreamsandwich po uradni poti, medtem ko S Plus ne bo.

Popravek:
Samsung se ponaša z najlepšo črnino, Sony z najlepši belino.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

koro13 ::

Torej SGS PLUS sigurno ne bo dobil po uradni poti nadgradnje - shittt! Verjetno Huawei tudi ne. Škoda, ker se mi pa xperia ray zdi malo mala :((

Thunder wave ::

Poglej se Xperio Arc S, če ti ni predraga. Verjetno najboljša kombinacija lastnosti Raya in S Plusa.

koro13 ::

jah 50, pa 50, pa 50 evrov...Bom videl, verjetno bo kar S plus, če bi me bo mali enkran prepričal pa xperia ray.Ekran xperie, je velik kotod wava, imam pa se 4g ipod 64GB, ki je milina proti malemu ekranu Samsung wava. Verjetno bo kakšen neuraden update (oz. sigurno bo), od xda developers. malo me le motiv, samsungov rom, tako, da, ko če kupim telefon, ga bom hitro odtstranil.. Priše lpa je tudi Huawei Vision, bo mtudi pogledal ima 3D ekrak, ki meni ne pomeni nič, samo slabšo baterijo. Bom ovideli, ko jih ju3 primem v roke :))

RejZoR ::

Alternativa je tud LG Optimus 2X za 299 EUR
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

Sem videl, če prav imam slabe izkušnje z njihovimi mobilniki. Pogledal sem rewiev od Visiona in me je kar prepričal. Vedno bolj mi je všeč Huaweiev dizajn :)

francek1 ::

Z Galaxy S II ne boš falil. Ker ti je fotografija pomembna, boš zadovoljen tudi z adaptivnim flashem (ki ga Galaxy S nima), ki redkokdaj nepravilno osvetli objekt fotografiranja.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

ducky ::

koro13 je izjavil:

Ima kateri izmed goraj naštetih gorilla glass, kakšne je občutljivost stekla ekrana brez gorilla glass?


Xperia Arc S ima gorilla glass ;)

ziga1990 ::

koro13 je izjavil:

Ima kateri izmed goraj naštetih gorilla glass, kakšne je občutljivost stekla ekrana brez gorilla glass?


občutljivost stekla ki ni gorilla glas je podvojena moj tattoo nima tega pa zdrži če ga ponesreči pohodš sam mam 2.8 inčn zaslon tko da je mogoče to vplivalo da se ni zaslon uniču
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

RejZoR ::

Sej je telefon brez Gorilla Glass že kar težko dobit. Vsaj kar je teh nad ~200 EUR. Še moj stari Wildfire ima Gorilla Glass, pa sem prvo mislil, da ima navadno steklo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

Ja od moje mame samsung galaxy ace, ga nima, pa na gsmareni piše, da ga ima. Torej verjetno bom odsel iskal xperio ray, samo me je strah da je premajhna...

GeForce ::

Če ti Wave ni premajhen ti verjetno tudi Xperia nebo, saj imata oba 3,3 ekran.

RejZoR ::

Sej za mojega Wildfireja tud ni nikjer pisalo. Celo ko sem vprašal HTC support niso imeli pojma. Pol pa sem pač potegnil s ključem po ekranu in se ni nič zgodilo. Tko da ja, imam Gorilla Glass :) Samsung vem da Gorillo daje na vse mal višje modele tko da mi je mal čudno da Ace nima.

Mogoče bo tole pojasnilo vse:


oz tole:
http://www.corninggorillaglass.com/prod...

ACE namreč je na spisku ;)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

koro13 ::

Ga he 1x mama zagrabila skupaj si ključi in je šlo papa lepo steklce :((( Pa je klicala na servis in so lagano rekl, da za aca ne obstaja?? WTF!?

RejZoR ::

Servis itaq nima pol k pojma. Če za HTC-ja še uradna podpora (ne naš servis) ni imela pojma če telefon sploh ima anti-scratch ekranček, kaj šele Corning Gorilla specifično, pol bo pa en RAM2 vedel...

Če na Corningovi strani piše da ACE ima tako steklo, potem ga ima. Menda bojo oni vedeli katero steklo so proizvajali in za koga (ter kateri model).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jusv ::

Jaz bi izbral Samsunga, vrhunski telefoni. Sem imel prej Sonyja pa se nekako nisva našla.

koro13 ::

Kirga si pa mel?

koro13 ::

Kako pa je kaj z odklepanjem oz. booranjem in nalaganjem različnih romov na xperie? Je veliko romov za SE xperijo ray? Katerega bi priporočali?

koro13 ::

Sem prebral, da čeprav je ekran anti scratch, da je nekdo vseen dobil rise, je tos sploh možno, če ima xperia ray anti scratch ekran?

Thunder wave ::

Ponavadi se praske naredijo na tovarniško nameščeni zaščitni foliji, ki preprečuje, da bi se steklo popolnoma vsipalo skupaj in lahko tako varno narediš backup podatkov preden ga daš na servis. Bootloader se na Xperijah enostavno odklene s pomočjo SE spletne strani.

koro13 ::

Hvala ;)

koro13 ::

Drugače bi naj use igre delovale na sony ericsson xperia ray glede na to da ima manjši zaslon?

Thunder wave ::

Da, ker je resolucija zaslona enaka kot pri večini ostalih novejših telefonih (854x480).

RejZoR ::

Sej tud problem z ločljivostjo sploh ni tolk velik. Moj Wildfire je samo 320x240 kar je podn v današnjih dneh ampak sem naletel na vsega ene 5 aplikacij, ki niso delovale zaradi premajhnega ekrana. Mogoče je pri igrah drugače ampak dvomim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

Hvala :)

koro13 ::

Evoga bil na Tušmobilu in sem gledal xperijo, res je malo majno. Potem sem malo razmislil, da bi vzel xperijo arc s ali navadno arc ampak niso dobavljivi do aprila - WTF?! Kdo bo še takrat kupil xperijo? Sedal sem gledal LG OPTIMUS BLACK, kaj pravite, pa še ice cream sandwich dobi, kakšna pa ke kaj skupnost za rome za LG? Hvala ;)

koro13 ::

Vprašal vi koliko pride LG OPTIMUS 2X v tušmobilovem paketu free 20 brez opcije telefon,saj ga na spletni strani ne prikazuje vendar ga še vsseeno prodajajo in sem zainteresiran kupec, hvala LP . Če slučajno veste, saj ga na spletni strani ne kaže več. verjetno je 2x boljši od optimus black? Kako je z updati?

koro13 ::

Evo malo gledau ukrog LG shita, so že peticijo pisal the fuck...Verjetno bo šou kr ray sam je mal majhn :( Se opravičujem za triple post ;)

koro13 ::

Evoga kupljen SE XPERIA RAY, prvi vtis je dober. Kasneje poročan o odzivnosti, kameri, hitrosti, gamingu... ;)

Tilk ::

kaksen ti je u primerjavi z wave-om?
isto razmisljam o rayu, ker sem mau usekanca na estetiko telefona.8-)
pa ne pogrešat Bade preveč =P
Tilk

shark_nm ::

Jaz si bom pa kar malo sposodil temo. Ker Bom obiskal Malezijo ter Singapur si imam namen tam kupiti telefonb in tablico. Zanima me na kaj naj bom pozoren (nimam pojma ali kateri njihovi telefoni pri nas ne bi delali ali kaj podobnega) in kaj bi mi svetovali. Rad bi jasno čim več od telefona. Važno mi je, da je čimbolj odziven in hiter na spletu. Formatu pa se nagibam bolj h Ifonom kot kakim Galaxy S... Prav tako morda kakšna ideja za tablico? Hvala za odgovore

Bananovec ::

Thunder wave je izjavil:

Ponavadi se praske naredijo na tovarniško nameščeni zaščitni foliji, ki preprečuje, da bi se steklo popolnoma vsipalo skupaj in lahko tako varno narediš backup podatkov preden ga daš na servis. Bootloader se na Xperijah enostavno odklene s pomočjo SE spletne strani.

Da še razjasnim glede rootanja in odklepanja bootloaderja, vsaj za moj model Xperia Mini PRO (sk17i), sklepam da je za druge enako, saj prihajajo iz iste serije.
Rootati je mogoče telefon tudi tako, da ne odkleneš bootloaderjev (in s tem ne izgubiš garancije). Potem je pa možno odkleniti bootloaderje tudi tako, da ti DRM aplikacije ostanejo. To je zelo uporabno, če ti je všeč aplikacija TrackID. Z njo lahko posnameš neznani komad in aplikacija ti vrne željene podatke o komadu.

Velja da:
-pri odklepanju izgubiš garancije, ne glede na to ali uporabiš uraden odklep ali pa tistega malo manj uradnega;
-pri rootanju ne izgubiš garancije, v kolikor uporabiš pravi način.

Baje obstaja še način, da bootloaderje nazaj zakleneš, a še tega sam nisem preizkusil.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

GeForce ::

Kako pa odkleneš bootloader, brez da izgubiš DRM applikacije? Kakšen link? Aja, glede zaklepa bootloaderja, se da, amapak ti DRM aplikacije še vseeno ne delujejo.

Bananovec ::

Izgleda tako:


Še link do XDA foruma.

In ne, ni tako težko kot izgleda, le dovolj živcev je potrebno imeti.
P.S. Za vsak model je testpoint drugačen.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

GeForce ::

Aha, zanimivo da na ta način garancija ostane. Sam imam zaenkrat raje software metode, tako da odklep preko fastboota mi je zaenkrat ljubši ;)

virta ::

Zdravo mene pa zanima jas imam xperio arc s pa mi ne dela ker imam vezje poskodovano ki pa kak bi lahko to popravo ima kdo idejo plis telefon je star 1 mesec pado mi je


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Rabljenega Mobitela - Pomoč

Oddelek: Mobilne tehnologije
193526 (3194) StajercSSS
»

Sony Xperia S in Sony Xperia Ion (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12317895 (14391) jmlina5
»

Nakup novega mobitela, kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
449371 (7372) SLO_Matej
»

nakup telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
304380 (3818) amacar
»

Kateri android telefon - simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
436723 (5616) Thunder wave

Več podobnih tem