» »

Domače omrežje

Domače omrežje

tco03 ::

Zdravo, najprej se opravičujem ker odpiram novo temo, o kateri je bilo že veliko napisanega, samo jaz več kot berem bolj sem zmeden.

Doma imamo siol trio paket. Imam siolov modem/router sagem f@st 3344, nanj imam priključene 3 računalnike, siolov tv komunikator in telefon. Nekaj dni nazaj smo kupili nov LED LCD televizor: LG 42LV5590+ANMR200+ANWF100, je smart TV, podpira brskanje po internetu itd. zraven je bil priložen tudi wi-fi USB adapter (AN-WF100, wi-fi dongle).

Torej rad bi povezal televizor z internetom...(po možnosti brezžično)

Prostih priključkov na sagemu nimam več, torej kaj bi bila zame najboljša rešitev? Naj kupim wi-fi router, ga priklopim na sagema na port enega trenutnih PCjev, ter nato nanj priključim TV ter PC od katerega port bi zasedel nov wi-fi router...

Ali se mogoče da dobiti pri siolu kak boljši modem/router, ki ima možnost žično in wi-fi povezovanje in ki ima možnost priklopa več kot 4 naprave, tako da mi ne bi bilo treba imeti dve škatli (je sploh možno imet hkrati wi-fi in žično povezavo na recimo istem routerju?), se pravi da bi imel en siolov modem/router na katerem bi imel 3 PCje žično, tv komunikator žično, 1 telefon žično in 1 wi-fi TV.

Torej kako naj rešim ta moj problem? hvala za odgovore.
  • spremenilo: tco03 ()

Voluharr ::

Če hočeš najceneje prit skozi obstajata najmanj dva načina.
1. Na bolhi poiščeš najcenejši delujoč switch in potegneš kabel do TVja (kabel je tisto kar običajno dela brez izpadov)
2. Prav tako na bolhi najdeš Wi-Fi routerček, ki ga uporabiš zgolj kot dostopno točko in switch.
Nadgradnje tistega modema še nisem videl vendar ga jaz nebi nadgrajeval.

tco03 ::

Ok hvala, če kupim wi-fi router, moram reskirat en priklop kjer imam PC,(ker zdaj imam sagema zasedenega vse priklope) in nanj priklopim wi-fi router, ter na wi-fi router televizor. Samo potem mi 1 PC ostane brez inetneta, se pravi moram kupit router ki podpira wi-fi in žično ne?

Verjetno bom res kar kupil switch in potegnu kabel do TVja. Če prav razumem switch, vse delo bo opravljal sagem, switch je samo razdelilec ne?

it's_me ::

Nikonja ::

še kupiš rotuer problem bo ker ta računalnik kateri bo z tv-emna njem ne bo videl ostale računalnike v omrežju (vsaj meni ni nikoli uspelo to naštimat) tko da boš moral na ta router priklopit vse računalnike in tv daš na wireless če že imaš ta dongle.

it's_me ::

Modem priklopiš na LAN port, v routerju izklopiš dhcp server

Voluharr ::

Nikonja je izjavil:

še kupiš rotuerahproblem bo ker ta računalnik kateri bo z tv-emna njem ne bo videl ostale računalnike v omrežju (vsaj meni ni nikoli uspelo to naštimat) tko da boš moral na ta router priklopit vse računalnike in tv daš na wireless če že imaš ta dongle.

Ni res. Lahko ga nastaviš kot switch. Torej WAN disable, DHCP disable ali forward na (v tem primeru) 192.168.1.1 local IP 192.168.1.2, WAN port assign to switch in to je to.

it's_me je izjavil:

Modem priklopiš na LAN port, v routerju izklopiš dhcp server

In routerju spremeniš IP na 192.168.1.2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Voluharr ()

tco03 ::

Ok, sedaj mi je kar jasna zadeva.

tako omrežje imam sedaj doma:
http://imageshack.us/photo/my-images/24...

Sedaj če vas prav razumem si naj nabavim wifi router, na njem izklopim WAN, DHCP ali naštimam port forwarding, torej bi omrežje izgledalo takole: http://imageshack.us/photo/my-images/11...

Važno mi je samo da bosta LG TV in moj računalnik PC1 vidna za ostala pcja mi ni važno, saj mislim shareat filme le iz mojega PC1, ampak če prav razumem če izklopim WAN, DHCP oz nastavim port forwarding na wi-fi routerju bodo vidni vsi med sabo ne?

Ok v moji bližini je comshop tako, da nameravam kupiti pri njih, pa če bi mi lahko kdo kaj priporočal kaj naj kupim, glede cene tam do enih 50e, 60e; približno, naj bo wifi router, tako da če v prihodnje nabavim laptopa da bom imel wi-fi po hiši.
Pa še nekaj kako je kaj z sevanjem wi-fi routerja, ker jaz imam to vse v moji sobi, mislim je kaj škodljivo oz. če kaj moti to sevanje, pri recimo učenju, spanju...

tco03 ::

Gledam na comshop strani:

nekaj takega

ali pa tole

Kaj menite?

Voluharr ::

@tco03: Narobi si me razumel. Port forwarding je nekaj čisto drugega.

DHCP disable ali forward... :Torej ali izklopiš DHCP na routerju ali pa preklopiš iz DHCP serverja na DHCP forwarder in pod server napišeš 192.168.1.1, WAN disable v vsakem primeru.

Glede mašince sem pa ravnokar gledal na bolhi in našel tudi za 20/30EUR nekaj kar bi tebi ustrezalo.
V vsakem primeru pa priporočam da podpira 802.11n .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Voluharr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi včasih dela, včasih ne

Oddelek: Omrežja in internet
316301 (1066) alfa_fan
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8931431 (10339) Lonsarg
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013204 (2550) verto
»

Router TP-Link TL-WR740N kot switch

Oddelek: Omrežja in internet
133248 (2283) SeMiNeSanja
»

strežnik skozi dva ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
226304 (5610) Yohan del Sud

Več podobnih tem