Forum » Izdelava spletišč » IIS in več različnih strani
IIS in več različnih strani
afna75 ::
Zanima me sledeče, imam WIN2k, IIS in Simple DNS Plus. Stvar deluje tako kot je treba, sedaj bi pa rad dal še eno stran na server, pa me zanima kako se to naredi. Vsaka od teh dveh strani pa ima svojo domeno. Kako se naredi to, da se odpre tista stran, ki se mora in ne kar zmeraj ena in ista?
Loki ::
ce imas windows 2000 pro, bos imel lahko samo v stilu http://www.mojadomena.com/site-a; www.mojadomena.com/site-b, ker je IIS malo okrnjen za razliko od serverjev - dovoli samo en Virtual directory - samo eno domeno ter samo deset hkratnih uporabnikov (konekcij) - za bolj ali manj resno uporabo skratka neuporabno.
mas tri moznosti:
-dobi si apacha/ sambar/ kateri drug web server;
-dobi si windows 2000 server/ advanced server;
-najdi si nekje NTSwitch (vse omejitve izvirajo iz skritih nastavitev v registryu, metafilih in kaj vem kje se - ta programcek jih popravi, s cimer omejitve prenehajo - naj te opozorim, da je tako pocetje po EULA seveda nelegalno)
glede hostanja vecih domen na enem (?) IP-ju je to pri IIS reseno z Host Headers (vec o njih si preberi v IIS Help, tukaj oziroma tukaj.)
mas tri moznosti:
-dobi si apacha/ sambar/ kateri drug web server;
-dobi si windows 2000 server/ advanced server;
-najdi si nekje NTSwitch (vse omejitve izvirajo iz skritih nastavitev v registryu, metafilih in kaj vem kje se - ta programcek jih popravi, s cimer omejitve prenehajo - naj te opozorim, da je tako pocetje po EULA seveda nelegalno)
glede hostanja vecih domen na enem (?) IP-ju je to pri IIS reseno z Host Headers (vec o njih si preberi v IIS Help, tukaj oziroma tukaj.)
afna75 ::
Hvala za odgovor, sem že rešil problem IIS sem dol vrgel, pa apacha gor in stvar deluje kot urca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IIS6 in domenaOddelek: Izdelava spletišč | 983 (903) | techfreak :) |
» | Postavitev web serverja na domači mašini z WinXPOddelek: Omrežja in internet | 3144 (2809) | Gwanaroth |
» | domenca + dns server na ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2812 (2580) | Ziga Dolhar |
» | Postavitev DNS serverjaOddelek: Omrežja in internet | 2062 (1758) | RedOS |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3679 (3410) | andrej |