Forum » Programiranje » dojo: XmlStore, dijit.form.FilteringSelect
dojo: XmlStore, dijit.form.FilteringSelect
detroit ::
imam file findsec_layer.xml:
in js:
pa mi ne napolni tega boxa. Se komu sanja zakaj?
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <root> <layer> <name>layer1</name> <id>1</id> <fieldz> <name>burek<field/> <name>burek2<field/> <name>burek<field/> <name>burek<field/> <name>burek<field/> <name>burek<field/> </fieldz> </layer> <layer> <name>layer2</name> <id>2</id> <fieldz> <name>burek<field/> </fieldz> </layer> </root>
in js:
var ordXml = new dojox.data.XmlStore( { url: "findsec_layer.xml", rootItem: "layer", keyAttribute: "id", label: "name" }); var combo = dojo.byId('slojComboBox'); combo.store = ordXml; combo.searchAttr = "layer";
pa mi ne napolni tega boxa. Se komu sanja zakaj?
Skero
in other words
iz XmlStora bi rad napolnil dijit.form.Select z xmljem po elementu layer
iz XmlStora bi rad napolnil dijit.form.Select z xmljem po elementu layer
Skero
LeQuack ::
Tisti XML je napačno formatira, zato se ga ne da prebrati, pravilno bi bilo tako:
Primer HTML-ja:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <root> <layer> <name>layer1</name> <id>1</id> <fieldz> <field>burek</field> <field>burek2</field> <field>burek</field> <field>burek</field> <field>burek</field> <field>burek</field> </fieldz> </layer> <layer> <name>layer2</name> <id>2</id> <fieldz> <field>burek</field> </fieldz> </layer> </root>
Primer HTML-ja:
<html> <head> <link id="themeStyles" rel="stylesheet" href="dijit/themes/claro/claro.css"/> <script data-dojo-config="parseOnLoad: true" src="dojo/dojo.js"></script> <script type="text/javascript"> dojo.require("dojox.data.XmlStore"); dojo.require("dijit.form.ComboBox"); var ordXml = new dojox.data.XmlStore( { url: "findsec_layer.xml", rootItem: "layer", keyAttribute: "id", label: "name" }); dojo.addOnLoad(function() { new dijit.form.ComboBox({id: "slojComboBox", store: ordXml, searchAttr: "name"}, "slojComboBox"); }); </script> </head> <body class="claro"> <input id="slojComboBox" /> </body> </html>
Quack !
xml sm vmes že popravil, hmm samo tvojega primera mia pa tudi ne prikaže. firebug pravi:
dojox.data is undefined
[Prekini ob tej napaki]
var ordXml = new dojox.data.XmlStore(
sem tudi deklaracijo xmlOrd v function() spravu pa še vedno nič. Ne vem kaj je fora, sicer pa nimam instaliranega kita dojo ampak uporabljam večinoma tist link
dojox.data is undefined
[Prekini ob tej napaki]
var ordXml = new dojox.data.XmlStore(
sem tudi deklaracijo xmlOrd v function() spravu pa še vedno nič. Ne vem kaj je fora, sicer pa nimam instaliranega kita dojo ampak uporabljam večinoma tist link
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
sem pa spravil ta deklarejšn od ordXml kar direkt v function() in mi pač ne naredi nič kot vedno.
Je pa res da uporabljam online dojo js ne pa local toolkit.
Je pa res da uporabljam online dojo js ne pa local toolkit.
Skero
LeQuack ::
Priporočam, da si preneseš zadnjo verzijo in jo daš nekam na disk ter odzipaš in ustrezno popraviš povezave na js in css.
http://download.dojotoolkit.org/release...
http://download.dojotoolkit.org/release...
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-računOddelek: Programiranje | 7460 (4223) | ivanhoe5x |
» | UserControl v Wrappanelu WPFOddelek: Programiranje | 1142 (964) | hurlimannxt |
» | getElementsByTagName ne dela v ChromuOddelek: Programiranje | 1677 (1415) | win64 |
» | [C#] Dodajanje itema v Combobox (trajno)Oddelek: Programiranje | 884 (808) | xtrEeme |
» | VC# Zapis podatkov na diskOddelek: Programiranje | 2501 (1757) | matej_jack |