» »

Kupujem prenosnik

Kupujem prenosnik

tadej6 ::

Pozdravljeni!

Nameravam kupiti svoj prvi prenosnik pa sem se odločil, da povprašam vas za mnenje. Trenutno razmišljam o teh dveh računalnikih: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... ali http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Za računalnik trenutno ne mislim odšteti več kot 600EUR. Če imate še kakšne predloge jih bom z veseljem pregledal.

Za vaše odgovore in predloge se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lp. Tadej

tadej6 ::

Po nadaljnem brskanju sem našel še enega: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Res lepo vas prosim, če mi podate svoja mnenja ali predloge.

Lp. Tadej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tadej6 ()

matonson ::

Mogoče tole, če je opcija 17"
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_2...

Ta ima vsaj Windowse pa zmogljivejši je. Še za kakšno igro bi bil. O kvaliteti, garanciji ti pa lahko kdo drug pove. Je tukaj dosti uporabnikov, ki ima Medion prenosnike.

PrvaPomoč ::

Vsekakor katero od Toshib. Kupi Toshibo, Della ali mogoče Fujitsuja ali Sonyja. Vse ostalo bo delalo dokler bo v garanciji + kakšen mesec ali 2.


p.s. ....ali Maca.
PRP

mojca ::

Pri Mac-u lahko za 600 EUR kvečjemu dokupiš podaljšanje garancije, prenosnika pa ne >:D

Imela sem Mac-a in Dell-a, pa sta bila oba skoraj več na servisu kot pri meni doma***, tako da je skoraj isti šmorn, katero znamko kupiš - gornji seznam prenosnikov, ki se "ne kvarijo", ni mirodajen. Vsi se kvarijo, tolažiš se lahko kvečjemu s podaljšano garancijo. Slednjo ti zelo priporočam, sploh, če bo prenosnik mobilen.

Sicer pa pomaga, če poveš, kaj od prenosnika pričakuješ. Nekaterim je pomembna teža in vzdržljivost baterije, ker ga nonstop vlačijo naokoli, drugim pa 17 inčni zaslon in možnost igranja 3D igric. Meni sta pomembni vzdržljivost baterije, število pikslov na zaslonu, RAM si moram pa itak vedno dokupit, ker mi samo web browser povprečno žre preko 1 GB.


*** zdaj imam "free replacement", torej zastonj menjavo za novejši model zaradi velikega števila servisiranj vitalnih delov: 5x ohišje, 2x motherboard, 2x napajalnik, 2x baterija, 1x disk, 1x DVD enota (RAM sem pa sama zamenjala, ker ga ni bilo dovolj) - vse na eni sami mašini znotraj treh let garancije.

kmetek ::

alexpo: a se ti ne zdi, da je preveč očigledno že?

ST-777 ::

mojca je izjavil:

RAM si moram pa itak vedno dokupit, ker mi samo web browser povprečno žre preko 1 GB. ... zdaj imam "free replacement", torej zastonj menjavo za novejši model zaradi velikega števila servisiranj vitalnih delov: 5x ohišje, 2x motherboard, 2x napajalnik, 2x baterija, 1x disk, 1x DVD enota (RAM sem pa sama zamenjala, ker ga ni bilo dovolj) - vse na eni sami mašini znotraj treh let garancije.
Čim več RAM-a, tem bolje, seveda, vendar je možno tudi s 512 MB RAM-a deskati po netu. Pravkar gledam te strani slo-tech.com na prenosniku, ki ga imam za rezervo, če namizni odpove in ta HP prenosnik je bil narejen leta 2005. Naložen je win XP in ne opazim, da bi 512 MB RAM-a delalo web browserju težave.

Odpovedala pa je doslej v prenosniku le mala baterija za bios, izgleda, da so včasih delali bolj trpežne prenosnike, kot danes.

cholt45 ::

ZA te stvari imate forum Kaj kupiti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kupujem nov prenosnik, predlogi...

Oddelek: Kaj kupiti
11926 (713) augustini
»

Nakup laptopa- nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
111983 (1776) al3n
»

Prenosnik za od 400-500€

Oddelek: Kaj kupiti
192601 (2148) Dro
»

Netbook 10' za povprečno uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
72464 (2221) vklemen
»

najboljši vrhunski prenosnik za okoli 1500€

Oddelek: Pomoč in nasveti
252763 (2267) solatko

Več podobnih tem