» »

Kakšen prenosnik za pisarno/teren?

Kakšen prenosnik za pisarno/teren?

matobeli ::

Pozdravljeni,

Iščem nov službeni prenosnik, budget okoli 500€, vendar lahko sega tja do 700, če bo precej boljši.

Uporabljal se bo na terenu in v pisarni, nobenih zahtev po super performancu, zaradi terenskega dela bi imel čim boljšo baterijo.
Če se da bi tudi manjša teža in boljša kvaliteta ohišja.

Kar je pa notranjosti pa čim bolj moderna vendar low power. Proc INTEL, ram DDR3, disk 2.5", ni važen kakšen ker bo šel notr SSD, zelo zaželjen je tudi USB 3.0 in pa wifi N.

Če ima kdo kakšen dober predlog naj ga ne skriva pri sebi :)

mirancar ::

mogoče kaj rabljenega

npr. lihkar vidim tole

BALAST ::

Rabljene baterije so križ, če je nek računalnik bil stalno na terenu se izrabijo za 50% po pol leta.

Raje kupi kakega http://www.akcija.si/izdelek/90842/Pren...

Baterija zdrži točno 5 ur pisarniške rabe z novo baterijo. Pa še dokaj lahek 1,5kg.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

matobeli ::

računalnik mora biti seveda nov, ker ga bo vzela firma.

tale asus ima pa mejčkn zastarelo konfiguracijo, 10/100 mreža Wifi b/g, USB 2.0, AMD procesor -intel je po mojem menjenju še vedno boljši (tudi dražji). Pozabil sem povedati da pa potrebujem nek normalen display, vsaj 14".

Ima sicer dobro baterijo in vključene win 7, kateri so pa žal home edition in mi ne pridejo v upoštev. Mislim da bodo kar XP profesional inštalirani (nekaj softwera je še starega).

zdej sem malo gledal:
http://www.mimovrste.com/artikel/275001...

ampak verjetno baterija ni najboljša, bi imel 9 celično če bi se dalo

eVro ::

Glede na terensko delo glej kakšne serije, kjer se proizvajalci vsaj malo potrudijo tudi pri kvaliteti izdelave. Recimo pri tem budgetu mi padeta na pamet Lenovo ThinkPad Edge serija in HP ProBook serija, so pa še druge.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosni računalnik za študij strojništva

Oddelek: Kaj kupiti
468537 (7209) Barbarpapa2
»

Poor businessman's mobile device?

252071 (1554) Boobiz
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

9411759 (9883) trek@s

Več podobnih tem