Forum » Omrežja in internet » DNS-i na spletnem strežniku
DNS-i na spletnem strežniku
francy ::
Živijo!
Želim postaviti svoj spletni strežnik pa me zanima katere DNS-e naj nastavim na njem? Naj pustim od ruterja ali dam katere druge (npr. Arnes...)?
Imel bom postavljen Apache2, MySQL, FTP, Mail, DNS (za domene, npr. ns1.domena.tld...)
Hvala za pomoč!
Želim postaviti svoj spletni strežnik pa me zanima katere DNS-e naj nastavim na njem? Naj pustim od ruterja ali dam katere druge (npr. Arnes...)?
Imel bom postavljen Apache2, MySQL, FTP, Mail, DNS (za domene, npr. ns1.domena.tld...)
Hvala za pomoč!
KernelPanic ::
Za vsako funkcionalnost postavi eno pododmeno, top domeno si najbrz kupil, mislim takole (mogoce je ta odgovor necist, ker trenutno se tudi sam s tem ubadam):
- mail server: mail.moja-domena.com
- ns master server: ns1.moja-domena.com
- ns slave server: n2.moja-domena.com
- web: www.moja-domena.com
- ftp: ftp.moja-doman.com
itd ...
Web in ftp poddomeni sta dns record tipa A (ce imas IPv4) ali tipa AAAA (ce imas IPv6). Za ns poddomeni je zadolzen record tipa NS, za email server pa record tipa MX.
- mail server: mail.moja-domena.com
- ns master server: ns1.moja-domena.com
- ns slave server: n2.moja-domena.com
- web: www.moja-domena.com
- ftp: ftp.moja-doman.com
itd ...
Web in ftp poddomeni sta dns record tipa A (ce imas IPv4) ali tipa AAAA (ce imas IPv6). Za ns poddomeni je zadolzen record tipa NS, za email server pa record tipa MX.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KernelPanic ()
Men deluje vse. Zanima me le če je boljše uporabiti DNS-e od Arnes-a ali od koga drugega kot pa da se povezujem prek ruterja (DNS 192.168.1.1)
Hvala!
Hvala!
KernelPanic ::
Hmm, to pa ne vem, samo po moje, kar se varnosti tice, je boljse, da postavis doma caching dns server in nato zunanji svet komunicira z tvojim streznikom preko arnes dns serverja, ki je (po moje) bolj varen od samostojnega (ce res nimas veliko $$$, da vlozis). Ce se motim, bi prosil spostovane soforumase za popravek.
Lp,
M.
Lp,
M.
aha, na router-ju imam nastavljene Arnes-ove sem pa mislil da bi jih nastavil kar direktno na strežniku :D
Hvala!
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z DNS (non-improving refferal)Oddelek: Omrežja in internet | 5495 (5220) | SasoS |
» | Kaj je domena in kaj so vrata?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1674 (1587) | incognito |
» | pddomenaOddelek: Omrežja in internet | 3054 (2706) | Gwanaroth |
» | Tezave z BINDomOddelek: Omrežja in internet | 1624 (1554) | Seadoo |
» | Za administratorje serverjevOddelek: Omrežja in internet | 1413 (1139) | Yohan del Sud |